اسنپدراگون ۸ نسل ۲ شاید پرمصرف‌تر از نسل قبلی باشد

۱ فروردین ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اسنپدراگون 8 نسل

اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در کنار اگزینوس ۲۲۰۰ به دلیل بالا بودن مصرف انرژی پردازنده با انتقادات زیادی روبرو شده است و حتی چیپست دایمنسیتی ۹۰۰۰ هم تا حدی با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کند. هر سه تراشه از هسته‌ی پردازشی Cortex X2 استفاده می‌کنند که نسبت به نسل قبلی انرژی بیشتری را مصرف می‌کند. حالا بر اساس یک گزارش جدید، به نظر می‌رسد هسته‌ی X3 هم در این زمینه بهتر از نسل‌های قبلی نخواهد بود.

طبق یک شایعه‌ی جدید، Cortex X3 در مقایسه با نسل‌های قبلی انرژی بیشتری را مصرف می‌کند. گفته می‌شود زمانی که سرعت این هسته بر روی ۳.۰ گیگاهرتز یا بالاتر تنظیم می‌شود، در زمینه‌ی مصرف انرژی حدود ۱۰ درصد فشار بیشتری بر باتری وارد می‌کند. اگرچه گفته می‌شود این هسته از نظر قدرت پردازشی صرف نسبت به نسل قبلی ارتقای چندان قابل توجهی ارائه نمی‌کند، ولی از طرف دیگر در حوزه‌ی هوش مصنوعی می‌تواند ۱۰۰ درصد سرعت بیشتری نسبت به X2 به ارمغان بیاورد.

اسنپدراگون 8 نسل

این شایعه بر اساس جدیدترین فناوری ساخت شرکت‌های سامسونگ و TSMC مطرح شده است. از سوی دیگر، ظاهرا کوالکام به دلیل مشکلات هسته‌های بزرگ ارائه شده از طرف Arm، قصد دارد بار دیگر به بهره‌گیری از هسته‌های قدرتمند اختصاصی روی بیاورد. اما به نظر می‌رسد این رویکرد تا سال ۲۰۲۴ عملی نخواهد شد. این یعنی به احتمال زیاد اسنپدراگون ۸ نسل ۴ هم با هسته‌های طراحی شده توسط شرکت Arm به دست کاربران می‌رسد. در این میان، مدیاتک برنامه‌ای برای طراحی هسته‌های اختصاصی ندارد زیرا انجام چنین کاری به بودجه‌ی هنگفتی نیاز دارد. همچنین سامسونگ هم که تا چند سال قبل برای چیپست‌های اگزینوس از هسته‌های پردازشی اختصاصی بهره می‌برد، این برنامه‌ها را کنار گذاشته و از سرگیری طراحی هسته‌های اختصاصی از طرف این شرکت بعید به نظر می‌رسد.

روی هم رفته کوالکام اخیرا در رقابت با مدیاتک با مشکلات زیادی روبرو شده است. در حال حاضر تولید پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بر عهده‌ی سامسونگ است. اگرچه سامسونگ یکی از مهم‌ترین سازندگان تراشه‌های موبایل محسوب می‌شود، اما اغلب کارشناسان بر این باور هستند که TSMC در این زمینه حرف بیشتری برای گفتن دارد. گفته می‌شود علاوه بر اینکه بازده تولید اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پایین‌تر از حد انتظار است، بلکه سامسونگ نتوانسته کیفیت ساخت این تراشه را در حد و اندازه‌ی انتظارات مدیران کوالکام نگه دارد. به همین خاطر کوالکام تصمیم گرفته ساخت مدل پلاس این تراشه را به شرکت TSMC واگذار کند.

اسنپدراگون 8 نسل

همانطور که احتمالا می‌دانید، مدل پلاس تراشه‌های پرچم‌دار کوالکام معمولا تفاوت زیادی با مدل استاندارد ندارند و فقط از سرعت نسبتا بیشتری در زمینه‌ی پردازنده و پردازنده‌ی گرافیکی بهره می‌برند. اما با توجه به اینکه گفته می‌شود مشکلات اسنپدراگون ۸ نسل ۱ تا حد زیادی مربوط به فناوری ساخت سامسونگ است، احتمالا مدل پلاس بسیاری از این مشکلات مانند مصرف انرژی زیاد و داغ شدن بیش از حد انتظار را نخواهد داشت. باید خاطرنشان کنیم دایمنسیتی ۹۰۰۰ ساخت مدیاتک از نظر پردازنده عملا تفاوتی با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ندارد ولی مدیاتک تولید این تراشه را به TSMC سپرده و به همین خاطر گفته می‌شود چیپست موردنظر توانسته فاصله‌ی خود را از تراشه‌ی پرچم‌دار کوالکام نسبت به سال‌های گذشته تا حد زیادی کمتر کند.

روی هم رفته این روزها رقابت تراشه‌های پرچم‌دار داغ‌تر از همیشه شده است و زمانی که رقابت تشدید می‌شود، این کاربران هستند که برنده‌ی نهایی به حساب می‌آیند زیرا می‌توانند از تراشه‌های بهتر بهره ببرند.

منبع: notebookcheck

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه