۹ فیلم هیجان‌انگیز شبیه «گناهکار» که باید تماشا کنید

۱۸ مهر ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
نمایی از فیلم‌های تماس و گناهکار

«گناهکار» (Guilty) یکی از تازه‌ترین آثار جنایی نتفلیکس است که با استقبال خوبی هم مواجه شد. عملکرد جیک جیلنهال به عنوان بازیگر اصلی این فیلم تک لوکیشنی با بازخوردهای خوبی از سوی منتقدان همراه بود و بسیاری او را از شانس‌های احتمالی نامزدی اسکار در رشته‌ی بهترین بازیگر نقش اول مرد می‌دانند.

گناهکار در حقیقت بازسازی فیلم دانمارکی به همین نام اثر گوستاو مولر است که در سال ۲۰۱۸ به عنوان نماینده‌ی این کشور در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان اسکار انتخاب شد.

ماجرا درباره‌ی افسر پلیسی به نام جو بایلر (جیک جیلنهال) است که به دلیل تخطی از وظایف به عنوان اپراتور تلفنی در مرکز فوریت‌های پلیس مشغول به کار می‌شود. روتین کلافه کننده زندگی جو ادامه دارد تا این‌که یک تماس تلفنی از سوی زنی آسیب‌دیده همه چیز را تغییر می‌دهد و او باید تمام تلاشش را بکند تا اوضاع را به شرایط عادی بازگرداند.

اگرچه گناهکار فاقد انسجام و بعضی از ریزه‌کاری‌های فیلم اصلی است اما یک فیلم هیجان‌انگیز و پرتنش است که به خاطر بازی خوب جیلنهال، تماشایی است. شاید تصور اینکه از ابتدا تا انتهای فیلم شاهد مکالمات تلفنی جو بایلر باشیم، کسل‌کننده به نظر برسد اما تمرکز بر مکان و شخصیت واحد از جمله دلایل تعلیق و پیچش‌های داستانی تکان‌دهنده‌ی فیلم است.

در این مطلب شما را با ۹ فیلم دیگر که از نظر تکنیک، خط داستانی یا هر دو شباهت زیادی به گناهکار دارند، آشنا می‌کنیم؛ بنابراین اگر از تماشای تریلر جنایی نتفلیکس لذت بردید، در ادامه با ما همراه باشید.

۹- موبایل (Cellular)

موبایل

  • سال انتشار: ۲۰۰۴
  • کارگردان: دیوید آر الیس
  • بازیگران: کریس ایوانز، کیم بسینگر، جیسون استاتهام، جسیکا بیل، اریک کریستین اولسن
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۵ از ۱۰۰

زن جوانی به نام جسیکا (کیم بسینگر) به دلایل نامشخص توسط گروهی ناشناس گروگان گرفته می‌شود و در محل اختفایش تلفن همراه مستهلکی را پیدا می‌کند. جسیکا بعد از تلاش‌های زیاد تلفن را تعمیر کرده و به صورت تصادفی شماره‌ی پسر جوانی به نام ریان (کریس ایوانز) را می‌گیرد و از او کمک می‌خواهد.

در این جا هم کریس ایوانز مثل جیک جیلنهال با یک تماس تلفنی از سوی زنی ناشناس روبه‌رو می‌شود و سعی می‌کند او را از موقعیتی که در آن گرفتار شده نجات دهد. با این تفاوت که ریان یک انسان معمولی است برخلاف جو بایلرِ گناهکار هیچ قدرت اجرایی ندارد و باید به تنهایی از پس کار برآید. تفاوت اصلی موبایل و گناهکار در تعدد لوکیشن و بازیگران است؛ در این جا حتی چهره و موقعیتی که قربانی در آن گرفتار شده را می‌بینیم و نیازی نیست همه‌ی وقایع را صرفا از روی شنیده‌هایمان تصویرسازی کنیم.

موبایل به اندازه‌ی گناهکار هوشمندانه عمل نمی‌کند و گاهی برای کم کردن تنش‌ها به حرکات احمقانه‌ای متوسل می‌شود اما به دلیل عدم محدودیت در تعداد لوکیشن و شخصیت‌ها، دارای صحنه‌های اکشن جذابی است. در هر صورت اگر به دنبال تماشای یک فیلم پاپ کورنی هیجان‌انگیز در آخر هفته‌ای کسل‌کننده هستید، موبایل می‌تواند گزینه‌ی بسیار مناسبی باشد.

۸- جستجو (Searching)

جستجو

  • سال انتشار: ۲۰۱۸
  • کارگردان: آنیش چاگانتی
  • بازیگران: جان چو، دبرا مسینگ، سارا سون، الکس جین گو، میشل لا، جوزف لی
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۲ از ۱۰۰

جستجو از فیلم‌های نسبتا کم بودجه‌ای است که در زمان اکرانش با واکنش‌های به شدت مثبتی از سوی مخاطبان و منتقدان همراه شد. این فیلم از بهترین نمونه‌های ژانر تازه‌ای  موسوم به «فیلم‌های لپ‌تاپی» به حساب می‌آید و بر پایه‌ی نمایش پیام‌ها و فیلم‌های لپ‌تاپ، تلفن‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی است.

احتمالا یکی از اساسی‌ترین ترس‌های زندگی بسیاری از انسان‌های کره‌ی زمین این است که شخص دیگری بنا به هر دلیلی به اطلاعات شخصی آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی و وسایل هوشمندشان دست پیدا کند. حتما شما هم شوخی‌هایی از این دست را شنیدید که « اگه مُردم حتما هارد کامپیوتر و جستجوهای شبکه‌های اجتماعی را پاک کنید!»

حالا با همین مقدمه به سراغ معرفی جستجو می‌رویم. فیلم دقیقا بر پایه‌ی همین اتفاق عجیب و ترسناک استوار است؛ دختر شانزده ساله‌ای گم می‌شود و پدرش برای پیدا کردن سرنخ مجبور است به سراغ لپ‌تاپ دختر برود و اطلاعات ذخیره شده، شبکه‌های اجتماعی و هر چیزی که به نوعی به دخترش مربوط باشد را بررسی کند.

این اتفاق نه تنها برای فرد گم شده وحشتناک است و به نوعی تعدی به حریم خصوصی او محسوب می‌شود بلکه پی بردن به بعضی اسرار برای والدین هم اتفاق ترسناک و غیرقابل‌باوری به نظر می‌رسد!

خطوط داستانی اصلی جستجو شباهت زیادی به گناهکار ندارد اما در این جا هم با مردی طرف هستیم که سعی می‌کند قطعات پازل گم شدن یک نفر دیگر را کنار هم بگذارد و معما را با کم‌ترین تلفات ممکن حل کند. در هر صوت تماشای جستجو با فضا و شیوه‌ی روایی متفاوتش می‌تواند لحظات جذابی را برایتان رقم بزند.

۷- باجه تلفن (Phone Booth)

باجه تلفن

  • سال انتشار: ۲۰۰۲
  • کارگردان: جوئل شوماخر
  • بازیگران: کالین فارل، کیفر ساترلند، فارست ویتاکر، رادا میشل، کتی هولمز، پائولا جای پارکر، تیا تکسادا
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۲ از ۱۰۰

باجه تلفن ماجرای روزنامه‌نگاری به نام استوارت شپرد (کالین فارل) را دنبال می‌کند که بعد از دریافت یک تماس تلفنی مرموز در یک باجه‌ی تلفن دچار دردسر می‌شود. داستان از جایی ترسناک‌تر می‌شود که تماس‌گیرنده تهدید می‌کند اگر استوارت تماس را قطع کند و از باجه خارج شود مورد اصابت گلوله‌ی تک‌تیرانداز قرار می‌گیرد. روزنامه‌نگار قصه‌ی ما برای نجات جانش باید دستورات تماس‌گیرنده را موبه‌مو اجرا کند.

باجه تلفن از نظر خط داستانی شباهت زیادی به گناهکار ندارد اما هر دو فیلم یک شخصیت اصلی دارد که در مکان واحدی گیر افتاده. در این جا هم استوارت (کالین فارل) باید با گذشته‌ی دردناکش روبه‌رو شود و خودش را برای مجازات آماده کند. فارل در باجه تلفن عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و مخاطبان از تماشای این فیلم هیجان‌انگیز لذت خواهند برد.

۶- لاک (Locke)

لاک

  • سال انتشار: ۲۰۱۳
  • کارگردان: استیون نایت
  • بازیگران: تام هاردی، الیویا کلمن، روث ویلسون، اندرو اسکات، بن دنیلز، تام هالند
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۱ از ۱۰۰

تام هاردی با بازی در فیلم لاک نشان داد که صرفا یک بازیگر تجاری نیست و یک‌تنه می‌تواند مخاطب را همراه فیلم نگه دارد. او تنها بازیگر این فیلم تک لوکیشنی است و صدای بازیگران مطرحی از جمله الیویا کلمن، روث ویلسون و تام هالند از طریق مکالمات تلفنی شنیده می‌شود.

آیون لاک (تام هاردی) مدیر یکی از پروژه‌های عمرانی بزرگ در بیرمنگام درست در روزی که باید یکی از مهم‌ترین وظایف شغلی‌اش را انجام دهد با خبر زایمان زودرس معشوقه‌اش مواجه و مجبور می‌شود خودش را از بیرمنگام به لندن برسد. لاک در حین رانندگی مکالمات تلفنی مختلفی را با همکاران، معشوقه، همسر و فرزندانش برقرار می‌کند و تصمیم می‌گیرد ماجرای خیانتش را فاش کند.

لاک به اندازه‌ی گناهکار هیجان‌انگیز نیست و حتی برای بعضی از مخاطبان کم‌حوصله، کسل‌کننده هم هست. بااین‌وجود در این جا هم از طریق مکالمات تلفنی بخش‌هایی از گذشته‌ی تاریک لاک روشن می‌شود. در هر صورت شاید داستان فیلم به اندازه‌ی گناهکارِ نتفلیکس تعلیق آمیز نباشد اما تام هاردی با نبوغ بازیگری‌اش لحظات خیره‌کننده‌ای را رقم می‌زند که تماشایشان خالی از لطف نیست.

۵- اتاق امن (Panic Room)

اتاق امن

  • سال انتشار: ۲۰۰۲
  • کارگردان: دیوید فینچر
  • بازیگران: جودی فاستر، کریستین استوارت، فارست ویتاکر، دوایت یواکیم، جرد لتو
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۵ از ۱۰۰

وقتی صحبت از تعلیق و هیجان باشد، دیوید فینچر حرف اول را می‌زند و اتاق امن هم یکی دیگر از آثار جذاب و مهجور او است که با لحظات تعلیق آمیزش مخاطب را مثل شخصیت‌های اصلی وحشت‌زده می‌کند.

زنی مطلقه (جودی فاستر) و دخترش (کریستین استوارت) در یک امارت مدرن در شهر منهتن زندگی می‌کند. در این خانه‌ی عجیب اتاقی تعبیه شده که از سایر بخش‌های خانه کاملا مجزا است و از طریق دوربین مداربسته ساکنین را در جریان اتفاقات گوشه‌ی خانه قرار می‌دهد.

همه چیز کم‌وبیش خوب پیش می‌رود تا اینکه سه سارق به خانه هجوم می‌آورند و مادر و دختر داستان مجبور می‌شوند به اتاق امن پناه ببرند اما ماجرا از جایی پیچیده می‌شود که داروهای دیابت دختر بیرون از اتاق جا مانده و چیزی که سارقان به دنبال آن هستند دقیقا داخل اتاق قرار دارد!

اتاق امن یکی از بهترین تریلرهای دو دهه‌ی اخیر است و از لحاظ ماجرای ربوده شدن و محدود بودن لوکیشن شباهت زیادی به گناهکار دارد و البته به نسبت تازه‌ترین تریلر جنایی نتفلیکس فضاسازی سنگین‌تری دارد. فیلم به دلیل نشان دادن تصویر متفاوتی از زنان قوی با تحسین‌های زیادی از سوی فمینیست‌ها روبه‌رو شد.

۴- مدفون (Buried)

مدفون

  • سال انتشار: ۲۰۱۰
  • کارگردان: رودریگو کورتس
  • بازیگران: رایان رینولدز
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۸ از ۱۰۰

مدفون یکی از فیلم‌های متفاوت و تحسین شده‌ی سال ۲۰۱۰ ماجرای راننده کامیون غیرنظامی (رایان رینولدز) را دنبال می‌کند که در عراق توسط گروهی از مهاجمان ناشناس موردحمله قرار می‌گیرد و در اثر ضربه‌ای به سرش بی‌هوش می‌شود. پس از به هوش آمدن متوجه می‌شود با دست و پای بسته در یک تابوت چوبی دفن شده و به جز یک فندک و گوشی موبایل چیز دیگری همراهش نیست.

مدفون هم مثل گناهکار یک بازیگر اصلی دارد، در لوکیشن محدودی اتفاق می‌افتد و شخصیت اصلی تنها از طریق مکالمات تلفنی با سایرین در ارتباط است. بااین‌وجود به دلیل ماهیت بسته‌ی تابوت و القای احساس کلاستروفوبیا (ترس از فضای بسته) اعصاب‌خردکن‌تر و تعلیق آمیزتر هم می‌شود.

بخش وسیعی از موفقیت این فیلم به عملکرد منحصربه‌فرد رایان رینولدز وابسته است. او در تعلیق از محدوده‌ی امن خود خارج شده و به جای به نمایش گذاشتن ابرقهرمانی شوخ‌طبع، مرد بی‌پناه و وامانده‌ای را به تصویر می‌کشد که یا باید تسلیم مرگ شود یا در آخرین لحظات برای زنده ماندن بجنگد.

در نهایت از آنجایی که بیش‌تر لحظات فیلم در فضای بسته‌ی تابوت به وقوع می‌پیوندد، می‌تواند تجربه‌ی ناخوشایندی برای مبتلایان به کلاستروفوبیا باشد.

۳- انطباق (Compliance)

انطباق

  • سال انتشار: ۲۰۱۲
  • کارگردان: کریگ زوبل
  • بازیگران: آن داود، دریما واکر، بیل کمپ، پت هیلی
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۴ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۹ از ۱۰۰

انطباق داستان واقعی است که بر اساس تماس‌های یک مزاحم تلفنی به رستوران‌ها در شهرهای مختلف ایالات‌متحده‌ی آمریکا ساخته شده است و همین مورد هم روایت را ترسناک‌تر می‌کند.

ماجرا در رستورانی خیالی اتفاق می‌افتد. مردی که خودش را افسر پلیس معرفی می‌کند با مدیریت رستوران تماس می‌گیرد و ادعا می‌کند یکی از کارمندان زن که موی بلوند دارد، سارق است. او مدیر رستوران را مجبور به بازجویی از کارمند و تبعیت از خواسته‌هایش می‌کند و این مزاحمت تلفنی به ظاهر معمولی ابعاد وحشتناکی به خود می‌گیرد. بازی آنا داود در انطباق تحسین منتقدان را به همراه داشت.

انطباق از نظر تماس تلفنی با یک ناشناس شباهت زیادی به گناهکار دارد با این تفاوت که در این جا خبری از کمک نیست و در عوض تماس‌گیرنده به دنبال پیچیده کردن مسائل است.

۲- گرفتن پلهام ۱۲۳ (The Taking Of Pelham 123)

گرفتن پلهام 123

  • سال انتشار: ۲۰۰۹
  • کارگردان: تونی اسکات
  • بازیگران: دنزل واشنگتن، جان تراولتا، جان تورتورو، جیمز گاندولفینی، فرانک وود
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۴ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۱ از ۱۰۰

گرفتن پلهام ۱۲۳ از رمانی به همین نام نوشته‌ی مارتون فیدگون اقتباس شده است و ماجرای ربوده شدن یک قطار توسط چهار مهاجم به رهبری جان تراولتا را به تصویر می‌کشد. دنزل واشنگتن در نقش کارمند اداره ترانزیت باید با سرکرده‌ی آدم‌ربایان در ارتباط باشد، خواسته‌هایشان را بشنود و با مدیریت به موقع خطوط راه‌آهن از وقوع فاجعه‌ای دیگر جلوگیری کند.

گرفتن پلهام ۱۲۳ هم دقیقا مثل گناهکار به اهمیت تکنولوژی به نام تماس تلفنی برای بهبود اوضاع آشفته و کنترل اوضاع می‌پردازد. البته نقدهای زیادی به کارگردانی تونی اسکات وجود دارد و به باور بسیاری از منتقدان نتوانسته همه‌ی ابعاد این داستان هیجان‌انگیز را به تصویر بکشد بااین‌وجود تماشای بازی جان تراولتا و دنزل واشنگتن و البته معدود لحظات تعلیق آمیز فیلم خالی از لطف نیست.

۱- تماس (The Call)

تماس

  • سال انتشار: ۲۰۱۳
  • کارگردان: برد اندرسون
  • بازیگران: هلی بری، ابیگیل برسلین، موریس چسنات، مایکل اکلند، مایکل امپریولی
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴۴ از ۱۰۰

بسیاری از بخش‌های تماس منعکس‌کننده‌ی خط روایی و ماهیت تعلیق آمیز گناهکارِ نتفلیکس است. این فیلم هیجان‌انگیز ماجرای جوردن ترنر (هلی بری) اپراتور تلفنی مرکز فوریت‌های پلیس را دنبال می‌کند که علیرغم تمام تلاش‌هایش برای نجات دختری از دست یک آدم‌ربا، باعث مرگ او می‌شود و برای مدتی از کارش کناره‌گیری می‌کند. بعد از چند ماه به صورت اتفاقی با تماس دیگری مواجه می‌شود که شباهت زیادی به آن اتفاق دارد و احتمال می‌دهد آدم‌ربایان یکی باشند؛ بنابراین برای شناسایی قاتل و برقراری عدالت شخصا وارد عمل می‌شود.

شخصیت جو بایلر (جیک جیلنهال) در گناهکار و جوردن ترنر (هلی بری) در تماس شباهت‌های زیادی به هم دارند؛ هر دو اپراتور مرکز فوریت‌های پلیس هستند، هر دو سعی می‌کنند با مشاوره‌هایشان قربانی را از شرایط پیچیده‌ای که در آن گرفتار شده نجات دهند، هر دو با گذشته‌ی تاریک و احساس عذاب وجدان دست‌وپنجه نرم می‌کنند و این تماس را به عنوان راهی برای کم کردن گناهانشان می‌دانند و البته هر دو فراتر از وظایفشان عمل می‌کنند.

البته شیوه‌ی روایی تماس به اندازه‌ی گناهکار محدود نیست و برای روایت از لوکیشن‌های مختلفی استفاده می‌کند و مخاطب چهره‌ی مهاجم و قربانی را می‌بیند.

منبع: screenrant

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲ دیدگاه
  1. smafzaly

    نسخه دانمارکیش خیلی بهتر بود و یه کپی ضعیف دیگه از آمریکا دیدیم.
    نمیدونم با این همه شکستی که توی کپی آثار مختلف مث اولد بوی داشتند باز هم انجامش میدند.

    1. مستر

      یک اینکه کپی نبود دو اینکه خیلی هم موفق بود و اثر فوق العاده قوی با بازی جیک جیلنهال بود

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه