شاهزاده پارسی یا اساسینز کرید؛ کدام یک به دیگری برتری دارد؟

۴ آبان ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
شاهزاده پارسی و اساسینز کرید

برای آن دسته از افرادی که با سری اساسینز کرید بزرگ شده‌اند جالب است بدانید که این سری بر اساس مجموعه شاهزاده پارسی: شن‌های زمان ساخته شده است. این فرنچایز حال و هوای بدیعی به سکوبازی، داستان‌سرایی و عناصری را اضافه کرد که در اساسینز کرید استفاده و بهتر شدند.

بعضی از هواداران قدیمی‌تر مدعی‌اند شاهزاده پارسی همواره در صدر خواهد ماند و نسل‌های جدیدتر نمی‌توانند تصور کنند اساسینز کرید در جایگاه دوم قرار بگیرد. در نتیجه ما بر آن شدیم تا فهرستی تهیه کنیم که در آن بخش‌هایی که هر یک از این مجموعه‌ها در آن بهتر عمل کرده‌اند را بررسی کنیم به امید آنکه بتوانیم به بحث‌های بی‌انتهای کدام یک برتر است پایان دهیم.

۱۰. اساسینز کرید – طول عمر

شخصیت های اصلی بازی های اساسینز کرید

فرنچایز با سر رسیدن اساسینز کرید سندیکا از تب‌وتاب افتاده بود اما پس از وقفه‌ای دوساله قدرتمندتر از گذشته به عرصه بازی‌های ویدیویی بازگشت. با اساسینز کرید ریشه‌ها و ادیسه، یوبیسافت بالاخره به راه حلی کارآمد در حفظ محبوبیت و فروش عناوین جدید فرنچایز دست‌یافت.

شاهزاده پارسی متأسفانه چنین شانسی نداشت زیرا فرمت این مجموعه با اساسینز کرید تفاوت داشت در نتیجه امکان حفظ بقای آن به مدت طولانی بدون افت کیفیت شدنی نبود. یوبیسافت مدعی شده است که حداقل ۳۵ بازی اساسینز کرید عرضه خواهد کرد و ما باور داریم که این اتفاق می‌افتد.

۹. شاهزاده پارسی – یک پروتاگونیست ثابت

شخصیت ثابت شاهزاده

اساسینز کرید به طور دائم با پروتاگونیست‌های جدید به میدان می‌آید تا بازی خود را سرگرم‌کننده نگه دارد زیرا این شخصیت‌های اصلی به‌خودی‌خود چندان جذابیتی ندارند. از سوی دیگر شن‌های زمان همواره یک شخصیت ثابت شاهزاده را در مرکز داستان‌های خود قرار داد و ما هرگز از او خسته نشدیم.

این موضوع که یک پروتاگونیست توانست توجه ما را در طول عرضه چندین و چند بازی حفظ کند جای تحسین دارد. ما نیازی نداشتیم در هر عنوان در محیط و بستری جدید قرار گرفته و کنترل پروتاگونیستی تازه‌وارد را در دست بگیریم زیرا شاهزاده به‌تنهایی از پس تمامی این مسؤولیت‌ها برمی‌آمد.

۸. شاهزاده پارسی – اولین بازی

شاهزاده پارسی شن های زمان

اولین بازی اساسینز کرید را می‌توان تماما پتانسیل و فاقد کیفیت توصیف کرد. بازی‌ای که تجربه آن در حال حاضر بسیار دشوار است زیرا ما با نسخه بهتر شده ایده‌هایی که در این بازی استفاده شد به‌خوبی آشنایی داریم. به‌طورکلی تجربه بازی اول اساسینز کرید تجربه‌ای لذت‌بخش نیست.

از سوی دیگر، شاهزاده پارسی: شن‌های زمان هنوز هم توسط هواداران به بهترین عنوان سری شناخته می‌شود و در زمان عرضه‌اش در سال ۲۰۰۳ میلادی بازی‌ای انقلابی بود. بعید است کسی این بازی را الان تجربه کند و از آن زده شود. هرکس که دستش به این بازی برسد به‌قدری به آن علاقه‌مند می‌شود که به سراغ بازی‌های بعدی فرنچایز هم می‌رود.

۷. اساسینز کرید – تنوع گیم پلی

کنترل عقاب در بازی اساسینز کرید

هفتمین نسل کنسول‌ها دیدگاه ما را به‌گونه‌ای تغییر داد که دیگر بازی‌های محدود به بخش تک‌نفره را ارزشمند نمی‌بینیم. در دهه اخیر، بازیکنان به دنبال تنوع در بازی‌های خود بودند و این خواسته‌ها در نهایت شکل مأموریت‌های جانبی، اهداف خاص و ایستراگ‌ها را گرفتند.

شاهزاده پارسی حرفی برای گفتن در این زمینه در مقابل اساسینز کرید ندارد زیرا اساسینز کرید یکی از فرنچایزهایی است که محتویات جانبی بسیاری را به طور متناوب به بازیکنان عرضه می‌کند. شما حتی می‌توانید داستان اصلی بازی را کنار گذاشته و خودتان را با مأموریت‌های جانبی سرگرم کنید اما برخلاف اساسینز کرید بازی‌های شاهزاده پارسی خطی هستند.

۶. شاهزاده پارسی: شخصیت‌پردازی

تحول شخصیت شاهزاده بازی شاهزاده پارسی

به جز الطائر و اتزیو هیچ یک از پروتاگونیست‌های بازی‌های اساسینز کرید پروسه رشد و تکامل شخصیتی را طی نکردند. آن‌ها در همان جایی که داستان را شروع کرده بودند آن را به پایان رساندند در نتیجه با هم قابل معاوضه‌اند. از سوی دیگر شخصیت اصلی سری شاهزاده پارسی رویدادهای بازی‌ها را تجربه می‌کند تا به ما اجازه دهد از اشتباهاتمان درس بگیریم.

شاهزاده از یک جوان ساده و گستاخ به جنگجویی آبدیده و سخت دل تبدیل می‌شود و در نهایت در نقش فرمانروایی که در عوض فکرکردن به خود بیشتر مراقب وضع دیگران است جا می‌افتد. این تغییروتحول کیفیت مجموعه را افزایش داد و دلیلی محکم برای ماندگاری و رشد پروتاگونیست در طول سری بود.

۵. شاهزاده پارسی – تکمیل داستان

پایان بازی شاهزاده پارسی دو سریر

هر اتفاقی که در طول کنترل شخصیت‌های دزموند، الطائر، اتزیو و دیگر اساسین ها برایتان رخ‌داده معنایی ندارد زیرا بازی بعدی همیشه ریست می‌شود و تمپلارها باری دیگر در مرز پیروزی قرار می‌گیرند. این بدین معناست که فرقی نمی‌کند شما چه می‌کنید یا داستان به کجا می‌رود، زیرا هیچ یک اثری در آینده ندارند.

شاهزاده پارسی داستان شاهزاده را از آغاز تا به مقصد غایی رسیدن او به شکلی فوق‌العاده به پایان رساند. اولین بازی به ما این باور را داد که او از مخمصه خارج شده تا به‌سرعت او را وارد نبردی دیگر برای حفظ جانش کند و سپس سرانجام داستان که همه چیز را به هم گره زد. این گره حس کامل بودن را به بازیکن القا می‌کند امری که اساسینز کرید از انجام آن ناتوان است.

۴. اساسینز کرید – طول بازی

بازی اساسینز کرید والهالا

سوای از فوق‌العاده بودن بازی‌های شاهزاده پارسی به اتمام رساندن آن‌ها حدود ده ساعت بیشتر به طول نمی‌انجامد. در بازی‌های اساسینز کرید با ده ساعت نمی‌توانید حتی بخش اول بازی را به اتمام برسانید. در انتها در انجام بازی‌های اساسینز کرید مدت‌زمان بیشتری سرگرم خواهید ماند. نقشه‌ی بزرگ بازی‌ها نوید گشت‌وگذارهای طولانی را می‌دهند و گاهی اوقات همه این نقشه‌ها با هم تفاوت ندارد و تجربه‌ای مشابه برای بازیکن رقم می‌زنند. شاید از نظر داستانی غنا نداشته باشند اما در عوض هرچقدر دلتان بخواهد می‌توانید در جهان این بازی‌ها غوطه‌ور شوید.

۳. شاهزاده پارسی – نبرد

نبرد در شاهزاده پارسی

با اینکه سیستم نبرد شاهزاده پارسی در مقایسه با بازی‌های مانند شیطان هم می‌گرید و خدای جنگ حرفی برای گفتن ندارد اما به نسبت آنچه که اساسینز کرید برای ارائه دارد بسیار جلوتر است. در سری اساسینز تمام کاری که باید بکنید زدن سریع دکمه‌های مختلف یا جاخالی دادن در برابر حملات است. همین و بس.

شاهزاده پارسی به ما فرصت بهتری می‌دهد تا حس کنیم داریم به دستاورد مهمی در نبرد دست می‌یابیم. در این بازی‌ها حملات ترکیبی وجود دارند که با تکمیلشان دشمنان به شیوه‌های مختلف کشته می‌شوند علاوه بر این شما می‌توانید از تله‌ها هم استفاده کنید تا به شکلی خلاقانه‌تر از شر دشمنانتان خلاص شوید. مهم‌تر از همه نباید از یاد ببریم که مکانیک استفاده از شن‌های زمان برای به عقب بردن زمان یا کند کردن آن یکی از سرگرم‌کننده‌ترین مکانیک‌های این سری است.

۲. شاهزاده پارسی – سکوبازی

دیوار دویدن در بازی های شاهزاده پارسی

اساسینز کرید به ما اجازه صعود از برج‌ها و مجسمه‌ها را داده است اما هنوز نتوانسته به گردپای سکانس‌های دویدن ازروی دیوارهای شاهزاده پارسی برسد؛ یکی از قابلیت‌های مبتکرانه‌ای که در این فرنچایز به کار برده شد. این قابلیت یکی از دلایل فروش بالای عناوین سری شد و همچنین جز ویژگی‌هایی که مترادف با نام آن شده است.

جنگجوی درون این قابلیت را با اضافه‌کردن آن به سکانس‌های تعقیب شدن شما توسط دهاکا بهتر از گذشته کرد. سکانس‌هایی که بازیکنان هنوز هم از آن به‌عنوان چیزی بیرون‌آمده از قلب فیلم‌های وحشت یاد می‌کنند. آن هیجان توأم با وحشت را هرگز در هیچ یک از عناوین اساسینز کرید نمی‌توان پیدا کرد.

۱. اساسینز کرید – مفاد تاریخی

کاخ ورسای بازی اساسینز کرید یونیتی

بازی‌های شاهزاده پارسی به شما اجازه می‌دهند قدم در گوشه‌ای متفاوت از جهان و فرهنگی دیگر بگذارید اما بازی‌های اساسینز کرید شما را به سفری تاریخی می‌برند.داین بازی‌ها در بازه‌های زمانی مختلف و مکان‌های متعدد و رویدادهای تاریخی جریان دارند. شکی وجود ندارد که تیم اساسینز کرید تحقیقات کاملی انجام می‌دهند تا در هر یک از ماجراجویی‌های عناوین منتشر شده دقت تاریخی بالایی وجود داشته باشد.

منبع: TheGamer

تصویر اصلی مطلب از Salem Shanouha

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۳ دیدگاه
  1. Avatar راد

    دادشیا اولین بازی اساسین کرید سه بعدی نبود ولی از شاهزاده ایرانی بهتر بود
    بعدم اساسین کرید ادم رو با تاریخ کشورا اشنا میکنه مادم داره ولی ماد شاهزادی ایرانی نداریم

  2. Avatar مسیح حسن پور

    جذابیت داستان اینجاست که هر دو بازی از اساطیر و تاریخ ایران الگو گرفته شده

  3. Avatar محسن

    بجای اساسین اگه روی ادامه شاهزاده ایرانی سرمایه گزاری میکردند، بیشتر جواب میداد. سبک شاهزاده ایرانی مستقل بود ولی اغلب حرکات اساسین رو تو بازی های دیگه هم میشه دید. به اضافه اینکه شاهزاده ایرانی ۲ جزو پیشگامان پایان های متفاوت بود.
    علاوه بر این سبک جهان باز تو دوران شاهزاده ایرانی، تو هیچ بازی ای وجود نداشت.
    کالاف دیوتی هم قدیم فقط نسخه خطی و مرحله به مرحله داشت ولی الان وارزون داره. شاهزاده ایرانی رو هم اگه ادامه میدادند نسخه جهان باز براش میساختند.

  4. Avatar مهدی

    به احترام پارسی ها باقلوا😹😹😹😹

    (اساسین)

  5. Avatar بیژن

    تنها چیزی که میتونه اساسینز رو بهتر از پرنس

    فارسی کنه اینه که محوته برای اساسینز ازادا

    یعنی نمیخواد حتما یه راه مستقیم و بری تا

    برسی به مرحله آخر.

  6. Avatar رامین

    شاهزاده ایرانی یه چیز دیگه بود. همیشه اعتباری که «اولین» ها دارند بالاتر از اعتباریه که «بهترین» ها دارند.

    1. Avatar راد

      اگه اولین رو میگی اساسین کرید۱ تا ۳ ریمیکه
      اورجینالشون دو بعدی بود یعنی اینا قددیمی ترن داداش اوفتاد

  7. Avatar متین

    بزرگترین برتری پرنس اینه که یوبیسافت اون رو در دوران اوج خودش ساخت،یوبیسافت قدیم تمام بازیهاش شاهکار بودند و اکثرشون شخصیت ثابت داشتن و گرافیکشون یک نسل جلوتر بود،شما الان گرافیک پرنس آف پرشیا ۵ (۲۰۱۰) و فار کرای ۶(۲۰۲۱) رو مقایسه کن میفهمی گرافیک اون قدیمی ها بیشتره.
    الان یوبیسافت اوضاعش خرابه،کلی مشکلات مالی داره،از اون طرف شایعات آزار جنسی کارکنانش همه جا پخش شده،شکایت ها رو پیگیری نمیکنه،همش دنبال پوله،بازیهاش از نسخه قبلی دور شدن و…
    یوبیسافت از بلیزارد داغون تره

  8. Avatar حسین

    هیچی Prince of persia نمیشه

    شخصیت پردازی معرکه و داستان گیرا

    گیم پلی عالی

    دلم تنگ شده برای یه Prince Of Persia جدید

    خیلی ممنونم نگار جون از مقاله زیبا و انتخاب خوب

  9. Avatar Amin Balaei

    سلام در بخش ۴ و ۱ غلط املایی دارید

    1. Avatar Ali...

      هرچند که هردوشون عالین.. ولی پرینس اف پرشیا واقعا هیجان و حس بهتری به گیمر القا میکنه

  10. Avatar M.safari.2000

    از یه نظر نگا کنی در واقع هر دو تا شون ایرانی هستن، پس در کنار هم قرار میگیرن نه مقابل هم😊

    1. Avatar Behrad

      سلام من یه چیز می خواهم بپرسم ما داریم از نظر بازی مقایسه می کنیم دیگه😃 خوب پس اتزیو کجایی ایتالیایی الطایر چی عرب شاهزاده چی ایرانی پس از نظر بازی کنار هم قرار نمی گیرند ولی جدا از بازی حرف خوبی زدی

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه