۵ نشانه که از نزدیک بودن مرگ کارت گرافیک خبر می‌دهند

۳۱ تیر ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
کارت گرافیک

کارت گرافیک یکی از گران‌ترین قطعات پی‌سی گیمینگ محسوب می‌شود و به همین خاطر خراب شدن آن هزینه‌های زیادی را به دوش فرد موردنظر می‌اندازد. با وجود اینکه کارت گرافیک دوام بالایی دارد، اما در شرایط نامناسب و گرمای زیاد عمر آن به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. خوشبختانه در بین کارت‌ گرافیک‌های روبه‌مرگ چندین نشانه‌ی مشترک وجود دارد که در ادامه به ۵ مورد از این علائم می‌پردازیم.

افزایش مشکلات گرافیکی

کارت گرافیک

مشکلات گرافیکی هیچوقت خبر خوبی نیستند و به نوعی از وجود مشکلات جدی در کارت گرافیک خبر می‌دهند. عمدتا هنگام اجرای بازی‌ها می‌توانید این مشکلات را ببینید که از بین آن‌ها می‌توانیم به مواردی مانند رندر نامناسب برای بافت‌ها، قرارگیری المان‌های تصادفی و پدیده‌ی پارگی نمایشگر (screen tearing) اشاره کنیم. اما گاهی اوقات در خارج از فضای بازی هم ممکن است با مشکلات گرافیکی روبرو شوید.

صدای عجیب و غریب فن

کارت گرافیک

فن‌های رو‌به‌مرگ به‌ خودی خود از خرابی کارت گرافیک خبر نمی‌دهد اما اگر این مشکل را برطرف نکنید، ممکن است کارت گرافیک به دلیل گرم شدن بیش از حد با خرابی روبرو شود. زمانی که کارت گرافیک تحت فشار زیادی قرار می‌گیرد، فن‌ها نباید صدای عجیب و غریبی داشته باشد. از سوی دیگر تمام این فن‌ها باید به درستی کار خود را انجام دهند. بنابراین همواره باید دمای کارت گرافیک را بررسی کنید تا از درست کار کردن فن‌ها مطمئن شوید.

اگر یکی از این فن‌ها کار خود را به خوبی انجام ندهد، فشار بیشتری به دیگر فن‌ها وارد می‌شود و باید سریع‌تر بچرخند و در نتیجه سروصدای بیشتری راه می‌اندازند.

کرش کردن کامپیوتر

از دیگر نشانه‌های مرگ کارت گرافیک می‌توانیم به کرش کردن و ریست شدن پیاپی کامپیوتر اشاره کنیم. اگر مثلا حین اجرای بازی کامپیوتر ریست می‌شود، باید به این مشکل به طور جدی توجه کنید. البته در زمینه‌ی کرش کردن کامپیوتر عوامل زیادی نقش دارند و نمی‌توانیم صرفا کارت گرافیک را مقصر اصلی قلمداد کنیم.

اما اگرچه ممکن است قطعاتی مانند رم، پردازنده و حافظه SSD دچار مشکل شده باشد، اما شاید کارت گرافیک سیستم در حال کشیدن نفس‌های آخرش است و به همین خاطر با این مشکل روبرو می‌شوید.

افت فریم قابل توجه در بازی‌ها

از دیگر نشانه‌های مربوط به خراب شدن کارت گرافیک‌ می‌توانیم به افت فریم قابل توجه در بازی‌ها اشاره کنیم. اگرچه بالا و پایین‌ شدن فریم‌ریت بازی‌ها کاملا طبیعی است، اما در هر صورت باید محدوده‌ی مشخصی داشته باشد. در صورت برخورد با این مشکل، باید گرمای کارت گرافیک‌ را بررسی کنید. اگر این قطعه بیش از حد گرم می‌شود، احتمالا با مشکل فن روبرو هستید و باید فن یا فن‌های معیوب را درست کنید. اما اگر دمای کارت گرافیک‌ بالا نیست و همچنان با این مشکل روبرو می‌شوید، پس به نظر می‌رسد باید خودتان را برای مرگ کارت گرافیک‌ آماده کنید.

صفحه‌ی آبی مرگ

در نهایت باید به صفحه‌ی آبی مرگ ویندوز اشاره کنیم که نمایش آن به عوامل متنوعی برمی‌گردد و کارت ‌گرافیک یکی از این عوامل محسوب می‌شود. اگر مرتبا با این صفحه روبرو می‌شوید، باید هرچه زودتر منشأ اصلی مشکل را پیدا کنید و در این میان شاید کارت‌ گرافیک مقصر اصلی این اتفاق باشد.

با خراب شدن کارت گرافیک، چه کاری از دست ما ساخته است؟

اگر مثلا مشکل از فن‌ها باشد، می‌توانید آن‌ها را تمیز کنید و اگر یکی از آن‌ها به طور کامل از کار افتاده، یک تعمیرکار می‌تواند فن موردنظر را تعویض کند. البته چنین کاری چندان ساده نیست و متحمل هزینه‌ی قابل توجهی می‌شوید. اگر هم بخش‌های اصلی کارت‌ گرافیک دچار مشکل شده، عملا هیچ راهکار دائمی برای بهبود اوضاع وجود ندارد و باید به ناچار کارت‌ گرافیک جدیدی خریداری کنید.

اما واقعیت این است که کارت‌ گرافیک‌ها عمر بسیار بالایی دارند و حتی در صورت استفاده برای استخراج رمز‌ارز هم چند سالی دوام می‌آورند. به همین خاطر با خرید کارت‌ گرافیک جدید تا سال‌ها می‌توانید از آن استفاده کنید. فقط بهتر است همواره محیط داخلی کیس را تمیز نگه دارید تا گرد‌و‌غبار برای فن‌ها مشکلی ایجاد نکنند.

منبع: Make Use Of

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. Avatar امیر

    من ۳ ساله تمام این نشانه ها به جز صفحه مرگ رو در کامپیوترم میبینم😂

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه