۱۰ بازی پلی‌استیشن ۲ که دوست داریم روی پلی‌استیشن پلاس ببینیم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه

همان‌طور که می‌دانید، سرویس پلی‌استیشن پلاس قرار است به‌زودی با ساختاری تازه و در سه سطح برای کنسول‌های پلی‌استیشن ۵ و پلی‌استیشن ۴ در دسترس قرار گیرد. در بالاترین سطح این سرویس یعنی پلی‌استیشن پلاس پریمیوم بازی‌های کنسول‌های قدیمی پلی‌استیشن قرار داده شده است. در مطلب قبلی به بازی‌هایی از کنسول پلی‌استیشن ۱ اشاره کردیم که دوست‌ داریم آن‌ها را در این سرویس ببینیم. اکنون می‌خواهیم بازی‌هایی را از کنسول افسانه‌ای پلی‌استیشن ۲ معرفی کنیم که علاقه داریم آن‌ها را در پلی‌استیشن پلاس پریمیوم ببینیم.

PlayStation Now در حال حاضر شامل مجموعه‌ای از بازی‌های رترو در قالب پلی‌استیشن ۲ کلاسیک است که آن‌ها اساساً پورت‌هایی هستند که مجدداً منتشر شده‌اند اما سونی احتمالاً به‌مرورزمان برخی از بازی‌های دیگر را برای جذاب‌تر کردن این سرویس اشتراکی ارائه کند.

کنسول پلی‌استیشن ۲ به‌عنوان یکی از موفق‌ترین کنسول‌های تاریخ (در واقع پرفروش‌ترین کنسول تاریخ) دارای گنجینه‌ای از بازی‌های کلاسیک خاطره‌انگیز و ارزشمند است که البته بسیاری از آن‌ها را در کنسول‌های امروزی پلی‌استیشن مشاهده نخواهید کرد. با این حال، پلی‌استیشن پریمیوم می‌تواند فرصت مناسبی برای سونی باشد که بتواند از میان گنجینه‌ی آثار پلی‌استیشن ۲ کاوش کند و بعضی از آثار مهم را به کنسول‌های امروزی‌اش بیاورد.

۱. فرار میمون ۳ (Ape Escape 3)

تهیه‌کننده: Sony Computer Entertainment
سازنده: Japan Studio
سال انتشار: ۲۰۰۵

بازی Ape Escape 3

سری بازی‌های فعلی پلی‌استیشن ۲ کلاسیک در PS Now شامل بازی «فرار میمون» می‌شود، بنابراین درخواست یک بازی دیگر ممکن است کمی حریصانه به نظر برسد اما پس از آن یادم می‌آید که سونی استودیو ژاپن (تیم‌سازنده‌ی این اثر) را تعطیل کرد و فکر می‌کنم آن‌ها حداقل می‌توانستند فرار میمون ۳ را پورت کنند. کاملاً رک بخواهیم بگوییم، این قسمت بهترین قسمت از این سری بازی است. به همین خاطر بسیار خوشایند خواهد بود که بتوانیم آن را روی پلی‌استیشن ۴ یا پلی‌استیشن ۵ تجربه کنیم.

همان‌طور که از نام بازی یعنی«فرار میمون» می‌توان تصور کرد، دسته‌ای از میمون‌ها فرار کرده و گم‌ شده‌اند و این به شما بستگی دارد که مطمئن شوید آن‌ها را به جای خود بازگردانید. نکته‌ی جالب در اینجا این است که هر مرحله مانند یک برنامه پارودی تلویزیونی در ژانرهای مختلف است که از قلعه‌های قرون وسطایی گرفته تا تیراندازی در غرب وحشی، درام‌های فضایی و سینمای رزمی در آن دیده می‌شود.

همچنین این بازی بهترین مینی گیم‌های تاریخ را در قالب متال گیر سالید – که شامل تکرار بعضی از رویدادهای متال گیر سالید است – ارائه‌ می‌دهد، اما این بار با میمون‌ها نه سالید اسنیک.

۲. برن‌اوت ۳: تیک‌دان (Burnout 3: Takedown)

تهیه‌کننده: Electronic Arts
سازنده: Criterion Games
سال انتشار: ۲۰۰۴

بازی Burnout 3 Takedown

هنوز هم مایه‌ی غم و اندوه است که بگوییم در حال حاضر هیچ قسمت جدیدی از سری بازی برن‌اوت در حال ساخت نیست اما قطعاً بسیار خوب خواهد بود اگر بتوانیم بهترین بازی این سری را دوباره از طریق این سرویس تجربه کنیم. در حالی که به نظر می‌رسد برن‌اوت پارادایس (Burnout Paradise) توسط الکترونیک آرتز و کراتریون به‌عنوان فرزند طلایی این فرنچایز انتخاب شده است اما طرفداران می‌دانند که همیشه برجسته‌ترین بازی این سری برن‌اوت ۳: تیک‌دان بوده است.

در حالی که دو بازی اول برن‌اوت بیش از هر چیز دیگری بر روی مسابقه با اکتان بالا تمرکز داشتند، برن‌اوت ۳ از رویکردی تهاجمی و پرخاشگرانه حمایت می‌کرد و بازیکنان را تشویق می‌کرد تا رقبای خود را به ماشین‌های دیگر، دیوارها و صخره‌ها بکوبند تا برنده شوند. برن‌اوت ۳ همچنین بهترین نسخه‌ی حالت ویژه‌ی Crash Mode را داشت.

بازی‌های بعدی سری برن‌اوت ویژگی‌ها و ترفندهای تازه‌ای را به سری اضافه کردند اما برن‌اوت ۳ حس ناب خاصی داشت که در این زمینه‌ بی‌رقیب است.

۳. کپ‌کام در مقابل اس‌ان‌کی ۲: نشان هزاره‌ی ۲۰۰۱ (Capcom VS SNK 2: Mark Of The Millennium 2001)

تهیه‌کننده: Capcom
سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۰۱

بازی Capcom VS SNK 2

شاید فکر کنید که دنیای سینمایی مارول جاه‌طلبانه‌ترین کراس‌اوور تمام تاریخ است اما اجازه دهید تا بازی  کپ‌کام در مقابل اس‌ان‌کی ۲: نشان هزاره‌ی را به شما معرفی کنم که دو غول عظیم دنیای بازی‌های مبارزه‌ای را در یک بازی نهایی جمع و ترکیب فوق‌العاده‌ای خلق کرده است. بدون شک، کپ‌کام در مقابل اس‌ان‌کی ۲ یکی از آثار درخشان و برجسته‌ی کنسول پلی‌استیشن ۲ و همچنین جنبه‌ای ضروری از تاریخ بازی‌های مبارزه‌ای است که به همین خاطر قطعاً ارزش حفظ آن زیاد است که این کار می‌تواند از  طریق حضور در سرویس پلی‌استیشن پلاس پریمیوم محقق شود.

این بازی شخصیت‌هایی را از سری بازی‌های مبارزه‌ای محبوب و معروفی همچون مبارزان خیابانی (Street Fighter)، دارک‌استاکرز (Darkstalkers)، پادشاه مبارزان (King of Fighters)، سامورایی شودان (Samurai Shodown) و دیگر بازی‌ها گرد هم آورده است تا به این ترتیب ۴۸ شخصیت مهم را در فهرست شخصیت‌های خود داشته باشد. همچنین ۶ شیار برای قدرت‌های ویژه‌ مختلف وجود دارد که مشخص می‌کند که شما می‌توانید چه توانایی‌ها را از بازی‌های کپ‌کام و بازی‌های جنگی مختلف استفاده کنید و همچنین شما توانایی ایجاد شیار خود را نیز دارید.

با توجه به اینکه کپ‌کام در مقابل اس‌ان‌کی ۲ قبلاً در گذشته به پلی‌استیشن ۳ پورت شده بود، و کپ‌کام و اس‌ان‌کی در سال‌های اخیر بازی‌های کراس‌اوور خود را به پلتفرم‌های دیگر عرضه کرده‌اند، درخواست این بازی توسط ما این خیلی عجیب به نظر نمی‌رسد.

۴. دف جم: نبرد برای نیویورک (Def Jam: Fight For New York)

تهیه‌کننده: Electronic Arts
سازنده: EA Canada
سال انتشار: ۲۰۰۴

بازی Def Jam Fight For NY

از اینکه رپرهای مختلف و مدیران اجرایی سابق دف جم رکوردینگز به یکباره‌ می‌گویند: «اوه، جالب نیست اگر یک بازی دف جم جدید داشته باشیم» و سعی می‌کنند تعامل اجتماع را جلب کنند اما سپس دوباره ناپدید می‌شوند، خسته شده‌ام. بیاید به جای این کار، دف جم: نبرد برای نیویورک را در قالب بخشی از سرویس پلی‌استیشن پلاس پریمیوم برای پلی‌استیشن ۴ و پلی‌استیشن ۵ پورت کنید.

در حالی که Capcom Vs SNK 2 کراس‌اوور ایده‌آلی برای طرفداران بازی‌های مبارزه‌ای است، Def Jam: Fight For New York ترکیبی عالی برای طرفداران رپ و کشتی کج است. این بازی توسط استودیو معروف AKI Corporation سابق یا به عبارتی  syn Sophia فعلی ساخته شده است. بازی دارای شخصیت‌های قابل تشخیص، کنترل آسان و آشوب در جریان گیم‌پلی است که بازی کردن آن به همراه دوستان خود که به‌خصوص به رپ یا کشتی کج یا هر دو آن‌ها علاقه دارند، یک تجربه‌ی سرگرم‌کننده‌ تضمینی را فراهم می‌کند.

۵. گاد هند (God Hand)

تهیه‌کننده: Capcom
سازنده: Clover Studio
سال انتشار: ۲۰۰۶

بازی God Hand

بازی‌های بسیاری را می‌توان در پلی‌استیشن ۲ به خاطر آورد که مدت‌ها پس از انتشار توانستند به محبوبیت و شهرت خاصی دست پیدا کنند. بازی گاد هند قطعاً در دسته‌ی همین آثار قرار دارد. در زمان عرضه، تنها خبر واقعی قابل‌توجه و بزرگ آن به بررسی تندوتیز IGN از این بازی مربوط می‌شد. با این وجود، با گذشت زمان، این بازی به یک اثر کالت واقعی برای آن دوران تبدیل شد و حتی IGN هم بعدها آن را در میان فهرست ۱۰۰ بازی برتر کنسول پلی‌استیشن ۲ قرار داد. بنابراین، علاقه‌ی ما به حضور آن در پلی‌استیشن پلاس پریمیوم چندان هم عجیب نیست. از طرف دیگر، این اثری است که توسط شینجی میکامی، خالق رزیدنت اویل، ساخته شده است و نمی‌توان به‌راحتی آن را نادیده گرفت.

شما در نقش شخصیتی به نام جین (Gene)، صاحب عنوان دست خدا (گاد هند)، باید به مصاف اهریمنان مختلف بروید و جهان را از تهدید آن‌ها نجات دهید. واقعیتش این است که داستان چیزی نیست که بازی گاد هند را به اثری قابل‌توجه تبدیل می‌کند بلکه این تجربه‌ی گیم‌پلی آن است که بازی را تا حدی خاطره‌انگیز می‌سازد. به هر حال، به‌غیر از تجربه‌ی خود بازی رو پلی‌استیشن ۲ یا از طریق شبیه‌سازها، نمی‌توان این اثر را روی کنسول‌های امروزی تجربه کرد و به همین خاطر خوشحال خواهیم شد که اگر توافقی برای آمدن آن برای پلی‌استیشن پلاس انجام شود.

۶. مزدوران (Mercenaries)

تهیه‌کننده: LucasArts
سازنده: Pandemic Studios
سال انتشار: ۲۰۰۵

بازی Mercenaries

در چشم‌انداز بازی‌های ویدئویی امروزی که به نظر می‌رسد از اکتشافات در محیط‌های جهان‌باز و انفجارهای پرهیاهو و پر زرق‌وبرق شبیه به فیلم‌های مایکل بی پشتیبانی و حمایت می‌شود، بازی «مزدوران» بسیار جلوتر از زمان خود بود. این همچنین اثری بود که جنجال‌های زیادی را برانگیخت چراکه از پس‌زمینه سیاسی دیکتاتوری کره شمالی برای روایت داستان سرنگونی یک مستبد دیوانه استفاده کرده بود اما حداقل بازی «مزدوران» این کار را با ظرافت بیشتری نسبت به فیلم «تیم آمریکا: پلیس جهانی» انجام داده بود. فقط یک اونس بهتر، اما به‌هرحال بهتر.

در این بازی، شما به‌عنوان یکی از معدود مزدوران قابل انتخاب، به یک منطقه‌ی جنگی فعال در کره شمالی منتقل می‌شوید و مأموریت پیدا می‌کنید تا عرشه ۵۲ را که همگی از کارکنان کلیدی رژیم کره شمالی هستند، شکار کنید. با استفاده از ترکیبی از مأموریت‌های اکتشافی و کاری برای جناح‌های مختلف بازی، قبل از اینکه هدف اصلی را بگیرید، کل دسته را گرفته یا می‌کشید. همچنین شما می‌توانید درخواست حملات هوایی کنید و در حالی که لباس هان سولو به تن دارید، هر ساختمانی را که می‌بینید منفجر کنید.

واقعیت این است که بازی «مزدوران» به طرز عجیبی احمقانه به نظر می‌رسد اما خوب است که این بازی فوق‌العاده سرگرم‌کننده را یک بار دیگر ببینیم.

۷. اونیموشا ۳ (Onimusha 3)

تهیه‌کننده: Capcom
سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۰۴

بازی Onimusha 3

جای سری بازی اونیموشا شدیداً خالی است و کپ‌کام حداقل ساخت یک اونیموشای دیگر را به ما بدهکار است. جای افسوس زیادی دارد که قسمت جدیدی از سری بازی اونیموشا پس از دوران پلی‌استیشن ۲  منتشر نشده است. اگرچه اثری مثل Nioh یک تجربه‌ی اکشن سامورایی که در آن شیاطین را سلاخی می‌کنید، در قالب یک گیم‌پلی امروزی ارائه می‌دهد ولی بسیار عالی می‌شد اگر کپ‌کام اونیموشای جدیدی را هم عرضه می‌کرد. اینکه یک اونیموشای امروزی چگونه خواهد بود، سؤال بسیار خوبی است اما بهتر است زمان دیگری به آن فکر کنیم. اکنون، حداقل می‌توانیم به امکان حضور اونیموشا ۳ در پلی‌استیشن ۵ و پلی‌استیشن ۴ از طریق  سرویس پلی‌استیشن پلاس پریمیوم فکر کنیم.

پس از دو بازی اول که صرفاً بر روی یک نسخه اسطوره‌ای از ژاپن فئودال متمرکز بود، اونیموشا ۳ بین آن نسخه از ژاپن و پاریس امروزی حرکت می‌کند زیرا شیاطین هر دو را محاصره کرده‌اند تا جهان را تصرف کنند. خوشبختانه، قهرمان سری یعنی سامانوسکه و ژاک بلان  با بازی ژان رنو که در این بازی اضافه شده، آماده هستند تا در زمان و مکان به دشمنان ضربه بزنند.

۸. سول‌کالیبر ۳ (Soulcalibur III)

تهیه‌کننده: Namco
سازنده: Project Soul
سال انتشار: ۲۰۰۵

بازی Soulcalibur 3

شاید برای بسیاری از شما این پرسش ایجاد شده باشد که چرا سول کالیبر ۳ را انتخاب کرده‌ایم و بازی دوم که بهتر است را نگفته‌ایم.  آن را برای پورت اچ‌دی آنلاین‌ فوق‌العاده‌اش برای پلی‌استیشن ۳ نگه داشته‌ایم. با این حال، این پیش‌فرض تنها دلیلی نیست که سول کالیبر ۳ را در اینجا ذکر کرده‌ایم زیرا واقعاً یک بازی درخشان و تا حدودی دست‌کم گرفته‌شده در کل فرنچایز است.

سول کالیبر ۳ در واقع چهارمین قسمت اصلی از این سری بازی قدیمی است چراکه بازی «شمشیر روح» (Soul Blade) که در میان بازی‌های پلی‌استیشن ۱ به آن اشاره کرده بودیم، اولین عنوان این مجموعه بازی به حساب می‌آید. سول‌کالیبر ۳ مکانیک‌های کلیدی زیادی را به سری معرفی کرد که این مکانیک‌ها بعدها به بخش‌های کلیدی قسمت‌های بعدی شدند. همچنین شخصیت محبوب Zasalamel در این بازی اضافه شد و قابلیت خلق شخصیت هم برای بازی در نظر گرفته شد. فراتر از همه‌ی این‌ها، حالت Chronicles of the Sword در این بازی اضافه شد. این حالت که بازی‌های مبارزه‌ای را با استراتژی هم‌زمان ترکیب می‌کرد، عمق منحصر‌به‌فردی را به سول کالیبر ۳ داد.

۹. اس‌اس‌ایکس تریکی (SSX Tricky)

تهیه‌کننده: EA Sports BIG
سازنده: EA Canada
سال انتشار: ۲۰۰۱

بازی SSX Tricky

احتمالاً انتشار مجدد یک بازی که پر از موسیقی‌های مختلف با حق امتیاز گوناگون است، بسیار دشوار است و از این موضوع آگاه هستیم. با این حال، الکترونیک آرتز موفق شد بازی اس‌اس‌ایکس ۳ را در فروشگاه ایکس باکس قرار دهد تا این بازی از طریق قابلیت سازگاری عقب‌رو (Backwards Compatibility) این کنسول قابل‌اجرا باشد. بسیار خوب خواهد شد که چنین کاری برای پلی‌استیشن پلاس هم انجام شود. از سوی دیگر، اس‌اس‌ایکس تریکی تاکنون روی کنسول‌های امروزی پورت نشده است و این اشتیاق ما را برای حضور آن در این سرویس بیشتر می‌کند.

بازی اس‌اس‌ایکس یک بازی ورزشی اسنوبرد سواری است که دنباله‌ای مستقیم برای بازی اس‌اس‌ایکس به حساب می‌آید. اس‌اس‌ایکس توانست این مجموعه را به اوج برساند. اس‌اس‌ایکس تریکی که ظاهراً یک نسخه برداشت کارگردان از بازی اصلی است، شامل آهنگ‌های ریمیکس‌شده، به همراه دو آهنگ اضافی و معرفی قابلیت Uber Tricks بود که در واقع حرکات فوق‌العاده‌ و پر زرق‌وبرقی هستند که اگر بازیکن قادر به انجام آن‌ها شود، به او پاداش ویژه‌ای داده می‌شود. راستش را بخواهید، شنیدن آهنگ It’s Tricky از ران – دی‌ام‌سی (Run-DMC) در حین اسنوبرد سواری بسیار لذت‌بخش است و به همین خاطر فکر می‌کنم حضور این بازی در این سرویس بسیار عالی خواهد بود.

۱۰. ویوتیفول جو ۱ و ۲ (Viewtiful Joe 1 & 2)

تهیه‌کننده: Capcom
سازنده: Capcom / Clover Studio
سال انتشار: ۲۰۰۳ (قسمت اول) / ۲۰۰۴ (قسمت دوم)

بازی Viewtiful Joe

ما تا همین‌جای کار هم یکی از بازی‌های استودیو کلاور (Clover Studio) – که البته مدت‌ها بسته‌ شده است – یعنی بازی گاد هند را در این فهرست قرار داده‌ایم ولی این دلیل نمی‌شود که بخواهیم ویوتیفول جو را فراموش کنیم. این بازی واقعاً شایسته‌ی دریافت یک عرضه‌ی دوباره در قالب یک نسخه‌ی اچ‌دی است. با در نظر گرفتن این موضوع، ما هم بازی اصلی و هم دنباله‌ی آن را در این فهرست قرار داده‌ایم زیرا نمی‌توانیم بین آن‌ها تصمیم بگیریم و از طرفی دوست داریم هر دوی آن‌ها به چنین سرنوشتی برسند. اکنون با راه‌اندازی پلی‌استیشن پلاس جدید شاید بهترین فرصت فراهم شده باشد.

شما در نقش جو بازی را تجربه می‌کنید، او یک دوستدار فیلم است که به دنیای فیلم‌ها کشیده می‌شود و تقریباً کشته می‌شود. با این حال، به او قدرت تبدیل شدن به یک ابرقهرمان به‌ نام ویوتیفول جو داده شده است که می‌تواند از فیلم‌ها به‌عنوان قدرت خاص خود استفاده کند. توانایی کم‌کردن سرعت، افزایش سرعت و به عقب برگرداندن اعمال باعث می‌شود تا توانایی‌های مفیدی را در مبارزه دریافت کند و جو در این بازی به تمام کمک‌هایی که می‌تواند دریافت کند، نیاز دارد زیرا ویوتیفول جو  یک بازی بسیار سخت است.

امیدواریم ابتدا این بازی برای پلی‌استیشن پلاس پریمیوم عرضه شود و سپس به اندازه‌ی شایستگی فراوانش شناخته و از آن قدردانی شود.

منبع: Cultured Vultures

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. کمی گیمر

    گان و ردد و جی تی ای سن آندرس هم

  2. آرمان

    بازی گاد هند (God Hand) رو هستم
    خیلی جالب و خاطره ساز بود

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما