چرا اندروید، اندروید نام‌گذاری شد؟

۱۷ بهمن ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

از زمان رونمایی از اندروید تاکنون حدودا ۱۴ سال می‌گذرد. این سیستم‌عامل در حال حاضر بیشترین کاربر را در سراسر جهان دارد. اما نام «اندروید» حس و حال جالبی دارد که به طور کامل با ماهیت متن‌باز خود این سیستم‌عامل هماهنگ است. اما آیا تاکنون با خود فکر کرده‌اید که این نام از کجا آمده است؟

اندروید یک نام آشنا در دنیای فناوری است که تقریبا می‌توان گفت تمام کاربران فعال در زمینه‌ی فناوری آن را می‌شناسند. این سیستم‌عامل محبوب به عنوان رقیب مستقیم iOS شناخته می‌شود اما کاربران بسیار بیشتری از آن دارد چرا که گوشی‌های زیادی در بازه‌ی قیمتی مختلف از آن به عنوان سیستم‌عامل خود استفاده می‌کنند.

سیاست نام‌گذاری اندروید اما بسیار جالب بوده است. گوگل هر سال برای نام‌گذاری این سیستم‌عامل از نام کیک، شیرینی یا بستنی استفاده می‌کند و دلیل آن مشخص نیست. اما آیا برایتان سوال نشده که چطور اندروید، اینطور نام گرفت؟

یک تاریخچه‌ی کوتاه از اندروید

این روزها همه‌ی ما می‌دانیم که گوگل شرکت صاحب سیستم‌عامل اندروید است. اما این شرکت آمریکایی نبود که آن را طراحی کرد! اندروید .Inc در سال ۲۰۰۳ در ایالت کالیفرنیا تأسیس شد. یعنی دقیقا ۵ سال قبل از اینکه اولین گوشی مجهز به این سیستم‌عامل راهی بازار شود. اندی روبین، ریچ ماینر، ریک سیرز و کریس وایت، افرادی بودند که این شرکت را پایه‌گذاری کردند. اساسا این سیستم‌عامل قرار بود برای دوربین‌های دیجیتال در نظر گرفته شود اما اینطور نشد.

ایده‌ی استفاده از اندروید به عنوان سیستم‌عامل دوربین خیلی دوام نداشت. به تدریج پایه‌گذاران آن متوجه شدند که این سیستم‌عامل پتانسیل بسیار بالایی دارد و می‌تواند به‌راحتی با ویندوز و سیمبین که در آن زمان در گوشی‌های نوکیا خودنمایی می‌کرد رقابت کند. در سال ۲۰۰۵ بود که اندی روبین تلاش کرد با شرکت‌های سامسونگ و HTC قرارداد امضا کند اما این تلاش به جایی نرسید.

در ماه جولای ۲۰۰۵ اما سرنوشت اندروید .Inc عوض شد. گوگل این شرکت نوپا را به ارزش ۵۰ میلیون دلار خریداری کرد و اندی روبین، ریچ ماینر، ریک سیرز و کریس وایت هم به رهبری روبین، به این شرکت پیوستند. گوگل بازاریابی برای این سیستم‌عامل را از همان ابتدای خرید شرکت آغاز کرد و تلاش کرد با شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی و شرکت‌های مخابراتی قرارداد امضا کند. یکی از بهترین قابلیت‌های این سیستم‌عامل اما متن‌باز بودن آن بود که باعث می‌شد توسعه‌دهندگان هرطور که بخواهند با این سیستم‌عامل تعامل برقرار کنند. این دقیقا همان قابلیتی است که همچنان هم در اندروید وجود دارد و به عنوان عامل برتری آن در مقایسه با سیستم‌عامل رقیب یعنی iOS به حساب می‌آید.

در سال ۲۰۰۷، یعنی دو سال بعد از اینکه این شرکت توسط گوگل خریداری شد، اپل از اولین گوشی آیفون رونمایی کند که به شکل قابل ملاحظه‌ای صنعت موبایل را تغییر داد. گوگل هم یک سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۸ اولین گوشی اندرویدی را تحت عنوان T-Mobile G1 رونمایی و راهی بازار کرد. از آن زمان تاکنون گوشی‌های اندرویدی زیادی راهی بازار شدند و اکنون تعداد شرکت‌های فعال در این زمینه هم از انگشتان دست بیشتر است.

نام اندروید از کجا آمده است؟

حالا که متوجه شدیم گوگل طراح این سیستم‌عامل نبوده است، بهتر است برویم سراغ اینکه اصلا چرا این سیستم‌عامل، اینطور نام‌گذاری شد؟ اندروید سال‌ها قبل از اینکه روی این سیستم‌عامل مورد استفاده قرار بگیرد وجود داشت. قبل از آن، این نام بیشتر برای اشاره به ربات‌های شبیه به انسان استفاده می‌شد که در بازی Detroit: Become Humans هم می‌توان چنین چیزی را مشاهده کرد. اولین بار هم در قرن ۱۸ بود که از این نام برای اشاره به ماشین‌هایی استفاده می‌شد که بسیار شبیه به انسان‌ها بودند.

با این حال هیچ یک از این موارد ربطی به اندرویدی که اکنون می‌شناسیم ندارند. البته به صورت مستقیم. قبل از اینکه شرکت اندروید .Inc تأسیس و به گوگل ملحق شود، اندی روبین در بازه‌ی زمانی بین ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۲ در شرکت اپل مشغول به فعالیت بود. او به خاطر علاقه‌ی زیادش به ربات‌ها، به اندروید معروف شده بود. در واقع وب‌سایت Android.Com تا سال ۲۰۰۸، وب‌سایت شخصی خود اندی روبین بود.

خیلی جالب است می‌بینیم اندروید در واقع لقبی بوده که به یکی از کارمندان اپل داده شده بود. شخصی که بعدها تصمیم گرفت سیستم‌عامل اختصاصی خود را تأسیس کرده و به خاطر قابلیت‌های شخصی‌سازی بالا، آن را به بالاترین سطح محبوبیت برساند. اندی روبین دیگر در گوگل کار نمی‌کند چرا که به خاطر یک سری تهمت‌هایی که نمی‌دانیم واقعی بودند یا خیر اخراج شد اما لقبی که به وی داده بودند همچنان به عنوان نام اندروید باقی مانده است.

منبع: How-to-Geek

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۴ دیدگاه
  1. ناشناس

    شما بگید آیا در ایران کاربرد اندروید بیشتر از آیفون نیست؟
    صددرصد معلومه که نه در ایران بلکه در همه کشور کاربرد اندروید خیلی بیشتره. تازه قیمتشم مناسبه اما کیفیت و قدرت آیفون قطعا بیشتر از اندروید هست این رو بدونید ولی من بیشتر طرفدار اندروید.

  2. Keyvan

    هر چی باشه از اندروید بهتره

  3. Sina fakhrahmad

    من galaxy j7 (2016) و galaxy S4 دارم. هردو آپدیت شدن. خیلی دوست دارم اپل داشته باشم. ولی چرا گوگل روی اندرویداش اسم میذاره؟ مثلا انروید ۸:oreo اندروید ۵:lollipop

  4. Parsa

    اپل حرف نداره مخصوصاً مدل ١٣ پرومکس

    1. Seeed

      اپل بیشتر برای پز دادنه اونم دست ثروتمندان

  5. عیسی

    فکر کنم برای Rubin روبین ترجمه بهتری باشه توی گوگل ترنسلیت هم بزنید همینو میگه.

  6. Pezhman

    سلام دوستان
    من هم آیفون ۶s دارم هم شیائومی نوت ۸

    از نظر کیفیت ساخت به طور صد در صد میگم آیفون بهتره

    ولی سیستم آیفون (ios) برای کاربرای «ایرانی» زیاد جالب نیست
    خیلی روان و خوب کار میکنه
    منتها شما ۱. نمی‌تونید به راحتی اندروید اهنگ روی اون گوش بدید
    ۲. باتری آیفون ها حتی در سری های جدید خیلی ضعیفه و فقط به درد کارهای ساده مث واتس اپ و…. میخوره

    از نظر روان بودن آیفون بدون شک‌ میگم یه سر و گردن از اندروید بالا تره

    من از هر دو گوشی که استفاده میکنم
    شیائومی هنگ کردنش از حد گذشته و واقعا اصلا انگار برای هنگ کردن ساختنش نه تلفن هوشمند بودن !!!

    دوستانی که نمیتونند قضیه هنگ و لگ و… رو تحمل کنن اصلا اندروید پیشنهاد نمیکنم چه سامسونگ چه شیائومی چون هر دو رو داشتم

    در ضمن من در تست هایی که انجام دادم آیفون ۶s خیلی از شیائومی نوت ۸ سریع تر بود

    1. Reza

      داداش این نظرت کاملا تعصبی بوده
      تو داری پرچمدار اپل رو با پایین رده شیایومی مقایسه میکنی؟

    2. Aria

      راستش من سامسونگ داشتم ۱۰ ساله باهاش کار کردم هنوز مثل روز اول بدون مشکل کار میکنه

    3. Xiaomi

      قبول ندارم 😐

  7. Saeed

    اپل.آشغاله

    1. Mm

      مطالب طنز؟

  8. امید

    “ما” این شرکت آمریکایی نبود که آن را طراحی کرد!

    باید اصلاح بشه به “اما”

  9. شیما

    چون که کارکردن باهاش راحت تره. زمانی که ایفون داشتم، واقعا دست و پام بسته بود. هر برنامه ای میخواستم باید میرفتم ایتونز و اینا و ارتباط برقرار کردن بین موبایل ها سخت بود (بلوتوث و ..) ولی اندروید به خاطر فراگیر بودنش، کار رو خیلی راحت تر کرد.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه