این اپلیکیشن بی‌نظیر در تشخیص بیماری کرونا ۹۲٪ دقت دارد

۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
تشخیص کرونا

اینطور که به نظر می‌رسد، اپلیکیشنی تحت عنوان ResApp توانسته در تشخیص کرونا دقتی ۹۲ درصدی داشته باشد؛ این یعنی دقت آن بیشتر از آزمایش‌هایی است که برای تشخیص ابتلا به این ویروس انجام می‌گیرند.

اگرچه ویروس کرونا این روزها کمتر جان افراد را می‌گیرد اما این بدان معنا نیست که باید مراقبت‌های پزشکی را کنار گذاشت و مثل روزهای عادی رفتار کرد. این ویروس اکنون در بین ما حضور دارد و به بخشی جدانشدنی از زندگی ما تبدیل شده است بنابراین همچنان باید مراقب باشیم تا به آن مبتلا نشویم. حالا پرسشی که به وجود می‌آید این است که در صورت ابتلا به این بیماری، چگونه می‌توانیم خیلی سریع و بدون نیاز به مراجعه به کلینیک‌های درمانی برای انجام آزمایش‌های مختلف، مشخص کنیم آیا کرونا داریم یا علت بیماری ما یک سرماخوردگی ساده است؟

تصور کنید برای تشخیص بیماری خود تنها کاری که باید انجام دهید این است که گوشی خود را باز کرده و اپلیکیشنی را اجرا کنید. این اپلیکیشن هم وقتی که سرفه می‌کنید، با بررسی و تجزیه تحلیل دقیق نوع سرفه به شما می‌گوید که آیا کرونا دارید یا خیر. به گزارش Daily Mail انگلستان، این اپلیکیشن وجود دارد و نام آن هم ResApp است. طراحان این اپلیکیشن برای اینکه دقت تشخیص آن را بالا ببرند از الگوریتم‌های یادگیری ماشین در آن استفاده کرده‌اند که باعث می‌شود در تشخیص کرونا دقتی ۹۲٪ داشته باشد. این یعنی وقتی در خانه، نتیجه‌ی تست شما منفی یا مثبت باشد، ۹۲٪ می‌توانید به نتیجه اطمینان داشته باشید که عالی به نظر می‌رسد.

این اپلیکیشن برای تشخیص بیماری ۷۴۱ نفر از بیماران آمریکایی و هندی مورد استفاده قرار گرفت و توانست ۴۴۶ نفر از کسانی را که واقعا به کرونا مبتلا بودند را تشخیص دهد. این افراد قبل از اینکه با اپلیکیشن یادشده برای تشخیص بیماری خود استفاده کنند، یک سری فرم نیز پر کردند و در آن علائم و جزئیات بیماری خود را نوشتند. اپلیکیشن هم توانست ۹۲٪ از کسانی را که واقعا بیمار بودند را تشخیص دهد. حال آیا ۸٪ باقی مانده را به اشتباه مبتلا به بیماری در نظر گرفت یا اینکه نتوانست ابتلای آن‌ها را متوجه شود موضوعی است که دقیقا در رابطه با آن توضیح داده نشد.

قابلیت‌های ResApp به همین موارد خلاصه نمی‌شود. این اپلیکیشن قادر است سرفه‌هایی را که نشانه‌ی بیماری کرونا است از سرفه‌های ناشی از بیماری‌های تنفسی نظیر آسم، سینه پهلو و  عفونت‌های سینه تشخیص دهد. ۱۰۰۷ نفر از افرادی که مشکل تنفسی ناشی از بیماری غیر از کرونا داشتند هم از طریق این اپلیکیشن برای تشخیص بیماری خود استفاده کردند که ۹۰٪ اوقات، ResApp به درستی متوجه مشکل آن‌ها شد.

این نتایج واقعا فوق‌العاده هستند آن هم در شرایطی که تست‌های مخصوص بیماری کرونا روی افرادی که علائم دارند حول و حوش ۷۲٪ و روی افرادی هم که بی‌علائم هستند، تقریبا ۵۵۸٪ دقت دارند. با این میزان دقت و همچنین سهولت استفاده، کاربران زیادی آن را به روش‌های کنونی تشخیص بیماری ترجیح خواهند داد. توسعه‌دهندگان ResApp می‌گویند کاربرد این اپلیکیشن به ویژه در زمان‌هایی است که افراد نیاز دارند تست‌های مکرر بدهند نظیر بازیکنان فوتبال (یا هر رشته‌ی ورزشی)، افراد مشغول در حوزه‌ی سرگرمی و مراقبت‌های پزشکی، سفر و غیره.

پرفسور کاترین بنت، عضوی از هیئت مشاوره‌ی علمی اپلیکیشن ResApp در رابطه با این موضوع گفته که با شیوع سریع کرونا، این اپلیکیشن می‌تواند به کاربران کمک کند با تشخیص زودهنگام بیماری، هم جلوی شیوع آن را بگیرد و هم اینکه دیگر نیازی به تست‌های مختلف نداشته باشند. خصوصا اینکه این تست‌ها که به تست PCR هم معروف هستند برای محیط زیست هم خطرناک محسوب می‌شوند. این در حالی است که خیلی زود هم می‌توانند اقدامات مراقبتی را برای درمان خود انجام دهند. او افزود سهولت و عدم وجود محدودیت برای تست دادن باعث می‌شود ResApp یکی از محبوب‌ترین و موثق‌ترین اپلیکیشن‌ها در این زمینه باشد.

از آن‌جایی که انجام تست کرونا در بسیاری از کشورها نظیر انگلستان به صورت رایگان صورت نمی‌گیرد، وجود چنین اپلیکیشن‌هایی می‌تواند واقعا عالی و کمک‌کننده باشد. البته این اپلیکیشن هنوز رسما عرضه نشده است اما به نظر می‌رسد تیم توسعه‌دهنده قرار است جلساتی با وزارت جهانی بهداشت و شرکت‌های فعال در زمینه‌ی فناوری برگزار کرده و طی این جلسات از آن‌ها بخواهد هرچه زودتر اپلیکیشن یادشده را برای گوشی‌ها عرضه کنند.

ResApp یکی از معدود اپلیکیشن‌هایی است که توانسته نظر مثبت فایزر، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده‌ی دارو در جهان و همچنین یکی از نخستین شرکت‌هایی که واکسن کرونا را با تأثیر بسیار بالا تولید کرد، جذب کند. هفته‌ی گذشته فایزر اعلام کرد حاضر است ResApp را با قیمت ۰.۱۱۵ دلار به ازای هر سهم یا به عبارتی ۷۴٫۳ میلیون دلار (نقدا) خریداری کند. تونی کیتینگ، مدیرعامل ResApp، در رابطه با اشتیاق فایزر به خرید این اپلیکیشن گفت:

اینکه شرکتی مثل فایزر که در کاری که انجام می‌دهد فوق‌العاده حرفه‌ای و خبره است پیشنهاد خرید ResApp را مطرح می‌کند نشان می‌دهد که تا چه اندازه به ما و تیم ما اعتماد دارد.

از آن‌جایی که سازمان جهانی بهداشت همچنان خطر کرونا را جدی می‌داند، بنابراین می‌توانیم بگوییم همچنان وجود چنین اپلیکیشنی در زندگی‌مان ضروری است اما نمی‌توانیم انکار کنیم که ResApp به عنوان اپلیکیشنی با این کاربرد خیلی زودتر از این‌ها باید توسعه پیدا می‌کرد. لازم به ذکر است ResApp هنوز رسما در دسترس قرار نگرفته است و باید کمی برای عرضه رسمی آن منتظر بمانیم.

نظر شما در رابطه با ResApp چیست؟ آیا می‌توانید خود را قانع کنید که به نتیجه‌ی منفی یا مثبت تست کرونای خود آن هم از طریق سرفه کردن به سمت گوشی اعتماد کنید؟

منبع: PhoneArena

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه