۷ فیلم برتر جنیفر لارنس؛ از «بالا را نگاه نکن» تا «گنجشک سرخ»

۵ بهمن ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
جنیفر لارنس

تعداد اندکی از بازیگران زن توانسته‌اند همانند جنیفر لارنس در یک بازه زمانی اندک، در فیلم‌های متعددی حضور پیدا کنند. این بازیگر برنده اسکار، کار خود را با حضور در سریال‌هایی مانند «راهب»، «پرونده سرد» و «مدیوم» آغاز کرد و پس‌ از آن توانست در برنامه بیل انگوال به ایفای نقش یکی از کاراکترهای اصلی بپردازد.

او با ایفای نقش در فیلم‌های درامی همچون «خانه پوکر» و «دشت سوزان» به‌ سرعت بر پرده جادویی سینما چیره شد، اما تنها پس از ایفای نقش ری دالی در فیلم «زمستان استخوان سوز» بود که توانست نظر مثبت منتقدان و جامعه فیلم‌سازی را کسب نماید.

و اما زندگی حرفه‌ای لارنس با ایفای نقش کیتنیس اوردین، یکی از بازیگران اصلی «بازی‌های گرسنگی»، در سال ۲۰۱۱ به اوج خود رسید و همین امر سبب شد تا به یکی از پردرآمدترین بازیگران زن جهان تبدیل شود و بتواند با کارگردانان حرفه‌ای مانند دیوید او راسل، دارن آرونوفسکی و آدام مک‌کی همکاری نماید.

لارنس در طول دوره فعالیت حرفه‌ای خود، در کاراکترهای بسیار متفاوتی حضورداشته و توانسته در بسیاری از فیلم‌های ترسناک، تریلرهای جاسوسی و غیره به ایفای نقش بپردازد. در واقع می‌توان گفت که این بازیگر در هر نقشی که حضور یابد همواره بازی فوق‌العاده‌ای را از خود به نمایش می‌گذارد و از ریسک کردن و روبه‌رو شدن با چالش‌های جدید هیچ واهمه‌ای ندارد. لذا ما می‌خواهیم ۷ تا از بهترین فیلم‌هایی را که لارنس توانسته در آن‌ها هنر بازیگری خود را به زیبایی هر چه تمام‌تر نشان دهد معرفی نماییم.

۷. الیسا کسیدی در خانه‌ای در انتهای خیابان (Elissa Cassidy in House at the End of the Street)

جنیفر لارنس

  • کارگردان: مارک تاندرای
  • بازیگران: گیل بیلاز، جوی تانر
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۲
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۵.۶ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۰ از ۱۰۰

به نظر می‌رسد که «خانه‌ای در انتهای خیابان» از زمان اکرانش در سال ۲۰۱۲، توانست تحول عظیمی را در زندگی حرفه‌ای لارنس ایجاد کند. این فیلم توانست در گیشه عملکرد نسبتا موفقی داشته باشد، اما در جلب نظر منتقدین چندان موفق نبود. البته علت دریافت چنین بازخورد منفی‌ای از جانب منتقدان، هنوز معلوم نیست چراکه می‌توان این فیلم را یکی از آن دست فیلم‌های هیجان‌انگیز و فوق‌العاده روان‌شناختی دانست که هم‌اکنون دیگر به‌ ندرت شاهد تولیدش هستیم.

لارنس در این فیلم به ایفای نقش الیسا می‌پردازد. نوجوانی که به این موضوع پی برده که در همسایگی‌اش قتل‌هایی رخ می‌دهد. او آن‌چنان با این نقش انس گرفت که توانست بازی فوق‌العاده‌ای را از خود به نمایش بگذارد. لارنس در نقش الیسا علاوه بر به تصویر کشیدن یک رابطه استثنایی با مادرش (با نقش‌آفرینی الیزابت شو)، به‌ وضوح ترس‌ها و وحشت درونی الیسا را از چیزهایی که کشف نموده به مخاطب نشان می‌دهد. اما ناگهان او در نیمه دوم فیلم، رنگ عوض می‌کند و به‌ جای یک دختر درمانده و پریشان‌حال، به یک مبارز واقعی تبدیل می‌شود.

۶. کیت دیبیاسکی در بالا را نگاه نکن (Don’t Look Up)

جنیفر لارنس

  • کارگردان: آدام مک کی
  • بازیگران: لئوناردو دی کاپریو، راب مورگان، جونا هیل
  • تاریخ انتشار: ۲۰۲۱
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۳ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۵۵ از ۱۰۰

نمی‌توان گفت که کیت دیبیاسکی، یکی از درخشان‌ترین نقش‌آفرینی‌های لارنس است، اما یکی از آن نقش‌هایی است که او باظرافت هرچه‌تمام‌تر، امضای خود را بر آن نهاده است. دیالوگ‌های این کاراکتر کاملا مناسب او هستند و همین امر سبب شده تا لارنس بتواند بر روی پرده سینما به این کاراکتر جان ببخشد و با موفقیت، ترس‌های کیت، ناامیدی و افسردگی و حتی خشم غیرقابل‌کنترلش از جامعه و اعضای دولت و رسانه‌ها را به تصویر بکشد. چراکه این دولت و رسانه‌ها بودند که کشف‌های او را کم‌اهمیت جلوه دادند و به آن‌ها توجهی نکردند. در این فیلم کیت به این نتیجه رسیده که یک ستاره دنباله‌دار در حال حرکت به سمت زمین است و در مدت کوتاهی زمین را نابود خواهد کرد.

لارنس نه‌ تنها در این فیلم به ایفای نقش یک متخصص روشنفکر پرداخته بلکه توانسته اشتیاق، پشتکار و خشم غیرقابل وصف این کاراکتر را نسبت به کسانی به تصویر بکشد که واقعیت‌های علمی او را نادیده گرفته‌اند. همین امر سبب شده که کیت در پیش چشمان مخاطب به یک انسان واقعی و نه یک کاراکتر سینمایی تبدیل گردد.

۵. دومینیکا اگورووا در گنجشک سرخ (Red Sparrow)

جنیفر لارنس

  • کارگردان: فرانسیس لارنس
  • بازیگران: جرمی آیرونز، جولی ریچاردسون
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۸
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۶ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۴۵ از ۱۰۰

«گنجشک سرخ» یکی از آن فیلم‌های جاسوسی هیجان‌انگیز است که در آن لارنس در نقش یک بالرینی که به یک جاسوس روسی تبدیل می‌شود به ایفای نقش می‌پردازد. او دومینیکای مهربان و در عین‌ حال خشن را با چنان ظرافتی خلق می‌کند که گویی این نقش از همان ابتدا برای او ساخته‌ و پرداخته شده بود و هیچ بازیگر دیگری نمی‌توانست به ایفای آن بپردازد. او به زیبایی هر چه تمام‌تر فروتنی، ترس‌ها و اضطراب دومینیکا را به تصویر می‌کشد و دغدغه‌هایش را پس از فرستاده شدن به مدرسه دولتی ۴ به مخاطب نشان می‌دهد. مدرسه دولتی ۴ مدرسه خاصی برای ماموران جوان روسی تحت عنوان “گنجشک‌ها” بود که باید از اغواگری خود برای کسب اطلاعات از دشمن استفاده می‌کردند. او توانست در نقش دومینیکا بایدها و نبایدها و احساساتی را که در وجود او جوانه می‌زنند به تماشاگر القا کند و نشان دهد که چگونه یک بالرین بی‌گناه و ساده می‌تواند به یک جاسوس روسی باهوش و موفق تبدیل شود.

۴. رزالین در حقه‌بازی آمریکایی (American Hustle)

جنیفر لارنس

  • کارگردان: دیوید او راسل
  • بازیگران: بردلی کوپر، کریستین بل
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۳
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰

لارنس در نقش رزالین روزنفلد، به زیبایی، کاراکتر زنان قوی و منحصربه‌فردی باشخصیت محکم را به نمایش می‌گذارد. شاید هیچ‌کس نتواند همانند لارنس نقش رزالین یعنی همان همسر جسور و بی‌باک و اندکی هم فریبکار هنرمند کلاه‌بردار، ایروینگ روزنفلد با نقش‌آفرینی کریستین بل را ایفا کند. او به‌ جای ایفای نقش یک زن خانه‌دار ساده دهه هفتادی، کاراکتر او ​​را به شخصیتی کاملا مستقل تبدیل می‌کند که احساسات، خواسته‌ها و رویاهایش را بدون هیچ‌گونه ترسی ابراز می‌نماید.

علاوه‌براین، او توانسته به زیبایی، عنصر طنز را در برخی سکانس‌ها با شخصیت این کاراکتر تلفیق نماید. صحنه‌ای که او در آن آهنگ «زندگی کن و دیگران را تحمل‌کن» بیتلز را در حالی‌ که با عصبانیت، اتاق نشیمنش را تمیز می‌کند زمزمه می‌کند، یکی از برجسته‌ترین سکانس‌های این فیلم محسوب می‌شود. «حقه‌بازی آمریکایی» از وجود کاراکترهای منحصربه‌فردی بهره می‌برد، اما هنرنمایی لارنس در نقش رزالین توانست او را به یکی از بهترین کاراکترهای فیلم تبدیل کند چراکه او به زیبایی هرچه‌تمام‌تر، غیرقابل‌پیش‌بینی بودن رزالین و شجاعتش را در تقابل با مردان قدرتمند زندگی‌اش به تصویر می‌کشد. لارنس توانست برای این نقش نامزد جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل زن شود.

۳. کیتنیس اوردین در سری فیلم‌های بازی‌های گرسنگی (The Hunger Games series)

جنیفر لارنس

  • کارگردان: فرانسیس لارنس، گری راس
  • بازیگران: جاش هاچرسون، لیام همسورث
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۲
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰

شخصیت کیتنس اوردین در سری فیلم‌های «بازی‌های گرسنگی» نوشته سوزان کالینز، شخصیتی فوق‌العاده جذاب و پرطرفدار است و لارنس همان بازیگری است که توانسته به این کاراکتر جان ببخشد. او از ذره‌ذره وجودش برای این نقش‌، مایه گذاشته تا از یک کاراکتر جوان معمولی پا را فراتر بگذارد و به شخصیتی تبدیل شود که به‌ اندازه کاراکترهای بزرگ‌سال فیلم احساساتی است و به‌ اندازه آن‌ها بالغ شده است. تکرار دوباره و دوباره نقش سبب شده که لارنس به‌ خوبی با این کاراکتر آشنا شود و احساسات و اصالت خود را به درون کالبد آن بدمد.

لارنس به‌ خوبی توانست احساسات کیتنیس نظیر اراده فولادین و حمیتش در محافظت از خود، خشم و عصبانیت و افسردگی‌اش در هر دو قسمت زاغ مقلد را باظرافت هرچه‌ تمام‌تر به مخاطب نمایش دهد و همین توجه به جزئیات و ظرافت در نقش‌آفرینی سبب گردید تا این کاراکتر به یکی از تاثیرگذارترین کاراکترهای «بازی‌های گرسنگی» تبدیل شود.

۲. ری دالی در زمستان استخوان سوز (Winter’s Bone)

جنیفر لارنس

  • کارگردان: دبرا گرانیک
  • بازیگران: جان هاکس، گرت دیلاهانت
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰

نقشی که باعث شد صنعت سینما به قدرت بازیگری جنیفر لارنس پی ببرد نقش او در فیلم «زمستان استخوان سوز» بود. این فیلم به روایت داستان زندگی ری دالی ۱۷ ساله فقیر می‌پردازد که در تلاش است تا در اوزاکس روستایی زنده بماند. لارنس به زیبایی هرچه‌تمام‌تر به ایفای نقش ری دالی و شرایط تاسف آور او می‌پردازد و احساسات او را با انسانیتی وصف‌ناپذیر تلفیق می‌نماید. شرایط ری به‌ عنوان نوجوانی شجاع و مصمم که مسئولیت‌های یک بزرگ‌سال را بر عهده دارد، نه‌ تنها به‌ شدت واقعی می‌نماید بلکه تاثیرگذار هم هست و نشان‌دهنده سالیان سال تجربه لارنس در امر بازیگری است.

ممکن است ترس‌ها و احساسات ناخوشایندی که ری با آن‌ها روبه‌روست چندان بغرنج به نظر نرسند. اما ازآنجایی‌که لارنس کاملا در نقش ری فرورفته و با داستان عجین شده، واکنش‌هایی کاملا واقعی را در کالبد ری به مخاطب نشان می‌دهد. بازی چشمگیر او تحسین بسیاری از منتقدان را به همراه داشت و او توانست اولین جایزه از ۳ جایزه اسکار خود را به خاطر ایفای نقش این کاراکتر دریافت نماید.

۱. تیفانی ماکسول در دفترچه امیدبخش (silver Linings Playbook)

جنیفر لارنس

  • کارگردان: دیوید او راسل
  • بازیگران: رابرت دنیرو، کریس تاکر
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۲
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰

«دفترچه امیدبخش» یکی دیگر از فیلم‌های منحصربه‌فردی است که لارنس با بازی در آن توانست محبوبیت زیادی پیدا کند. تیفانی ماکسول یک بیوه جوان و غمگین است که می‌خواهد توجه دوست برادر شوهرش، پت، با نقش‌آفرینی بردلی کوپر را جلب نماید. لارنس چنان در ایفای نقش تیفانی حرفه‌ای عمل می‌کند که نمی‌توان سن و سال او را در زمان فیلم‌برداری حدس زد (او در زمان فیلم‌برداری فقط ۲۱ سال سن داشت) و همین امر سبب می‌شود تا این کاراکتر ازنظر مخاطب کاراکتری هیجان‌انگیز باشد. او احساساتی نظیر عصبانیت، اشتیاق، خشم و ناامیدی را به درون کالبد تیفانی می‌دمد و این نقش احساسی را به زیبایی هرچه‌تمام‌تر ایفا می‌کند و به همگان اثبات می‌نماید که قابلیت‌های او هیچ محدودیتی ندارند.

چه در لحظاتی که او و پت باهم بحث می‌کنند و چه در صحنه‌های رقص و شادی، لارنس نقشی هنرمندانه را از خود به نمایش می‌گذارد و همین ویژگی‌ها سبب شده که تیفانی بهترین نقش‌آفرینی لارنس در طی سال‌های بازیگری او باشد.

منبع: collider

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۳ دیدگاه
  1. Avatar Ali

    فیلم مادر رو هم کاش اشاره میکردی

  2. Avatar Hossein

    کراش هر نوجوان ایرانی خخخ

  3. Avatar saeid_biologist

    کاش به نقشش در مردان ایکس هم اشاره میکردید

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه