چرا نیکون و کانن از دوربین‌های DSLR قطع امید کرده‌اند؟

۲۹ تیر ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
دوربین‌های DSLR

مدتی قبل شرکت نیکون اعلام کرد که بعد از ۶۳ سال دیگر دوربین‌های DLSR جدید را توسعه نمی‌دهد و در عوض تمام تمرکز خود را به ساخت دوربین‌های بدون آینه معطوف می‌کند. کانن هم ماه‌ها قبل گفت که EOS-1DX Mark III آخرین دوربین DSLR پرچم‌دار این شرکت خواهد بود.

تا همین چند سال قبل، دوربین‌های DSLR به عنوان گزینه‌‌های بهتر نسبت به دوربین‌های بدون آینه در نظر گرفته می‌شدند. اما حالا مدل‌های بدون آینه به حدی بهبود پیدا کرده‌اند که مدل‌های DSLR دیگر نمی‌توانند در برابر آن‌ها عرض اندام کنند. بسیاری از عکاسان حرفه‌ای به دلیل سرعت بالای دوربین‌های DSLR از این مدل‌ها استفاده می‌کنند. به عنوان مثال دوربین کانن ۱DX III در هر ثانیه می‌تواند تا ۱۶ عکس با فوکوس خودکار فعال ثبت کند.

دوربین‌های DSLR

از سوی دیگر، بخش بزرگی از عکاسان حرفه‌ای همچنان به استفاده از منظره‌یاب اپتیکال علاقه دارند. همچنین بدنه‌های دوربین‌های DLSR پرچم‌دار بسیار بزرگ و سنگین است که این مشخصه به‌خصوص برای عکاسان ورزشی و حیات وحش اهمیت زیادی دارد زیرا باید از لنزهای بسیار بزرگی استفاده کنند. در ضمن نباید عمر باتری بالای این نوع دوربین‌ها را از قلم بیندازیم.

اما حالا دوربین‌های بدون آینه بخش بزرگی از این نگرانی‌ها را برطرف کرده‌اند. البته عمر باتری همچنان مهم‌ترین ضعیف این نوع دوربین‌ها نسبت به مدل‌های DSLR محسوب می‌شود. با این حال در دیگر زمینه‌ها به حدی بهبود یافته‌اند که روز‌به‌روز مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرند.

به عنوان مثال می‌توانیم به فوکوس خودکار اشاره کنیم. اگرچه سنسور‌های دوربین‌های DSLR در زمینه‌ی فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز عملکرد خیلی خوبی دارند، اما مدل‌های بدون آینه از تعداد بیشتری از پیکسل‌های تشخیص فاز که مستقیما روی سنسور قرار گرفته‌اند، بهره می‌برند. همین مشخصه منجر به فوکوس خودکار سریع‌تر و دقیق‌تر می‌شود.

دوربین‌های DSLR

همچنین باید به مزیت دوربین‌های بدون آینه برای فیلمبرداری اشاره کنیم. در حال حاضر بسیاری از عکاس‌ها باید فیلمبرداری هم انجام دهند. با وجود اینکه مدل‌های DSLR پرچم‌دار در این زمینه عملکرد خیلی خوبی دارند، اما واقعیت این است که مدل‌های بدون آینه کیفیت بسیار بهتری را در زمینه‌ی فیلمبرداری ارائه می‌دهند. در ضمن بسیاری از دوربین‌های بدون آینه از سیستم لرزشگیر داخلی بهره می‌برند و به همین خاطر دیگر نگران وجود یا عدم وجود این مشخصه در لنز نخواهید بود. حالا که صحبت از لنز شد، باید بگوییم که لنزهای ساخته شده برای دوربین‌های بدون آینه معمولا کوچک‌تر، سبک‌تر و از نظر اپتیکی بهتر هستند.

در این میان قیمت دوربین هم اهمیت بسیار زیادی دارد. ساخت دوربین‌های بدون آینه معمولا راحت‌تر است و به همین خاطر نسبت به مدل‌های پرچم‌دار DSLR معمولا قیمت کمتری دارند. به عنوان مثال دوربین نیکون Z9 حدود ۱۰۰۰ دلار ارزان‌تر از دوربین D6 است و از سوی دیگر ۱DX III حدود ۵۰۰ دلار گران‌تر از دوربین بدون آینه‌ کانن R3 است.

سخن آخر

دوربین‌های DSLR

برخی عکاسان، به‌خصوص آن‌هایی که به تازگی دوربین DSLR خریده‌اند، ممکن است از کنار گذاشتن این نوع دوربین‌ها توسط شرکت‌ها ناراحت باشند. اما خوشبختانه نیکون اعلام کرده که به ساخت مدل‌های فعلی ادامه می‌دهد و کانن هم قرار است مدل‌های جدید DSLR پایین‌رده و میان‌رده را راهی بازار کند.

اما واقعیت این است که سرعت پیشرفت دوربین‌های بدون آینه بسیار بیشتر از حد انتظار است و مثلا سونی به تازگی از سنسورهای جدیدی رونمایی کرده که نسبت به مدل‌های فعلی می‌توانند دو برابر نور بیشتری دریافت کنند. بنابراین همانطور که در حال حاضر کاربران کم سن‌و‌سال گوشی‌های معمولی را به یاد ندارند، در آینده‌ی نزدیک عکاسان جوان مدل‌های DSLR را به طور کامل فراموش خواهند کرد.

منبع: Engadget

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه