سامسونگ تراشه‌ی اگزینوس ۱۲۸۰ را رسما معرفی کرد

۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اگزینوس 1280

بعد از مدت‌ها انتظار، سامسونگ بالاخره تراشه‌ی اگزینوس ۱۲۸۰ که در گوشی‌هایی مانند گلکسی A33 و A53 استفاده کرده را معرفی کرد. سامسونگ سال‌هاست که چیپست‌های اختصاصی موسوم به اگزینوس را تولید می‌کند که برخی از آن‌ها موفق ظاهر شده‌اند و برخی دیگر چندان موفق نبوده‌اند.

این شرکت به مدت ۴ سال برای هسته‌های درون پردازنده‌های خود از طراحی اختصاصی استفاده می‌کرد اما در نهایت در سال ۲۰۲۰ این کار را کنار گذاشت. طی دو سال گذشته سامسونگ از هیچ تراشه‌ی میان‌رده‌ای رونمایی نکرده و به همین خاطر گوشی‌های ارزان‌قیمت و مقرون‌به‌صرفه‌ی در بین تراشه‌های اگزینوس به گزینه‌ی جذابی و قدرتمندی دسترسی نداشتند. چند هفته قبل اولین گوشی‌های مبتنی بر اگزینوس ۱۲۸۰ رونمایی شدند و حالا به لطف رونمایی رسمی از آن، می‌توانیم به مشخصات این تراشه بپردازیم.

اگزینوس ۱۲۸۰ مبتنی بر فناوری ساخت ۵ نانومتری است و پردازنده‌ی آن از ۲ هسته‌ی A78 با سرعت ۲.۴ گیگاهرتز و ۶ هسته‌ی A55 با سرعت ۲ گیگاهرتز تشکیل شده است. این تراشه از نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی مبتنی بر رزولوشن ۱۰۸۰p هم پشتیبانی می‌کند که بسیاری از گوشی‌های میان‌رده از چنین مشخصه‌ای بهره می‌برند. مودم موجود در این تراشه علاوه بر فرکانس‌های زیر ۶ گیگاهرتز شبکه‌های ۵G، از امواج میلی‌متری هم پشتیبانی می‌کند که این مشخصه بیشتر در تراشه‌های پرچم‌دار دیده می‌شود.

اگزینوس 1280

Mali-G68 به عنوان پردازنده‌ی گرافیکی این تراشه انجام وظیفه می‌کند که اگرچه عملکرد بهتری را برای کاربران به ارمغان می‌آورد، ولی سامسونگ در این زمینه اعداد مشخصی ارائه نکرده است. این شرکت مدعی شده که تراشه‌ی موردنظر به لطف استفاده از فناوری جدید موسوم به FMA مصرف انرژی را به طور قابل توجهی کاهش داده که این موضوع برای عمر باتری اهمیت زیادی دارد. واحد پردازش عصبی موجود در این تراشه در هر ثانیه می‌تواند تا ۴.۳ تریلیون عملیات انجام دهد که مشابه واحد پردازش عصبی اسنپدراگون ۷۵۰G است.

سامسونگ اعلام کرده که گوشی‌های مبتنی بر این تراشه می‌توانند از یک دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی و تا ۳ دوربین ۱۶ مگاپیکسلی استفاده کنند. در ضمن نباید بهبودهای مربوط به ترکیب تصاویر برای بهبود پردازش عکس و امکان ضبط ویدیوهای ۴K و قابلیت‌های پیشرفته در زمینه‌ی لرزشگیر دیجیتال را از قلم بیندازیم. در همین زمینه باید به استراتژی جدید سامسونگ هم اشاره کنیم.

بر اساس یک گزارش جدید، سامسونگ قصد دارد بیش از پیش به گوشی‌های ارزان‌قیمت خود توجه نشان بدهد و در همین راستا به جای تمرکز بر کشورهای توسعه‌یافته، بیشتر از گذشته به بازارهای نوظهور توجه نشان خواهد داد. بخشی از این استراتژی جدید هم افزایش استفاده از تراشه‌های اختصاصی اگزینوس برای این گوشی‌ها است. از سوی دیگر نباید گزارش‌های مربوط به بروز مشکل در خطوط تولید تراشه‌های ۳ نانومتری را از قلم بیندازیم. همان‌طور که احتمالا می‌دانید تراشه‌های ۳ نانومتری در مقایسه با نمونه‌های ۴ نانومتری از عملکرد بهتر و مصرف انرژی کمتر بهره می‌برند. اما با پیشرفت فناوری ساخت، چالش‌های به وجود آمده هم بیشتر می‌شوند. سامسونگ قصد دارد برای نسل بعدی اگزینوس ۲۲۰۰ از فناوری ساخت ۳ نانومتری استفاده کند که با توجه به بازده پایین خطوط تولید این تراشه‌ها، به نظر می‌رسد سال آینده این شرکت با کمبود تراشه‌های پرچم‌دار اگزینوس روبه‌رو خواهد شد. هنوز مشخص نیست که آیا سامسونگ در این زمینه می‌تواند بر مشکلات غلبه کند یا نه.

اگزینوس 1280

با وجود اینکه کاربران زیادی از کیفیت پایین تراشه‌های پرچم‌دار اگزینوس انتقاد می‌کنند، ولی معمولا تراشه‌های میان‌رده‌ی این شرکت مورد انتقاد زیادی روبرو نمی‌شوند و در کل می‌توانند انتظارات کاربران را برآورده کنند. سامسونگ با وجود اینکه بودجه‌ی هنگفتی را برای ساخت تراشه‌های پرچم‌دار هزینه کرده، اما هنوز نتوانسته مانند مدیاتک، کوالکام و اپل در این زمینه عملکرد فوق‌العاده‌ای را ارائه کند. از سوی دیگر می‌توانیم به مدیاتک اشاره کنیم که تا همین چند سال قبل به عنوان سازنده‌ی تراشه‌های بی‌کیفیت شهرت داشت ولی حالا یکی از بهترین نام‌ها در این حوزه محسوب می‌شود و حتی برای کوالکام هم به رقیب قدرتمندی تبدیل شده است.

همانطور که گفتیم در حال حاضر گوشی‌های A33، A53 و M33 از تراشه‌ی اگزینوس ۱۲۸۰ بهره می‌برند و طبق بررسی‌های صورت گرفته، در زمینه‌ی قدرت پردازش حرف زیادی برای گفتن دارند و می‌توانند رضایت خریداران را جلب کنند.

منبع: GSMArena

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. Avatar aa

    بسیار ممنون

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه