۱۰ انیمه‌ که اگر ماتریکس را دوست دارید باید ببینید

۲۵ بهمن ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
شاخص

«ماتریکس» یک مجموعه‌ی سینمایی مرزشکن است. در این مجموعه، کیانو ریوز در نقش نئو بازی می‌کند، قهرمانی از پیش مقدر شده که بشر را از دست سلطه‌ی ماشین‌ها و زندان دیجیتالی به نام ماتریکس نجات می‌دهد. این ماجراجویی سایبرپانکی صحنه‌های اکشن زیادی دارد،  ولی همچنین در بطن آن می‌توان به یک فلسفه‌ی عمیق درباره‌ی ماهیت واقعیت، آزادی و مسائلی از این دست پی برد.

فیلم‌های «ماتریکس» الهام بخش آثار مختلف زیادی بوده‌اند. جالب این است که مجموعه‌ی «ماتریکس» خودش بسیار تحت تاثیر انیمه‌های ژاپنی مشهوری چون «شبح درون پوسته» بوده است. به همین ترتیب، هواداران «ماتریکس» هم می‌توانند به سراغ انیمه‌هایی بروند که حال‌وهوا، مضمون و روایتی مشابه آن دارند.

۱۰. شبح درون پوسته  (Ghost in the Shell)

شبح درون پوسته

  • خالق: ماسامونه شیرو
  • کارگردان: مامورو اوشی
  • سال: ۱۹۹۵

خیلی از آثار غربی تا حدی تحت تاثیر این انیمه قرار داشته‌اند، از جمله «چیزهای عجیب»، سریال مشهور شبکه‌ی نتفلیکس. واچوفسکی‌ها هم کلی از ایده‌های کلیدی «ماتریکس» خود را از همین انیمه قرض گرفتند، اما برگ برنده‌شان این بود که خودشان هم کلی ایده‌ی بکر عالی برای پیاده کردن در فیلم داشتند.

مجموعه انیمه‌های «شبح درون پوسته»، کلی اکشن سایبرپانکی آینده محور دارد، همچنین در داستان آن می‌توان ردپای فلسفه‌ای را پیدا کرد که قطعا باب میل هواداران «ماتریکس» خواهد بود. این مجموعه کلی فیلم و سریال مختلف دارد و می‌تواند خوراک خوبی برای شما باشد، از فیلم‌های انیمه‌ی دهه‌ی ۱۹۹۰ گرفته تا سریال تلویزیونی که دو فصل ادامه پیدا کرد.

۹. بخش ۲۴ توکیو (Tokyo 24th Ward)

بخش ۲۴ توکیو

  • خالق: ویو شیموکورا
  • کارگردان: نائوکاتسو سودا
  • سال: ۲۰۲۲

این سریال انیمه که پخشش همچنان ادامه دارد، یک داستان علمی-تخیلی را روایت می‌کند و داستان یک جزیره خیالی در ساحل توکیو است که قرار است به زودی به عنوان بخش ۲۴ به شهر اضافه شود. این جزیره کلی بحث و حاشیه‌ی سایبرپانکی دارد. بیشتر دستگاه نظارتی حاکم بر آن است که باعث نگرانی شده است.

مسئولان این بخش برای این که جرم و جنایت را به حداقل برسانند، از دستگاه‌های نظارتی پیشرفته‌ای استفاده می‌کنند، این یعنی حریم شخصی و امنیت قرار است فدای آزادی شود. بسیاری از شهروندان این بخش در حال مبارزه بر سر حقوق خود هستند. شوتا آئوی، قهرمان این انیمه، برای این‌که بتواند کاری از پیش ببرد، ابتدا باید بفهمد چه چیزی درست یا غلط است.

۸. هنر شمشیرزنی آنلاین (Sword Art Online)

هنر شمشیرزنی آنلاین

  • خالق: رکی کاواهارا
  • کارگردان: توموهیکو ایتو
  • سال: ۲۰۱۲

«هنر شمشیرزنی آنلاین» که داستانش بیشتر حول یک بازی ویدئویی می‌چرخد، شاید آن فلسفه‌ی عمیق و دیالوگ‌های تاثیرگذار «ماتریکس» را در خود نداشته باشد، ولی در داستان اصلی خود، درباره انسان‌هایی صحبت می‌کند که در یک زندان دیجیتال گیر افتاده‌اند.

قهرمان اصلی «هنر شمشیرزنی آنلاین» کیریتو است، شمشیرزنی بااراده که عزم خود را جزم کرده که خودش و تمام بازیکنان دیگر این بازی را از مرگ حتمی نجات دهد. در این بازی، مرگ شخصیت‌های مجازی به معنی مرگ واقعی آن‌هاست، و همین میزان خطر را به شدت بالا می‌برد. در «هنر شمشیرزنی آنلاین»، بازی‌ کردن حرفه‌ای در یک سطح کاملا متفاوت قرار دارد.

۷. ناکجاآباد موعود (The Promised Neverland)

ناکجاآباد موعود

  • خالق: کایو شیرای
  • کارگردان: مامورو کانبه
  • سال: ۲۰۱۹

در «ناکجاآباد موعود»، بچه‌هایی مثل اما و نورمن قهرمانان اصلی داستان هستند. ولی این بدین معنی نیست که با یک داستان رقیق و بی‌شیله پیله طرف هستیم. در دهه‌ی ۲۰۴۰، بشر در سیطره‌ی اربابان اهریمنی قرار دارد، این موجودات اهریمنی توقع دارند انسان‌ها خود را قربانی آن‌ها کنند.

خانه‌ی گریس فیلد شاید شبیه یک یتیم‌خانه‌ی عادی به نظر برسد، ولی در اصل مزرعه‌ای است برای پرورش یتیم‌هایی که قرار است غذای این ارباب‌ها باشند. اما، قهرمان کودک این داستان، می‌خواهد مبارزه کرده و انسان‌ها را از ظلم این اهریمن‌ها نجات دهد، و همین نشان‌دهنده‌ی میزان شباهت این اثر با «ماتریکس» است.

۶. توکیو غول (Tokyo Ghoul)

توکیو غول

  • خالق: سوی ایشیدا
  • کارگردان: شوهی موریتا
  • سال: ۲۰۱۴

کلا هواداران «ماتریکس» به انیمه‌های سایبرپانکی علاقه‌ی زیادی دارند، ولی این هواداران همچنین می‌توانند به سراغ انیمه‌های فانتزی هم بروند، چون در آن‌ها هم می‌توان مضمون‌های مشترکی پیدا کرد. یک مثال خوب این قضیه، انیمه‌ی سینن تاریک «توکیو غول» است.

کن کانکی قهرمان اصلی «توکیو غول» است، یک نیمه‌غول نیمه‌انسان که می‌خواهد هم انسان‌ها و هم غول‌ها را از چرخه‌ی بی‌پایان خشونت و نفرت نجات دهد. ماموران سی‌سی‌جی که در «توکیو غول» مامور شکار غول‌ها هستند ممکن است مخاطبان «ماتریکس» را به یاد ماموران این مجموعه بیاندازند که می‌خواهند نئو و یاران‌شان را به دام بیاندازند.

۵. کیمیاگر تمام‌فلزی: برادری (Fullmetal Alchemist: Brotherhood)

کیمیاگر تمام‌فلزی برادری

  • خالق: هیرومو آراکاوا
  • کارگردان: یاسوهیرو ایری
  • سال: ۲۰۱۰

«کیمیاگر تمام‌فلزی: برادری» هم جزو آن دسته از انیمه‌هاست که مضمون و داستانی شبیه به فیلم‌های «ماتریکس‌» دارد. ملت امستریس شبیه یک ماتریکس بدون کامپیوتر هستند، یک جهان به ظاهر معمولی که در اصل یک دام بزرگ برای بشریت است.

امستریس شبیه یک مزرعه عظیم است، چون پدر برنامه دارد تمام انسان‌های زنده را قربانی کند تا بتواند به خدایی نزدیک‌تر شود. در «ماتریکس» هم ماشین‌ها انسان‌ها را مطیع خود کرده‌اند و از بدن آن‌ها به عنوان باتری‌های زنده استفاده می‌کنند.

۴. حمله به تایتان (Attack on Titan)

حمله به تایتان

  • خالق: هاجیمه ایسایاما
  • کارگردان: تتسورو آراکی
  • سال: ۲۰۱۳

«حمله به تایتان» یک انیمه‌‌ی شونن پرهیجان است که در آن ارن یگر، قهرمان داستان، خودش زمانی قهرمانی چون نئو بوده است. در جایی که داستان شروع می‌شود، انسان‌ها در دیوارهایی عظیم محصور شده‌اند، آن‌ها جای امنی دارند، تنها مشکل این است که آزادی لازم برای گشت‌وگذار در جهان را ندارند. زادگاه ارن مثل یک ماتریکس دیواری می‌ماند.

ارن شدیدا میل دارد که با تایتان‌ها بجنگد و انسان‌ها را از زیر این ظلم نجات دهد، چنان‌که گویی تایتان‌ها همان ماموران و ماشین‌های دنیای «ماتریکس» هستند. با هدایت ارن، بشر مبارزه‌ی خود را ادامه می‌دهد و به آزادی می‌رسد، ولی آن‌ها هنوز آماده‌ی مواجهه با دنیای خارج از ماتریکس دیواری خود نیستند.

۳. نه بازی نه زندگی (No Game No Life)

نه بازی نه زندگی

  • خالق: یو کامیا
  • کارگردان: آتسوکو ایشیزوکا
  • سال: ۲۰۱۴

«نه بازی نه زندگی» یک انیمه‌ی ایسکای علمی-تخیلی است درباره‌ی سورا و شیرو که کل روز خود را در بازی‌های آنلاین صرف کتک‌کاری می‌کنند. آن‌ها در نهایت غرق در یک بازی دیجیتالی عظیم می‌شوند که در آن، جنگ به عنوان روش حل بحران‌ها در نظر گرفته می‌شود.

سورا و شیرو وارد ماتریکس شده‌اند و از موقعیت خود آگاه هستند. آن‌ها می‌توانند شطرنج بازی کنند، وارد بازی‌های بتل رویال شوند و به سراغ بازی‌های دیگر بروند تا بر دشمنان خود برتری یابند و به هدف خود نزدیک‌تر شوند. آن‌ها با هم یکی هستند، و کلی هم از این مسیر لذت می‌برند.

۲. حماسه‌ی تانیای شیطان (The Saga Of Tanya The Evil)

حماسه‌ی تانیای شیطان

  • خالق: کارلو زن
  • کارگردان: یوتاکا اوئه‌مورا
  • سال: ۲۰۱۷

«حماسه‌ی تانیای شیطان» یک انیمه‌ی ایسکای تاریک است که در یک اروپای خیالی می‌گذرد، در شرایطی که جنگ جهانی اول به دهه‌ی ۱۹۲۰ و فراتر از آن کشیده شده و این جنگ با عناصری از جنگ جهانی دوم ترکیب شده است.

تانیا یک ضدقهرمان است. به نوعی می‌توان گفت تانیا به عنوان یک قهرمان خون‌ریز وارد یک ماتریکس پرخشونت می‌شود و به سختی مبارزه می‌کند تا از سیطره‌ی یک سرنوشت محتوم خارج شده و آینده‌ی خودش را بسازد.

۱. جوجوتسو کایسن (Jujutso Kaisen)

جوجوتسو کایسن

  • خالق: گِگه آکوتامی
  • کارگردان: سانگهو پارک
  • سال: ۲۰۲۰

«جوجوتسو کایسن» یک انیمه‌ی فانتزی تاریک است که در آن، احساسات منفی انسان‌ها باعث ایجاد نفرین‌هایی قدرتمند می‌شود و این نفرین‌ها، هیولاهایی خلق می‌کند که می‌خواهند دنیا را فتح کنند.

ماهیتو که نفرین عظیمی در خود دارد، انسان‌ها را ضعیف و پرایراد می‌داند و می‌خواهد نسل بشر را کلا نابود کند. مامور اسمیت هم در «ماتریکس» چنین نگاهی به انسان‌ها دارد، آن‌ها را ویروسی مصرف کننده می‌بیند که بهتر است از بین بروند.

منبع: CBR

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۴ دیدگاه
  1. محمد

    ولی بنظرم این لیست درست نیست.بهضی از این انیمه ها کلا با ماتریکس از ریشه فرق دارن ،اصلا فولمتال چه ربطی به ژانر ماتریکس داره یا توکیو غول کلا در مورد یه چیز دیگه ست ولی در کل انیمه های این لیست همشون رده بالا هستن و قابل تحسینن

  2. Ak

    No game no life
    میشه (بدون بازی زندگی هرگز) نه (نه بازی نه زندگی)

    1. エルファン

      ترجمشون شهیدم کرد 😂

  3. A

    نه بازی نه زندگی؟؟؟
    زندگی بدون بازی معنی نداره!!!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه