۹ قابلیت نوآورانه ولی عجیب گوشی‌های LG که هیچوقت محبوب نشدند

۱۸ فروردین ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
گوشی‌های LG

سال گذشته شرکت LG تصمیم گرفت به طور کامل از بازار موبایل خارج شود. این شرکت با عرضه‌ی گوشی‌های متعدد نقش مهمی در تکامل اکوسیستم اندروید داشت. باید خاطرنشان کنیم برخی از نوآوری‌های مهم صنعت موبایل در ابتدا توسط LG عملی شد که از بین آن‌ها می‌توانیم به دوربین اولترا واید و استفاده از نمایشگر لمسی خازنی اشاره کنیم. با این حال بسیاری از نوآوری‌های صورت گرفته برای گوشی‌های LG هیچوقت توجه زیادی را جلب نکردند و در ادامه به تعدادی از این نوآوری‌های عجیب می‌پردازیم.

۱. گوشی ماژولار

گوشی‌های LG

در سال ۲۰۱۶ شرکت LG از گوشی G5 رونمایی کرد که از بدنه‌ی ماژولار بهره می‌برد. به دلیل بهره‌گیری از طراحی ماژولار، بخش پایینی بدنه از گوشی جدا می‌شد و در نتیجه کاربران می‌توانستند به‌راحتی باتری آن را تعویض کنند. اما در کنار تعویض باتری، امکان وصل کردن ماژول‌های مختلف به این اسلات وجود داشت. متاسفانه تعداد این ماژول‌ها بسیار محدود بود زیرا به دلیل فروش پایین‌تر از حد انتظار، LG خیلی زود این ایده را رها کرد.

در کنار LG، موتورولا هم از تعدادی گوشی ماژولار رونمایی کرد که البته ماژول‌های موتورولا به صورت مغناطیسی به گوشی وصل می‌شدند و در کل طراحی کاربردی‌تری داشتند. اما در نهایت ایده‌ی گوشی‌های ماژولار LG و دیگر شرکت‌ها هیچوقت با استقبال گسترده‌ای روبرو نشد و در حال حاضر فقط شرکت Fairphone چنین گوشی‌هایی را به طور محدود تولید می‌کند.

۲. نمایشگر ثانویه

گوشی‌های LG

شرکت LG اولین بار در سال ۲۰۱۵ برای گوشی V10 به بهره‌گیری از یک نمایشگر ثانویه‌ی کوچک روی آورد که در بالای نمایشگر اصلی تعبیه شده بود. در این نمایشگر ثانویه‌ی کوچک مواردی مانند میان‌برهای اپلیکیشن‌ها، نوتیفیکشن‌ها، تب‌های مرورگر و دیگر موارد این‌چنینی نمایش داده می‌شد. گوشی V20 هم با این مشخصه عرضه شد ولی نمایشگر ثانویه بین کاربران مورد توجه قرار نگرفت. البته باید خاطرنشان کنیم چنین ایده‌ی توسط گوشی‌هایی مانند شیائومی می ۱۱ اولترا به کار گرفته شده است. به عنوان مثال این گوشی در پنل پشتی خود یک نمایشگر ثانویه‌ی بسیار کوچک دارد که به کاربران اجازه می‌دهد با دوربین‌های اصلی عکس سلفی بگیرند.

ال‌جی در سال ۲۰۱۹ برای گوشی V50 یک کیس مخصوص معرفی کرد که برای گوشی، نمایشگر ثانویه ارائه می‌کرد. این شرکت سپس برای گوشی‌های G8X و V60 هم چنین کیسی را ارائه کرد. در نهایت باید به گوشی ال‌جی وینگ اشاره کنیم که در سال ۲۰۲۰ با نمایشگر چرخشی معرفی شد. به لطف مکانیسم چرخشی بدنه‌ی این گوشی، کاربران می‌توانستند از یک نمایشگر کامل و یک نمایشگر مربع شکل بهره ببرند. این ایده هم هیچوقت با استقبال کاربران روبرو نشد و شکست خورد.

۳. تعبیه‌ی دکمه‌های پاور و تنظیم صدا در پنل پشتی

گوشی‌های LG

از دیگر نوآوری‌های گوشی‌های LG باید به تعبیه‌ی دکمه‌های پاور و تنظیم صدا در پنل پشتی اشاره کنیم. این شرکت در سال ۲۰۱۳ برای گوشی G2 این ایده را عملی کرد و برای چند گوشی دیگر هم مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۲۰۱۶ اگرچه گوشی G5 در لبه‌ی کناری از دکمه‌های تنظیم صدا بهره می برد، ولی در پنل پشتی در کنار حسگر اثر انگشت شاهد قرارگیری دکمه‌ی پاور بودیم. اما در نهایت ال‌جی شکست را پذیرفت و این ایده را هم کنار گذاشت.

۴. ضربه بر نمایشگر برای آنلاک کردن گوشی

گوشی‌های LG

در آن دوران قابلیت‌های بیومتریک برای تایید هویت در بسیاری از گوشی‌ها وجود نداشت و به همین خاطر کاربران برای آنلاک کردن گوشی خود از روش‌هایی مانند الگو، پین کد و دیگر موارد این‌چنینی استفاده می‌کردند. اما LG برای گوشی‌های خود یک روش جدید را به کار گرفت که البته تا حدی هم مورد توجه قرار گرفت. به لطف این قابلیت، کاربران می‌توانستند به ترتیب خاصی بر روی بخش‌هایی از نمایشگر ضربه بزنند تا گوشی آنلاک شود. در ضمن برخلاف دیگر روش‌ها، برای استفاده از این روش نیازی به روشن کردن نمایشگر نبود. اما در نهایت بعد از همه‌گیری حسگر اثر انگشت، این قابلیت هم خیلی زود فراموش شد.

۵. نمایشگرهای خمیده به صورت عمودی

گوشی‌های LG

این روزها بسیاری از شرکت‌ها برای گوشی‌های خود از نمایشگر خمیده بهره می‌برند. اما خمیدگی این نمایشگرها در سمت راست و چپ عملی شده است. این در حالی است که LG سال‌ها قبل در این زمینه ایده‌ی متفاوتی را پیاده کرد. گوشی G Flex سال‌ها قبل با نمایشگر منحنی مقعر عمودی عرضه شد. به لطف همین مشخصه، گوشی موردنظر طراحی منحصر به فردی داشت و LG برای گوشی‌های G Flex 2 و G4 بار دیگر از این قابلیت استفاده کرد. مانند بسیاری از ویژگی‌های نوآورانه‌ی این شرکت، این مشخصه هم سروصدای زیادی ایجاد نکرد و در نهایت LG هم آن را کنار گذاشت.

۶. سیستم صدای Quad DAC

سیستم صدای

شرکت LG در سال ۲۰۱۶ برای گوشی V20 از سخت‌افزار Quad DAC به منظور بهبود صدای پخش شده در هدفون رونمایی کرد. به لطف این مشخصه، کاربران هنگام وصل کردن سیم هدفون به جک موردنظر در گوشی با کیفیت بهتری روبرو می‌شدند. این شرکت تا سال‌ها برای گوشی‌های مختلف خود این ویژگی را ارائه کرد. اما به غیر از شرکت LG، هیچکدام از رقبا چنین مشخصه‌ای را برای گوشی‌های خود عملی نکرده‌اند. در نهایت هم باید بگوییم که چنین سیستم پیشرفته‌ای دیگر در حال حاضر ضروری نیست زیرا بسیاری از پرچم‌داران از جک هدفون بهره نمی‌برند.

۷. احراز هویت با کف دست

احراز هویت با کف دست

تا سال ۲۰۱۹، ویژگی‌هایی مانند حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره دیگر رایج و همه‌گیر شده بودند. اما در این میان LG که همواره می‌خواست برای گوشی‌های خود نوآوری‌های زیادی را عملی کند، در گوشی G8 قابلیت احراز هویت با کف دست را تعبیه کرد. برای این کار در بریدگی نمایشگر در کنار دوربین سلفی یک سنسور ToF و سنسور مادون قرمز تعبیه شده بود. LG می‌گفت این تکنولوژی با بررسی رگ‌های کف دست کاربران می‌تواند هویت این افراد را شناسایی کند.

اما متاسفانه فرایند آنلاک کردن گوشی با این روش پر از باگ و بسیار کند بود. در ضمن طبق برخی بررسی‌های صورت گرفته، این قابلیت فقط در ۲۰ درصد موارد جواب می‌داد. ال‌جی همچنین با استفاده از این تکنولوژی قابلیت تشخیص حرکات دست هم ارائه داد که سال‌ها قبل گلکسی S4 هم از چنین مشخصه‌ای بهره می‌برد. با بهره‌گیری از این قابلیت، کاربران می‌توانستند بدون لمس کردن گوشی کارهای مختلفی را انجام دهند. اما این قابلیت هم در عمل مشکلات زیادی داشت.

۸. اسپیکر Boombox

احراز هویت با کف دست

یکی از نوآوری‌های بسیار جالب ال‌جی، استفاده از اسپیکر موسوم به Boombox در گوشی G7 بود. این گوشی فقط از یک اسپیکر بهره می‌برد ولی طراحی آن طوری بود که وقتی بر روی یک سطح صاف مانند میز قرار می‌گرفت، بلندی صدا تا حد زیادی بیشتر می‌شد. این یک ایده‌ی بسیار جذاب بود که ال‌جی هم به خوبی از پس عملی کردن آن برآمده بود. با این حال، اسپیکرهای استریو در زمینه‌ی کیفیت صدا همچنان حرف بیشتری برای گفتن دارند. با این حال برخی گوشی‌های ارزان‌قیمت که فاقد اسپیکرهای استریو هستند، می‌توانند این مشخصه را ارائه دهند.

۹. پنل پشتی خود ترمیم‌شونده

پنل پشتی خود ترمیم‌شونده

گوشی هوشمندی که می‌تواند بدنه‌ی خود را ترمیم کند شبیه به داستان‌های علمی تخیلی به نظر می‌رسد اما ال‌جی نه یک بار بلکه دو بار این قابلیت را برای گوشی‌های G Flex و G Flex 2 عملی کرد. این گوشی‌ها نه‌تنها می‌توانستند تا حدی خم شوند، بلکه پنل پشتی آن‌ها هم خودبه‌خود ترمیم می‌شد.

به لطف تکنولوژی استفاده شده برای پنل پشتی، خط و خش‌های ریز در عرض چند دقیقه ناپدید می‌شدند. برای Flex 2 این تکنولوژی بهبود پیدا کرد و زمان ترمیم به فقط ۳۰ ثانیه رسید. متاسفانه این تکنولوژی مورد استقبال دیگر شرکت‌ها قرار نگرفت و به همین خاطر ال‌جی تنها شرکتی است که دو گوشی با این قابلیت راهی بازار کرده است.


همانطور که می‌بینید، مدیران ال‌جی هیچ ترسی از امتحان کردن ایده‌های جدید نداشتند. اگرچه برخی از این ویژگی‌های نوآورانه چندان کاربردی نبودند، اما در هر صورت نمی‌توانیم اهمیت نوآوری در صنعت موبایل را کتمان کنیم. اما متاسفانه برای موفقیت در بازار موبایل، نوآوری صرف کافی نیست و باید عوامل بسیار زیادی در نظر گرفته شوند.

منبع: Android Authority

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۴ دیدگاه
  1. امیر

    با کیفیت ترین برند با کمترین قیمت نسبت به سایر رقبا

    واقعا حییییف !

    ای کاش دوباره برمیگشت

  2. محمد امین

    واقعا حیف شد که این کمپانی حرفه ای دیگه گوشی نمیزنه واقعا گوشی هاش بی نظیر بود

  3. محمد رضابیگلو

    با سلام و عرض ادب بابا تو رو به روح جدتون ول کنید این حرفارو مشک آن است که ببوید نه آنکه عطار بگوید یه گوشیه ال‌جی خریدم تقریبا ۱۰ سال پیش اون موقع گرانترین گوشی بود با مشکل حافظه داخلی روبرو شدم

  4. محمد

    میتونم بگم ال جی یکی از بهترین برند ها بود دقیقا مثل یک شخص خلاق میمونه که ایده های عجیب غریب داره
    دلیل ناموفق بودن ال جی ترس مردم از تجربه تکنولوژی جدید هست
    همیشه ما انسان ها وقتی به یک چیز جدید بر میخوریم در ابتدا نزدیکش نمیشیم و با احتیاط از اون وسیله استفاده می‌کنیم و شاید تا حدودی بتوان خروج ال جی از بازار موبایل و ناموفق بودن ایده هایش را محافظه کاری ما انسان ها دونست

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه