از کجا بدانیم گوشی ساخت کجاست؟ روش‌های تشخیص کشور سازنده گوشی

۵ اسفند ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
از کجا بدانیم گوشی ساخت کجاست

یکی از پرسش‌هایی که قبل از خرید گوشی ذهن کاربران را مشغول می‌کند این است که گوشی ساخت کجاست؟ برای دانستن این مورد، در گذشته روش‌های راحتی وجود داشت. البته الان هم پاسخ به این پرسش که از کجا بدانیم گوشی ساخت کجاست، سخت نیست. اما هر کسی دیگر نمی‌تواند به سادگی از آن سر در بیاورد. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مطلب به روش‌های تشخیص شرکت سازنده‌ی گوشی بپردازیم.


از کجا بدانیم گوشی ساخت کجاست؟


مقدمه

این روزها کمتر کسی به شرکت سازنده گوشی اهمیت می‌دهد. تشخیص گوشی اصلی از تقلبی با روش‌هایی که اکنون وجود دارد اصلا کار سختی نیست. گوشی که اصل نباشد، آپدیت دریافت نمی‌کند، رابط کاربری عجیبی دارد، اپ‌های پیش‌فرض آشنایی درون آن نصب نیست و کلی مشکلات دیگر. از طرفی گوشی اگر اصل نباشد، از پکیج و بسته‌بندی آن هم می‌توان چنین چیزی را تشخیص دهد.

اما اینکه بدانیم گوشی‌مان ساخت کجاست،‌ گاهی اوقات برای دانستن اصل یا فرع بودن آن نیست. این روزها همه‌ی ما می‌دانیم که شرکت‌های متعددی وظیفه‌ی مونتاژ گوشی‌ها را بر عهده دارند. این یعنی امکان ندارد گوشی آیفونی که به دست شما می‌رسد،‌ ساخت آمریکا باشد چون اپل گوشی‌هایش را عمدتا در چین و بعضا در هند تولید می‌کند. سامسونگ خیلی کم، گوشی‌هایش را در کشور کره می‌سازد؛ بزرگ‌ترین خطوط تولید کشور کره‌ای در ویتنام و هند قرار دارند.

از کجا بدانیم گوشی ساخت کجاست

گاهی اوقات، شرکت سازنده به معنای کیفیت بیشتر هم هست. پیش می‌آید خطوط مونتاژ یک گوشی در یک کشور خاص مثلا هند، به صورت کلی ضعیف‌تر از کیفیت مونتاژ همان گوشی اما ساخت ویتنام باشد. در نتیجه کاربر می‌خواهد مطمئن شود که گوشی ساخت کجاست و سپس به خرید آن اقدام کند.

برای این منظور سه راه وجود دارد. یا از فروشنده این موضوع را بپرسد، یا از روی جعبه این موضوع را چک کند و ببیند گوشی در چه کشوری ساخته شده یا گوشی را روشن کرده و با استفاده از کد IMEI آن، به انجام این کار اقدام کند. البته اگر کد IMEI روی جعبه درج شده باشد، نیازی به روشن کردن گوشی هم نیست و با استفاده از یک گوشی دیگر می‌توانید فرایند را چک کنید. چک کردن از روی جعبه یا پرسیدن از فروشنده که فرایند خاصی ندارد اما بررسی از طریق کد IMEI، کمی طولانی‌تر است.


گوشی ساخت کدام کشور باشد بهتر است؟

این سوال بسیار پرتکراری است که همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، این روزها خیلی اهمیت ندارد. بسیاری از خطوط مونتاژ، قطعات را در حالی دریافت می‌کنند که کشور سازنده‌ی گوشی روی کیفیت آن‌ها نظارت کامل دارد. الان میلیون‌ها گوشی آیفون در کشور چین ساخته می‌شوند. اما تمام قطعاتی که به خطوط مونتاژ اپل در این کشور ارسال می‌شود، زیر نظر اپل تولید می‌شوند. در نتیجه از بالاترین کیفیت ساخت برخوردار هستند.

با این حساب، با توجه به تمام موارد، معمولا گوشی‌های ساخته شده در کشورهای سازنده‌ی خود گوشی، بهترین کیفیت را دارند. مثلا کره‌ی جنوبی، گوشی‌های سامسونگ را با بالاترین کیفیت تولید می‌کند. البته گوشی‌های سامسونگ را ویتنام و هند هم خوب تولید می‌کنند که در این بین، مونتاژهای ویتنام طرفداران به مراتب بیشتری دارند. علاوه بر این‌ها، فنلاند، کیفیت مونتاژ بسیار فوق‌العاده‌ای دارد، فرانسه، آمریکا و کانادا هم در زمینه‌ی ساخت گوشی فوق‌العاده هستند. برزیل، مالزی، مکزیک و… هم عملکرد متوسطی دارند.

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A54 5G دو سیم کارت ظرفیت 256 گیگابایت و رم 8 گیگابایت - ویتنام

از کجا بدانیم گوشی آیفون ساخت کجاست؟

گوشی‌های آیفون را معمولا چین تولید می‌کند. چون فاکسکان، بزرگ‌ترین شرکت مونتاژ آیفون در چین قرار دارد. البته در چند سال گذشته هند هم وارد عمل شده و به طور محدودی برخی از آیفون‌ها در هند تولید می‌شوند ولی تقریبا تمام این مدل‌ها برای بازار هند هستند.

گوشی موبایل شیائومی مدل 13T Pro دو سیم کارت ظرفیت 512 گیگابایت و رم 12 گیگابایت

از کجا بفهمیم گوشی سامسونگ ساخت کدام کشور است؟

کد ساخت گوشی سامسونگ

فرقی نمی‌کند گوشی سامسونگ داشته باشید یا شیائومی یا هر گوشی اندرویدی دیگر. برای چک کردن کشور سازنده، کافی است کد IMEI آن را به دست بیاورید. کد IMEI هم معمولا روی جعبه درج شده و هم گاهی اوقات روی درگاه سیم‌کارت. از طرفی وقتی گوشی را روشن کنید، می‌توانید به قسمت شماره‌گیر رفته و کد معروف #۰۶#* را هم شماره‌گیری کنید (ستاره مربع صفر شش مربع). وقتی کد IMEI گوشی خود را به دست آوردید، از چپ به راست، دو عدد هفتم و هشتم را یادداشت کنید. این دو رقم به شما می‌گویند گوشی شما ساخت کجاست.

برای مثال اگر IMEI یک گوشی ۱۲۳۴۵۶۷۸۹۱۰۱۱۱۲ باشد، ۷۸، عددی است که برای تعیین کشور سازنده‌ی گوشی به آن نیاز داریم. حالا کد گوشی را در جدول زیر بررسی کنید تا متوجه شوید گوشی ساخت کدام کشور است. لازم به ذکر است کد کشور سازنده گوشی شیائومی، کد ساخت گوشی سامسونگ و… هم از این طریق یکسان است.

کد کشور سازنده
۰۰ کره‌ی جنوبی
۵۰/۰۵ برزیل، آمریکا، فنلاند
۸۰/۰۸ آلمان، چین
۱۰/۰۱ فنلاند
۲۰/۰۲ امارات متحده عربی،‌ هند
۳۰/۰۳ چین، کره‌ی جنوبی
۴۰/۰۴ چین، انگلستان
۶۰/۰۶ هنگ‌کنگ، چین، مکزیک، فرانسه
۱۳ آذربایجان
۰۷ آلمان
۲۰ آلمان
۷۰ فنلاند
۹۱ فنلاند
۴۱ انگلستان
۴۴ انگلستان
۱۸ سنگاپور
۶۷ آمریکا
۷۱ مالزی
۸۱ چین
۰۹ هند، ویتنام

وب‌سایت تشخیص کشور سازنده گوشی

شماره سریال گوشی و کشور سازنده سامسونگ

اما اگر دو روش بالا برای تشخیص کشور سازنده‌ی گوشی کارساز نبود، آخرین روش این است که به وب‌سایت imei.info رفته و کد IMEI گوشی خود را درون آن وارد کنید. سپس روی عبارت I am Human کلیک کرده و مطابق دستورالعمل پیش بروید. در نهایت روی گزینه‌ی Check کلیک کنید.

از کجا بفهمیم گوشی ساخت کجاست شیائومی

تصویری مطابق شکل بالا برایتان باز می‌شود که حالا باید روی گزینه‌ی Samsung Warranty / SN / Carrier Check کلیک کنید. در مرحله‌ی آخر هم View Sample را انتخاب کنید.

از کجا بدانیم گوشی ساخت کجاست

در منوی باز شده، روبروی Manufacturer، می‌توانید کشور سازنده گوشی را هم مشاهده کنید.

کد کشور سازنده گوشی شیائومی


از کجا بدانیم گوشی ساخت کجاست؛ سخن پایانی

در این مطلب، سه روش برای یافتن شرکت سازنده گوشی‌های آیفون و گوشی‌های اندرویدی را به شما معرفی کردیم. امیدواریم بتوانید بدون مشکل، با استفاده از این روش‌ها، کشور سازنده‌ی گوشی خود را پیدا کنید. اگر شما هم روش یا روش‌های خاصی را برای فهمیدن کشور سازنده‌ی گوشی سراغ دارید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

منبع: دیجی‌کالا مگ

سوالات متداول درباره کشور سازنده گوشی
کدام کشور بهترین کیفیت ساخت گوشی را دارد؟
شرکت سازنده‌ی خود گوشی، چین، ویتنام، هند، آمریکا و... معمولا کیفیت مونتاژ بسیار بالایی دارند.
آیا آیفون ساخت آمریکا در ایران وجود دارد؟
به سختی می‌توان آیفون با کد LL را در ایران پیدا کرد. معمولا آیفون‌های عرضه شده در ایران ساخت چین و با کد CH هستند.
کد ۱۱ گوشی سامسونگ ساخت کجاست؟
متأسفانه اطلاعاتی در این زمینه در دسترس نیست.
بهترین برنامه تشخیص کشور سازنده گوشی چیست؟
معمولا برای تشخیص کشور سازنده گوشی از برنامه‌ی خاصی استفاده نمی‌شود. این سه روش کاربردی‌تر هستند.
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. رهگذر

    قسمت اخر پولیه!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه