سامسونگ برای کند کردن گوشی‌هایش دلیل خوبی دارد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
سامسونگ

مدتی قبل مشخص شد که سامسونگ سرعت اپلیکیشن‌ها و بازی‌های درون گوشی‌های خود را پایین می‌آورد. این موضوع سروصدای زیادی راه انداخت و سامسونگ هم با انتشار یک بیانیه، در کنار تایید این خبر اعلام کرد که چنین تصمیمی برای جلوگیری از داغی بیش از حد پردازنده و پردازنده‌ی گرافیکی و افزایش عمر باتری اتخاذ شده است. این نخستین باری نیست که یکی از شرکت‌ها، گوشی‌های خود را کند می‌کند و مثلا در سال ۲۰۲۱ وان‌پلاس هم به دلیل همین اقدام با انتقادات گسترده‌ای روبرو شد.

عصبانیت کاربران کاملا قابل درک است زیرا این افراد مبلغ بالایی را برای گوشی‌های بسیار قدرتمندی هزینه کرده‌اند و می‌خواهند از بهترین عملکرد ممکن بهره ببرند. به همین خاطر اگرچه سامسونگ مستحق تمام این انتقادات است، اما اصلا چرا سامسونگ و دیگر شرکت‌ها چنین کاری را انجام می‌دهند؟

کند کردن یا نکردن؛ مساله این است

زمانی که با یک دستگاه مانند گوشی هوشمند یا تبلت سروکار دارید، عواملی مانند مصرف انرژی، عمر باتری و گرما معمولا بسیار مهم‌تر از عملکرد هستند. اگر با این دید به قضیه‌ی کند کردن گوشی‌های سامسونگ نگاه کنیم، چنین کاری منطقی به نظر می‌رسد.

سامسونگ

در نمودار بالا می‌توانید تفاوت مصرف انرژی بین دو حالت مختلف بازی موجود در گلکسی S22 اولترا را مشاهده کنید. در حالتی که قابلیت مربوط به کند کردن اپلیکیشن‌ها غیرفعال است، در ابتدا این بازی انرژی بسیار زیادی را مصرف می‌کند اما بعد از چند دقیقه به دلیل فشار زیاد بر پردازنده، عملکرد آن دچار افت می‌شود. با غیرفعال کردن این حالت، اگرچه اپلیکیشن موردنظر می‌تواند سرعت بیشتری داشته باشد، اما از سوی دیگر گوشی زودتر داغ می‌شود و شارژ باتری با سرعت بیشتری خالی می‌شود. در ادامه می‌توانید نمودار مربوط به فریم‌ریت بازی موردنظر در دو حالت مختلف را مشاهده کنید.

سامسونگ

همانطور که می‌توانید ببینید، بعد از چند دقیقه فریم ریت بازی که در حالت نامحدود اجرا شده، هم‌سطح بازی مبتنی بر عملکرد محدود شده است. از طرف دیگر اگر بازی موردنظر بدون محدودیت اجرا شود، در چند دقیقه‌ی نخست برای ارائه‌ی عملکرد بهتری انرژی قابل توجهی را مصرف می‌کند. اگرچه فقط با انجام یک آزمایش نمی‌توانیم به طور همه‌جانبه به این موضوع بپردازیم، اما همین چند نمودار نشان می‌دهند که حتی برای دقایق ابتدایی هم اپلیکیشن‌ها و بازی‌هایی که دارای محدودیت نیستند، می‌توانند فشار بسیار زیادی به باتری وارد کنند. همچنین فشار بیشتر بر پردازنده، منجر به داغ شدن گوشی می‌شود و حرارت هم مهم‌ترین قاتل باتری به حساب می‌آید.

آیا سازندگان تراشه‌ها می‌توانند هر ساله عملکرد بهتری ارائه کنند؟

کوالکام

اگرچه محدود کردن عملکرد گوشی‌های سامسونگ تا حدی قابل توجیه به نظر می‌رسد، اما سامسونگ نباید چنین کاری را به طور مخفیانه انجام می‌داد. زیرا بالاخره کاربران صاحب‌اختیار گوشی خود هستند و مطمئنا برخی از آن‌ها می‌خواهند با فدا کردن عمر باتری، از عملکرد بهتری استفاده کنند. با این حال، تقریبا تمام کاربران متوجه افت عملکرد گوشی‌های سامسونگ و وان‌پلاس نشده‌اند. این در حالی است که عمر باتری برای تمام کاربران محسوس است.

همانطور که احتمالا می‌دانید، تراشه‌ها به حدی پیشرفت کرده‌اند که دیگر نسبت به نسل قبلی خود نمی‌توانند به طور قابل توجهی عملکرد بهتری ارائه کنند. در این میان برای اینکه نهایت توان تراشه مورد استفاده قرار بگیرد، انرژی زیادی از باتری مصرف می‌شود که همین موضوع منجر به داغ شدن بدنه هم خواهد شد. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، نه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و نه اگزینوس ۲۲۰۰ نمی‌توانند اوج عملکرد خود را برای زمان زیادی حفظ کنند. البته برخی بر این باور هستند که چنین مشکلی تا حد زیادی مربوط به فناوری ساخت ۴ نانومتری سامسونگ برمی‌گردد.

از سوی دیگر، چیپست پرچم‌دار دایمنسیتی ۹۰۰۰ مدیاتک از فناوری ۴ نانومتری TSMC استفاده می‌کند. طبق تست‌های صورت گرفته، پردازنده‌ی موجود در این تراشه عملکرد مشابه یا حتی بهتر از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را ارائه می‌کند و چنین کاری را با ۲۰ درصد مصرف انرژی کمتر انجام می‌دهد. این یعنی چیپست موردنظر کمتر داغ می‌شود و در نتیجه برای زمان بیشتری می‌تواند اوج عملکرد خود را حفظ کند. گفته می‌شود اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس هم توسط TSMC ساخته خواهد شد که باید ببینیم نسبت به نسل قبلی از نظر عملکرد و مصرف انرژی چه حرفی برای گفتن دارد.

سامسونگ

در حال حاضر شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌ها و تراشه‌ها برای ارائه‌ی عملکرد بسیار بهتر تحت فشار زیادی قرار دارند ولی چنین انتظاراتی چندان واقع‌بینانه نیستند. شاید زمان آن رسیده که انتظارات مربوط به جهش عملکرد سالانه‌ی تراشه‌ها را کنار بگذاریم و سازندگان تراشه‌ها هم به جای تمرکز بر بهبود سرعت، بیش از پیش روی حفظ اوج عملکرد و کاهش مصرف انرژی سرمایه‌گذاری کنند.

در هر صورت در حال حاضر در دورانی که قرار داریم که گوشی‌های پرچم‌دار قدرتمند نمی‌توانند نهایت توان سخت‌افزاری خود را ارائه دهند ولی از سوی دیگر کاربران با خرید گوشی‌های میان‌رده می‌توانند از عملکرد مبتنی بر پایداری بیشتری بهره ببرند. خوشبختانه سامسونگ اخیرا یک آپدیت نرم‌افزاری برای سری S22 منتشر کرده که به کاربران اجازه می‌دهد کند کردن اپلیکیشن‌ها را متوقف کنند و از نهایت توان گوشی خود به بهای افزایش فشار بر باتری بهره ببرند.

منبع: Android Authority

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۶ دیدگاه
  1. حمید معنوی

    احساساتی نشو داداش من

  2. ادم

    همه این کارا بخاطر پوله سامسونگ از قصد گوشیای قدیمیشو کند میکنه تا کاربراش به سمت گوشیای جدیدش مهاجرت کنن

  3. سید

    به امید پیشرفت

  4. Erfan

    هنوز خیلی مونده به بایونک اپل برسن😂😂

  5. تاثیر گذار

    تموم شد خیلی تاثیر گذار بود😂😂😂

  6. علیرضا

    من خودم سامسونگ دارم کارش کاملا منطقیه برای دمای گوشی و طول عمر اینکارو میکنه و امکانات خوبی هم داره این اپ من ک خیلی راضیم بهتر از این او وجود نداره

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه