نگاهی به شیائومی ۱۲S اولترا؛ سنسور ۱ اینچی در عمل چه حرفی برای گفتن دارد؟

۱۵ تیر ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
ویدیوی شیائومی 12S اولترا

شیائومی ۱۲S اولترا یکی از بهترین پرچم‌داران سال ۲۰۲۲ و همچنین بهترین گوشی تولید شده توسط شیائومی است که دو روز قبل رسما رونمایی شد و در نتیجه تصمیم گرفتیم به بررسی اولیه‌ی آن بپردازیم تا ببینیم در عمل چه حرف‌هایی برای گفتن دارد.

شیائومی ۱۲ پرو تقریبا چهار ماه قبل رونمایی شد و به سرعت توانست برای خود، جایی در میان بهترین پرچم‌دارهای سال ۲۰۲۲ باز کند. در هر سایتی این محصول توانست بازخورد مثبتی از بررسی‌ها دریافت کند. اما صرف نظر از تمام تعریف‌ها و تمجیدها، می‌دانستیم این گوشی قرار نیست تمام آن چیزی باشد که شیائومی در چنته دارد. می‌دانستیم یک محصول بهتر هم در راه است که می‌تواند تمام معادلات را بر هم بزند و تبدیل شود به یکی از جذاب‌ترین گوشی‌های سال ۲۰۲۲. بنابراین خیلی به شیائومی ۱۲ پرو دل نبستیم و منتظر ماندیم بهترین نماینده‌ی شرکت چینی از راه برسد.

در تاریخ ۴ جولای (۱۳ تیر)، این اتفاق رخ داد و شیائومی از ۱۲S اولترا به عنوان بهترین نماینده‌ی خود رونمایی کرد. کمی طول کشید تا شاهد این گوشی باشیم اما خوشحالیم که این اتفاق بالاخره رخ داده است و اکنون می‌توانیم پرچم‌داری را شاهد باشیم که گفته می‌شود کمترین فاصله را با دوربین‌های DSLR رده‌پایین دارد.

البته چون این گوشی به‌تازگی رونمایی شده، بنابراین بررسی که در این مطلب از آن خواهیم داشت کاملا اولیه بوده و اصلا کامل و جامع نیست. فقط در نظر داشتیم تا شما کاربران، به یک ایده‌ی اولیه از اینکه نماینده‌ی شیائومی تا چه اندازه از رقبا پیش است یا در مقایسه با آن‌ها ضعیف‌تر است برسید. البته روی کاغذ که همه چیز نشان از پیشرفت و برتری دارد. از پردازنده‌ی کم‌نظیر گرفته تا دوربین فوق‌العاده قدرتمند با سنسور ۱ اینچی، باتری پرظرفیت، شارژر سریع و…

قبل از اینکه به بررسی شیائومی ۱۲S اولترا بپردازیم، بهتر است سری به مشخصات فنی آن روی کاغذ هم بزنیم تا انتظارات خود را نسبت به آن مشخص کنیم.

شیائومی ۱۲S اولترا
رنگ‌بندی، کیفیت ساخت و استاندارد محافظتی استاندارد ضد آب IP68 – بدنه‌ی چرمی، فریم آلومینیومی – مشکی و سبز
ابعاد و وزن ۹٫۰۶ × ۷۴٫۹۲ × ۱۶۳٫۱۷ میلی‌متر – ۲۲۵ گرم
نمایشگر و فناوری‌های آن ۶٫۷۳ اینچی از نوع E5 AMOLED ساخت سامسونگ – پشتیبانی از فناوری دالبی ویژن TrueColor – وضوح ۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ با تراکم پیکسلی ۵۵۲ پیکسل بر هر اینچ، رفرش‌ریت تطبیق‌پذیر ۱-۱۲۰ هرتز، بیشینه‌ی روشنایی ۱۵۰۰ نیت، سنسور نور محیطی ۳۶۰ درجه‌ای، عمق رنگ ۱۰ بیتی بومی، پوشش ۱۰۰ درصدی گاموت رنگی DCI-P3، پشتیبانی از +HDR10 و HDR10 و HLG
پردازنده اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ – هشت هسته‌ای با ۱ هسته از نوع Cortex-X2 با فرکانس ۳٫۱۹ گیگاهرتز، ۳ هسته از نوع Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۷۵ گیگاهرتز، ۴ هسته از نوع Cortex-A510 با فرکانس ۱٫۸۰ گیگاهرتز – گرافیک آدرنو ۷۳۰
حافظه‌ی رم و حافظه‌ی داخلی ۲۵۶/۸، ۲۵۶/۱۲، ۵۱۲/۱۲ گیگابایت – حافظه‌ی داخلی از نوع UFS 3.1 و حافظه‌ی رم از نوع LPDDR5
باتری و شارژر ۴۸۶۰ میلی‌آمپر ساعت با شارژر سریع ۶۷ واتی سیمی، ۵۰ واتی سریع بی‌سیم، ۱۰ واتی معکوس،‌ تراشه‌ی شارژ Surge P1 شیائومی و تراشه‌ی مدیریت باتری Surge G1 شیائومی
امنیت حسگر اثر انگشت درون صفحه
دوربین پشتی دوربین اصلی ۵۰٫۳ مگاپیکسلی IMX989 با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.9، لنز ۸ المانه منحنی، فوکوس خودکار با تشخیص فاز ۸ جهته، دوربین فوق عریض ۴۸ مگاپیکسلی IMX586 با گشودگی دیافراگم f/2.2 با لنز  Leica Summicron و ۱۲۰ درجه زاویه‌ی دید، فوکوس خودکار با تشخیص فاز ۲ جهته، پشتیبانی از ماکرو، دوربین تله‌فوتو ۴۸ مگاپیکسلی IMX586 با گشودگی دیافراگم f/4.1 و زوم ۱۲۰ برابری پریسکوپی، لرزشگیر هایپر OIS، پشتیبانی از حالت‌های عکاسی لایکا Authentic و لایکا Vibrant و فیلترهای لایکا Vivid، طبیعی، BW طبیعی و BW با کنتراست بالا
دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با سنسوری از نوع RGBW
پورت شارژر USB-C
سیستم صوتی بلندگوهای استریو متوازن تنظیم شده توسط شرکت هارمن کاردن، پشتیبانی از دالبی اتموس
اتصالات ۵G دوگانه، ۴G LTE، وای‌فای ۶، بلوتوث ۵.۲
رابط کاربری سیستم‌عامل MIUI 13 با اندروید ۱۲
سایر قابلیت‌ها موتور لرزشی افقی با محور خطی، سیستم خنک‌کننده‌ی سه‌بعدی

شیائومی ۱۲S اولترا؛ قیمت و تاریخ عرضه

نخست باید به این نکته اشاره کنیم که این گوشی قرار نیست برای بازار جهانی عرضه شود. البته فعلا و با توجه به خبرهایی که در اختیار داریم، به نظر می‌رسد شیائومی می‌خواهد ۱۲S اولترا فقط در دسترس کاربران کشور خودش در دسترس قرار بگیرد. هرچند اگر این محصول با استقبال خوبی از سوی کاربران مواجه شود، به احتمال بسیار زیاد باید به بازار جهانی هم عرضه شود. این گوشی همانطور که در جدول بالا مشاهده کردید، در سه مدل با قیمت‌های زیر راهی بازار خواهد شد.

  • ۸/۲۵۶ گیگابایت با قیمت ۶۰۰۰ یوآن (معادل ۸۷۰ دلار)
  • ۱۲/۲۵۶ گیگابایت با قیمت ۶۵۰۰ یوآن (معادل ۹۷۰ دلار)
  • ۱۲/۵۱۲ گیگابایت با قیمت ۷۰۰۰ یوآن (معادل ۱۰۴۵ دلار)

ناگفته نماند قیمت‌های دلاری اصلا ربطی به قیمت جهانی این محصول ندارند چون ۱۲S اولترا هنوز اصلا وارد بازار جهانی نشده که بخواهیم قیمت آن را بدانیم. اما قیمت بازار چین کاملا دقیق ثبت شده است.

طراحی و توان سخت‌افزاری شیائومی ۱۲S اولترا؛ دوربینی با قابلیت‌های یک گوشی پرچم‌دار

بررسی شیائومی 12S اولترا

شیائومی ۱۱ اولترا به خاطر ماژول دوربین بسیار بزرگ خود در میان کاربران معروف بود. اما اینطور که به نظر می‌رسد، ماژول ۱۲S اولترا از آن هم بزرگ‌تر است. به صورت کلی هر دو گوشی جز محصولاتی با ماژول بسیار بزرگ قرار می‌گیرند با این تفاوت که مدل جدیدتر، ماژول دایره‌ای شکل دارد. اما اگر آن را روی زمین قرار دهید، قطعا این ماژول باعث عدم تعادل می‌شود. سوا از این موضوع، یک حلقه‌ی طلایی در اطراف ماژول بکار گرفته شده که ظاهر آن را بسیار جذاب و چشم‌نواز کرده است.

برخلاف انتظار همه‌ی کاربران، شیائومی ۱۲S اولترا اصلا نمایشگر منحنی ندارد و کاملا تخت است. این نوع طراحی طرفداران زیادی هم دارد چرا که با توجه به وزن گوشی، اگر خدایی نکرده به زمین بیفتد، با نمایشگر تخت آسیب کمتری به آن وارد می‌شود.

بررسی شیائومی 12S اولترا

همانطور که در بالا هم اشاره شد، ۱۲S اولترا نمایشگری ۶٫۷۳ اینچی دارد که توسط سامسونگ و با فناوری E5 AMOLED طراحی شده است. این نمایشگر از فناوری LTPO بهره می‌برد به این معنا که می‌تواند رفرش‌ریت خود را بسته به محتوی قابل نمایش، از ۱ تا ۱۲۰ هرتز تغییر دهد تا در مصرف انرژی به شکل چشمگیری صرفه‌جویی شود.

قلب تپنده‌ی دستگاه، اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ است که مبتنی بر لیتوگرافی ۴ نانومتری است و حدودا ۱۰٪ از لحاظ پردازشی و گرافیکی و همچنین ۳۰٪ از لحاظ مصرف انرژی از مدل استاندارد عملکرد بهتری دارد. این پردازنده نیاز بود چرا که باتری این گوشی اندکی از باتری نماینده‌ی سال گذشته‌ی شرکت کوچک‌تر است (۴۸۶۰ میلی‌آمپر ساعت)ّ.

بررسی شیائومی 12S اولترا

در گیک‌بنچ، ۱۲S اولترا توانست با پردازنده‌ی قدرتمند خود در بخش تک و چند هسته‌ای، امتیاز بسیار بهتری از گلکسی S22 اولترایی کسب کند که از مدل استاندارد تراشه‌ی بکار رفته در نماینده‌ی شیائومی بهره می‌برد. در واقع بهتر است بگوییم امتیاز کسب شده توسط ۱۲S اولترا بیشتر نزدیک به چیزی است که آیفون ۱۳ پرو مکس با تراشه‌ی قدرتمند A15 کسب کرده است.

علاوه بر این‌ها، بررسی نشان داده شیائومی ۱۲S اولترا حتی در تست فشار هم توانست ۲۰ دقیقه، تست بسیار سنگین Wild Life Extreme Stress Test را در اپلیکیشن بنچمارک ۳D Mark پشت سر بگذارد در حالی که شیائومی ۱۲ پرو به خاطر داغی بیش از حد نتوانسته بود. این دو معنا دارد؛ شیائومی ۱۲S اولترا پردازنده‌ای دارد که زیاد داغ نمی‌کند و دو اینکه عملکرد این گوشی در خنک‌کنندگی عالی است.

شیائومی ۱۲S اولترا (چپ)، S22 اولترا (وسط)، آیفون ۱۳ پرو مکس (راست)

بهره‌مندی از استاندارد IP68، پشتیبانی از شارژر سیمی ۶۷ واتی به همراه محصول، امکان شارژ بی‌سیم با سرعت ۵۰ وات و شارژ معکوس با سرعت ۱۰ وات، از جمله قابلیت‌های دستگاه در بخش باتری و شارژر به حساب می‌آید. همچنین به لطف دو تراشه‌ی اختصاصی Surge P1 و Surge G1، شیائومی ۱۲S اولترا می‌تواند وظیفه‌ی شارژ شدن و مدیریت باتری را به صورت مجزا انجام دهد.

اما بیایید برویم سراغ تنها دلیل معروف شدن این گوشی یعنی سنسور ۱ اینچی بسیار قدرتمند و بزرگ آن.

بررسی دوربین شیائومی ۱۲S اولترا در عمل

بررسی شیائومی 12S اولترا

می‌دانیم خیلی هیجان‌زده‌اید بدانید نماینده‌ی شیائومی با سنسور ۱ اینچی خود که بارها در رابطه با کیفیت بالای آن شنیدیم، چه عملکردی در مقایسه با بهترین‌های بازار دارد. اگر خبرها را دنبال کرده باشید، می‌دانید این سنسور که IMX989 نام دارد، به صورت مشترک توسط مهندسین شیائومی و سونی ساخته شده و روی آن‌ها را هم لنزی تشکیل می‌دهد که لایکا و شیائومی طراحی کرده‌اند. لنزی که گفته می‌شود تا ۹۳٪ نور را جذب کرده و کمتر از ۰٫۲٪ را بازتاب می‌دهد تا تصاویر به شکل بی‌نظیری ثبت شوند.

دوربین فوق عریض ۴۸ مگاپیکسلی است که به لطف فناوری پیکسلی ۴ در ۱، می‌تواند خروجی‌های ۱۲ مگاپیکسلی ارائه دهد. دوربین تله‌فوتو قابلیت زوم ۵ برابری اپتیکال و ۱۲۰ برابری دیجیتال را دارد اما تست‌ها و بررسی‌های اولیه نشان داده که عملکرد آن در مقایسه با سنسور بکار رفته در می ۱۱ اولترا واقعا بهتر شده است. بدون توضیحات اضافه، پیشنهاد می‌کنیم تصاویر ثبت شده توسط این گوشی را نظاره‌گر باشید.

بررسی شیائومی 12S اولترا
بررسی شیائومی 12S اولترا
بررسی شیائومی 12S اولترا

البته می‌دانیم همه‌ی شما دوست دارید بدانید سنسور ۱ اینچی سونی که این همه از آن تعریف و تمجید شده چه عملکردی دارد. بنابراین بیایید به بررسی این سنسور بپردازیم که گفته می‌شود به صورت طبیعی روی تصاویر جلوه‌ی بوکه ایجاد می‌کند.

بررسی شیائومی 12S اولترا
بررسی شیائومی 12S اولترا
بررسی شیائومی 12S اولترا

در مقایسه با گلکسی S22 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس، می‌بینیم که عملکرد این گوشی در ایجاد جلوه‌ی بوکه بسیار بهتر است.

بررسی شیائومی 12S اولترا
بررسی شیائومی 12S اولترا

یک نگرانی که در رابطه با سنسورهای بزرگ وجود دارد این است که آن‌ها چون نور زیادی را جذب می‌کنند، گاهی اوقات شاید منابع نوری را بسیار بد نمایش دهند و جزئیات را از بین ببرند. اتفاقی که با گلکسی S22 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس کمتر رخ می‌دهد چون سنسور کوچک‌تری دارند. اما شیائومی ۱۲S اولترا به لطف لنزهای خارق‌العاده‌ی لایکا توانسته تعادل بی‌نظیری از این حیث داشته باشد.

برای مثال به تصاویر زیر نگاه کنید. این تصاویر در ساعت ۷:۲۰ دقیقه‌ی غروب و در حوالی تاریک شدن هوا به ثبت رسیده‌اند. اما هوا آنقدر تاریک نبود که گوشی‌ها حالت شب خود را فعال کنند. به وضوح مشخص است که شیائومی ۱۲S اولترا تنها محصولی بوده که توانسته بیشترین میزان نور را جذب کند و بیشترین جزئیات را هم به نمایش بگذارد. اگر شما روی تصویر زوم کنید می‌بینید که حتی دسکتاپ کامپیوتر در تصویر ثبت شده توسط نماینده‌ی شیائومی بسیار باجزئیات و عالی ثبت شده در حالی که دو گوشی دیگر جزئیات این بخش را از بین برده‌اند.

بررسی شیائومی 12S اولترا
بررسی شیائومی 12S اولترا

البته اگر دقت کنید می‌بینید رنگ‌هایی که در تصاویر ثبت شده توسط شیائومی ۱۲S اولترا به نمایش گذاشته می‌شوند اندکی اشباع شده هستند. این شاید به خاطر لنزی باشد که لایکا طراحی کرده چون همانطور که پیش‌تر و در گوشی ویوو X دیده بودیم، یک لایه‌ی کنتراستی اضافه برای بهبود جلوه‌ی رنگ‌ها روی تصاویر اعمال می‌شود که البته شیائومی تصمیم گرفته برای عاشقان عکاسی طبیعی، دو حالت را در نظر بگیرد؛ Leica Vibrant و Leica Authentic که مورد نخست تصاویر را اشباع شده به نمایش می‌گذارد و مورد دوم هم به صورت کاملا طبیعی.

بررسی شیائومی 12S اولترا
بررسی شیائومی 12S اولترا
بررسی شیائومی 12S اولترا
بررسی شیائومی 12S اولترا

اگر در نور شب عکاسی کنید، می‌بینید که تصاویر ثبت شده توسط نماینده‌ی شیائومی یک برتری محسوس در مقایسه با نماینده‌های اپل و سامسونگ دارد؛ نویز کمتر، جزئیات بیشتر و روشنایی بهتر در سراسر تصویر. و غافلگیری بزرگی که شاید انتظارش را نداشتید؛ شیائومی ۱۲S اولترا تنها گوشی بود که در ثبت این تصویر، اصلا از حالت شب خود استفاده نکرد در حالی که دو گوشی دیگر تصویر یادشده را در حالت شب به ثبت رساندند.

بررسی شیائومی 12S اولترا
بررسی شیائومی 12S اولترا

قطعا این گوشی به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد تا خود را ثابت کند اما فعلا وقتش فرا نرسیده چون به‌تازگی رونمایی شده و هنوز رسما در دسترس قرار نگرفته است. بنابراین برای بررسی کامل باید منتظر بمانیم، خصوصا اینکه این گوشی فقط در دسترس چینی‌ها قرار دارد.

نتیجه

بررسی شیائومی 12S اولترا

بررسی اولیه‌ی شیائومی ۱۲S اولترا نشان داده که این محصول، در همان زمینه‌ای که از آن تعریف می‌شده، عملکردی استثنائی دارد. هرچند در بخش‌های مختلفی باید مورد بررسی قرار بگیرد که از جمله این موارد می‌توان به فیلم‌برداری، دوربین سلفی، نگه‌داری شارژ، سرعت شارژ و… اشاره کرد. اما همین بررسی اولیه نشان داده شیائومی ۱۲S اولترا برای تبدیل شدن به بهترین گوشی سال ۲۰۲۲ نه تنها کم ندارد بلکه حتی یکی و عامل اضافه هم دارد.

نکته‌ی مهم‌تر اینکه این گوشی در بازار چین با قیمت پایه‌ی تنها ۹۰۰ دلار در دسترس قرار دارد و این یعنی می‌توانید گوشی را از چین خریداری کنید و اگر هم نگران نبود خدمات و اپلیکیشن‌های گوگل هستید، باید بدانید از طریق فروشگاه خود شیائومی، این اپ‌ها به‌راحتی قابل دسترسی هستند چون گوشی‌های شیائومی تحریم نیستند.

نظر شما در رابطه با شیائومی ۱۲S اولترا چیست؟ آیا آن را انتخاب ارزشمندتری از گوشی‌های دیگر نظیر آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S22 اولترا می‌دانید یا فکر می‌کنید نماینده‌های اپل و سامسونگ همچنان ارزش خرید بیشتری دارند؟

منبع: XDA-Developers

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۷ دیدگاه
  1. سینا ممنونی

    تو تست ها هیچی بارش نبود

  2. الف میم

    و خدا‌وند خواست هواوی تحریم بشه تا بقیه اینجور بیان وسط !! طراحی پشت ک میت ۴۰ پرو هست منتها بیریخت تر !! لایکا هم که شیا منتظر بود با هواوی تموم کنه تا بزنه تو گوشش ، اجر پاره تو دست میگیری انگار

  3. ارش

    کلا گوشی که پسوند اولترا داشته باشه ، انتظار زیادی برای دوربین ،ایجاد میکنه !

  4. mahan

    یکی بگه این موبایله یا دوربین؟! خیلی زیاده روی هست

    1. امینی

      کلمه زیاده روی در وادی پیشرفت تکنولوژی بی معنیه

    2. علیرضا

      اینکه تکنولوژی دوربین موبایل داره خودش رو به دوربین های DSLR میرسونه واقعا جای تحسین داره نه زیاده روی!!!

      1. mahan

        هر چیزم که باشه ادم اگه واقعاااااا نیاز به دوربین داره باید بره یدونه واقعیشو بخره.موبایل صرفا برای ثبت بعضی از اوقات هست.کمپانی ها فک میکنن ما میخوام باید دوربیین موبایلشون سریال بسازیم!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه