ارز دیجیتال تتر (USDT) چیست؟

۱۱ اسفند ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه

تتر (USDT) یکی از محبوب‌ترین استیبل کوین‌های موجود است. این ارز دیجیتال یک استیبل کوین با پشتوانه‌ی ارز فیات (ارزهای رایج کاغذی مانند دلار) محسوب می‌شود و معروف‌ترین پشتوانه‌ای که از آن استفاده می‌کند دلار آمریکا است. این ارز به گونه‌‌ای طراحی شده که همیشه برابر با یک دلار آمریکا باشد، نه چیزی بیشتر و نه چیزی کمتر. این ارز دیجیتالی در بسیاری از بلاک‌چین‌های مختلف وجود دارد و در چند سال گذشته افزایش حجم معاملات و بهبود نقدینگی را تجربه کرده است. با دیجی‌کالا مگ همراه باشید تا با این رمزارز بیشتر آشنا شویم.

تتر (USDT) چیست؟

مانند سایر استیبل کوین‌ها، USDT برای تجارت در فضای دیجیتال ساخته شده است. استیبل کوین‌ها از این جهت برای تجارت مفید هستند که همان امتیازات یک ارز دیجیتال را دارند ولی در عوض نوسانات سنگین و غیر‌منتظره‌ی ارزهای دیجیتال را ندارند. همچنین استفاده از استیبل کوین‌ها هزینه‌های اضافی و تاخیرهای تبدیل بین ارزهای رمزنگاری شده و فیات را حذف می‌کند.

تتر بخشی کلیدی از اکوسیستم ارزهای دیجیتال به شمار می‌آید. از دسامبر ۲۰۲۰، تتر پس از بیت‌کوین، اتریوم و XRP به عنوان چهارمین ارز بزرگ دیجیتال جهان با ارزش بازار تقریباً ۲۰ میلیارد دلار رتبه‌بندی شده است. علاوه بر این، اغلب به عنوان کوینی با بالاترین حجم معاملات روزانه، حتی از بالاتر از بیت‌کوین، رتبه‌بندی می‌شود. اما سؤال اینجاست که تتر واقعا چیست و چگونه می‌تواند برای شما مفید باشد؟

تتر (USDT) اولین استیبل کوین در جهان به حساب می‌آید. این استیبل کوین جذاب ابتدا در سال ۲۰۱۴ با نام Realcoin توسط سرمایه‌گذار مطرح بیت‌کوین «براک پیرس»، کارآفرین «ریو کالینز» و توسعه‌دهنده نر‌م‌افزار «کریگ سلرز» منتشر شد.

USDT در ابتدا بر اساس پروتکل بیت‌کوین از طریق لایه Omni صادر شد، اما از آن زمان به دیگر بلاک‌چین‌ها نیز مهاجرت کرده است. در واقع، بیشتر عرضه‌ی آن در بستر اتریوم به عنوان یک توکن ERC-20 وجود دارد. این استیبل کوین همچنین در چندین بلاک‌چین دیگر از جمله TRON، EOS، Algorand، Solana و شبکه OMG منتشر شده است. تتر نیز مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال برتر دنیا موفقیت‌ها و جنجال‌هایی را تجربه کرده است. در روزهای اولیه‌ی عرضه، قیمت USDT تا حدودی نوسان داشت، حتی در مقطعی از زمان به ۱.۲ دلار نیز رسید. با این حال، این استیبل کوین از اوایل سال ۲۰۱۹ نوسانات بسیار کمتری را تجربه کرده که این امر به دلیل افزایش مداوم حجم معاملات و بلوغ کلی بازارهای ارزهای دیجیتال بوده است.

تتر (USDT) چگونه کار می‌کند؟

کاربرد استیبل کوین‌ها بر خلاف دارایی‌های رمزنگاری سنتی‌تر، در ثبات نسبی آن‌ها است. به عنوان یک استیبل کوین، جذابیت تتر در «تترینگ» یا اتصال آن به ارز فیات (ارزهای رایج کاغذی مانند دلار) است. در ابتدا به ازای هر تتر در گردش، یک دلار به عنوان پشتوانه نگهداری می‌شد که این همان موضوع اتصال به ارزهای فیات را بیان می‌کند.

مطابق اعلامیه رسمی Tether:

هر واحد تتر صادر شده در گردش با نسبت یک به یک (یعنی یک تتر USDT یک دلار آمریکا است) توسط واحد ارز فیات مربوطه و توسط شرکت تترلیمیتد مستقر در هنگ‌کنگ نگهداری و پشتیبانی می‌شود.

توکن‌های تتر می‌توانند به ارزهای مختلفی متصل شوند که پر‌کاربردترین آن USDT است که قرار است توسط دلار آمریکا پشتیبانی شود. همچنین تترهای یورو (EURT) و تترهای متصل به ین ژاپن نیز در حال حاضر موجود هستند.

چرا تتر (USDT) مهم است

واریز و برداشت دلار به شکل عادی در صرافی‌های خارجی روندی زمانبر است و به طور متوسط برای پردازش آن‌ها چندین روز کاری زمان لازم است. اگر هم واریز و برداشت شما همزمان شود با تعطیلی بانک‌ها یا آخر هفته بر این زمان افزوده می‌گردد. در عوض، این رمزارز تراکنش‌ها را در عرض چند دقیقه انجام می‌دهد. این موضوع برای معامله‌گران ارزهای دیجیتال که معمولا می‌خواهند خیلی سریع دارایی‌های خود را جابه‌جا کنند و از نوسانات قیمت سود ببرند یک مزیت بزرگ به شمار می‌رود.

تراکنش‌ها در شبکه‌ی بین بانکی بین‌المللی «سوییفت» بسیار گران هستند. کارمزد هر تراکنش در این شبکه بیش از ۲۰ دلار و به طور متوسط ۳۰ دلار است. گذشته از این، اگر از پولی که صرافی مورد نظر ساپورت نمی‌کند استفاده کنید، بانک هزینه‌های سنگینی برای تبدیل پول و انتقال به خارج از کشور از شما کسر می‌کند و درصدی از پولتان را به‌عنوان کارمزد برمی‌دارد. اما تتر برای انتقال پول بین کیف پول‌هایتان از شما هیچ کارمزدی کم نمی‌کند. البته شاید بلاکچینی که تراکنش بر بستر آن صورت می‌پذیرد کارمزد شبکه بسیار ناچیزی – کمتر از یک دلار – از شما بگیرد.

موارد استفاده Tether (USDT)

دسترسی سریع به ثبات بازار: فرض کنید ۱ بیت کوین با قیمت ۴۰۰۰۰ دلار خریده‌اید. کمی بعد قیمت به ۶۰۰۰۰ دلار می‌رسد. خیلی سریع و آسان بیت‌کوین‌های خود را به تتر تبدیل می‌کنید و ۶۰۰۰۰ واحد USDT ذخیره می‌کنید. سپس قیمت بیت کوین سقوط می‌کند و به ۵۰۰۰۰ دلار می‌رسد، اما ارزش سرمایه شما همچنان ۶۰۰۰۰ دلار است و می‌توانید با آن در قیمت‌های پایین بیت‌کوین بیشتری بخرید.

به راحتی وجوه را بین صرافی‌ها جابه‌جا کنید: با تتر، می‌توانید وجوه خود را خیلی سریع بین صرافی‌ها جابه‌جا کنید. این می‌تواند برای معاملات آربیتراژ (آربیتراژ یکی از مفاهیم مهم در علم اقتصاد و به معنی کسب سود از تفاوت قیمت هم‌زمان یک دارایی بین دو یا چند بازار است) با سایر توکن‌ها نیز مفید باشد.

محافظت از سرمایه: در کشورهای با تورم سالانه بالا، یکی از روش‌های حفظ ارزش سرمایه، خرید طلا و دلار است. با ظهور ارزهای دیجیتال، مردم سرمایه‌های خود را در این بازارها نیز وارد کردند. نوسان بیش از حد رمزارزهای معمولی، سرمایه‌گذاران را با ریسک ضرر روبه‌رو می‌کند اما سرمایه‌گذاری در تتر با توجه به ارزش ثابت آن ریسکی برای سرمایه‌گذاران ندارد. در سال‌های اخیر در کشورهایی مانند ونزوئلا و ترکیه مردم برای فرار از اثرات کاهش ارزش پول ملی به رمزارزها به خصوص تتر پناه آورده‌اند.

معاملات به سبک فارکس: از آنجایی که USDT به USD متصل است، می‌توانید با مبادله‌ی ارزهای محلی (غیر آمریکایی) به USDT زمانی که ارزش آنها در برابر USD بالا است، معاملاتی به سبک فارکس انجام دهید.

عدم نیاز به سیستم بانکی: در صورتی که معاملات در بازار ارزهای دیجیتال با پول فیات انجام شود، نیاز است که تراکنش‌ها از طریق سیستم بانکی ثبت شوند. ممکن است برای ثبت یک معامله و دریافت پول از این سیستم چند روز زمان لازم باشد. وجود رمزارز تتر این مشکل را نیز حل کرده است. شما در عرض چند ثانیه می‌توانید معامله خود را ببندید و در عرض چند دقیقه به کیف پول خود انتقال دهید. این سرعت عمل باعث می‌شود که امکان بیشتری برای شرکت در معاملات و کسب سود داشته باشید.

انتقال سریع و ارزان پول: انتقال پول در بستر بانکی و در شبکه سوئیفت هزینه بالایی دارد. این مساله در صورت عدم پشتیبانی صرافی از پول شما مهم‌تر می‌شود. در این حالت شما مبلغ زیادی را باید صرف تبدیل پول در صرافی‌ها و انتقال آن از سیستم بانکی کنید. تتر این امکان را فراهم کرده که شما بدون مراجعه به صرافی و سیستم بانکی و تنها با پرداخت هزینه‌ی کارمزد شبکه بلاک‌چین، هر مقدار پول را از یک گوشه دنیا به گوشه دیگر ارسال کنید. این اتفاق فقط در چند دقیقه رخ می‌دهد.

نحوه ذخیره Tether (USDT)

به غیر از بایننس و سایر صرافی‌های ارزهای دیجیتال، می‌توانید USDT خود را در کیف پول‌های رمزنگاری مختلف ذخیره کنید که شامل کیف پول‌های وب و موبایل (مانند Trust Wallet) یا کیف پول‌های سخت‌افزاری ذخیره‌سازی سرد (مانند Ledger) می‌باشد. از آنجایی که USDT بر روی طیف وسیعی از بلاک‌چین‌های مختلف صادر می‌شود، باید اطمینان حاصل کنید که آن را از یک شبکه و به همان شبکه منتقل می‌کنید.

به عنوان مثال، اگر به صفحه برداشت بایننس USDT بروید، پنج گزینه شبکه مختلف برای انتقال به آن پیدا خواهید کرد: زنجیره بایننس (BEP2)، زنجیره هوشمند بایننس (BEP20)، اتریوم (ERC20)، تتر (OMNI) و ترون ( TRC20).

باید خیلی مراقب باشید اگر از شبکه‌ی اشتباه استفاده کنید ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید. به عنوان مثال، اگر بخواهید Omni USDT را به آدرس ERC-20 USDT ارسال کنید، به احتمال زیاد انتقال شما از بین خواهد رفت.

توجه داشته باشید که از دسامبر ۲۰۲۰، ERC-20 USDT تنها نوع پشتیبانی شده توسط Ledger است. این بدان معناست که USDT در حال اجرا بر روی بلاک‌چین بیت‌کوین (Omni Layer) برای انتقال به کیف پول‌های سخت‌افزاری لجر در دسترس نیست.

سایر ارزهای دیجیتال تتر

به غیر از USDT، تتر استیبل کوین‌های دیگری نیز دارد:

EURT: یک کوین تتر متصل به یورو
CNHT: یک کوین تتر متصل به یوان چین
XAUT: یک کوین تتر متصل به شمش‌های طلا. شرکت Tether پس از تجربه موفق رمزارز تتر (USDT)، خبر از پروژه جدید تترگلد (Tether Gold) با پشتیبانی از طلای فیزیکی (XAU) بر بستر بلاک‌چین داده است.

در صفحه‌ی شفافیت Tether می‌توانید ببینید چه مقدار از هر کوین در بلاک‌چین‌های مختلف در گردش است.

جمع‌بندی

استیبل کوین‌ها راحتی زیادی را در دنیای تجارت ارزهای دیجیتال ایجاد کرده‌اند، زیرا نیاز معامله‌گران به تبدیل چندین برابری بین ارزهای فیات و کریپتو را کاهش می‌دهند. به این ترتیب، USDT یک دارایی مفید برای معاملات ارزهای دیجیتال به شمار می‌آید. حجم معاملات تتر در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که معامله‌گران به استیبل کوین‌ها اعتماد کرده‌اند، به غیر از USDT، شما می‌توانید از سایر استیبل کوین‌ها مانند BUSD، USDC، TUSD و PAX نیز استفاده کنید.

در انتهای مقاله لازم می‌دانم یک نکته بسیار مهم را برای خوانندگان دیجی‌کالا مگ عنوان کنم، همیشه نقدی که به تتر می‌شود غیرمتمرکز بودن آن است و این بدین معنی است که این استیبل کوین توسط ارگان مرکزی هدایت و نظارت می‌شود. وقتی به دقت در کد‌های قرارداد هوشمند این استیبل کوین نگاهی می‌اندازیم (به علت تخصصی بودن موضوع ترجیح داده شد این مسئله به صورت خیلی ساده عنوان گردد) متوجه می‌شویم خط اول بدنه این تابع نشان می‌دهد که کاربرانی که در لیست سیاه قرار دارند امکان اجرای این تابع را ندارند، به عبارت دیگر نمی‌توانند تتر‌های خود را به والت دیگری انتقال دهند و تترهای آن‌ها بلوکه شده است.

هرچند کمپانی تتر مدعی است برای جلوگیری از پولشویی و بلوکه کردن موجودی افراد تحت تعقیب قانونی از این قابلیت استفاده می‌کند این موضوع دقیقا در تناقض با غیرمتمرکز بودن این ارز است و از لحاظ فنی یک کنترل‌کننده مرکزی به نام کمپانی تتر می‌تواند ارزهای کاربرانش را بلوکه کند.

منبع: Binance Academy

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲ دیدگاه
  1. erfan

    سلام و خسته نباشید. یه سئوال واسم پیش اومده و جایی نتونستم توی گوگل پیدا کنم که پاسخ داده باشه. برای اینکه تراکنشی بین دوتا کاربر تتر انجام بگیره باید به سرور خاصی متصل شد؟ مثلا آلیس میخواد ۱ دلار تتر به سارا ارسال کنه، آیا آلیس باید اول به سرور تتر وصل بشه مبلغ مورد نظر از سرور تتر به سارا ارسال بشه؟ یا کاملا نظیر به نظیر انجام میشه؟ یعنی p2p

  2. میلاد

    سلام تتر هم مثل دیگر ارزهای دیجیتال کاربردهای خودش رو داره ولی باز باید به طور کلی بررسی کنیم که تتر هم معاملات خودش رو داره که در سراسر دنیا در صرافی ها زیادی انجام میشه یکی از این صرافی ها یوبیتکس هست که بسیار می تونه کمکمون کنه تا بتونیم اطلاعات زیادی در مورد ارزهای دیجیتال بدست بیاریم و در زمینه معاملات هم بهتر عمل کنیم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه