رتبه‌بندی تمام فیلم‌های مت ریوز؛ از «طلوع سیاره میمون‌ها» تا «نعش‌کش»

۲۹ اسفند ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
مت ریوز

مت ریوز با فیلم «بتمن» که یک فیلم نوآر سه ساعته است دوباره به میدان بازگشته و به واسطه فیلم جدیدش شخصیت‌هایی که ما به خوبی می‌شناسیم را به چالش کشیده است.

مت ریوز، مردی که در پشت این فیلم مبتنی بر کتاب‌های کمیک قرار دارد، کارگردانی است که به شدت دست کم گرفته شد. او پس از شکستی که در اوایل کار خود تجربه نمود، توانست فیلم‌های خوبی را تولید کند که هم مورد توجه منتقدین قرار گرفتند و هم در گیشه خوش درخشیدند. پس بیایید نگاهی به فیلم‌هایی که مت ریوز ساخته بیندازیم و آن‌ها را از بدترین تا بهترین رتبه‌بندی کنیم.

۶. نعش‌کش (The Pallbearer)

مت ریوز

  • بازیگران: دیوید شویمر
  • تاریخ انتشار: ۱۹۹۶
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۵.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۴۵ از ۱۰۰

اولین فیلم ریوز یکی از فیلم‌های سطح متوسط است. در سال ۱۹۹۶، ریوز بیشتر برای نوشتن فیلم‌نامه «تحت محاصره ۲: قلمروی تاریکی» شناخته شده بود. میرامکس برای فیلم‌نامه بعدی او نزدیک به نیم میلیون دلار هزینه کرد و ریوز کار کارگردانی آن را نیز بر عهده گرفت. اما این فیلم یک شکست بزرگ برای او به حساب می‌آید زیرا او یک استودیوی بزرگ و گروه بازیگران بااستعدادی را در میانه دهه ۹۰ در اختیار داشت که بهترینشان دیوید شویمر بود و گوئینت پالترو نیز او را همراهی می‌کرد. «نعش‌کش» یک کمدی رمانتیک درباره مردی است که ناخواسته مجبور می‌شود در مراسم تشییع جنازه شخصی که او را نمی‌شناسد، شرکت کند و وظیفه نعش‌کشی را بر عهده بگیرد.

او در این داستان، دوباره با دوست دبیرستانی‌اش همراه می‌شود و سعی می‌کند نظر او را جلب کند. این فیلم از نظر گیشه جالب نبود اما منتقدان کمی ملایم‌تر با آن برخورد نمودند. راجر ایبرت فقید به احساسات صمیمانه موجود در فیلم اشاره کرد. او نقد خود را با تایید کارهایی که کارگردان انجام داده بود به پایان رساند و گفت مت ریوز همیشه یک طرح اصلی دارد و هر چقدر هم که از داستان فیلم منحرف شود باز هم پایان خوشی را برای فیلم رقم می‌زند. این فیلم با شکست مواجه شد اما سبب گردید که مت ریوز مورد توجه قرار گیرد.

۵. بگذار وارد شوم (Let Me In)

مت ریوز

  • بازیگران: کلویی گریس مورتز، الیاس کوتیاس، ریچارد جنکینز
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۸ از ۱۰۰

ریوز نه تنها این فیلم اقتباس شده از فیلم سوئدی ساخته شده به سبک خون‌آشامی تحت عنوان «نفر درست را راه بده» کارگردانی کرد، بلکه فیلم‌نامه آن را هم خودش نوشت. اگرچه این فیلم فیلمی تقلیدی بود اما هنوز جذابیت‌های خودش را داشت. علی‌رغم انتقادهای صورت گرفته در مورد خون‌آشامی که قهرمان داستان بود، ریوز توانست فیلم پرمحتوایی را ساخته و پرداخته کند. نظرات متفاوتی در رابطه با این فیلم وجود دارد.

برخی آن را یک کار تقلیدی می‌دانند و برخی می‌گویند که ریوز امضای خود را بر روی کار نهاده است، اما تقریبا همه قبول دارند که بازیگران جوان فیلم یعنی کدی اسمیت مکفی و کلویی گریس مورتز بازی جذابی را به نمایش گذاشتند. استودیوی تولید کننده در نظر داشت که شخصیت‌ها بالغ‌تر باشند، اما ریوز در مقابل نظرشان ایستاد. تصمیم او برای ساخت این فیلم در دهه ۱۹۸۰ نیومکزیکو نیز سبب شد که این فیلم از دیگر فیلم‌های ترسناک آن زمان متمایز شود. در کل می‌توان «بگذار وارد شوم» را فیلمی پرمحتوا دانست که ارزش دیدن را دارد.

۴. جنگ برای سیاره میمون‌ها (War for the Planet of the Apes)

مت ریوز

  • بازیگران: اندی سرکیس، استیو زان، جودی گریر
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۷
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰

ریوز دو دنباله از سه‌گانه «سیاره میمون‌ها» را کارگردانی کرده است. در حالی که می‌توان این فیلم را یک بازسازی برای «جنگ برای سیاره میمون‌ها» محصول سال ۱۹۷۳ دانست، اما نمی‌توان گفت که این فیلم به اندازه «بگذار وارد شوم» بی‌نظیر است. این دنباله که توسط ریوز نوشته شده، به دست خودش هم ساخته شد. با بازی وودی هارلسون در نقش یک سرهنگ دیوانه که علاقه شدیدی به کشتن هر میمونی که می‌بیند دارد و اندی سرکیس در نقش رهبر میمون‌های بالغی به نام سزار، می‌توان داستان این فیلم را یک داستان جنگی حماسی دانست که به زیبایی هر چه تمام‌تر فیلم‌برداری شده است.

ریوز از فیلم‌های جنگی کلاسیک مانند «پل رودخانه کوای» و «فرار بزرگ» الهام گرفت و داستان را با خلاقیت خود تلفیق نمود. در کل شخصیت هارلسون به عنوان یک سرهنگ دیوانه که در برابر سزار می‌ایستد یک فیلم آخرالزمانی جذاب را تولید نمود. ریوز نظرات مثبت و منفی زیادی را برای ساخت این دنباله دریافت کرد. اما ریسک نکرد و دنباله‌ای را نساخت که ادامه دهنده راه فیلم اصلی باشد زیرا او می‌خواست فیلمی بسازد که به تنهایی نیز کاملا پر مفهوم باشد.

۳. کلاورفیلد (Cloverfield)

مت ریوز

  • بازیگران: لیزی کاپلان، جسیکا لوکاس، تی جی میلر
  • تاریخ انتشار: ۲۰۰۸
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۸ از ۱۰۰

درو گودارد که در زمان ساخت این فیلم، به عنوان نویسنده و یکی از تهیه کنندگان اجرایی «لاست» فعالیت می‌کرد، فیلم‌نامه این فیلم را به رشته تحریر درآورده است. تهیه کننده این فیلم، جی.جی. آبرامز در پاسخ به فیلم «گودزیلا»، ریوز را که از فیلم «نعش‌کش» می‌شناخت، برای کارگردانی فیلم هیولایی خود انتخاب کرد. تبلیغات گسترده‌ای در خصوص فیلم صورت گرفت و کار فیلم‌برداری نیز مخفیانه انجام شد تا محصول نهایی همه را سورپرایز کند. این فیلم که تا حدی از روی فیلم «گودزیلا» کپی شده بود ترس و وحشت را به اوج خود رساند. بیننده آن‌قدر در داستان غوطه‌ور می‌شود که به بخشی از آن تبدیل می‌گردد.

در حالی که برخی از کارهای دیگر ریوز تا حدی به دلیل امتیاز فوق‌العاده خود در خاطر مانده‌اند، این فیلم هیچ‌کدام از آن ویژگی‌ها را ندارد و در واقع به آن‌ها نیازی هم ندارد. همان‌طور که میدانیم بیشتر فیلم‌های ترسناک برای ایجاد ترس بر موسیقی خود تکیه می‌کنند، اما در اینجا نبود موسیقی به ترس فراگیر موجود در فیلم دامن میزند. بنابراین این فیلم توانست بیشترین موفقیت را در سبک هیولایی به دست آورد البته به جای اینکه هیولا در مرکز توجهات باشد تنها گاهی در برخی سکانس‌ها دیده می‌شود تا اینکه سرانجام در آخرین دقایق خودش را کاملا نشان می‌دهد. ریوز می‌دانست که ترسناک‌ترین قسمت داستان، همان قسمتی است که شما نمی‌توانید ببینید و به خوبی از این ترس مخاطبان استفاده می‌کند.

۲. بتمن (The Batman)

مت ریوز

  • بازیگران: رابرت پتینسون، پل دینو، جفری رایت
  • تاریخ انتشار: ۲۰۲۲
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۴ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۵ از ۱۰۰

بتمن دوباره به میدان آمده و مت ریوز همان کارگردانی است که نه تنها این فیلم سه ساعته را کارگردانی کرده است، بلکه فیلم‌نامه آن را به گونه‌ای نوشت که بیشتر یک فیلم نوآر قدیمی باشد تا یک فیلم ابرقهرمانی. در این فیلم نه شاهد حضور بیگانگان هستیم نه زیاده‌روی در آثار کمیک. در حقیقت این فیلم در واقعیتی تاریک و کثیف غوطه‌ور است که سبب می‌شود بتوان آن را همانند دنیای «هفت» دیوید فینچر تجسم نمود. تمام صحنه‌های خلق شده توسط ریوز چیزی برخلاف انتظار تماشاگران هستند. اولین کار نه چندان معقول او ریسک کردن در انتخاب بازیگران بود.

زمانی که رابرت پتینسون، یعنی همان کاراکتر نقش اول فیلم «گرگ و میش» به عنوان نقش اصلی انتخاب شد، تقریبا همه در اینترنت به این موضوع اعتراض کردند. با این حال، ریوز می‌دانست که دارد چه می‌کند. اگر فیلم‌های دیگر پتینسون مانند «اوقات خوب» را دیده باشید، می‌دانید که او یک بازیگر بزرگ با قابلیت‌های فراوان است. این ریسک، با انتخاب کالین فارل برای نقش پنگوئن و برداشت هیجان‌انگیزی از ریدلر با نقش‌آفرینی پل دانو همراه بود و همین ویژگی‌ها سبب شد که فیلم «بتمن» فیلمی کاملا متمایز باشد. بتمن بیشتر فیلمی با داستان پلیسی است و صحنه‌های اکشن آن قلب شما را به تپش وامی‌دارند.

۱. طلوع سیاره میمون‌ها (Dawn of the Planet of the Apes)

مت ریوز

  • بازیگران: اندی سرکیس، جیسون کلارک، گری اولدمن
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۴
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۰ از ۱۰۰

پس از انصراف روپرت وایت از کارگردانی فیلم «طلوع سیاره میمون‌ها» مت ریوز برای کارگردانی دنباله‌ی آن به کار گرفته شد. اگرچه او در نوشتن فیلم‌نامه این دنباله نقشی نداشت، اما نکات ظریفی که او در «کلاورفیلد» و «بگذار وارد شوم» آموخته بود در این فیلم کاملا محرز هستند. در حالی که «طلوع سیاره میمون‌ها» فیلم بسیار خوش ساختی بود و توانست منتقدان و تماشاگران را شگفت‌زده کند، توانست در گیشه نیز خوش بدرخشد و برای جلوه‌های ویژه نیز نامزد دریافت جایزه اسکار شود. جلوه‌های ویژه موشن کپچر فیلم فوق‌العاده بودند و موسیقی روح‌بخش آن نیز به خوبی با داستان فیلم مطابقت داشت. در نهایت می‌توان گفت که ریوز با جدیت توانست داستان میمون‌های سخنگو را به زیبایی به تصویر بکشد.

مانند بسیاری از کارهای دیگر او، در این فیلم نیز می‌توان شاهد فضایی تاریک و بی‌رحمانه بود. البته در عین حال می‌توان «طلوع سیاره میمون‌ها» را فیلمی سرگرم کننده دانست، اما می‌توان گفت که این فیلم به مفاهیم عظیمی مانند نژادپرستی و طبقه‌بندی اجتماعی نیز اشاره می‌کند و به مخاطب یاد می‌دهد که باید چگونه با کسانی که در سطحی پایین‌تر از او قرار دارند رفتار کند. مخاطب یاد می‌گیرد که به سزار و میمون‌های همکارش اهمیت دهد و درد آن‌ها را درد خود بداند و به وضوح درمی‌یابد که وقتی آن‌ها برای آزادی مبارزه می‌کنند بالاخره پیروز می‌شوند. تماشاگر در تمام این مدت عیب‌های خود را به یاد می‌آورد و اینکه چگونه می‌تواند با کسانی که زیر دستش هستند رفتار بهتری داشته باشد.

منبع: collider

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. آرمان

    رتبه بگذار وارد بشم لیاقت بهتر بودن رو داشت

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه