بمب اتم اوپنهایمر چگونه کار می‌کند؟ (زیرنویس فارسی)

۷ مرداد ۱۴۰۲

بمب اتم را شاید بتوان مهم‌ترین دستاورد اوپنهایمر دانست که هرچند خود او در اواخر عمرش با توسعه‌ی آن مخالفت کرد اما نقشی پررنگ در توسعه‌ی فناوری آن داشت.

جی. رابرت اوپنهایمر در سال ۱۹۰۴ به دنیا آمد. او شیمی-فیزیکدان نظری آمریکایی بود که در زمینه‌ی فیزیک هسته‌ای و فیزیک مدرن فعالیت داشت و در جنگ جهانی دوم، مسؤولیت ریاست آزمایشگاه ملی لس آلاموس را بر عهده داشت. او با توجه به نقش پررنگش در «پروژه‌ی منهتن» (Manhattan Project)، که در جنگ جهانی دوم به ساخت نخستین جنگ‌افزارهای هسته‌ای انجامید، اغلب «پدر بمب اتمی» لقب گرفته است.

نخستین بمب اتمی که در این پروژه شکل گرفت و به عبارت بهتر نخستین جنگ‌افزار هسته‌ای که روی بشر آزمایش شد، «پسر کوچک» (Little Boy) نام داشت که بر شکافت هسته‌ای مبتنی بود و به دنبال تبدیل عناصر سنگین اورانیوم-۲۳۵ به عناصر کوچک‌تر، انرژی زیادی را آزاد می‌کرد.

همان‌طور که اشاره شد، شکافت هسته‌ای فرآیند تقسیم شدن هسته‌ی اتم بزرگ به هسته‌های کوچک‌تر محسوب می‌شود. مجموع جرم‌های هسته‌های کوچک‌تر به طور تقریبی در حدود نصف جرم هسته‌ی اولیه است و طی فرآیند شکافت هسته‌ای، دو یا سه نوترون هم تولید می‌شوند. جرم گم شده در فرآیند شکافت هسته‌ای طبق معادله‌ی معروف اینشتین به انرژی تبدیل می‌شود.

اما روند فعال شدن فرآیند شکافت هسته‌ای نیازمند طی چندین مرحله‌ی جداگانه و عملکرد به عنوان یک جنگ‌افزار است. این ویدیو از AiTelly به شیوه‌ی کار نخستین بمب اتم اوپنهایمر که در جنگ جهانی دوم استفاده شد، می‌پردازد.

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. سجاد

    بمب اتم مگر چیست؟
    فقط سلاحی است برای کشتار مردم و با خاک یکسان شدن شهر ها
    حتی اسم بمب اتم هم جنایتی بزرگ و نابخشودنی است

    الحمدلله که ایران سمت این سلاح خانمان سوز مخرب نرفت

    تا وقتی هم دیوانگانی مثل بایدن و ترامپ و پوتین این بمب ها را در دست دارند بعید نیست که کشتار جمعی جدیدی شروع شود

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه