مقایسه‌ی دوربین پیکسل ۶ پرو، آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۰ دقیقه
پیکسل 6 آیفون 13 گلکسی S21

گوگل بار دیگر برگشته تا این‌بار با اپل و سامسونگ در تبدیل شدن به تولیدکننده‌ی بهترین گوشی پرچم‌دار بازار به رقابت بپردازد. برای انجام این کار هم این شرکت پیکسل ۶ پرو را در اختیار دارد که قرار است در این مطلب به مقایسه‌ی دوربین آن با گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس، بهترین گوشی‌های حال حاضر سامسونگ و اپل بپردازیم.

سامسونگ اوایل سال جاری میلادی از گوشی‌های سری گلکسی S21 در سه مدل استاندارد، پلاس و اولترا رونمایی کرد که مطابق انتظار، مدل اولترا یک محصول کاملا مجزا از دو گوشی دیگر بود. البته از لحاظ قدرت پردازشی این سه گوشی به خاطر بهره‌مندی از یک پردازنده با یکدیگر برابر بودند اما در سایر بخش‌ها به خصوص دوربین، مدل اولترا به دو مدل دیگر برتری داشت.

چندین ماه بعد، یعنی در سپتامبر امسال اپل از گوشی‌های سری آیفون ۱۳ در چهار مدل مینی، استاندارد، پرو و پرو مکس رونمایی کرد. گوشی‌هایی که در نگاه اول هیچ تفاوت خاصی با نسل گذشته نداشتند اما بعد از بررسی‌های دقیق به این نتیجه رسیدیم که کیفیت دوربین، اندازه‌ی باتری، میزان شارژدهی و یک سری قابلیت‌های نرم‌افزاری آن‌ها به نسبت قبل پیشرفت داشت. خصوصا در مدل پرو و پرو مکس که این‌بار شاهد اضافه شدن رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز به آن‌ها بودیم.

در نهایت اما می‌رسیم به گوشی‌های سری پیکسل ۶ که ماه گذشته در دو مدل استاندارد و پرو رونمایی و راهی بازار شدند. محصولاتی که گوگل آن‌ها را با تمرکز بر کیفیت دوربین آن هم به لطف هوش مصنوعی تولید کرد و حتی برای رسیدن به این هدف تصمیم گرفت تراشه‌ی اختصاصی خود را برای آن‌ها تولید کند. تراشه‌ای که تنسور نام دارد و از لحاظ قدرت سخت‌افزاری به شکل محسوس از اسنپدراگون ۸۸۸، اگزینوس ۲۱۰۰ و صد البته A15 ضعیف‌تر است.

گوگل سال‌ها روی تولید تراشه‌ی تنسور مشغول کار بود تا بالاخره موفق شد به کمک سامسونگ پروژه‌ی تولید آن را با موفقیت به اتمام برساند. تراشه‌ای که قرار بود نه تنها سرعت بیشتری را برای گوشی‌های پیکسل به ارمغان بیاورد بلکه همانطور که گفته شد، به آن‌ها در انجام وظایف مربوط به هوش مصنوعی و یادگیری ماشین کمک کند. البته اقدام به تولید تراشه‌ی اختصاصی یک هدف دیگر هم داشت و آن هم بهبود کیفیت دوربین به لطف روش‌ها و تکنیک‌های نرم‌افزاری بود. تا جایی که گوگل اکنون می‌تواند ادعا کند پیکسل‌های جدید از پیشرفته‌ترین سیستم دوربین در تاریخ بهره می‌برند.

اما نکته‌ی جالب اینجاست که در مراسم رونمایی از سری آیفون ۱۳ ادعای دیگری مطرح شد. تیم کوک و تیم طراح آیفون ۱۳ معتقد بودند این آیفون ۱۳ پرو مکس است که بهترین دوربین را در اختیار دارد و گلکسی S21 اولترا هم به اعتقاد سامسونگ بهترین گوشی از لحاظ کیفیت عکاسی است. بنابراین اینطور که به نظر می‌رسد در حال حاضر در دنیایی زندگی می‌کنیم که بهترین و بهترین‌تر (!) ما را احاطه کرده‌اند. برای مشخص شدن این موضوع که کدام شرکت ادعای درست‌تری را مطرح کرده است، باید در دنیای واقعی، عملکرد نماینده‌های قدرتمند آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم. چون طبیعتا فقط باید یک گوشی باشد که بهترین تصاویر را ثبت می‌کند و بهترین عملکرد را در مقایسه با سایرین از خود به نمایش می‌گذارد. پس با ما همراه باشید تا ببینیم کدام گوشی در نهایت بیشترین امتیاز را خواهد داشت.

البته قبل از اینکه به این بررسی بپردازیم باید این نکته را هم یادآور شویم که وب‌سایت بررسی تخصصی DxOMark، پیش از این، بررسی کامل دوربین هر یک از این گوشی‌ها را منتشر کرد و در نهایت لیست رتبه‌بندی گوشی‌ها از ۱ تا ۱۰ را این‌گونه دسته‌بندی کرد.

همانطور که مشاهده می‌کنید، رتبه‌ی نخست در این لیست متعلق به هواوی P50 پرو است که متاسفانه بعد از تحریم‌های آمریکا علیه هواوی، دیگر شاهد مقایسه‌ی دوربین این گوشی با گوشی‌های قدرتمند بازار نبودیم یا حداقل تعداد این بررسی‌ها به حداقل رسید. در رده‌ی دوم نماینده‌ی شیائومی یعنی می ۱۱ اولترا قرار گرفته که با اختلاف بسیار کمی نسبت به پرچم‌دار هواوی در رتبه‌ی دوم قرار گرفته است. در رتبه‌ی سوم باز هم نماینده‌ای از هواوی (P40 پرو پلاس) را شاهد هستیم و این یعنی سه رتبه‌ی نخست متعلق به نماینده‌های چینی است.

نماینده‌‌های مدل پرو اپل در رتبه‌ی چهارم و پنجم قرار دارند که این عملکرد خوب اپل در تولید محصولی با دوربین قدرتمند را نشان می‌دهد. اما نماینده‌ی قدرتمند گوگل یعنی پیکسل ۶ پرو توانست در این بررسی‌ها رتبه‌ی هفتم را به خود اختصاص دهد که این فوق‌العاده است چون بسیاری از گوشی‌های این لیست بعد از دریافت آپدیت‌های نرم‌افزاری هم مورد بررسی دوباره قرار می‌گیرند و این یعنی پیکسل ۶ پرو این شانس را دارد که امتیاز بیشتری هم کسب کند. البته در این لیست شاید جای خالی یک گوشی را حس کرده باشید که درست هم است؛ در رابطه با گلکسی S21 اولترا حرف می‌زنیم که رتبه‌ی ۲۵ را به خود اختصاص داد. یعنی پایین‌تر از پرچم‌داران دو نسل قبل اپل و حتی گلکسی S20 اولترا! طبیعتا این امتیاز خوبی برای یک محصولی که شرکت سازنده‌ی آن تعریف و تمجید زیادی از آن به عمل آورد به حساب نمی‌آید.

اما همانطور که می‌دانید، این بررسی توسط وب‌سایت PhoneArena صورت گرفته است و باید دید عملکرد گوشی‌های یاد شده در این بررسی چگونه خواهد بود. قبل از پیوستن به مقایسه، بهتر است نگاهی داشته باشیم به مشخصات فنی این سه محصول روی کاغذ تا ببینیم کدام یک احتمالا شانس بیشتری برای پیروزی دارد.

نام گوشی پیکسل ۶ پرو آیفون ۱۳ پرو مکس گلکسی S21 اولترا
دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لنز ۲۶ میلی‌متری GN1 ساخت سامسونگ، گشودگی دیافراگم f/1.8 لرزشگیر اپتیکال تصویر – سنسور ۱/۱٫۳۱ اینچی ۱۲ مگاپیکسلی با لنز ۲۶ میلی‌متری، گشودگی دیافراگم f/1.5 لرزشگیر سنسور شیفت ۱۰۸ مگاپیکسلی با لنز ۲۴ میلی‌متری، گشودگی دیافراگم f/1.8 لرزشگیر اپتیکال تصویر
دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 – لنز ۱۸ میلی‌متری با میزان زوم ۰.۷ برابری ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 – لنز ۱۳ میلی‌متری با میزان زوم ۰.۵ برابری ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 – لنز ۱۴ میلی‌متری با میزان زوم ۰.۶ برابری
دوربین تله‌فوتو ۴۸ مگاپیکسلی با زوم ۴ برابری اپتیکال – لنز ۱۰۴ میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/3.5 – لرزشگیر اپتیکال تصویر ۱۲ مگاپیکسلی با زوم ۳ برابری اپتیکال – لنز ۷۷ میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/2.8 – لرزشگیر اپتیکال تصویر ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۳ برابری اپتیکال – لنز ۷۰ میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/2.4 – لرزشگیر اپتیکال تصویر
سایر سنسورها ندارد ندارد ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۱۰ برابری اپتیکال – لنز ۲۴۰ میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/4.9 – لرزشگیر اپتیکال تصویر
دوربین سلفی ۱۱.۱ مگاپیکسل ۱۲ مگاپیکسل ۴۰ مگاپیکسل

همانطور که مشاهده می‌کنید، روی کاغذ هر سه گوشی شانس بهتر ظاهر شدن در این تست را دارند. اما قطعا در عمل نتیجه‌ی متفاوتی را شاهد خواهیم بود. توجه داشته باشید که هر گوشی‌های گوگل و سامسونگ یعنی پیکسل ۶ پرو و گلکسی S21 اولترا از فناوری ترکیب پیکسلی بهره می‌برند در حالی که نماینده‌ی اپل یعنی آیفون ۱۳ پرو مکس همان تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی را ثبت می‌کند.

پیکسل ۶ پرو به صورت پیش‌فرض ۴ پیکسل را به یک پیکسل تبدیل کرده و تصاویر ۱۲.۵ مگاپیکسلی را از دل سنسور ۵۰ مگاپیکسلی خود بیرون می‌کشد. نماینده‌ی سامسونگ اما از فناوری ترکیب پیکسل ۹ به یک بهره می‌برد. به این معنا که ۹ پیکسل مجاور را به یک پیکسل بزرگ تبدیل می‌کند تا بتواند از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی خود، تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی را خروجی بگیرد. بنابرین با گوشی‌های پیکسل ۶ پرو و گلکسی S21 اولترا می‌توان به صورت فول رزولوشن تصویربرداری کرد و تصاویری با جزئیات بیشتر و دقیق‌تر در اختیار داشت.

مورد دیگری که باید به آن به عنوان یک موضوع مهم اشاره کنیم، قابلیت زوم ۱۰ برابری اپتیکال گلکسی S21 اولترا است که اجازه می‌دهد تصاویر را تا ۱۰ برابر دورتر با کیفیت بسیار بالایی ثبت کنیم. بنابراین این گوشی در ثبت و ضبط تصاویر از فواصل دورتر با فاصله‌ی زیادی از دو گوشی دیگر عملکرد بهتری دارد. همچنین گشودگی دیافراگم دوربین اصلی آیفون ۱۳ پرو مکس هم به f/1.5 می‌رسد که پایین‌ترین میزان در گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آید. این یعنی هنگام تصویربرداری، نور بیشتری جذب لنز می‌شود و در نتیجه قطعا جزئیات بیشتری به نمایش در خواهد آمد. همین گشودگی دیافراگم بازتر را در سنسور فوق عریض این گوشی هم شاهد هستیم که البته در این سنسور به f/1.8 می‌رسد اما با این حال از دو سنسور دیگر در گوشی‌های رقیب بیشتر است در نتیجه انتظار داریم عملکرد بهتری را از آن شاهد باشیم.

اما می‌پردازیم به مقایسه‌ی این سه گوشی با یکدیگر در شرایط نوری مختلف تا ببینیم در نهایت کدام محصول می‌تواند عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد.

دقت در تولید رنگ

پیکسل 6 پرو
پیکسل 6 آیفون 13 گلکسی S21

همانطور که در تصاویر بالا مشاهده می‌کنید، وقتی در رابطه با کیفیت رنگ‌های تولید شده صحبت می‌کنیم پیکسل ۶ پرو عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و به خوبی می‌توان دید که بسیاری از تصاویری که توسط این گوشی و در طول روز به ثبت رسیده‌اند از لحاظ دقت و کیفیت رنگ واقعا خارق‌العاده هستند. البته در نگاه اول شاید اینطور به نظر برسد که تصاویر اندکی سرد هستند، خصوصا تصاویر دسته‌ی اول اما بسیاری از تصاویری که توسط این گوشی به ثبت می‌رسند بسیار دلنشین و متعادل به نظر می‌رسند (تصاویر دو دسته‌ی بعد). البته پیکسل ۶ پرو تمایل دارد اندکی سایه‌ها را هم روشن‌تر به نمایش بگذارد به همین خاطر شاید تصاویر اندکی تخت به نظر برسند.

آیفون ۱۳ پرو مکس اما همانطور که در بالا اشاره شد، به خاطر گشودگی باز دیافراگمی که دارد بیشتر تمایل دارد تصاویری روشن و گرم‌تر ثبت کند که این موضوع به وضوح در تصاویر بالا قابل مشاهده است. همچنین کنتراست تصاویری که نماینده‌ی اپل ثبت کرده بسیار بالا اما در عین حال کاملا دقیق و متعادل هستند. اینطور که به نظر می‌رسد  اپل با درک جایگاه شبکه‌های اجتماعی در زندگی کنونی کاربران، دوربین گوشی‌های خود را به گونه‌ای طراحی کرد که زیباترین و دقیق‌ترین تصاویر را برای انتشار در این شبکه‌ها ثبت کنند.

گلکسی S21 اولترا هم چیزی بین پیکسل ۶ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس است. یعنی نه آنقدری گرم که تصویرش شبیه به تصویر ثبت شده توسط نماینده‌ی اپل باشد و نه آنقدری سرد که بگوییم عملکرد این گوشی نزدیک به پیکسل ۶ پرو است. نماینده‌ی شرکت کره‌ای همچنین در حفظ جزئیات در سایه هم عملکرد بهتری از آیفون داشت اما از لحاظ طبیعی بودن نتوانست به اندازه‌ی پیکسل ظاهر شود.

ناگفته نماند اپل کاملا این پیش‌آمدها را در نظر داشت به همین خاطر تصمیم گرفت قابلیتی را تحت عنوان Photographic Style در گوشی‌های سری آیفون ۱۳ قرار دهد که به کاربر اجازه می‌دهد میزان رنگ، کنتراست، سردی و گرمی و مواردی از این دست را مطابق سلیقه‌ی خود تنظیم کند. بدین ترتیب گرمی بیش از حد تصاویر ثبت شده توسط آیفون ۱۳ پرو مکس را نمی‌توان لزوما نقطه ضعف آن در نظر گرفت وقتی خود شرکت راه حلی برای تنظیم دستی آن فراهم کرده است. مثلا اگر می‌خواهید آیفون شما خیلی سایه‌ها را حذف نکند می‌توانید تنظیمات مربوط به آن را به‌راحتی و در همان حین عکاسی انجام دهید. هیچ یک از گوشی‌های این مقایسه و به طور کلی پرچم‌دارها این قابلیت را در اختیار کاربران قرار نمی‌دهند که وقتی تنظیماتی برای بهبود کیفیت عکاسی توسط کاربر اعمال شد، برای تمام تصاویری که ثبت می‌شود هم اعمال شود بدون اینکه بعد از ثبت یک تصویر با فیلترهای متنوع بخواهیم این تنظیمات را انجام دهیم.

میزان جزئیات

در دو تصویر بالا، نمونه‌ی کراپ‌شده‌ی تصاویری را مشاهده می‌کنید که توسط این سه گوشی به ثبت رسیده‌اند. به ترتیب از سمت چپ به راست، پیکسل ۶ پرو، آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا این تصاویر را گرفته‌اند و هدف از بررسی آن‌ها به این شکل، سنجش میزان کیفیت و جزئیاتی است که در آن‌ها حتی بعد از برش حفظ شده است.

اما با نگاهی نزدیک به تصاویر بالا می‌توانیم به خوبی متوجه شویم که پیکسل ۶ پرو بیش از حد تصاویر خود را شارپ نشان می‌دهد. این موضوع کاملا در هاله‌هایی که اطراف گوشه‌های تصویر وجود دارد قابل مشاهده است. این الگوریتم باعث شده وقتی تصویری با پیکسل ۶ پرو ثبت و آن را کراپ می‌کنیم، میزان جزئیات کاهش پیدا کند و آنچه که در تصویر دیده می‌شود هم رگه‌رگه و نه چندان طبیعی و تمیز به نظر می‌رسند.

اگرچه کیفیت تصویر بدون در نظر گرفتن تصاویر دیگر خوب به نظر می‌رسد اما ظاهرا باید در این جا امتیاز را به دو گوشی دیگر، خصوصا آیفون ۱۳ پرو مکس بدهیم. چرا که کهکشانی شرکت کره‌ای اندکی تمایل به نرم نشان دادن تصویر دارد و به همین خاطر هیچ نویز یا رگه‌رگه‌ای در تصویر مربوط به این گوشی دیده نمی‌شود. این در حالی است که آیفون بیشتر تعادل را حفظ کرد و بنابراین به نظر می‌رسد باید آن را به عنوان بهترین گوشی در این بخش در نظر بگیریم.

البته باید به این نکته اشاره داشته باشیم که وجود سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی باعث شده که گلکسی S21 اولترا بتواند تصاویر را با جزئیات بیشتری به ثبت برساند. این در حالی است که در پیکسل ۶ پرو هیچ گزینه‌ای مبنی بر استفاده از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی دیده نمی‌شود و کاربر مجبور است خروجی‌ها را با کیفیت ۱۲.۵ مگاپیکسل داشته باشد. اما با این حال پیشنهاد می‌کنیم این گزینه را در گلکسی S21 اولترا هم برای هر ثبت تصویری فعال نکنید چرا که سایز آن‌ها بسیار زیاد است و حجم زیادی از گوشی را اشغال می‌کنند. به طور کلی پیشنهاد می‌شود هنگامی که می‌خواهید تصاویر به یادماندنی یا خاطره‌سازی ثبت کنید که می‌دانید ارزش استفاده از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی را دارند، این قابلیت را فعال کنید تا جزئیات زیادی را در تصویر خود داشته باشید.

بزرگ‌نمایی

آیفون 13 پیکسل 6 گلکسی S21

صحبت درباره‌ی جزئیات شد و این یعنی دقیقا به جایی رسیده‌ایم که باید درباره‌ی دوربین تله‌فوتو صحبت کنیم. دوربینی که خوشبختانه در هر سه گوشی وجود دارد و به همین خاطر می‌توانیم مقایسه‌ی کاملا عادلانه‌ای داشته باشیم. البته گلکسی S21 اولترا به خاطر بهره‌مندی از سنسور ۱۰ مگاپیکسلی با قابلیت زوم ۱۰ برابری خود قطعا این عدالت را زیر سوال می‌برد اما بالاخره این قابلیتی است که در این گوشی وجود دارد و باید به عنوان یک نقطه قوت کاملا مهم برای آن در نظر گرفته شود.

مقایسه را با زوم ۳ برابری شروع می‌کنیم که در واقع همان میزان زوم بومی در گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس است. در این میزان پیکسل ۶ نتوانست عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارد و کاملا بازنده است. اما وقتی به زوم ۴ برابری اپتیکال می‌رسید، جایی که پیکسل ۶ میزان زوم بومی خود را نشان می‌دهد، کیفیت تصاویر کاملا عالی و بسیار شفاف‌تر به نظر می‌رسند.

آیفون ۱۳ پرو مکس اما در میزان زوم ۱۰ برابری تصویری نسبتا بی‌کیفیت به ثبت رساند. تصویری که شاید بتوان گفت خیلی هم قابل استفاده نیست. طبیعتا انتظار چنین چیزی را هم داشتیم چرا که این گوشی فقط می‌تواند تا سه برابر تصاویر را با کیفیت مناسب ثبت کند. اما نکته‌ی جالب و تا حدودی عجیب این‌جاست که پیکسل ۶ پرو توانست در این میزان زوم، (۱۰ برابری)، با گلکسی S21 اولترا برابری کند که این فوق‌العاده است. این عملکرد پیکسل ۶ پرو این پرسش را بوجود آورد که آیا برای دستیابی به زوم ۱۰ برابری باکیفیت، نیازی به سنسور مجزا داریم؟ این در حالی است که کیفیت تصاویر ثبت شده توسط پیکسل ۶ پرو و گلکسی S21 اولترا در میزان زوم ۱۰ برابری تفاوت خیلی فاحشی با یکدیگر ندارند. هرچند واقعا گلکسی S21 اولترا کیفیت بهتری را به نمایش گذاشت که کاملا طبیعی و مورد انتظار هم بود.

در میزان زوم ۱۵ برابری هم آیفون کاملا بازنده‌ی مقایسه بود و باید آن را کاملا خارج از بحث دانست. مبارزه‌ی اصلی بین پیکسل ۶ پرو و گلکسی S21 اولترا است که عملکرد نزدیکی هم به یکدیگر داشتند. گلکسی S21 اولترا اندکی رنگ سفید و نقاط روشن را درخشان‌تر از حد معمول به نمایش گذاشت و مثل همیشه کنترل خوبی روی این نقاط از خود به نمایش نگذاشت. از طرفی جزئیات را بهتر به نمایش گذاشت و عملکرد بهتری نشان داد. البته پیکسل ۶ پرو هم عملکرد بسیار خوبی داشت ولی با فاصله‌ی بسیار کمی پشت سر نماینده‌ی قدرتمند سامسونگ قرار گرفت.

حالت پرتره

پیکسل 6 پرو گلکسی S21 آیفون 13
پیکسل 6 پرو گلکسی S21 آیفون 13
پیکسل 6 پرو گلکسی S21 آیفون 13

حالت پرتره با زوم ۱ برابری شاید خیلی توسط کاربران مورد استفاده قرار نگیرد اما هر سه گوشی از آن بهره می‌برند و با دوربین اصلی خود هم این تصاویر را ثبت می‌کنند. این یعنی حتی در نور کم هم این پرچم‌دارها می‌توانند عملکرد بسیار خوبی در ثبت تصاویر پرتره از خود به نمایش بگذارند. البته گوشی‌های پرچم‌دار معمولا در همه‌ی شرایط نوری عملکرد خوبی دارند و از پیکسل ۶ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا هم انتظاری جز این نداشتیم.

اما نکته‌ی جالب در رابطه با این گوشی‌ها این است که پیکسل ۶ پرو برای ثبت این تصویر از تکنیک برش دیجیتالی تصویر دوربین اصلی خود استفاده کرد و به همین خاطر شاید خیلی نتوان آن را ۱ برابری دانست. از آن جایی که در این گوشی از برش دیجیتالی استفاده شده است، بنابراین جزئیات درون تصاویر اندکی رگه‌دار به نمایش در می‌آیند و در مقایسه با دو گوشی دیگر از اپل و سامسونگ، ظاهری نرم‌تر به خود می‌گیرند. همچنین پیکسل ۶ پرو این‌بار اصلا نتوانست در نمایش رنگ‌ها عملکرد دقیقی از خود به نمایش بگذارد و آن‌ها را تاریک‌تر از حد معمول به نمایش گذاشت. به همین خاطر نمی‌تواند خیلی آن‌ها را در حد تصاویر ثبت شده توسط کهکشانی سامسونگ و آیفون ۱۳ پرو مکس اپل دانست. هرچند با نگاهی به تصاویر بالا می‌توان تا حدودی انتخاب بین آن‌ها را به سلیقه‌ی کاربر نیز مرتبط دانست.

همانطور که اشاره شد، هر سه گوشی قادر هستند با استفاده از دوربین اصلی خود به ثبت تصاویر پرتره بپردازند. اما برای ثبت یک تصویر پرتره‌ی واقعی، باید از لنز بزرگ‌تری استفاده کرد که فریم کوچک‌تری را پوشش دهد و به همین خاطر بتواند سوژه‌ی مورد نظر را بیشتر در محدوده‌ی فوکوس خود نگه دارد یا بهتر است بگوییم، آن را از پس‌زمینه جدا کند. در حالی که در پیکسل ۶ پرو کاربر می‌تواند با استفاده از زوم دیجیتالی، در حالت پرتره تا ۵ برابر روی سوژه زوم کند اما متاسفانه در این حالت فقط از زوم دیجیتالی دوربین اصلی استفاده می‌شود.

در نتیجه تصاویری که در بالا مشاهده می‌کنید با استفاده از دوربین تله‌فوتو و با بزرگ‌نمایی ۴ برابری به ثبت رسیده است بدون اینکه حالت پرتره فعال باشد و همانطور که می‌بینید، نتیجه هم بسیار عالی بود. البته میزان بوکه‌ای که در آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا در زوم ۳ برابری دیده می‌شود در تصویر ثبت شده توسط پیکسل ۶ پرو وجود ندارد اما بهتر است بدانید بهترین حالتی که می‌توان در آن با پیکسل ۶ پرو تصویر پرتره ثبت کرد، در واقع با حالت پرتره نیست بلکه ثبت تصویری معمولی با زوم ۴ برابری است.

دوربین فوق عریض

اما می‌رسیم به دوربین فوق عریض، جایی که معمولا گوشی‌ها، حتی گوشی‌های پرچم‌دار خیلی عملکرد خوبی در این زمینه ندارند. یعنی در واقع عملکرد آن‌ها به خوبی دوربین اصلی نیست که انتظاری هم جز این نداشتیم. کم پیش می‌آید که شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند محصولی را تولید کنند که دوربین فوق عریض آن به خوبی دوربین اصلی عکاسی کند که البته این مسئله را در گوشی‌های سری وان‌پلاس ۹ شاهد بودیم.

اما در این بررسی، گوشی‌های بسیار قدرتمندی را شاهد هستیم که در امر عکاسی از وان‌پلاس ۹ بهتر هستند. اما آیا این برتری در دوربین فوق عریض هم دیده می‌شود؟ در بین این گوشی‌ها، گوگل پیکسل ۶ پرو بزرگ‌ترین لنز را با اندازه‌ی ۱۸ میلی‌متر دارد در حالی که این میزان برای آیفون ۱۳ پرو مکس به ۱۳ میلی‌متر و در گلکسی S21 اولترا هم به ۱۴ میلی‌متر می‌رسد. این یعنی نماینده‌ای اپل و سامسونگ قادر هستند فریم بزرگ‌تری را در یک تصویر جای دهند و محدوده‌ی بیشتری را تحت پوشش خود داشته باشند. بنابراین اگر قصد عکاسی از منظره‌های وسیع را دارید، گلکسی S21 اولترا و خصوصا آیفون ۱۳ پرو مکس بیشتر به کمک شما می‌آیند.

آیفون ۱۳ البته در این بخش به خاطر بهره‌مندی از لنز ۱۳ میلی‌متری و همچنین گشودگی بازتر دریچه دیافراگم (f/1.8)، تصاویری ثبت می‌کند که میزان جزئیات در آن‌ها بیشتر است، تصاویر تا حد زیادی طبیعی هستند و کنتراست تصویر هم بالاست. هرچند در نگاه اول، فقط سلیقه‌ی کاربر تعیین می‌کند کدام تصویر مناسب‌تر است.

دوربین سلفی

پیکسل 6 پرو آیفون 13 پرو مکس گلکسی S21 اولترا
پیکسل 6 پرو آیفون 13 پرو مکس گلکسی S21 اولترا
پیکسل 6 پرو آیفون 13 پرو مکس گلکسی S21 اولترا
پیکسل 6 پرو آیفون 13 پرو مکس گلکسی S21 اولترا
پیکسل 6 پرو آیفون 13 پرو مکس گلکسی S21 اولترا
پیکسل 6 پرو آیفون 13 پرو مکس گلکسی S21 اولترا
پیکسل 6 پرو آیفون 13 پرو مکس گلکسی S21 اولترا
پیکسل 6 پرو آیفون 13 پرو مکس گلکسی S21 اولترا

اما می‌رسیم به دوربین سلفی، جایی که مدت زمان زیادی است که پرچم‌داران سامسونگ در این بخش به لطف سنسور بزرگی که دارند، تقریبا بی‌رقیب ظاهر می‌شوند. البته منظور از بی‌رقیب به صورت کلی است و نه صرفا در عکاسی در نور روز. اما آیا پیکسل ۶ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس می‌توانند جلوی کهکشانی قدرتمند کره‌ای‌ها را بگیرند؟

یک نکته‌ی بسیار مثبت در رابطه با دوربین سلفی پیکسل ۶ پرو، لنز نسبتا وسیع آن است. به این صورت که کاربر می‌تواند محدوده‌ی زیادی را تحت پوشش خود داشته باشد و به‌راحتی افراد را در یک قاب جا دهد. این در حالی است که در گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس همه چیز به شکل کشیده به نمایش گذاشته می‌شود. همچنین اگر تنها سوژه‌ی درون تصویر باشید اندکی روی شما زوم می‌شود.

از لحاظ کیفیت، همانطور که می‌توانید از تصاویر بالا مشاهده کنید، متوجه می‌شوید که تصاویر ثبت شده توسط دوربین سلفی پیکسل ۶ پرو بیش از حد شارپ هستند در حالی که دو گوشی رقیب تصاویر نرم‌تری را به ثبت رسانده‌اند. اینکه تصویر شارپ به ثبت رسیده واقعا عالی است اما از طرفی کاربر باید بپذیرد اشکالات روی اجزای صورت بسیار واضح‌تر از آنچه که باید به نمایش گذاشته می‌شود و خبری از روتوش تصویر نیست.

سوا از تمامی این موارد، میزان جذب نور در دوربین سلفی پیکسل ۶ پرو اندکی کم است و در نتیجه تصاویر تاریک‌تر از آنچه که باید به نمایش گذاشته می‌شوند. این یعنی اگر به تصاویر ثبت شده توسط نماینده‌ی گوگل دقت کنید می‌بینید که کنتراست تصویر اندکی بالاست در حالی که دو گوشی دیگر تصویر روشن‌تری را ثبت کرده‌اند. طبیعتا این موضوع به سلیقه‌ی کاربر برمی‌گردد که کدام تصویر می‌تواند بیشتر از دیگری نیاز او را برطرف کند یا به مذاقش خوش بیاید اما به صورت کلی کهکشانی قدرتمند سامسونگ باز هم موفق شد در این زمینه بیشترین و بهترین تعادل را در مقایسه با دو گوشی دیگر داشته باشد.

نتیجه

پیکسل 6 پرو آیفون 13 پرو مکس گلکسی S21 اولترا

بعد از این بررسی، این پرسش بوجود می‌آید که آیا پیکسل ۶ پرو را باید کاندیدای تبدیل شدن به بهترین دوربین گوشی در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ بدانیم؟ قبل از اینکه به این پرسش پاسخ دهیم باید یک سری مسائل گفته شود. اول اینکه این بررسی کامل و جامع نبود. چرا که برای بررسی جامع، عملکرد گوشی‌ها در نور شب هم حتما باید مورد ارزیابی قرار بگیرد که در آینده‌ای نزدیک قطعا این مقایسه را بین این گوشی‌ها خواهیم داشت.

مورد دوم، مقایسه‌ی پیکسل ۶ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس با گلکسی S21 اولترا است که در واقع نماینده‌ی نسل گذشته‌ی سامسونگ به حساب می‌آید. اگرچه سامسونگ این گوشی را برای سال ۲۰۲۱ رونمایی کرد اما اگر قرار بود رقابتی وجود داشته باشد بین این گوشی و آیفون ۱۲ پرو مکس بود و نه بین آن و آیفون ۱۳ پرو مکس. در نتیجه علاقه‌مندان به گوشی پیکسل ۶ پرو که شاید در این مقایسه، عملکرد گوشی محبوب‌شان را بهتر دیدند باید منتظر رونمایی از گلکسی S22 اولترا باشند چرا که این محصول رقیب اصلی پیکسل ۶ پرو  است.

اما حالا می‌پردازیم به پاسخ پرسشی که در این بخش مطرح شد. آیا پیکسل ۶ پرو را می‌توان کاندیدای تبدیل شدن به بهترین گوش از لحاظ دوربین دانست؟ اینطور که به نظر می‌رسد و همانطور هم که مشاهده کردید، این گوشی واقعا از لحاظ کیفیت عکاسی در نور روز عملکرد کم‌نظیری دارد و به خوبی توانست با بهترین‌های بازار شانه به شانه پیش برود. اما برخلاف نتیجه‌ی ثبت شده در DxOMark، این گوشی نتوانست حداقل در شرایط بالا، با گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس رقابت کند.

در بسیاری از مواقع عملکرد دوربین پیکسل ۶ پرو مثال‌زدنی است اما گاهی اوقات تصاویری صاف و بدون جزئیات به ثبت می‌رسند. تصاویر ثبت شده توسط گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس اندکی بهتر و باکیفیت‌تر هستند و ثبات بیشتری هم دارند. از طرفی نقاط قوت پیکسل ۶ پرو را هم می‌توان دوربین پریسکوپی قدرتمندش دانست که حتی در زوم ۱۵ برابری هم توانست با کیفیت گلکسی S21 اولترا برابری کند. این در حالی است که نماینده‌ی سامسونگ امکان زوم اپتیکال ۱۰ برابری دارد و این میزان در پیکسل ۶ پرو فقط به ۴ برابر می‌رسد. همچنین دوربین سلفی پیکسل هم در عین حال که کیفیت خوبی دارد بسیار عریض است و می‌تواند سوژه‌های بیشتری را تحت پوشش قرار دهد. همچنین نباید فراموش کنید که پیکسل ۶ پرو در گران‌ترین مدل خود هم از آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا به شکل محسوسی ارزان‌تر است و به همین خاطر برای آن دسته از کسانی که به دوربین و کیفیت عکاسی اهمیت می‌دهند و بودجه‌ی کافی برای خرید پرچم‌دار ندارند، می‌تواند انتخاب بسیار خوبی باشد.

نظر شما در این رابطه چیست؟ در صورتی که گوگل این گوشی‌ها را وارد بازارهای خاورمیانه کند، آیا خرید آن را به گوشی‌هایی نظیر آیفون و گلکسی S ترجیح می‌دهید یا هنوز هم فکر می‌کنید گوگل نمی‌تواند به اندازه‌ی اپل، سامسونگ و شیائومی، عملکرد خوبی در زمینه‌ی تولید گوشی هوشمند داشته باشد؟

منبع: PhoneArena

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. محمد اکبری

    سامسونگ و اپل شاید پنج سال دیگه به الان گوگل برسن اونم اگه خیلی تلاش کنن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه