راه‌های افزایش طول عمر گوشی؛ صرفه‌جویی در هزینه با ۱۰ روش ساده

۱۳ آبان ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه
افزایش طول عمر گوشی

اگر از اینکه مجبور می‌شوید پس از گذشت دو یا سه سال گوشی هوشمند خود را به خاطر وجود مشکلات عجیب و غریب تعویض کنید، خسته شده‌اید، در این مطلب با ما باشید تا با ۱۰ روش کارآمد جهت افزایش طول عمر گوشی آشنایتان کنیم تا بتوانید با خیال راحت، سال‌ها از آن استفاده کرده و در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید.


راه‌های افزایش طول عمر گوشی


۱. از قاب محافظ با کیفیت ساخت بالا استفاده کنید

راه‌های افزایش طول عمر گوشی

یکی از روش‌هایی که می‌تواند به شما کمک کند تا گوشی خود را برای چند سال بدون هیچ آسیب، خط و خش و شکستگی نگه داشته باشید این است که یک قاب محافظ خوب برایش تهیه کنید. گوشی‌های هوشمند به دلیل اینکه هر لحظه ممکن است از دست کاربر رها شده و به زمین بیفتند، همیشه در معرض خطر هستند. بنابراین اگر از آن‌ها محافظت نشود، قطعا دوام زیادی نخواهند داشت.

توجه داشته باشید که قاب محافظ اگر کیفیت خوبی نداشته باشد به خودی خود باعث آسیب زدن به بدنه‌ی گوشی و ایجاد خط و خش یا تغییر رنگ آن می‌شود بنابراین پیشنهاد می‌شود بلافاصله پس از خرید گوشی، حتما یک برچسب محافظت از پنل پشتی هم برایش خریداری کنید. علاوه بر این‌ها، یک قاب خوب، لزوما قاب زیبا نیست. پس در درجه‌ی نخست به دنبال زیبایی نباشید، بلکه قابی را تهیه کنید که بتواند از گوشی شما به بهترین شکل ممکن مراقبت کند.

خرید یک قاب با کیفیت ساخت بالا و امکان محافظت ۳۶۰ درجه از دوربین، پنل پشتی و نمایشگر، انتخاب هوشمندانه‌ای خواهد بود. مخصوصا اگر از قاب‌های کلاسوری خوشتان بیاید، تا سال‌ها بدون هیچ نگرانی می‌توانید گوشی خود را سالم نگه دارید چون این نوع قاب‌ها تمام گوشی را پوشش می‌دهند.

در صورتی هم که قاب محافظ شما امکان مراقبت ۳۶۰ درجه را ندارد و از نمایشگر مراقبت نمی‌کند، سعی کنید یک برچسب محافظ صفحه‌ی باکیفیت برایش تهیه کنید که به مرور زمان خط و خش برندارد. اگر قاب امکان مراقبت از لنز دوربین را هم ندارد، پیشنهاد می‌شود برای لنزها هم یک برچسب محافظ تهیه کنید. لنزها و نمایشگر بیشتر از هر بخش دیگری در معرض قرار دارند و تعویض یا تعمیر آن‌ها هم واقعاً هزینه‌بر خواهد بود. پس حتما به بهترین شکل ممکن مراقبشان باشید.

۲. از باتری گوشی مراقبت کنید (خرید کابل خوب و باکیفیت، شارژ نکردن گوشی در طول شب و نگه داشتن شارژ بین ۳۰ تا ۸۵٪)

راه‌های افزایش طول عمر گوشی

باتری گوشی یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که زودتر از هر بخش دیگری می‌تواند بنا به دلایل مختلف آسیب دیده و نیاز به تعویض پیدا کند و روی دستتان خرج بگذارد. چه بخواهید چه نخواهید، پس از گذشت چند سال باتری شما را به ستوه در می‌آورد اما راه‌هایی وجود دارد که این مدت زمان را بیشتر کنید.

نخست اینکه حتما از شارژر و کابل اصلی خود شرکت سازنده برای شارژ گوشی استفاده کنید و اصلا به سراغ کابل‌های بی‌کیفیت موجود در بازار نروید چون این کابل‌ها چیزی جز دردسر برایتان به همراه نخواهند داشت. دوم اینکه حتما سعی کنید گوشی را در طول روز و زمانی که خودتان حضور دارید شارژ کنید. اجازه ندهید گوشی وقتی به ۱۰۰٪ رسید، همچنان در شارژ باقی بماند چون ورود ولتاژ اضافه به داخل باتری عمر مفید آن را کاهش می‌دهد.

البته این روزها گوشی‌های سامسونگ و یک سری گوشی‌های اندرویدی دیگر به شما این اجازه را می‌دهند تا میزان نهایی شارژ باتری را روی ۸۰ تا ۸۵٪ تنظیم کنید. با فعال کردن این گزینه، گوشی دیگر بیشتر شارژ نمی‌شود. اما با این حال سعی کنید میزان شارژ هیچوقت از این میزان بالاتر نرود.

همچنین اجازه ندهید شارژ گوشی‌تان به کمتر از ۳۰ یا نهایتا کمتر از ۲۰٪ برسد تا آن را شارژ کنید. بازه‌ی سالم معمولا بین ۳۰ تا ۸۵٪ است اما برخی از افراد آن را بین ۲۰ تا ۸۵٪ نگه می‌دارند که باز هم مشکل زیادی ندارد. اما هیچوقت اجازه ندهید اتصال گوشی به شارژر بعد از دیدن اخطار مربوطه، برایتان عادت شود چون باتری بعد از یکی دو سال قطعا جواب‌تان می‌کند.

شارژر دیواری 45 وات سامسونگ مدل EP-T4510 به همراه کابل تبدیل USB-C

۳. گوشی را بعد از چند سال آپدیت نکنید!

راه‌های افزایش طول عمر گوشی

شاید برایتان جالب باشد اما گوشی را معمولا بعد از دو سال نباید به سیستم‌عامل جدید آپدیت کرد. این آپدیت‌ها شاید شما را از شر باگ‌های نرم‌افزاری رها کنند، قابلیت‌های جدیدی را به گوشی شما اضافه کنند و… اما همیشه برای سلامت گوشی مفید نیستند. گاهی اوقات آپدیت‌های نرم‌افزاری را باید عطایشان را به لقایشان بخشید، به خصوص در گوشی‌های آیفون.

این روزها شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند قابلیت‌های زیادی را به سیستم‌عامل‌های جدید خود اضافه می‌کنند اما اگر گوشی شما دو یا سه سال از عمرش گذشته باشد، جدیدترین نسخه‌ی سیستم‌عامل می‌تواند مشکلاتی از قبیل کندی را برایش به همراه داشته باشد.

توجه داشته باشید سخت‌افزار گوشی شما بعد از این مدت برای نرم‌افزار جدید خیلی توانمند نیست بنابراین آپدیت به سیستم‌عامل جدید می‌تواند مشکل‌ساز شده و باعث کند شدن گوشی شود. اگر از قدرت بسیار زیاد سخت‌افزار خود مطمئن هستید، نهایتا می‌توانید تا سه سال آن را آپدیت کنید اما برای دفعات بعد، حتما تحقیق کنید و ببینید آیا گوشی و آپدیت به خوبی با هم هماهنگ هستند یا خیر.

۴. گوشی را مرتبا تمیز کنید

تمیز نگه داشتن گوشی

گوشی هوشمند از حفره‌های مختلفی از جمله میکروفون، بلندگو و… بهره می‌برد که نیاز است مرتبا آن‌ها را تمیز کنید تا ورود گرد و غبار به داخل، عملکرد آن‌ها را مختل نکند. البته نیازی نیست با الکل یا مواد شوینده به تمیز کردن آن‌ها اقدام کنید چون گاهی اوقات بیش از اندازه وسواس نشان دادن سبب می‌شود گوشی بیشتر صدمه ببیند تا اینکه تمیز شود.

نیازی نیست هر هفته یا هر ماه این کار را انجام دهید. هر دو الی سه ماه یک بار اگر گوشی را تمیز کنید، قطعا گوشی دوام بیشتری خواهد داشت و قطعات آن بدون مشکل تا سال‌ها برایتان کار خواهد کرد. فقط توجه داشته باشید در طول این فرایند، مایعات خاصی را به داخل گوشی وارد نکنید.

کیت تمیز کننده مدل ََA 88

۵. به صورت منظم گوشی را خاموش و روشن کنید

راه‌های افزایش طول عمر گوشی

اگر در نگاه نخست این خواسته عجیب بوده، باید بگوییم کاملا درست است که خاموش یا روشن کردن گوشی به صورت منظم به عملکرد صحیح آن کمک می‌کند. درست مثل لپ‌تاپ و کامپیوتر، اینکه گوشی بعد از مدتی خاموش شود، برای سلامتی آن مفید است مگر اینکه به خاطر باتری به ۰٪ رسیده خاموش شود که در این صورت هیچ فایده‌ای برایش ندارد.

گوشی‌های هوشمند ۲۴ ساعته روشن هستند و حتی اگر کاری هم با آن‌ها انجام ندهید، در حالت آماده به کار قرار می‌گیرند و همچنان در حال کار هستند. این فعالیت مستمر می‌تواند به مرور زمان باعث کند شدن یا ایجاد مشکلاتی برای گوشی شود. بنابراین زمان‌هایی که مثلا می‌خواهید دوش بگیرید، به باشگاه بروید، غذا آماده کنید یا مواردی از این دست که نیازی به گوشی ندارید می‌توانید آن را خاموش کرده و یک گوشه بگذارید.

۶. از گوشی در برابر بدافزارها مراقبت کنید

حفظ امنیت گوشی

بدافزارها می‌توانند به شدت باعث کندی یا خرابی گوشی شوند. بنابراین اصلا اجازه ندهید مشکلی این‌چنینی برای دستگاه شما اتفاق بیفتد. ساده‌ترین روش این است که به هر وب‌سایتی سر نزنید و روی هر لینکی که برایتان ارسال می‌شود کلیک نکنید. حتما باید اطمینان حاصل کنید که لینک ارسال شده معتبر است.

همچنین به هیچ عنوان هر فلشی را به گوشی متصل نکنید چون ممکن است ویروسی باشد و عملکرد گوشی را با اختلال مواجه کند. از هر منبعی غیر از منابع معتبر نظیر پلی استور، برنامه دانلود نکنید چون منابع دیگر اصلا حساسیت گوگل را از لحاظ امنیتی ندارند و برنامه‌هایی که درون این فروشگاه‌ها قرار می‌گیرند اصلا از فیلترهای خاصی عبور نمی‌کنند. پس حتما این مورد را مد نظر داشته باشید.

کیف ضد آب آراز سایز بزرگ مناسب برای گوشی موبایل

۷. حافظه‌ی گوشی را مدیریت کنید

پاک کردن حافظه‌ی گوشی

حافظه‌ی گوشی را هر چند وقت یک بار خالی کنید. اجازه ندهید گوشی پر باشد از برنامه‌ها، بازی‌ها و اطلاعاتی که اصلا به آن‌ها نیازی ندارید یا هر چند ماه یک بار شاید به سراغشان بروید. اجازه دهید گوشی نفس بکشد چون حافظه‌ی پر به شدت روی عملکرد صحیح گوشی تأثیر می‌گذارد.

اپلیکیشن‌های زیاد گاهی اوقات زمان بارگذاری را افزایش داده و ممکن است به مرور زمان باعث داغی گوشی شوند. در نتیجه همیشه سعی کنید چندین گیگابایت فضای خالی به گوشی بدهید تا بتواند به راحتی داده‌های ورودی و خروجی را پردازش کرده و در بارگذاری آن‌ها سریع‌تر عمل کند. به همین خاطر هم هست که معمولا بازگشت به تنظیمات کارخانه تأثیر اولیه‌ی شگفت‌انگیزی روی سرعت یک گوشی می‌گذارد.

۸. در صورت نیاز، باتری را تعویض کنید

تعویض باتری گوشی

زمانی که باتری گوشی خراب باشد، قطعا تمام سخت‌افزار گوشی با مشکل مواجه خواهد شد؛ گوشی کند می‌شود، ممکن است خاموش شود، داغ می‌کند و بسیاری موارد دیگر. بنابراین اگر بعد از گذشت چند سال می‌بینید که گوشی با مشکل مواجه شده، ابتدا به سراغ تعویض باتری هم بروید.

اینکه چه زمانی نیاز است تا باتری یک گوشی تعویض شود هم کاملا مشخص است. معمولا اگر یک باتری زود تخلیه می‌شود، بعد از رسیدن به یک میزان خاص، خاموش می‌شود، دیگر مثل قبل شارژدهی ندارد، حین شارژ داغ می‌کند و مواردی از این دست، به احتمال زیاد نیاز است که تعویض شود. فقط در مواقع بسیار خاص، این قبیل اتفاقات به خاطر آسیب دیدن برد است. کافی است به تعمیرگاه مراجعه کرده و از فردی که در این زمینه تجربه دارد، مشکل گوشی را بپرسید.

اگر باتری گوشی مشکل دارد، با پرداخت هزینه‌ای نه چندان زیاد می‌توانید مشکل گوشی را کاملا حل کنید. گوشی‌های اندرویدی معمولا نشان نمی‌دهند که سلامت باتری چقدر است اما در گوشی‌های آیفون شما سلامت باتری را به راحتی می‌توانید ببینید. اما اگر بعد از گذشت ۲ الی ۳ سال، گوشی هیچ مشکلی ندارد جز شارژ خالی کردن، قطعا باتری نیاز به تعویض دارد؛ پس گوشی جدیدی نخرید!

۹. گوشی را در جیب پشت شلوار نگذارید (یا هنگامی که گوشی در جیب قرار دارد ورزش نکنید)

راه‌های افزایش طول عمر گوشی

اگر به خاطر داشته باشید، یکی از اتفاقاتی که باعث شد آیفون ۶ از لحاظ مقاومت بین کاربران بدنام شود این بود که به سادگی خم می‌شد. البته اپل این مشکل را در نسل بعد برطرف کرد ولی این اتفاق هیچوقت از ذهن کاربران پاک نشد. یکی از دلایل اصلی آسیب دیدن گوشی از جمله خم شدن یا شکست صفحه این است که کاربران آن را در جیب پشتی شلوار قرار داده و بدون اینکه یادشان باشد رویش می‌نشینند.

برخی دیگر از کاربران هم وقتی گوشی درون جیب‌شان قرار دارد، ورزش‌های سنگینی انجام می‌دهند که ممکن است این کار باعث صدمه رسیدن به دستگاه شود. حتی اگر باعث شکستگی صفحه نشود، عرق کردن بدن باعث می‌شود رطوبت به تمام حفره‌های گوشی نفوذ کرده و آن را با مشکل مواجه کند.

بنابراین پیشنهاد می‌شود هنگام ورزش کردن، یا گوشی را با خود به همراه نبرید یا اینکه اطمینان حاصل کنید در یک جیبی قرار داشته باشد که نه خطر افتادن آن را تهدید می‌کند و نه رطوبت ناشی از عرق کردن بدن می‌تواند به آن نفوذ کند.

۱۰. از وارد کردن فشار زیاد به گوشی پرهیز کنید

افزایش دمای گوشی

وارد کردن فشار به گوشی به چند شکل انجام می‌گیرد. مثلا اینکه ساعت‌ها با آن بازی کنید بدون اینکه قاب آن را خارج کنید، آن را در معرض هوای گرم تابستانی قرار دهید، در شرایط گرم آن را زیر شارژ بگذارید، بدون توجه به داغ بودن، به فیلم‌برداری ادامه دهید و مواردی از این دست.

به صورت کلی انجام هر کاری که باعث داغ شدن گوشی شود، قطعات داخلی آن را فرسوده می‌کند تا جایی که به مرور دیگر گوشی آن عملکردی را که قبلا داشته به شما ارائه نمی‌کند. این اتفاق را اگر لپ‌تاپ داشته باشید قطعا تجربه کرده‌اید که بعد از مدتی به شکل قابل توجهی افت می‌کند.

برای اینکه این مشکل گریبان‌گیر شما نشود، نمی‌گوییم بازی نکنید، با بالاترین کیفیت با گوشی فیلم‌برداری نکنید یا آن را با شارژر سریع خود شارژ نکنید. شما هزینه پرداخت می‌کنید که از این قابلیت‌ها استفاده کرده و لذت ببرید. اما توجه داشته باشید هنگام بازی کردن یا شارژ کردن گوشی یا حتی فیلم‌برداری با وضوح بالا، گوشی درون قاب محافظ نباشد که برای پخش دما، هیچ فضایی نداشته باشد.

همچنین بعد از اینکه متوجه شدید گوشی دارد داغ می‌شود، هر فرآیندی را که مشغول انجام آن هستید اگر امکان متوقف کردن و ادامه دادنش بعد از مدتی وجود دارد، حتما این کار را انجام دهید و نگذارید فشار و استرس زیاد به سخت‌افزار آن وارد شود. معمولا یک گوشی به گونه‌ای طراحی می‌شود که با گرم شدن هیچ آسیب جدی به آن وارد نمی‌شود اما اگر داغ شود به گونه‌ای که در دست گرفتن آن باعث اذیت‌تان بشود، مشکل تلقی شده و باید به آن استراحت بدهید.

نکته‌ی آخر و بسیار مهم این است که گوشی‌ها را در خودرو یا در محل‌هایی که می‌دانید ممکن است گرمای بیش از حدی به آن‌ها وارد شود قرار ندهید چون قطعات داخلی‌شان به شدت آسیب می‌بینند و شاید حتی منفجر شوند و آسیب جبران‌ناپذیری به شما وارد کنند.

فن خنک کننده گیمسر مدل GameSir F9 Phone Cooler

افزایش طول عمر گوشی؛ سخن پایانی

برای اینکه یک گوشی بتواند تا سال‌ها بدون مشکل کار کند، نیاز است تا یک سری اقدامات از سوی کاربر صورت بگیرد. اگرچه این ۱۰ روش به افزایش طول عمر مفید گوشی هوشمند کمک می‌کنند اما باز هم توصیه می‌شود هنگام خرید یک گوشی به موارد مختلفی از جمله نو و اصلی بودن آن دقت کنید. گوشی هوشمند اصلی‌ترین وسیله برای برقراری ارتباط و رسیدگی به کارهای ضروری و مهم در عصری است که در آن زندگی می‌کنیم.

خرید، رسیدگی به کارهای تحصیلی و اداری، رسیدگی به کارهای دانشجویی و… همگی به لطف گوشی‌های هوشمند است که به سادگی انجام می‌پذیرند. از آن جایی هم که قیمت آن‌ها طی چند سال اخیر به شدت افزایش پیدا کرده، پس مهم است که بتوانید در درجه‌ی نخست یک انتخاب خوب داشته باشید و در درجه‌ی بعدی، از گوشی خود به بهترین شکل ممکن مراقبت کنید تا بتواند سال‌ها شما را همراهی کند.

اگر شما هم روش یا روش‌های خاصی برای افزایش طول عمر گوشی می‌شناسید که در این مطلب از قلم افتاده‌اند، حتما آن را در بخش نظرات با ما و سایر خوانندگان این مطلب در میان بگذارید.

منبع: MUO

سوالات متداول درباره روش‌های افزایش طول عمر گوشی
چگونه می‌توان طول عمر باتری گوشی را به طور موثر افزایش داد؟
با کاهش روشنایی صفحه، عدم شارژ کردن باتری به میزان بیشتر از ۸۰ یا ۸۵٪، به‌روزرسانی نرم‌افزاری، غیرفعال کردن اینترنت، وای‌فای، GPS و... در صورت عدم نیاز به آن‌ها.
چگونه می‌توان گوشی را از آسیب‌ها و ضربات حفاظت کرد؟
با خرید یک قاب محافظ باکیفیت و همچنین شیشه‌ی محافظ صفحه.
چگونه می‌توان عملکرد سخت‌افزاری گوشی را بهبود داد؟
زیاد بازی نکردن با گوشی، جلوگیری از داغ شدن شدید آن، حذف برنامه‌های غیر ضروری و پاک‌سازی مداوم حافظه.
چگونه می‌توان امنیت گوشی را تضمین کرد؟
نصب اپلیکیشن از فروشگاه‌های معتبر نظیر پلی استور، عدم ورود به سایت‌های ناشناخته و عدم نصب نرم‌افزارهای ناشناخته.
راهنمای خرید گوشی موبایل
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه