اندازه‌ی دقیق پلوتو مشخص شد

۲۰ فروردین ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه

در اولین پرواز نزدیک به «پلوتو»، کاوشگر فضایی «افق‌های جدید» ناسا، یکی از مهم‌ترین سوالات درباره‌ی این سیاره‌ی کوتوله را پاسخ داد.

کاوشگر جدید ناسا، پلوتو را به‌عنوان بزرگ‌ترین جرم فضایی کمربند کویپر معرفی کرد.

«کمربند کویپر» (Kuiper Belt)، کمربندی از اجرام فضایی در مدار سیاره‌ی نپتون است. اطلاعاتی که کاوشگر «افق‌های جدید» در چند روز گذشته و به‌خصوص دیروز دریافت کرده است، ثابت می‌کنند که این سیاره‌ی کوتوله‌ بزرگ‌ترین جرم فضایی در کمربند کویپر است. قطر پلوتو ۱۴۷۳ مایل (۲۳۷۰ کیلومتر) است. این عدد نزدیک به تخمین‌های قبلی که درباره‌ی اندازه‌ی بزرگ این سیاره‌ی کوتوله می‌شد است.

این خبر، امروز توسط «آلن استرن»، از محققینی که روی «افق‌های جدید» کار می‌کند اعلام شد. استرن درباره‌ی اندازه‌ی پلوتو گفته است: «این اطلاعات به بحث‌هایی که درباره‌ی اندازه‌ی این سیاره‌ی کوتوله‌، از زمان کشف‌اش در دهه‌ی ۳۰ میلادی شده بودند پایان می‌دهد. در حال حاضر ثابت شده است که پلوتو بزرگ‌ترین جرم در کمربند کویپر است. خوشحال هستیم که بالاخره می‌توانیم به این بحث‌ها پایان دهیم.» عکس‌هایی با وضح تصویر بسیار بالا برای اندازه‌گیری قطر پلوتو توسط کاوشگر ناسا گرفته شده‌اند.

Pluto1

سیاره‌ی کوتوله‌ی پلوتو، از Eris، یکی دیگر از اجرام فضایی کمربند کویپر، بزرگ‌تر است. کشف Eris نقش بزرگی در تصمیم دانشمندان برای خارج کردن پلوتو از لیست سیاره‌ها داشت. این جرم فضایی، با قطر ۱۴۴۵ مایل (۲۳۲۶ کیلومتر)، پس از پلوتو بزرگ‌ترین جرم در کمربند کویپر است. قمر «شارون» (Charon) هم که بزرگ‌ترین ماه پلوتو است، ۷۵۱ مایل (۱۲۰۸ کیلومتر) قطر دارد. استرن به این موضوع اشاره کرد که چون پلوتو بزرگ‌تر از میانگین تخمین‌هایی است که برای اندازه‌ی آن شده است، چگالی‌اش از چیزی که قبلا تصور می‌شد کمتر خواهد بود. در نتیجه نسبت میزان یخی که در آن وجود دارد، بیشتر از نسبت صخره‌های این سیاره‌ی کوتوله است. البته هنوز چگالی دقیق پلوتو محاسبه نشده است.

مدت‌ها بود که دانشمندان سر اندازه‌ی پلوتو به اختلاف برخورده بودند و مهم‌ترین دلیل اصلی آن هم، اتمسفر ضعیفی از نیتروژن است که این جرم را احاطه کرده. محققان هم‌چنین توسط اطلاعات جدید دریافته‌اند که پایین‌ترین لایه‌ی جوی پلوتو که تروپوسفر نام دارد، عمق کمتری نسبت به چیزی که تصور می‌شد دارد. آلن استرن هم‌چنین تایید کرد که پلوتو یک کلاهک یخی قطبی دارد که از یخ‌های متان و نیتروژن تشکیل شده است. کاوشگر افق‌های جدید با سرعت ۳۱ هزار مایل در ساعت، ۹ سال است که در حال حرکت است و فقط نیم میلیون مایل تا مقصدش فاصله دارد.

منبع: Universe Today

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه