خلاصه‌ی WWDC 2022؛ هرآنچه در رویداد دیشب اپل معرفی شد

۱۷ خرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
WWDC 2022 اپل

در این مطلب به صورت خیلی خلاصه به تمام آنچه که اپل در کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان خود (WWDC 2022) رونمایی کرد می‌پردازیم. همچنین اگر به هر دلیلی موفق به تماشای مراسم نشدید، می‌توانید ویدیوی بالا را که در ۱۳ دقیقه، تمام اتفاقات شب گذشته را مرور می‌کند، مشاهده کنید.

اپل هر سال رویدادی را برای رونمایی از سرویس‌ها و خدمات نرم‌افزاری خود و همچنین چند سری محصولات سخت‌افزاری برگزار می‌کند. رویدادی که با نام WWDC (کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان) شناخته می‌شود و در آن توسعه‌دهندگان می‌توانند از امکاناتی که اپل در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، در راستای طراحی اپلیکیشن‌های جدید متناسب با سیستم‌عامل‌های جدید استفاده کنند.

WWDC 2022 اپل شب گذشته برگزار شد و در جریان آن هم محصولات بسیار زیادی رونمایی شدند. از سیستم‌عامل‌های جدید گرفته تا بهبود اپلیکیشن‌های مختلف و رونمایی از مک‌بوک ایر و مک بوک پرو با تراشه‌ای جدید و قدرتمند. بدون فوت وقت می‌پردازیم به خلاصه‌ی مراسم دیشب.

iOS 16

iOS 16 logo

گل سرسبد WWDC 2022 اپل، سیستم‌عامل iOS 16 بود. iOS سیستم‌عامل گوشی‌های هوشمند اپل یعنی آیفون‌هاست و دیشب هم از شانزدهیم نسخه‌ی آن رونمایی شد. اپل در این نسخه بیشتر تمرکز خود را روی شخصی‌سازی منعطف کرد؛ بخشی که همیشه در آن، ضعیف‌تر از شرکت رقیب یعنی گوگل و سیستم‌عامل فوق‌العاده آزادش یعنی اندروید بود.

بیشترین تغییر را در iOS 16 در بخش صفحه‌ی قفل یا همان لاک‌اسکرین شاهد هستیم که تقریبا می‌توانیم بگوییم تمام بخش‌های آن امکان شخصی‌سازی شدن پیدا کرده‌اند. اکنون کاربران می‌توانند از اعمال فیلترهای رنگی گوناگون گرفته تا فونت ساعت و… را شخصی‌سازی کنند. در واقع بهتر است بگوییم هر چیزی که در منوی قفل یا همان لاک‌اسکرین وجود دارد اکنون امکان شخصی‌سازی شدن را دارد. همچنین امکان اضافه شدن ویجت‌های مختلف به صفحه‌ی قفل فراهم شده تا بدین ترتیب دیگر iOS از این حیث عقب‌تر از سیستم‌عامل رقیب یعنی اندروید نباشد.

همچنین کاربران اکنون می‌توانند یک سری تصاویری را که گوشی به آن‌ها پیشنهاد می‌دهد به عنوان تصاویر صفحه‌ی قفل انتخاب و حتی بین آن‌ها سوییچ کنند تا بدین ترتیب این صفحه دیگر یکنواخت و خسته‌کننده نباشد. شاید جالب باشد اما اپل حتی به این بخش هم دقت کرده که ساعت، روی تصویر صفحه‌ی قفل قرار نگیرد و در پشت آن به نمایش در بیاید. یک اتفاق جالب که واقعا تحسین‌برانگیز است.

Live screen هم یک قابلیت جدید دیگر برای صفحه‌ی قفل است که به کاربر اجازه می‌دهد از وضعیت یک اپلیکیشن به صورت مداوم مطلع شود. مثلا یک مسابقه در حال برگزاری است و هر لحظه نتایج آن آپدیت می‌شود. در صفحه‌ی قفل آیفون‌های مجهز به iOS 16 می‌توانید به صورت زنده این تغییرات را مشاهده کنید. امکان «فوکوس» (Focus) که برای فیلتر کردن اعلانات غیر ضروری بود هم اکنون به لاک‌اسکرین آمده تا کاربران فقط اعلانات مهم را در این صفحه مشاهده کنند.

اپلیکیشن‌های اپل

Apple iOS 16 iPhone software will reportedly add lots of changes

  • پیام‌رسان اپل هم یک قابلیت بسیار کاربردی و جذاب دریافت کرده که به کاربران اجازه می‌دهد پیام ارسالی خود را ویرایش یا حتی Undo کنند. همچنین امکان جذاب SharePlay هم قرار است به پیام‌رسان اپل اضافه شود تا بدین ترتیب کاربران در اپلیکیشن پیام‌رسان هم قادر به تماشای محتوایی باشند که مخاطب‌شان به اشتراک می‌گذارند.
  • تبدیل گفتار به متن یک قابلیت بسیار خوب و جذاب دریافت کرده است. این قابلیت به آن‌ها اجازه می‌دهد وقتی یک فرمان صوتی را صادر می‌کنند، صفحه کلید باز بماند تا اگر کاربر تمایل داشت، در لحظه بتواند بین حالت مختلف تایپ، سوییچ کند. همچنین کاربران می‌توانند یک متن را انتخاب کرده و با گفتن یک کلمه، آن را جایگزین متن انتخابی کنند. امکان قرار دادن علائم نگارشی به صورت خودکار و همچنین پیشنهاد خودکار ایموجی هم از جمله قابلیت‌های اضافه شده به Dictation است.
  • لایو تکست در iOS 15 هم یک سری بهبودی‌هایی داشت اما اپل این‌بار هم تا حدودی آن را بهبود بخشید تا بلکه بتواند با گوگل لنز که ابزار قدرتمند گوگل به حساب می‌آید رقابت کند. از جمله قابلیت‌های خوبی که به این سرویس اضافه شده، امکان تبدیل خودکار واحد پولی است که وقتی در اپلیکیشن دوربین مشغول استفاده از لایو تکست هستید فعال می‌شود. همچنین هنگام استفاده از این سرویس برای اسکن یک فایل، امکان ترجمه‌ی خودکار آن هم وجود خواهد داشت. لازم به ذکر است قابلیت اسکن لایو تکست به اپلیکیشن ترجمه در iOS هم اضافه خواهد شد.
  • نقشه‌ی اپل اکنون در کشورهای بیشتری در دسترس قرار دارد و از شهرهای بیشتری در آمریکا پشتیبانی می‌کند. پشتیبانی از تابلوها، مسیریابی با چند توقف در حین مسیر، امکان اضافه کردن توقف‌های بیشتر در طول مسافرت از طریق سیری و… از جمله قابلیت‌های خوبی هستند که به نقشه اضافه شده‌اند.
  • امکان کنترل فرزندان در iOS 16 بسیار راحت‌تر سده است. والدین اکنون می‌توانند یک دستگاه جدید نظیر آیپد را برای فرزندان خود راه‌اندازی و آن‌ها را تحت کنترل داشته باشند.
  • Safety Check قابلیت جدیدی است که در راستای حمایت از زوجین طراحی شده است. اگر در یک رابطه، شخصی قصد سو استفاده دارد یا رفتار خشونت‌آمیز از خود نشان می‌دهد و زوج دیگر نمی‌خواهد با او زندگی کند، می‌تواند دسترسی همسرش را به تمام اطلاعاتی که پیش از این با او به اشتراک گذاشته بود قطع کند. با این کار، موقعیت مکانی از دسترس همسر خارج می‌شود، تنظیمات حریم خصوصی بازنشانی می‌شود و از پیام‌ها هم محافظت می‌شود. در این بین، عدم نمایش موقعیت مکانی خصوصا برای کسانی که قصد فرار از یک رابطه‌ی خطرناک را دارند کاربردی‌ترین است.
  • اپل فوتوز (Apple Photos) اکنون از سیستم اشتراک‌گذاری پیشرفته‌ای تحت عنوان iCloud Shared Photo Library بهره می‌برد که اجازه می‌دهد تصاویر خود را با پنج نفر از اعضای خانواده‌ی خود به اشتراک بگذارید. آن‌ها هم می‌توانند تصاویر خود را ویرایش و با شما به اشتراک بگذارند. جالب است بدانید اپل در اپلیکیشن دوربین خود یک کلید قرار داده که با فشردن آن، تصویر ثبت شده به صورت مستقیم امکان اشتراک‌گذاری در کتاب‌خانه‌ی یادشده را خواهد داشت.
  • اپلیکیشن خانه‌ی هوشمند اپل اکنون به گونه‌ای تغییر کرده که شبیه به اپلیکیشن مشابه در سیستم‌عامل اندروید شده است.
  • اپلیکیشن Fitness اکنون برای تمام کاربران آیفون در دسترس قرار دارد، حتی آن دسته از کاربرانی که اپل واچ ندارند.

CarPlay

The next gen of CarPlay likely shows the future Apple Car experience

CarPlay اکنون بسیار قدرتمندتر شده است. اپل می‌خواهد این اپلیکیشن با تمام سیستم‌های کامپیوتری خودروی شما هماهنگ و سازگار باشد تا بدین ترتیب شما بتوانید به معنای واقعی کلمه، همه چیز را تحت کنترل داشته باشید. مثلا دمای داخل خودرو را از طریق CarPlay کنترل کنید و نه از طریق کلیدهای فیزیکی درون خودرو.

البته شرکت‌های سازنده‌ی خودرو هم باید با اپل در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند تا CarPlay بتواند پتانسیل بالای خود را به نمایش بگذارد، اما حداقل می‌دانیم اپل تمام آنچه را که باید در این اپلیکیشن قرار داده است. شاید تا اواخر سال ۲۰۲۳ طول بکشد تا خودرویی بتواند از تمام پتانسیل‌های این اپلیکیشن بهره ببرد.

WatchOS 9

watchOS 9 delivers new ways to stay connected, active, and healthy - Apple

WatchOS 9 اکنون چهار واچ‌فیس جدید دریافت کرده که از جمله جذاب‌ترین آن‌ها می‌توان به لونا و متروپولیتانو اشاره کرد. امکان پین کردن اپلیکیشن‌های فعال هم به این نسخه از سیستم‌عامل اپل واچ‌ها اضافه شده تا کاربران بتوانند به اپلیکیشنی که می‌خواهند، راحت‌تر دسترسی داشته باشند.

علاوه بر این‌ها، واحدهای جدید پایش فعالیت هم به WatchOS 9 اضافه شده که با توجه به طول قدم‌ها و محل برخورد به زمین، می‌تواند نوع دوندگی را مشخص و اطلاعات را متناسب با آن‌ها به کاربر ارسال کند. همچنین این سیستم‌عامل به ساعت هوشمند کمک می‌کند نوع فعالیت آن دسته از ورزشکارانی که در سه ورزش شنا، دوچرخه‌سواری و دو فعالیت می‌کنند را به راحتی تشخیص دهد. یکی از کاربردی‌ترین قابلیت‌های این سیستم‌عامل اما تشخیص مدت زمان قرارگیری یک کاربر در حالت فیبریلاسیون دهلیزی است یک نوع عارضه‌ی قلبی).

اگر جز آن دسته از کاربرانی هستید که فراموش می‌کنید باید دارو مصرف کنند، WatchOS 9 این امکان را به شما می‌دهد که برنامه‌ی مصرف دارویی خود را درون ساعت هوشمند وارد کنید تا داروها را سر ساعت مصرف کنید. این قابلیت بسیار کاربردی و مهم است و خوشحالیم که در WatchOS 9 حضور دارد.

تراشه‌ی M2

WWDC 2022 اپل

M2 اگرچه جدیدترین پردازنده‌ی اپل به حساب می‌آید، اما قدرتمندترین نیست. با این حال از M1 سرعت و قدرت بیشتری دارد. اپل در جریان رونمایی از M2 در رویداد WWDC 2022 مدعی شد عملکرد این پردازنده ۱۸٪ سریع‌تر از نسل قبلی است. محصولاتی که از این پردازنده به عنوان قلب تپنده بهره می‌برند، می‌توانند از ۵۰٪ پهنای باند بیشتر نسبت به M1 بهره‌مند شوند. همچنین حداکثر حافظه‌ی رم پشتیبانی شده توسط این تراشه هم ۲۴ گیگابایت است. پردازنده‌ی گرافیکی تراشه‌ی M2 اپل ۱۰ هسته‌ای است و نسبت به نسل قبلی خود در حدود ۳۵٪ عملکرد گرافیکی بهتری دارد.

طبق شایعات منتشر شده، تراشه‌ی M2 با همان فرآیند ساخت ۵ نانومتری تراشه‌ی M1 ساخته شده است. به گفته‌ی اپل، این تراشه که مجهز به ۲۰ میلیارد ترانزیستور است قادر است در هر لحظه ۱۵.۸ تریلیون عملیات را انجام دهد. همچنین غول فناوری آمریکا ادعا کرده که تراشه M2 می‌تواند با تراشه‌های رایانه‌های شخصی رقابت کند و ۹۰ درصد عملکرد یک پردازنده‌ی ۱۲ هسته‌ای اینتل را با یک چهارم مصرف انرژی به کاربران ارائه دهد. هسته‌های Media Engine داخل تراشه‌ی M2 نیز به طور قابل توجهی ارتقاء یافته‌اند.

مک بوک ایر و مک بوک پرو ۱۳ اینچی

WWDC 2022 اپل

مک بوک ایر و مک بوک پرو ۱۳ اینچی تنها محصولات سخت‌افزاری مراسم WWDC 2022 اپل بودند (سوا از تراشه). مک بوک ایر ظاهری نسبتا جدید دارد و تراشه‌ی جدید M2 را به عنوان قلب تپنده در خود می‌بیند که هشت هسته‌ی پردازشی و تا ده هسته‌ی گرافیکی دارد. این محصول همچنین از مگ‌سیف هم پشتیبانی می‌کند تا بدین ترتیب امکان شارژ آن به صورت بی‌سیم هم فراهم باشد. مک بوک ایر جدید در رنگ‌های خاکستری فضایی، طلایی و آبی در دسترس قرار می‌گیرد و قیمت پایه‌ی آن هم ۱۲۰۰ دلار خواهد بود. این محصول در ماه جولای امسال با قیمت ۱۰۰۰ دلار رسما به بازار عرضه می‌شود.

از جمله سایر قابلیت‌های این محصول می‌توان به وب‌کم HD با کیفیت ۱۰۸۰P، میکروفون و بلندگوهای چهارگانه‌ی جدید با قابلیت پشتیبانی از فناوری دالبی اتموس، تا ۲ ترابایت حافظه‌ی SSD و ۲۴ گیگابایت حافظه‌ی رم، پشتیبانی از حسگر اثرانگشت، باتری با دوام ۱۸ ساعت پخش ویدیو و شارژر ۳۰ واتی درون جعبه اشاره کرد.

در نهایت باید به مک بوک پرو ۱۳ اینچی هم اشاره کنیم که مدل جدید آن قرار است با تراشه‌ی M2 و همان ترکیب حافظه‌ی رم و حافظه‌ی داخلی راهی بازار شود، با این تفاوت که باتری آن، ۲۰ ساعت دوام دارد. مک بوک پرو ناچ ندارد اما روی بخش بالایی صفحه کلید آن شاهد تاچ‌بار هستیم. این لپ‌تاپ از فن خنک‌کننده هم بهره می‌برد تا بدین ترتیب عملکرد آن زیر فشار سنگین بهتر از مدل ایر باشد. مک بوک پرو ۱۳ اینچی ماه آینده با قیمت ۱۳۰۰ دلار در دسترس قرار خواهد گرفت.

macOS Ventura

WWDC 2022 اپل

macOS ونتورا سومین سیستم‌عاملی بود که در WWDC 2022 اپل رونمایی شد. این نسخه از سیستم‌عامل مک قابلیت‌های بسیار خوبی دارد. برای مثال قابلیت Stage Manager به شما کمک می‌کند بدون هیچ گونه مزاحمتی روی اپلیکیشنی که استفاده می‌کنید تمرکز کنید و سایر اپ‌های استفاده نشده را در یک سمت قرار دهید تا از هم جدا شوند. کاربران همچنین به راحتی می‌توانند آیکن‌ها را از روی دسکتاپ به پنل کناری اپلیکیشن‌ها بفرستند.

سیستم‌عامل macOS ونتورا همچنین بهینه‌سازی‌هایی را به بخش Spotlight ( موتور جست‌وجوی مک) اضافه کرده است. کاربران می‌توانند پیش‌نمایش فایل‌ها را در Spotlight مشاهده کنند و جست‌وجوی اینترنتی دقیق‌تری داشته باشند. Spotlight همچنین از اپلیکیشن‌های بیشتری از جمله Photos و Live Text و موارد دیگر پشتیبانی می‌کند. در واقع افراد اکنون می‌توانند عکس‌ها را از کتابخانه‌ی تصاویر، متن‌ها را از درون تصاویر و حتی میانبرها پیدا کنند.

امکان اشتراک‌گذاری گروهی تب‌ها با خانواده یا دوستان، پشتیبانی از سیستم‌رمزنگاری جدید Passkeys، امکان زمان‌بندی یا لغو ارسال ایمیل، بهبود تصحیح‌کننده‌ی خودکار غلط املایی، سوییچ آسان تماس تصویری از آیفون به مک، امکان استفاده از دوربین پشت آیفون به عنوان وب‌کم آن هم به صورت بی‌سیم و… از جمله سایر قابلیت‌های خوب macOS ونتورا به حساب می‌آیند.

iPadOS 16

WWDC 2022 اپل

سیستم‌عامل آیپدها هم در نسخه‌ی جدید خود قابلیت‌های بسیار خوبی را دریافت کرده است. برای مثال Collaboration یکی از آن‌هاست که با تمرکز بر کار گروهی طراحی شده است. با استفاده از این قابلیت کاربر می‌تواند افرادی را برای همکاری در اپلیکیشن‌های خاص نظیر سافاری، iWorks و سایر اپلیکیشن‌های ثالث به‌صورت هم‌زمان اضافه کند.

اپل همچنین به این سیستم‌عامل اپلیکیشن Free Form را اضافه خواهد کرد که طبق ادعای این شرکت برای خلق ایده و اشتراک نظرها بسیار مفید و کاربردی خواهد بود. علاوه بر این‌ها، قرار است اپل یک اپلیکیشن آب و هوا را به این سیستم‌عامل اضافه کند. لاک‌اسکرین در iPadOS 16 همانند iOS 16 از ویجت‌های مختلف، تصاویر پس‌زمینه با عمق میدان متغیر و دیگر موارد پشتیبانی خواهد کرد.

تغییرات اپلیکیشن پیام‌رسان، تغییرات اپلیکیشن Home و همچنین قابلیت Passkey که در بالا به آن‌ها اشاره شد هم به عنوان بخشی از قابلیت‌های iPadOS 16 در رویداد دیشب معرفی شدند.

این بود تمام چیزی که در رویداد WWDC 2022 اپل معرفی شد. شما می‌توانید ویدیوی مربوط به این مراسم را هم در بالا مشاهده کنید.

منبع: Android Authority

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه