۵ نکته‌ی ساده برای داشتن آرامش خاطر

۳۰ خرداد ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
5 راهکار ساده برای آرامش ذهن بیشتر

امروزه احساس پریشانی و اضطراب همه‌گیر شده و یکی از رایج‌ترین چیزهای مشترک میان انسان‌ها است. دردسرهای گوناگون زندگی منجر شده افراد زیادی دچار استرس و درگیری‌های ذهنی شوند. اگرچه جهان ساز خود را می‌زند و از هیچ چیز آن نمی‌توان مطمئن بود، ولی نباید اجازه داد ذهنمان در دریایی ژرف از افکار و اندیشه‌های گوناگون غرق شود و تأثیر منفی روی زندگی و سلامتمان بگذارد.

هنگامی که بسیاری از مردم با اضطراب اجتماعی روبه‌رو می‌شوند، ممکن است احساس بی‌قراری و آشفتگی درونی کنند. اضطراب می‌تواند منجر به ترس و وحشت هم شود. این احساسات غیرعادی نیستند و اگرچه به درون انسان برمی‌گردند، می‌توانند روی ظاهر انسان و رفتار او هم تأثیر بگذارند. افزون بر این، اضطراب تأثیر بسیاری هم روی کیفیت خواب و سلامتی دارد.

راه‌های بسیاری برای رهایی از این استرس و پریشانی و مهار کردن احساسات منفی وجود دارند. در این نوشتار می‌خواهیم به همین موضوع بپردازیم و ۵ راهکار ساده و کاربردی را برای داشتن آرامش ذهن بیشتر بررسی کنیم. در ادامه با دیجی‌کالا مگ و راهکارهایی برای کنار آمدن با احساسات، دوری از ترس و اضطراب، و داشتن آرامش ذهنی همراه باشید.

۱. دست دست نکنید!

دست دست نکنید

دکتر «اولیویا رمس» (Olivia Remes)، پژوهشگر بهداشت روان، در وب‌سایت «The Conversation» گفته احساس کنترل داشتن روی زندگی و موقعیت‌های گوناگون می‌تواند بهبود سلامت روان را در پی داشته باشد. بهترین راه برای مهار کردن زندگی و کنترل آن، تصمیم‌گیری و انجام دادن کارها است. اگر در تصمیم‌گیری دچار دودلی شده‌اید یا هر مشکل دیگری دارید، پیشنهاد رمس این است که دست دست نکنید و آن تصمیم را بگیرید و کار را پیش ببرید، حتی اگر این تصمیم نادرست باشد و کار بد پیش برود.

چشم‌به‌راه ماندن برای زمان مناسب می‌تواند شما را برای همیشه معطل نگه دارد. دست دست کردن منجر به پیدایش نگرانی، استرس و اضطراب می‌شود. بنابراین، از این پس درنگ کردن را کنار بگذارید و کارهایتان را انجام دهید. مهم نیست اشتباه کنید یا نه، زیرا در ادامه می‌توانید این اشتباهات را جبران کنید. نکته‌ی مهم این است که خودتان کنترل زندگی‌اتان را دست گرفته‌اید و این به شما جرأت می‌دهد تا به سراغ کارهای گوناگون رفته و چیزهای تازه را امتحان کنید.

اولیویا رمس می‌گوید هر کسی می‌تواند به‌تنهایی مهارت‌های لازم را برای کنار آمدن با پریشانی و اضطراب فرا بگیرد. این مهارت‌ها هم در وهله‌ی نخست با اجازه دادن به خودتان برای انجام کارهای گوناگون و شکست خوردن آغاز می‌شود.

پس در آینده بدون ترس از شکست به انجام کارها بپردازید!

۲. با دیگران در ارتباط باشید

با دیگران در ارتباط باشید

اولیویا رمس بر این باور است که ارتباط داشتن با دیگران می‌تواند به بهبود سلامت روان کمک کند. این ارتباط می‌تواند شامل وقت گذراندن با دوستان و اوقات صمیمی با خانواده یا حتی انجام دادن کار خیر و دوستانه برای غریبه‌ها باشد. هنگامی که به دیگران کمک می‌کنید، این کمک کردن و حس خوب می‌تواند نگرانی‌های شما را از میان ببرد. زمانی که ببینید می‌توانید در زندگی دیگران تغییری ایجاد کرده و آن‌ها را خوشحال کنید، خواهید توانست احساس بهتر و اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید.

یک پژوهش پرآوازه در «دانشگاه هاروارد» به نام «رشد و دگرگونی بزرگسالان»، بیش از ۸۰ سال است که در حال اجرا و بررسی است. با گذشت چندین نسل، پژوهشگران با ارتباط قوی میان خوشبختی و روابط نزدیک و دوستانه روبه‌رو شده‌اند که نشان می‌دهد وقت گذراندن با دیگران، کمک کردن به آن‌ها یا کمک گرفتن ازشان می‌تواند روحیه را تقویت کرده و حال شما را خوب کند.

۳. نگرانی را به بعدها موکول کنید

نگرانی را به بعدها موکول کنید

این یکی دیگر از پیشنهادهای کارآمد اولیویا رمس است. اگر دیدید مشکلی برایتان پیش آمده یا نگرانی دارید، بلافاصله از آن ناراحت نشوید و این واکنش منفی را به بعد موکول کنید. نگرانی و ناراحت شدن، افکار شما را از میان می‌برند و نمی‌گذارند کارتان را پیش ببرید. این هم منجر به پیدایش احساسات منفی می‌شود.

به جای اینکه از کار دست بکشید و به مشکل پیش‌آمده فکر کنید، همچنان به کارتان و بالا نگه داشتن انگیزه‌اتان ادامه دهید و با خود بگویید: «بعدا برای این دردسر وقت می‌ذارم و حلش می‌کنم.» اگر به یک مشکل زمان بدهید و بعدها با ذهنی آسوده به سراغش بروید، شانس برطرف کردن آن بالا می‌رود و دیگر خبری از نگرانی نخواهد بود.

۴. با خودتان مهربان باشید

با خودتان مهربان باشید

دوباره می‌گوییم، نگذارید افکار و اندیشه‌های منفی شما را ربوده و آرامش ذهنتان را از میان ببرند. این می‌تواند احساس حقارت یا حتی خرده گرفتن از خودتان را هم در پی داشته باشد. پس یادتان باشد هرگز خودتان را نقد نکنید!

به گفته‌ی اولیویا رمس، شما به‌راستی نمی‌خواهید با کسانی که همیشه شما را نقد می‌کنند، ازتان ایراد می‌گیرند و اشتباهاتتان را یادآور می‌شوند، دوست شوید. بنابراین، با افکار منفی خود و ایرادگیری‌هایتان هم نباید دوست شوید. اگرچه برخی نقدها سازنده‌اند، ولی افکار منفی هیچ نقد سازنده‌ای به دنبال ندارند و تنها می‌خواهند احساس بد بیشتری به شما بدهند و آرامش ذهنتان را بر هم بزنند.

هر گاه اندیشه‌ای منفی به ذهنتان رسید، اعتراف کنید که «بله، من همیشه خودم را نقد می‌کنم.» سپس به زندگی و کارتان ادامه دهید و آن اندیشه را کنار بگذارید. همچنین می‌توانید با انجام مدیتیشن و مراقبه‌های ذهن آگاهی، از این الگوهای منفی به اندیشه‌های مثبت برسید.

۵. مثبت بیندیشید

مثبت بیندیشید

به جای درگیر شدن با اندیشه‌های منفی، درگیری‌های ذهنی و انتقادهای درونی، تلاش کنید به سراغ افکار و ذهنیت مثبت بروید. هنگامی که پریشان و مضطرب هستید، ممکن است به اندازه‌ای ذهن خود را درگیر کنید که دیگر نتوانید درست فکر کرده و برای رفع مشکلات تلاش کنید.

از این پس به جای اینکه در دریایی از افکار منفی درباره‌ی کارهای نادرستتان غرق شوید، به کارهای درست و مثبتتان فکر کنید و درباره‌ی تجربیات و دستاوردهای خوبتان بیندیشید. هرگاه فکری منفی و آزاردهنده به سراغتان آمد، تلاش کنید به خاطرات خوشی که داشتید، بیندیشید و این احساس خوب را جایگزین احساسات منفی و بیهوده کنید.

سخن پایانی

پریشانی و اضطراب از رویدادهای طبیعی زندگی هستند. به هر حال، زندگی به اندازه‌ای دردسر و چالش‌های گوناگون دارد که می‌تواند هر کسی را مضطرب کند. ولی نکته اینجا است که شما نباید کنترل زندگی‌اتان را به دست این اضطراب و افکار منفی دهید.

شما باید تلاش کنید خودتان کنترل زندگی و احساساتتان را در دست داشته باشید، به چیزهای منفی فکر نکنید، تا جای ممکن به سراغ اندیشه‌های مثبت بروید و همچنین از دیگران کمک بگیرید.

با رعایت این ۵ راهکار ساده می‌توانید آرامش ذهن بیشتری برای خودتان به ارمغان بیاورید و از سلامت ذهن کاملی برخوردار شوید. بنابراین، از این پس برای انجام کارهایتان دست دست نکنید، همیشه با دیگران ارتباط داشته باشید، هیچ فرصتی برای نگرانی و انتقادهای آسیب‌زننده در نظر نگیرید، و همچنین همیشه مثبت بیندیشید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: Goodnet

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه