سرانجام ایده‌ی ساخت لپ‌تاپ‌های خورشیدی سامسونگ به کجا رسید؟

۱۳ شهریور ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
لپ‌‌تاپ‌های خورشیدی

تصور کنید بدون نیاز به شارژر و فقط با استفاده از انرژی خورشید باتری لپ‌تاپ خود را شارژ کنید و دیگر نیازی به همراه داشتن شارژرهای بزرگ و سنگین نداشته باشید. شاید ندانید که لپ‌تاپ‌های خورشیدی در گذشته وجود داشتند، اما اوضاع چندان خوب پیش‌ نرفت.

با معرفی هر نسل جدید، لپ‌تاپ‌ها انرژی کمتری مصرف می‌کنند و در همین حال، پنل‌های خورشیدی هم به منابع مقرون به‌صرفه‌تری تبدیل می‌شوند. در بازه‌ای، این دو ترند دست به دست هم دادند تا سامسونگ در سال ۲۰۱۱ از لپ‌تاپ NC215S مجهز به پنل خورشیدی خود رونمایی کند که در واقع یک نِت‌بوک بود.

نت‌بوک‌ها امروزه به حاشیه رفته‌اند، اما در آن زمان رایانه‌های مناسبی محسوب می‌‌شدند که می‌توانستند توان پردازشی حداقلی را در قالب یک محصول ارزان ارائه کنند و همین موضوع آن‌ها را به یک انتخاب مناسب برای دانش‌ آموزان و دانشجویان تبدیل می‌کرد.

لپ‌تاپ‌های خورشیدی

نت‌بوک NC215S سامسونگ به یک پنل خورشیدی در قاب پشتی خود مجهز بود که می‌توانست با دو ساعت قرار گرفتن در معرض نور خورشید، یک ساعت شارژدهی داشته باشد.

مشکل لپ‌تاپ‌های خورشیدی چه بود؟

همان‌طور که گفتیم، نت‌بوک خورشیدی سامسونگ برای گروه‌هایی از کاربران که به‌دنبال محصولات اقتصادی بودند بسیار مناسب بود، اما برای آن‌هایی که در کشوری زنذگی می‌کردند که آفتاب زیادی دریافت می‌کرد یا دسترسی به نیروی برق در آن دشوار بود. ممکن است شما در طول روز تنها چند ساعت  برای استفاده از انرژی خورشیدی فرصت داشته باشید، اما همین زمان محدود هم بسیار به‌صرفه‌تر از استفاده از منابع گران‌قیمت برق مانند ژنراتورهای دیزلی است.

با این حال، استفاده از پنل‌های خورشیدی در لپ‌تاپ‌ها با چند مانع مواجه شد که تحقق این ایده را دشوار کردند. یکی از آن‌ها، قرار دادن لپ‌تاپ در آفتاب برای مدت طولانی بود که به چالش بزرگی تبدیل شد. علاوه بر آسیب‌هایی که گرما به سخت افزار وارد می‌کرد، نمایش تصویر هم مشکل بزرگی بود. حتی جدیدترین صفحات نمایش هم به‌سختی می‌توانند با حداکثر روشنایی در زیر نور خورشید تصویر قابل قبولی ارائه دهند.

به علاوه، باتری‌های لیتیومی موجود در لپ‌تاپ‌ها و بسیاری گجت‌های دیگر به گرما حساس هستند و قرار گرفتن آن‌ها در زیر آفتاب و در معرض گرما برای مدت طولانی می‌تواند به بروز حوادث خطرناکی مانند آتش‌سوزی و انفجار منتهی شود.

آیا لپ‌تاپ‌ها واقعا به پنل خورشیدی نیاز دارند؟

لپ‌تاپ‌های مدرن که در رده‌ی اولترابوک‌ها قرار می‌گیرند، بسیار باریک، سبک و قدرتمند هستند و در عین حال، عمر باتری طولانی‌تری هم دارند. برای مثال، مک‌بوک ایر M1 را در نظر بگیرید که یک لپ‌تاپ پرچم‌دار با عملکرد بالا، باریک و سبک، بدون فن و با عمر باتری ‍۱۷ ساعته است.

لپ‌تاپ‌های خورشیدی

بسیاری از کاربران امروزی شاید به مدت بسیار طولانی از منابع انرژی الکتریسیته دور نباشند که باتری لپ‌تاپ آن‌ها کاملا از شارژ خالی شود و حتی اگر این اتفاق هم افتاد، می‌توانند از پاوربانک‌های لیتیومی ارزانی که همه‌جا در دسترس هستند استفاده کنند. بعضی از این پاوربانک‌های قابل حمل می‌توانند حتی بیش از یک بار هم لپ‌تاپ‌ را شارژ کنند.

همچنین، باید به این نکته اشاره کنیم که باتری‌های امروزی با سرعت بسیار بیشتری نسبت به سال ۲۰۱۱ شارژ می‌شوند و برای رساندن آن‌ها از صفر به ۱۰۰ تنها به یک تا ۲ ساعت زمان نیاز دارید.

بنابراین، با توجه به این‌که اضافه کردن پنل خورشیدی به لپ‌تاپ‌ها باعث افزایش وزن و ضخامت آن‌ها می‌شود و با توجه به موانعی که پیش‌تر اعلام کردیم، ایده‌ی لپ‌تاپ‌های خورشیدی در عصر حاضر چندان منطقی به‌نظر نمی‌رسد.

ژنراتورهای خورشیدی می‌توانند ایده‌ی بهتری باشند

یکی از دلالی که لپ‌تاپ‌های خورشیدی را به‌عنوان محصولاتی رایج در بازار ندیده‌ایم این است که فناوری‌های مرتبط با انرژی خورشیدی به‌حدی پیشرفت کرده‌اند که داشتن ژنراتورهای خورشیدی و به‌تازگی، پاوربانک‌های خورشیدی که می‌توانند در قالب یک منبع انرژی تمامی دستگاه‌های شما مانند لپ‌تاپ‌ و گوشی و … را شارژ کنند، ایده‌ی بسیار منطقی‌تری به‌نظر می‌رسد. حتی اگر بتوانید تبدیل مورد نیاز را پیدا کنید، می‌توانید دستگاه‌هایی که از برق AC تغذیه می‌کنند را هم با ژنراتورهای خورشیدی شارژ کنید.

پنل خورشیدی

پنل‌های خورشیدی امروزه به منبعی بسیار به‌صرفه تبدیل شده‌اند، اما حتی جدیدترین و بهترین پنل‌ها هم برای تحقق ایده‌ی لپ‌تاپ‌های خورشیدی مناسب نیستند؛ زیرا سطح قاب پشت نمایشگر لپ‌تاپ‌ها به‌اندازه‌‌ای بزرگ نیست که بتواند انرژی زیادی تولید کند. بنابراین، داشتن ژنراتورهای خورشیدی ایده‌ی منطقی‌تری است. می‌توان با یک پنل ۱۵۰ واتی یا بیشتر، یک ژنراتور خورشیدی قابل حمل را راه‌اندازی کرد و با سرعتی بسیار بالاتر نسبت به پنل‌های پشت یک لپ‌تاپ، لپ‌تاپ خود را شارژ کنید.

لپ‌تاپ‌های خورشیدی هنوز نمُرده‌اند

این موضوع که لپ‌تاپ‌های خورشیدی تاکنون نتوانسته‌اند سهمی از بازار برای خود کسب کنند به این معنی نیست که چنین ایده‌ای کاملا مرده تلقی شود. در حالی که امروز نمی‌توانید لپ‌تاپی مجهز به پنل خورشیدی مانند آنچه سامسونگ در سال ۲۰۱۱ معرفی کرده بود را در بازار ببینید، ممکن است در آینده به سطحی از تکنولوژی دست پیدا کنیم که لپ‌تاپ‌ها و حتی سایر محصولات را هم بتوان با پنل‌های خورشیدی شارژ کرد، کاری که سامسونگ مدتی است در ریموت‌ کنترل تلویزیون‌ها و مانیتورهای خود آغاز کرده و در نمایشگاه IFA 2022 هم نسخه‌های جدیدی از آن‌ها را به نمایش گذاشته است.

لپ‌تاپ‌ها به‌لطف سخت افزارهای قدرتمند و در عین حال بهینه‌ی خود، هر نسل به‌سوی مصرف کمتر انرژی پیش می‌روند و پنل‌های خورشیدی هم در هر نسل پیشرفته‌تر و مقرون به‌صرفه‌تر می‌شوند. فناوری باتری‌های موجود هم در حال تغییر است و دسترسی به ظرفیت‌‌های بالاتر و شارژ سریع‌تر باتری را ممکن می‌کند. با همه‌ی این تفاسیر، بعید نیست در آینده شاهد حضور لپ‌تاپ‌هایی با پنل‌های خورشیدی در بازار باشیم.

منبع: How to geek

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه