رکوردشکنی سامسونگ و افت عملکرد اپل در فروش گوشی در ماه گذشته

۸ خرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
سامسونگ فروش گوشی

شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند طی این چند ماه حسابی درگیر مشکلات و محدودیت‌های زنجیره‌ی تأمین بوده‌اند اما در این بین، سامسونگ توانست از لحاظ فروش گوشی رکوردشکنی کند.

طی چند ماه اخیر، خبرهای زیادی منتشر شده مبنی بر اینکه شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند از یک طرف به خاطر مشکلات موجود در زنجیره‌ی تأمین، قرنطینه‌ی سراسری در کشور چین و در نتیجه بسته شدن شرکت‌های مونتاژ و از طرفی دیگر به خاطر کاهش تقاضای کاربران برای خرید گوشی، در فروش محصولات خود با مشکلی جدی مواجه شده‌اند. بسیاری از کاربران در دوران کرونا گوشی و تبلت‌های فراوانی خریداری کردند و از آن‌جایی هم که این روزها تمایل آن‌ها به خرید محصولی جدید کمتر شده، تقاضا هم کاهش پیدا کرده است.

گوشی‌های هوشمند این روزها توان سخت‌افزاری بالایی دارند، از لحاظ به‌روزرسانی هم وضعیت آن‌ها خوب است و تا حداقل ۲ سال از سوی شرکت سازنده پشتیبانی می‌شوند، در نتیجه کاربران حداقل تا ۲ سال دلیل خاصی برای خرید یک گوشی جدید ندارند. در این بین اما اگر شرکتی بتواند نوآوری خاصی در محصول خود بکار بگیرد و قیمت آن را کاهش دهد، می‌تواند در جلب رضایت کاربران موفق باشد. اینطور که به نظر می‌رسد، سامسونگ که در حال حاضر به عنوان بزرگ‌ترین شرکت سازنده‌ی گوشی در جهان فعالیت می‌کند توانسته این کار را به خوبی انجام دهد و یک رکورد عالی در فروش گوشی از خود به جای بگذارد.

به گزارش مؤسسه‌ی تحقیقاتی Counterpoint Research، سامسونگ در ماه آوریل امسال توانست از لحاظ فروش گوشی هوشمند، ۹٪ رشد را در مقایسه با ماه مشابه در سال گذشته تجربه کند. البته در سال گذشته اصلا وضعیت خوب نبود. بازار گوشی‌های هوشمند به خاطر محدودیت‌های کرونایی آنقدر کساد بود که در مقایسه با سال ۲۰۲۰ که دوران اوج کرونا هم بود، ۸٪ افت داشت. امسال هم وضعیت خیلی خوب نیست. اپل که به خاطر قرنطینه‌ی کنونی در چین، نمی‌تواند آیفون‌ها را در تعدادی که باید تولید و به تقاضا رسیدگی کند و می‌خواهد تعداد تولیدات خود را ۲۰ میلیون کاهش دهد، شنیده می‌شود سامسونگ هم تعداد تولیدات خود را ۳۰ میلیون کاهش خواهد داد تا بدین ترتیب بتوانند با محدودیت‌های موجود دست و پنجه نرم کنند.

با این حال فعلا که اوضاع بر وفق مراد شرکت کره‌ای بوده است. این شرکت توانست به لطف گوشی‌های سری گلکسی A در بخش اقتصادی و میان‌رده و به لطف سری بسیار موفق گلکسی S22 در بخش بالارده، توجه زیادی را به خود جلب کند. از طرفی تخفیف‌های استثنائی که در بازارهای مختلف روی محصولات این شرکت اعمال شده هم در دستیابی به چنین موفقیتی بی‌تأثیر نبوده است. سامسونگ توانست در بخش میان‌رده و اقتصادی آنقدر عملکرد خوبی داشته باشد که ماه گذشته در بازار هندوستان، شیائومی را کنار زد و به رتبه‌ی نخست دست پیدا کرد.

سامسونگ فروش گوشی

یکی از دلایل اصلی موفقیت بالای سامسونگ این است که خیلی به چین و بازار آن وابسته نیست. چین در حال حاضر در قرنطینه به سر می‌برد و بازار گوشی در این کشور اصلا رونق ندارد. حتی خطوط مونتاژ گوشی هم تعطیل شده‌اند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به فاکسکان اشاره کرد که باعث شد اپل دچار بحران سختی شود.

این محدودیت‌ها باعث شده در بازار کشور چین، شرکت‌های زیادی متضرر شوند اما سامسونگ چون حضور پررنگی در این کشور ندارد، خیلی برایش مهم نیست که چه اتفاقی در آن‌ها رخ می‌دهد. تمام این موارد در کنار هم باعث شده سامسونگ در بازار گوشی‌های هوشمند در ماه آوریل، به صورت کلی ۲۴٪ از کل فروش گوشی‌های هوشمند را در اختیار داشته باشد. این یعنی به مدت سه ماه متوالی، سامسونگ توانست شاهد رشد در سهم خود باشد و سه ماه متوالی در سال ۲۰۲۲ هم همچنان به عنوان بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده‌ی گوشی در جهان باقی بماند.

سامسونگ همچنین توانست رکورد جالبی را هم از خود به جا بگذارد. شرکت کره‌ای آخرین باری که توانست بیشتر از ۲۴٪ سهم از بازار را در اختیار داشته باشد به سال ۲۰۱۷ بر می‌گردد. این یعنی سامسونگ موفق شد رکوردی را ثبت کند که طی پنج سال اخیر موفق به ثبت آن نشده بود. طبق پیش‌بینی مؤسسه‌ی تحقیقاتی Counterpoint Research، سامسونگ می‌تواند بار دیگر در رتبه‌ی نخست از لحاظ تولید و فروش گوشی هوشمند باقی بماند. خصوصا اینکه در تابستان امسال هم از گوشی‌های تاشوی خود رونمایی خواهد کرد؛ گوشی‌هایی که از همین حالا پیش‌بینی می‌شود با استقبال خوبی از سوی کاربران مواجه خواهند شد و می‌توانند به سامسونگ در تثبیت جایگاهش در صدر جدول کمک کنند.

سامسونگ فروش گوشی

البته اگر آیفون ۱۴ در سپتامبر امسال رونمایی شود، یک سری از این معادلات و پیش‌بینی‌ها بهم خواهد خورد. شاید سامسونگ شانس خود را برای ماندن در رده‌ی نخست از دست بدهد. چون از همین حالا گفته می‌شود با تغییرات صورت گرفته، علاقه‌مندان به محصولات اپل تمایل بیشتری برای خرید از خود نشان خواهند داد.

حالا که صحبت از اپل شد، جا دارد به سهم این شرکت در بازار اشاره کرد که در ماه آوریل به ۱۵٪ رسید. اگرچه این میزان واقعاً خوب است اما در مقایسه با رکوردی که شرکت در اواخر سال ۲۰۲۱ به ثبت رساند، واقعاً عدد بزرگی به حساب نمی‌آید. اپل در چین هم به خاطر محدودیت‌های یادشده اصلا وضعیت خوبی ندارد و با احتساب ماه آوریل، چهار ماه است که شاهد کاهش سهم خود در بازار بوده است.

البته هر سال وضعیت همین است؛ تا قبل از اینکه اپل از گوشی‌های جدید خود رونمایی کند، معمولا آمار فروش گوشی‌های آن کاهش پیدا می‌کند. از طرفی چون آیفون SE 2022 هم اصلا نتوانست مورد انتظار واقع شود، بنابراین معادلات شرکت آمریکایی بهم خورد و نتوانست آنطور که برنامه داشت، پیش برود.

شیائومی هم به عنوان سومین شرکت برتر در زمینه‌ی تولید گوشی، توانست ۱۲٪ از سهم بازار را در اختیار داشته باشد. وضعیتی که مشابه سال گذشته است و خوب ارزیابی می‌شود. انتظار می‌رود با سیاست‌های خوبی هم که شرکت چینی در قیمت‌گذاری محصولاتش در پیش گرفته و می‌گیرد، این میزان بیشتر از این هم بشود. البته بعید به نظر می‌رسد حالا حالاها شرکت چینی بتواند به موفقیتی که سامسونگ به آن دست پیدا کرده برسد. چون در مقایسه با بهترین شرکت‌های فعال در این زمینه، به خاطر وابستگی شدید به بازار چین، بیشترین فشار را در دوره‌ی محدودیت‌های کرونایی و مشکلات زنجیره‌ی تأمین متحمل شده است.

منبع: (۱ ۲) PhoneArena

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲ دیدگاه
  1. Avatar علی پارسی

    خیلی جالبه که نقطه ابتدایی سامسونگ ۲۵ درصده ولی نقطه انتهاییش ۲۴

    1. Avatar علی پارسی

      همچنین نقاط ابتدایی و انتهایی اپل

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه