Dimensity 8000 مکس در تست‌های گیک‌بنچ اسنپدراگون ۸۷۰ را شکست داد

۳۰ فروردین ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

چند هفته پیش، شرکت مدیاتک از دو چیپست Dimensity 8000 و Dimensity 8100 برای بازار گوشی‌های هوشمند میان‌رده رونمایی کرد. طبق ادعای بسیاری از تحلیلگران، این دو تراشه رقبای قدرتمندی برای اسنپدراگون ۸۸۸ و ۸۷۰ محسوب می‌شوند. با این حال اما برخی تصاویر تبلیغاتی به تراشه‌ی معرفی نشده‌ی مدیاتک یعنی Dimensity 8000 مکس اشاره می‌کنند که ظاهراً قدرتمندتر از دو تراشه‌ی قبلی مدیاتک خواهد بود. این طور که به نظر می‌رسد قرار است پردازنده‌ی Dimensity 8000 مکس به عنوان قلب تپنده‌ی گوشی‌های هوشمند وان‌پلاس Ace و وان‌پلاس ۱۰R مورد استفاده قرار گیرد. در همین راستا، نتایج بنچمارک این تراشه جدید مدیاتک منتشر شده که گویا موفق شد پردازنده‌ی محبوب و قدرتمند اسنپدراگون ۸۷۰ کوالکام را شکست دهد.

شرکت اوپو با همکاری افشاگر Digital Chat Station، نتایج رسمی بنچمارک تراشه‌ی Dimensity 8000 مکس را در فضای مجازی منتشر کرد. باید خاطر نشان کنیم که ظاهراً قرار است این تراشه را در گوشی اوپو K10 نیز ببینیم. این تراشه که با فرآیند ساخت ۵ نانومتری تولید شده، توانست نتایج جالبی را در تست‌های بنچمارک گیک‌بنچ ۵ رقم بزند. فرکانس کاری این تراشه در حدود ۰.۱ گیگاهرتز کمتر از سرعت تراشه‌ی Dimensity 8100 است، اما با این حال توانست رقیب محبوب کوالکامی خود را از پای درآورد.

تراشه‌ی جدید مدیاتک در تست‌های تک هسته‌ای و چند هسته‌ای گیک‌بنچ ۵ به ترتیب ۹۲۷ و ۳۷۹۳ امتیاز بدست آورد. برای مقایسه باید بگوییم اسنپدراگون ۸۷۰ در تست‌های این بنچمارک به ترتیب ۱۰۲۸ و ۳۳۹۱ امتیاز بدست آورد. این مقایسه نشان می‌دهد که تراشه‌ی Dimensity 8000 مکس در بخش چند هسته‌ای عملکرد بسیار بهتری داشته است. اما همین تراشه در مقایسه با Dimensity 8100 کمی عقب افتاد، به این دلیل که Dimensity 8100 در تست‌های تک هسته‌ای و چند هسته‌ای این بنچمارک به ترتیب ۹۵۷ و ۳۸۳۱ امتیاز بدست آورد.

جدا از مقوله‌ی عملکرد، گفته می‌شود که تراشه‌ی Dimensity 8000 مکس انرژی کمتری نسبت به سایر تراشه‌های مدیاتک مصرف خواهد کرد. در حال حاضر مشخصات این تراشه‌ی جدید مدیاتک لو رفته است. بر همین اساس، این پردازنده که با فرآیند ساخت ۵ نانومتری TSMC تولید شده یک تراشه‌ی هشت هسته‌ای تلقی می‌شود که مجهز به چهار هسته‌ی پرمصرف Cortex A78 و چهار هسته‌ی کم‌مصرف Cortex A55 است. این هسته‌ها با فرکانس کاری ۲.۷۵ گیگاهرتز کار می‌کنند و در کنار آن‌ها پردازنده‌ی گرافیکی Mali 610 و واحد پردازشی شتاب یافته MediaTek 580 قرار گرفته است.

برای یادآوری بد نیست اشاره کنیم که تراشه‌های Dimensity 8000 و Dimensity 8100 مدیاتک مجهز به ۴ هسته‌ی A78 و ۴ هسته‌ی A55 هستند که با سرعت ۲/۸۵ گیگاهرتز در Dimensity 8100 و با سرعت ۲/۷۵ گیگاهرتز در Dimensity 8000 کار می‌کنند. این دو تراشه با نسل چهارم فناوری ساخت ۵ نانومتری TSMC تولید شده‌اند و Mali-G610 MC6 به‌عنوان پردازنده‌ی گرافیکی آن‌ها انجام وظیفه می‌کند. گفته می‌شود پردازنده‌ی گرافیکی ۸۱۰۰ نسبت به  ۸۰۰۰ حدود ۱۰ درصد عملکرد و سرعت بهتری دارد. از دیگر ویژگی‌های این دو تراشه می‌توانیم به پشتیبانی از بلوتوث ۵.۳، وای‌فای ۶E و اینترنت ۵G مبتنی بر فناوری sub-6GHz اشاره کنیم که این یعنی از امواج میلی‌متری ۵G پشتیبانی نمی‌کنند.

در مقابل، پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۷۰ کوالکام که اواخر دی ماه سال ۱۳۹۹ وارد بازار شد، مجهز به یک هسته با فرکانس کاری ۳.۱۹ گیگاهرتزی، سه هسته با فرکانس کاری ۲.۴۲ گیگاهرتزی و چهار هسته با حداکثر سرعت ۱.۸۰ گیگاهرتز است. به طور کلی می‌توان گفت که اسنپدراگون ۸۷۰ تقریبا همان اسنپدراگون ۸۶۵ و ۸۶۵ پلاس محسوب می‌شود و به همین خاطر از هسته‌های پردازشی Kryo 585 و پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 650 بهره می‌برد. شرکت تراشه‌سازی کوالکام این پردازنده را به دلیل تقاضای بازار تولید کرده است. باید خاطر نشان کرد که این تراشه مناسب شرکت‌هایی است که برای گوشی‌های خود می‌خواهند از تراشه‌ی بسیار قدرتمندی استفاده کنند ولی در عین حال نیازی به ویژگی‌های اسنپدراگون ۸۸۸ ندارند.

منبع: Gizmochina

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه