کیبورد گیمینگ در برابر کیبورد معمولی؛ تفاوت در چیست؟

۲۳ خرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
کیبورد گیمینگ

گیمرها معمولا از کیبورد‌های مخصوص موسوم به کیبورد گیمینگ استفاده می‌کنند. اما این نوع کیبورد‌ها دقیقا چه تفاوت‌هایی با کیبورد‌های معمولی دارند؟ در ادامه به شباهت‌ها و تفاوت‌های بین این دو مدل می‌پردازیم.

کیبورد گیمینگ چیست؟

کیبورد گیمینگ یک صفحه کلید محکم و با دوام محسوب می‌شود که به طور مشخص برای بازی‌های کامپیوتری ساخته شده است. تقریبا تمام کیبورد‌های گیمینگ از نورهای RGB استفاده می‌کنند و مدل‌های باکیفیت مجهز به کلید‌های مکانیکی هستند که تجربه‌ی جذاب‌تری برای تایپ کردن ارائه می‌کنند. برای تایپ کردن با این نوع کلید‌ها لازم نیست فشار زیادی وارد کنید و همین موضوع منجر به افزایش سرعت تایپ می‌شود.

همچنین باید به وجود کلید‌های ماکرو هم اشاره کنیم که با فشردن آن‌ها مجموعه‌ای از کارها انجام می‌شود. در ادامه به طور مفصل به ویژگی‌های این نوع کیبورد‌ها می‌پردازیم.

قیمت

کیبورد گیمینگ

تقریبا تمام کیبورد‌های گیمینگ گران‌تر از کیبورد‌های معمولی هستند. قیمت یک کیبورد گیمینگ معمولی و نسبتا باکیفیت از ۵۰ دلار آغاز می‌شود و قیمت مدل‌های پرچم‌دار هم از ۲۰۰ دلار فراتر می‌رود. با این حال اگر گیمر نیستید و صرفا یک کیبورد مناسب می‌خواهید، با پرداخت حدود ۲۰ تا ۳۰ دلار می‌توانید کیبورد‌های مناسبی را خریداری کنید.

برخی مدل‌های گران‌قیمت از نرم‌افزار اختصاصی هم بهره می‌برند که در زمینه‌ی شخصی‌سازی مواردی مانند نور RGB، تغییر کارکرد دکمه‌ها، مشخص کردن ماکرو‌ها، ایجاد پروفایل و دیگر موارد امکانات زیادی را ارائه می‌دهند.

تجربه‌ی تایپ کردن

همانطور که گفتیم که اکثر کیبورد‌های گیمینگ از نوع مکانیکی هستند و این نوع کیبورد‌ها برای تایپ کردن تجربه‌ی لذت‌بخشی را ارائه می‌دهند. کلید‌ها سبک هستند و اغلب مسافت کوتاهی را به منظور تایپ کردن طی می‌کنند. به همین خاطر برای تایپ کردن لازم نیست کلید‌ها را تا آخر فشار دهید.

کیبورد گیمینگ

بسته به نوع سوئیچ‌ها، هر فشار بر کلید صدای رضایت‌بخشی را ایجاد می‌کند. البته برخی کاربران بر این باور هستند که چنین کیبورد‌هایی سروصدای زیادی ایجاد می‌کنند که راهکارهایی برای کاهش صدای آن‌ها وجود دارد. اگرچه کیبورد‌های گیمینگ ممبرین هم در بازار وجود دارند، اما نسبت به کیبورد‌های مکانیکی تجربه‌ی چندان خوبی را ارائه نمی‌دهند.

اکثر کیبورد‌های معمولی از کلید‌های ممبرین فاقد سوئیچ‌های فیزیکی استفاده می‌کنند و به همین خاطر باید فشار بیشتری به آن‌ها وارد کنید. البته برای کاربرانی که به این نوع کیبورد‌ها عادت کرده‌اند، هیچ مشکلی برای استفاده از آن‌ها ندارند. از سوی دیگر این کلید‌ها را باید تا انتها فشار دهید که اگر ساعات زیادی مشغول تایپ کردن با کیبورد هستید، همین موضوع می‌تواند مشکل‌زا شود.

سرعت پاسخ‌دهی کیبورد‌های ممبرین پایین‌تر از کیبورد‌های گیمینگ است که البته این مشخصه فقط برای گیمرها اهمیت زیادی دارد. یکی از مزایای کیبورد‌ ممبرین سروصدای کمتر آن است که برای برخی کاربران قابلیت بسیار مهمی محسوب می‌شود.

قابلیت NKRO

هم کیبورد‌های معمولی و هم کیبورد‌های گیمینگ از قابلیت موسوم به NKRO بهره می‌برند. به لطف این قابلیت، می‌توانید چندین کلید را به صورت همزمان برای انجام کارهای خاصی فشار دهید. در کیبورد‌های معمولی فقط تعداد اندکی از کلید‌ها را می‌توانید به طور همزمان فشار دهید اما کیبورد‌های گیمینگ هر فشار کلید را به طور مستقل در نظر می‌گیرند و بنابراین در زمینه‌ی فشار همزمان کلید‌ها محدودیتی ندارید.

کیبورد گیمینگ

کاربران معمولی در نهایت سه کلید را به طور همزمان فشار می‌دهند اما برخی گیمرها برای کارهای مختلف چندین کلید را فشار می‌دهند و به همین خاطر این قابلیت برای آن‌ها اهمیت زیادی دارد.

کلید‌های ماکرو (قابل برنامه‌ریزی)

کلید‌های ماکرو در واقع کلید‌های قابل برنامه‌ریزی هستند که می‌توانند دستورهای پیچیده را اجرا کنند. این دستورها می‌توانند به سادگی میوت کردن اسپیکر یا اجرای یک برنامه‌ی خاص باشند یا اینکه با فشردن یک کلید، چندین کار موردنظر شما به طور پشت سر هم انجام خواهد شد.

گیمرها معمولا از این کلیدهای ماکرو در بازی‌ها استفاده می‌کنند. مثلا فرض کنید که مشغول بازی کردن هستید و باید چندین کلید را برای اجرای یک طلسم اجرا کنید، با استفاده از این مشخصه کافی است یکی از کلید‌ها را به این کار اختصاص دهید. به همین خاطر دیگر لازم نیست تنظیمات مربوط به کلید‌های معمولی را تغییر دهید.

کیبورد‌های معمولی عموما چنین قابلیتی را ندارند ولی در این زمینه برنامه‌هایی مانند AutoHotKey وجود دارند که می‌توانند تا حدی به عنوان جایگزین رایگان انجام وظیفه کنند. البته برای بهره‌گیری از تمام امکانات این برنامه‌ها باید تا حدی برنامه‌نویسی بلد باشید.

دوام

اگر از سروکله زدن با کیبورد‌هایی که خیلی زود خراب می‌شوند خسته شده‌اید، پس بهتر است یک کیبورد گیمینگ خریداری کنید. گیبورد‌های گیمینگ در کل دوام بالایی دارند زیرا گیمرها معمولا ساعات زیادی در طول روز از آن استفاده می‌کنند.

اگر کیفیت و دوام کیبورد گیمینگ برای شما اهمیت زیادی دارد، توصیه می‌کنیم از بین برندهای مشهور مانند ریزر و لاجیتک دست به انتخاب بزنید. اگرچه این روزها بسیاری از برندها کیبورد‌های گیمینگ تولید می‌کنند، اما در مورد کیفیت این محصولات نمی‌توانیم با قاطعیت صحبت کنیم.

منبع: How To Geek

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه