۱۴ نکته‌ و ارجاع پنهانی در فیلم «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲»

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۴ دقیقه
مرد عنکبوتی

فیلم‌های «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» به کارگردانی مارک وب مقطعی عجیب و غیرعادی در حضور سینمایی مرد عنکبوتی به حساب می‌آید. در پی بازخوردهای منفی زیادی که قسمت سوم «مرد عنکبوتی» سم ریمی برانگیخت، سال ۲۰۱۲ سراغ راه‌اندازی مجدد «مرد عنکبوتی» رفتند و نسخه‌ای جدی‌تر و تاریک‌تر با بازی اندرو گارفیلد ساختند که روح تازه‌ای به آثار سینمایی این ابرقهرمان دمید. البته قسمت اول «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» هم خالی از اشتباه نبود و نقدهایی علیه‌ش مطرح شد،‌ اما بازخورد کلی نسبت به آن مثبت بود و اکثرا حس می‌کردند که گام رو به جلویی برای فرنچایز «مرد عنکبوتی» است.

متأسفانه وقتی سال ۲۰۱۴ دنباله‌ی «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» را ساختند، دوباره همه چیز به عقب برگشت و سرنوشت «مرد عنکبوتی ۳» سم ریمی تکرار شد. همه می‌گفتند قسمت دوم «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» زیادی شلوغ است، داستانش بی‌دلیل پر و پیمان شده و در آن تعداد زیادی شخصیت منفی مقابل مرد عنکبوتی قرار داده‌اند. عده‌ای دیگر هم انتقاد می‌کردند که «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» بیشتر از آنکه حواسش به قصه‌ی خودش باشد و آن را درست پیش ببرد، درگیر زمینه‌چینی برای دنباله‌های بعدی است. تمام این مشکلات منجر به فروشی ناامیدکننده در گیشه شد و مخاطبان فیلمی را دیدند که پر بود از اشارات و ارجاعات به کمیک‌ بوک‌ها،‌ آن هم بدون اینکه نتیجه‌ای داشته باشد.

بعد از اینکه استودیو سونی پرونده‌ی فیلم‌های «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» را بست تا با مارول همکاری کند و ریبوتی دیگر از مرد عنکبوتی با حضور تام هالند بسازد، به نظر می‌رسید اندرو گارفیلد دیگر قرار نیست لباس آبی و قرمز مرد عنکبوتی را بپوشد. اما فیلم «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» (Spider-Man: No Way Home) اندرو گارفیلد را بار دیگر به دنیای مرد عنکبوتی بازگرداند و توبی مگ‌وایر هم از دنیای سم ریمی به این فیلم آمد.

به لطف موفقیت حیرت‌انگیز «راهی به خانه نیست» در گیشه، نسل تازه‌ای از سینمادوستان سمت فیلم‌های «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» کشیده شده‌اند و کسانی هم که پیش از این آن را دیده بودند دوباره به تماشایش نشسته‌اند.

در قسمت دوم این فیلم، نکات مخفی و ارجاعاتی پنهانی وجود دارد که ممکن است متوجه‌شان نشده باشید، در ادامه سراغ همین نکات پنهانی رفته‌ایم.

۱. زنگ موبایل پیتر

مرد عنکبوتی

فرقی نمی‌کند چه تعداد فیلم از مرد عنکبوتی ساخته شده باشد، هرگز هیچ آهنگی به پای آهنگ تیتراژ سریال انیمیشنی «مرد عنکبوتی» که سال ۱۹۶۷ پخش شد نمی‌رسد. این آهنگ معروف که شعرش سروده‌ی پل فرانسیس وبستر است و موسیقی‌اش را جی رابرت هریس ساخته در تعداد زیادی از پروژه‌های «مرد عنکبوتی» حضور داشته. از جمله ابتدای «مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی» (Spider-Man: Into the Spider-Verse). همچنین مایکل جیاچینو از ملودی‌اش استفاده کرد و آن را در موسیقی متن «مرد عنکبوتی: بازگشت به خانه» (Spider-Man: Homecoming) به کار گرفت.

«مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» هم فرقی با بقیه‌ی پروژه‌های مرد عنکبوتی ندارد. در جریان صحنه‌ی تعقیب‌وگریز ابتدایی فیلم بین مرد عنکبوتی و الکسی سیستویچ (همان راینو)،‌ گوئن استیسی به گوشی پیتر زنگ می‌زند تا مراسم فارغ‌التحصیلی را به او یادآوری کند. نکته‌ی بامزه و جالبش اینجاست که زنگ موبایل پیتر، همان آهنگ تیتراژ سریال انیمیشنی «مرد عنکبوتی» است که دهه‌ی ۶۰ میلادی پخش می‌شد. کمی بعد هم وقتی مرد عنکبوتی لباس‌های الکسی را از تنش بیرون می‌آورد، این آهنگ را با سوت می‌زند.

۲. بلک کت

دیگر بر کسی پوشیده نیست که «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» قرار بود به‌عنوان آغازگر دنباله‌ها و اسپین‌ آف‌های دیگر باشد که در آن شخصیت‌های متعددی از دنیای مرد عنکبوتی ظاهر شوند. اما به دلایل زیادی، جهان سینمایی «شگفت‌انگیز» هرگز شکل نگرفت و هر دنباله‌ای که برنامه‌اش را داشتند به جایی نرسید.

یکی از شخصیت‌هایی که در «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» معرفی شد و قرار بود در صورت ساخته شدن دنباله‌ها نقش بیشتری داشته باشد، فلیشیا بود. کسی که هواداران کمیک بوک او را با نام فلیشیا هاردی یا بلک کت می‌شناسند. فلیشیا با نقش‌آفرینی فلیسیتی جونز دستیار اجرایی هری آزبورن (دین دیهان) و پدر فقیدش نورمن آزبورن بود و با اینکه در این فیلم نقش زیادی ایفا نمی‌کرد،‌ ولی با توجه به بازیگر مطرحی که برایش انتخاب کرده بودند می‌شد حدس زد که برنامه‌هایی برایش داشته‌اند.

با اینکه فیلم درباره‌ی رابطه‌ی فلیشیا و هری توضیح چندانی به ما نمی‌دهد،‌ ولی می‌توانیم حس کنیم که احتمالا رابطه‌ای عاشقانه در این بین جریان داشته. فلیسیتی جونز در مصاحبه‌ای شخصیتش را «دوست‌دختر گابلین» معرفی کرد.

در دنیای مرد عنکبوتی، بلک کت یک زن اغواگر است که دزدی می‌کند. احتمالا قصد داشته‌اند در «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» اشاره‌ی کوتاهی به فلیشیا بکنند تا در ادامه و دنباله‌های بعدی، بیشتر به او بپردازند و بلک کت را رونمایی کنند. در یکی از صحنه‌های حذف‌شده‌ی «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» فلیشیا را می‌بینیم که از تغییر شکل هری باخبر می‌شود و او را در ظاهر گابلین می‌بیند، که نشان می‌دهد نقش فلیشیا در همین فیلم هم قرار بوده بیشتر باشد.

۳. شکارچی عنکبوت

مرد عنکبوتی

یکی از حضورهای کوتاه بسیاری که در «مرد عنکبوتی ۲» می‌بینیم و قرار بود در دنباله‌های بعدی نقش مهم‌تری ایفا کند، مربوط به آلیستر اسمیت بود که با نام شکارچی عنکبوت هم شناخته می‌شود. شکارچی عنکبوت که در بین شخصیت‌های منفی مرد عنکبوتی از رده‌های پایین به حساب می‌آید، دانشمندی است که شکارچیان عنکبوت را اختراع می‌کند: ربات‌هایی که برای شکار و نابودی مرد عنکبوتی ساخته شده‌اند. ایده‌ی شکارچیان عنکبوت را پدر او یعنی اسپنسر اسمیت داده بوده، و آلیستر کار پدرش را پی گرفته و آن را پیشرفته‌تر کرده.

بعد از اینکه آلیستر فلج می‌شد، او بدنش را تغییر می‌داد تا با کمک تجهیزاتی بتواند دوباره حرکت کند. این تجهیزات زره و قدرت‌های فرابشری بسیاری در اختیار او قرار می‌داد. در «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» نقش آلیستر را بی. جی. نواک بازی می‌کند، البته ارتش رباتی و بدن زرهی ندارد و صرفا یکی از کارکنان شرکت آزکورپ است و اتفاقی و ناخواسته کاری می‌کند که مکس‌ول دیلون به الکترو تبدیل شود.

۴. شش خبیث

سونی از مدت‌ها قبل برنامه داشته تا این گروه ابرشرورهای مرد عنکبوتی را که به «شش خبیث» معروف هستند کنار هم بیاورد تا در فیلمی لایو اکشن آن‌ها را ببینیم. «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» هم با این امید ساخته شد تا سونی شش خبیث را معرفی کند و آن‌ها را در پروژه‌های آینده (که هرگز رخ ندادند) به کار بگیرد و شاید اسپین آفی با محوریت ابرشرورهای مرد عنکبوتی بسازد.  اگر همه چیز طبق برنامه پیش می‌رفت، فیلم «شش خبیث» با کارگردانی درو گدارد ساخته می‌شد. گدارد از تهیه‌کننده‌های اجرایی و شورانرهای سریال «دردویل» (Daredevil) نتفلیکس بود.

اما قصه‌ی «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» را به هم ریختند و تغییرات بدی به آن دادند. آن‌طور که اندرو گارفیلد بعدها توضیح داد، گویا فیلم‌نامه‌ی اولیه‌ی این قسمت خط داستانی مشخص‌تر و سرراست‌تری داشته، ولی استودیو در جریان پس از تولید ایده‌ها و نظرهایش را اعمال کرده و قصه را به این روز انداخته.

با این حال، در همین نسخه‌ای هم که از «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» دیدیم اشاره‌های مشخصی به شکل‌گیری شش خبیث حضور دارد،‌ گروهی از ابرشرورها که از مرد عنکبوتی کینه دارند. واضح‌ترین اشاره به شش خبیث در بخش‌های انتهایی فیلم دیده می‌شود، وقتی گوستاو فیرز وارد زیرزمین مخفی آزکورپ می‌شود که در آن پروژه‌ای مخوف جریان دارد. هم‌زمان که او در این مکان مخفی قدم می‌زند، تجهیزات تعدادی از مشهورترین ابرشرورهای مرد عنکبوتی را می‌توانیم ببینیم. از جمله بازوهای فلزی دکتر اختاپوس و بال‌های ولچر (کرکس). با توجه به چیزی که به تازگی در «موربیوس» (Morbius) دیدیم،‌ به نظر می‌رسد سونی همچنان به دنبال عملی کردن ایده‌اش است و بالاخره می‌خواهد یک روز فیلم «شش خبیث»‌ را بسازد.

۵. کیک تولد الکترو

مرد عنکبوتی

برخی از لباس‌هایی که در کمیک بوک‌ها می‌بینیم، بهتر است که در فیلم‌ها به همان شکل ظاهر نشوند چون جواب نخواهند داد. این قضیه به طور خاص در مورد لباس‌هایی که در کمیک بوک‌های دهه‌ی ۶۰ میلادی حضور داشت صدق می‌کند، یعنی زمانی که لباس‌ ابرقهرمان‌ها در کمیک بوک‌ها طراحی اغراق‌شده و دیوانه‌واری داشتند ولی با ترکیب‌های رنگی محدودی ساخته می‌شدند (سبز،‌ زرد و ارغوانی). لباس اصلی الکترو هم از همین دسته است و در طراحی‌ها و نقاشی‌های دو بعدی بهتر به نظر می‌رسد تا اینکه بخواهند در یک فیلم زنده از آن استفاده کنند.

سازندگان «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» سراغ تصویری مدرن‌تر رفتند و ظاهر و لباسی کاملا متفاوت برای الکترو طراحی کردند، اما به شیوه‌ی خودشان نسبت به طراحی اصلی لباسش ادای احترام کردند. کیک تولدی که برای مکس‌ول دیلون (جیمی فاکس) گذاشته‌اند، با همین ترکیب رنگی لباس اصلی الکترو (سبز و زرد) تزئین شده. حتی صاعقه‌هایی هم از کناره‌های کیک بیرون زده.

۶. شبی که گوئن استیسی مُرد

اما استون شیرین‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین بازیگری است که تا به حال در فیلم‌های «مرد عنکبوتی» نقش گوئن استیسی را بازی کرده، اما هواداران پیگیر کمیک‌های مرد عنکبوتی از همان ابتدا می‌دانستند که او مثل یک بمب ساعتی است، چرا که در کمیک‌های «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» با مرگ دلخراش او مواجه شده بودند.

وقتی در خبرها اعلام شد که گوئن استیسی قرار است دختر موردعلاقه‌ی پیتر پارکر در قسمت اول «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» باشد، هواداران قدیمی مرد عنکبوتی می‌دانستند که در مقطعی قرار است شاهد مرگ غم‌انگیز این کاراکتر دلنشین باشند.

سرانجام وقتی قسمت دوم فیلم از راه رسید، این اتفاق رقم خورد. در فصل پایانی فیلم و جایی که گابلین سبز و مرد عنکبوتی در برج ساعت مبارزه می‌کنند، گوئن دقیقا با همان لباسی که در کمیک‌ها تصویر شده بود سقوط می‌کند و مرد عنکبوتی هم با وجود تمام تلاشش نمی‌تواند جلوی مرگ او را بگیرد. هم‌زمان که گوئن کشته می‌شود، می‌بینیم که عقربه‌های برج ساعت روی ۱:۲۱ قرار می‌گیرد. این اشاره‌ای است به کمیک شماره‌ی ۱۲۱ «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» که اولین شماره در فصل داستانی «شبی که گوئن استیسی مُرد» به حساب می‌آید.

۷. ونوم

مرد عنکبوتی

با اینکه ونوم پیش از این هم در قسمت سوم «مرد عنکبوتی» سم ریمی ظاهر شده بود (البته انتقادهای زیادی هم برانگیخت) ولی به نظر می‌رسید قرار است در فیلم‌های «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» هم بیاید. در نسخه‌ی اولیه‌ «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» دو اشاره به ونوم وجود داشت که تنها یکی از آن‌ها به نسخه‌ی نهایی فیلم راه یافت.

در صحنه‌ای که هری آزبورن مشغول جست‌وجوی پایگاه داده‌های آزکورپ برای پروژه‌های مخفی است، می‌بینیم که روی یکی از فایل‌ها نام «انبار ونوم» گذاشته‌اند، که به ارجاع بعدی ربط دارد. در یکی از صحنه‌های حذف شده‌ی فیلم،‌ می‌بینیم که ماده‌ی لزج سیمبیوت ونوم در زیرزمین مخفی آزکورب و کنار دیگر تجهیزات شش خبیث قرار دارد. نکته‌ی عجیبش اینجاست که این نما در تعدادی از تیزرهای اولیه‌ی فیلم دیده شده بود، که یعنی تصمیم برای حذف این تصویر در لحظات آخر قبل اکران فیلم گرفته شده.

۸. موربیوس

پیش از آنکه مایکل موربیوس فیلم خودش را داشته باشد و یکی از معروفترین میم‌ها و شوخی‌های اینترنتی سال ۲۰۲۲ شود، تنها یکی از شرورهای درجه چندم مرد عنکبوتی بود که اشاره‌ای هم به او در «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» می‌شد. در همان صحنه‌ای که هری مشغول واکاوی پرونده‌های پنهانی آزکورپ است، فایلی با نام دکتر موربیوس هم می‌بینیم. همان‌طور که هواداران کمیک بوک می‌دانند، دکتر مایکل موربیوس خودش را تبدیل به خون‌آشام می‌کند تا از یک بیماری خونی ناشناخته نجات یابد.

بعضی‌ها گمانه‌زنی کردند که اشاره‌ی گذرا به موربیوس احتمالا ربطی به حضورش در «شش خبیث» دارد، پروژه‌ای که سونی مدت‌ها پیش از «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» به دنبال ساختش بوده. بعضی دیگر معتقد بودند که این اشاره‌ی کوتاه چیزی به جز یک اشاره‌ی کوتاه برای دلخوشی هواداران نبوده و سونی قصدی نداشته آن را به جایی برساند. سال ۲۰۱۴ نیت و انگیزه‌ی سونی هر چه که بود، حالا و سال ۲۰۲۲ در صحنه‌ی بعد از تیتراژ فیلم «موربیوس» (Morbius) مشخصا می‌شود که استودیو قصد دارد این خون‌آشام را که دستمایه‌ی کلی شوخی و میم اینترنتی شده، برای فیلم «شش خبیث»‌ برگرداند. آیا این یعنی موربیوس با بازی جرد لتو پیوندی با جهان «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» دارد؟

۹. مری جین واتسون

مرد عنکبوتی

یکی از برگترین انتقادهایی که نسبت به «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» مطرح شد، حضور تعداد زیادی شخصیت بود که بیشتر آن‌ها برای زمینه‌چینی دنباله‌های بعدی در این فیلم حضور داشتند. باورتان بشود یا نه، یکی از شخصیت‌های بسیار مطرح دنیای مرد عنکبوتی هم قرار بوده در این فیلم حضور داشته باشد که حذفش کردند: مری جین واتسون. این دختر که از معروف‌ترین معشوقه‌های پیتر پارکر است در سه‌گانه‌ی سم ریمی نقشی اساسی و محوری داشت.

شایلین وودلی برای ایفای نقش مری جین واتسون در «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» انتخاب شده بود و احتمالا قصد داشتند در زمانی که پیتر پارکر و گوئن استیسی از هم جدا شده بودند او را به قصه بیاورند. اما مارک وب کارگردان فیلم مری جین واتسون را از فیلم حذف کرد چون می‌خواست داستان روی رابطه‌ی پیتر و گوئن متمرکز باشد.

استودیو سونی هیچ‌وقت تصویر و فیلمی از شایلین وودلی در نقش مری جین منتشر نکرد، اما در یکی از تریلرها نمایی بسیار گذرا از او می‌بینیم که اگر دقت نکنید از دستتان در می‌رود. با اینکه پشت او به ماست، ولی می‌توان با قطعیت گفت زنی که در جریان حمله‌ی راینو داخل کافه دیده می‌شود مری جین است، چرا که لباسش دقیقا همان لباسی است که شایلین وودلی در تصاویری که از پشت صحنه‌ی فیلم منتشر شده بود به تن داشت.

۱۰. روزنامه‌ی دیلی بیوگل

مرد عنکبوتی

«مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز»‌ به میزانی که سونی امید داشت در گیشه نفروخت، اما برای تبلیغاتش حسابی سنگ تمام گذاشته بودند. سونی برای هر چه بیشتر دیده شدن این فیلم تمام تلاشش را کرد. یکی از کارهای تبلیغاتی جالبی که برای فروش فیلم کردند، احداث وبسایتی برای روزنامه‌ی «دیلی بیوگل» بود. در این وبلاگ اطلاعات جالب و ارجاعات بامزه‌ای درباره‌ی دنیای مرد عنکبوتی قرار می‌دادند و از اسم‌های آشنایی نام می‌بردند تا تماشاگران را برای دیدن فیلم تشنه‌تر کنند.

در بین اسامی آشنایی که در این وبلاگ دیده می‌شد می‌توان به این‌ها اشاره کرد: ند لیدز (که در کمیک‌ها یکی از خبرنگارهای دیلی بیوگل است که شست‌وشوی مغزی‌اش می‌دهند و تبدیل به هاب‌گابلین می‌شود)، انی وینگ (همسر سابق ادی براک که تبدیل به خانم ونوم می‌شود) و دونالد منکن (دستیار شخصی نورمن آزبورن). جالب‌ترین نکته‌ای که در این وبلاگ به چشم می‌خورد، خبری مبنی بر دستگیری قاتل سریال بدنام کلتوس کسدی (کارنیج) بود که خبرش را هم خود ادی براک نوشته بود.

۱۱. جی جونا جیمسون

لازم به گفتن نیست که جی کی سیمونز انگار برای بازی در نقش جی جونا جیمسون زاده شده بود. طی سه فیلم «مرد عنکبوتی» سم ریمی، جی کی سیمونز ۱۱۰ درصد توانایی‌هایش را در اختیار این نقش گذاشت و سردبیر روزنامه‌ی دیلی بیوگل را به بامزه‌ترین و دیوانه‌وارترین شکل ممکن بازی کرد. سیمونز دوباره در فیلم‌های «مرد عنکبوتی» تام هالند برای ایفای این نقش بازگشت و به نظر می‌رسد هنوز کارش با این نقش تمام نشده. با توجه به تأثیری که سیمونز گذاشته بود، قابل درک است که چرا سازندگان «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» در آن زمان می‌ترسیدند بازیگر دیگری را جایگزینش کنند.

با اینکه جیمسون هیچ‌وقت در فیلم‌های «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» ظاهر نشد، نام او را می‌توانید در یک مکالمه‌ی ای‌میلی ببینید.

۱۲. مرد در سایه‌ها

مرد عنکبوتی

در قسمت اول «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» با مرد مرموزی مواجه شدیم که هویتش نامشخص ماند ولی به نظر می‌رسید که ارتباطی با پدر پیتر پارکر و شرکت آزکورپ دارد. با اینکه در انتهای قسمت اول چیز زیادی از این مرد مرموز برملا نمی‌شود، ولی در قسمت دوم به اطلاعات بیشتری از او می‌رسیم. این مرد با نام گوستاو فیرز شناخته می‌شود که در کمیک‌ها به او «جنتلمن» می‌گویند.

جنتلمن مغز متفکری است که ایده‌ی شکل‌گیری شش خبیث را می‌دهد و سعی می‌کند با کنار هم قرار دادن دکتر اختاپوس، الکترو، میستریو، ولچر، آفتاب‌پرست و زنی کر و لال به نام پیتی (که توانایی تولید و کنترل تاریکی دارد، جنسی از تاریکی که هیچ نوری به آن نمی‌رسد و مثل سیاهچاله همه چیز را می‌بعلد) گروهی قدرتمند علیه مرد عنکبوتی به وجود آورد.

با توجه به اینکه سونی قصد داشت از قسمت دوم «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» به‌عنوان نقطه‌ی شروعی برای دنباله‌های بعدی و اسپین‌ آفی از «شش خبیث» استفاده کند، پس می‌توان نتیجه گرفت که حضور گوستاو فیرز هم به خاطر شکل‌گیری همین گروه ابرشرورها بوده.

۱۳. پرتاب‌گر تار

مرد عنکبوتی یکی از قدرتمندترین ابرقهرمان‌های جهان سینمایی مارول است، اما وضع مالی خوبی ندارد و خیلی وقت‌ها مجبور می‌شود صرفه‌جویی کند. اگر یکی از تجهیزاتش خراب شود، یا باید منتظر دریافت دستمزدش بماند (و دعا کند جی جونا جیمسون در آن لحظه حال خوبی داشته باشد) یا به اجسام دسته‌دوم اکتفا کند.

در «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» مرد عنکبوتی پرتاب‌گر تار جدیدی دور مچ‌هایش بسته که طراحی پیشرفته‌تری دارد و شش‌ضلعی و شیک است،‌ که نسبت به پرتاب‌گرهای قسمت اول تفاوت زیادی دارد.

متأسفانه وقتی او برای اولین بار با الکترو مبارزه می‌کند، این پرتاب‌گرهای نو و شیکش خراب می‌شوند. بعد از اینکه پرتاب‌گرهای او در اثر جریان الکتریکی نابود می‌شوند، او بار دیگر سراغ پرتاب‌گرهای قدیمی خودش می‌رود و از این بخش فیلم به بعد، او همان پرتاب‌گرهای دایره‌ای را دارد. این نکته‌ی جالب و ریزی است که احتمالا خیلی‌ها متوجه‌ش نمی‌شوند، اما دنیای «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» را واقعی‌تر و ملموس‌تر جلوه می‌دهد و ما با مشکلات عکاس حق‌الزحمه‌ای جوانی آشنا می‌شویم که منابع محدودی دارد و مجبور است با چیزهایی که دم دستش است کنار بیاید.

۱۴. راینو

«مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» به همان شکلی تمام می‌شود که آغاز می‌شد: مرد عنکبوتی جلوی الکسی سیتسویچ را می‌گیرد تا در نیویورک ویرانی به بار نیاورد. تفاوت بزرگش اینجاست که حالا و در انتهای فیلم،‌ الکسی زره‌ای رباتی با شکل و شمایل کرگدن به تن کرده که تسلیحات سنگین و خطرناک دارد. (زرهی که برای راینو طراحی کرده‌اند، با نگاهی به کمیک‌ بوک‌های «مرد عنکبوتی نهایی» (Ultimate Spider-Man) ساخته شده بود).

این زره مخصوص هدیه‌ای بود از طرف هری آزبورن،  کسی که خودش مقدمات فرار الکسی را از زندان فراهم کرد. اما نکته‌ی جالب اینجاست که الکسی از یک زندان معمولی فرار نکرده، او از جایی به نام «مخزن» (the Vault) گریخته. مخزن زندانی با تدابیر امنیتی شدید است که مخصوص جنایتکارانی با قابلیت‌های فرابشری طراحی شده.

اشاره‌ی به این زندان در «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» در راستای همان زمینه‌چینی‌های استودیو بود که می‌خواست مقدمات ساخته شدن «شش خبیث» را فراهم کند.

منبع: Looper



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما