برندهای چینی را دست کم نگیرید!

آیا آمار و ارقام مربوط به وضعیت سهم فروش گوشیهای موبایل را دنبال میکنید؟ متوجه موضوع عجیبی در این آمارها نشدهاید؟ دقت کردهاید که برندهای مطرح و محبوب گوشیهای موبایل مثل سونی، HTC، نوکیا و حتی الجی، دیگر جایی در این نمودارها ندارند؟ اگر چند سال به عقب برویم، پس از نامهای اپل و سامسونگ، نام برندهای محبوب ژاپنی و تایوانی خود را میدیدید، ولی امسال برندهای چینی، درصد قابل توجهی از این بازار به دست گرفتهاند.
شرکتهایی مثل هواوی، شاومی و لنوو، نامهایی هستند که از این به بعد، زیاد با آنها مواجه خواهید شد. این برندها توانستهاند علاوه بر فروش بهتر نسبت به سونی، HTC و الجی، سود بیشتری هم به دست آورند. اما دلیل این چنین تغییر روندی چیست؟ چگونه برندی مانند هواوی که از مدت ورودش به بازار گوشیهای هوشمند، چند سال بیشتر نمیگذرد، توانسته وضعیت بهتری از سونی داشته باشد؟
من دو موضوع را به عنوان دلیلهای اصلی این تغییر روند میدانم. مورد اول مربوط به بازار وسیع چین است. چین بزرگترین بازار گوشیهای هوشمند در جهان است و مدت زیادی توسط برندهای اصلی کنترل میشد. حال دیگر دوران حکمرانیشان تمام شده و نوبت به برندهایی رسیده که گوشیهایی با همان کیفیت ولی با قیمتی به مراتب ارزانتر عرضه میکنند. بله، دلیل دوم مربوط به فاکتور «ارزش خرید» گوشیهای هوشمند چینی است. شاومی، هواوی، ZTE و وان پلاس، گوشیهای ردهبالا و یا به اصطلاح پرچمدار خود را به مراتب ارزانتر از رقبای ژاپنی، تایوانی و آمریکایی ارائه میدهند. بیدلیل نیست که این شرکتها، گوشیهای ردهبالای خود را «قاتل پرچمدارها» (Flagship Killer) مینامند.
اندروید در کنار گوشیهای باکیفیت و ارزان قیمت چینی، به بزرگترین تهدید برای برندهای خوشنام تبدیل شدهاند.
زمانی شرکتهای سردمدار، با اصطلاحاتی مثل «بدنهی تمام فلزی»، «دوربین ۸ یا ۱۳ مگاپیکسلی»، «صفحهنمایش IPS» و امکاناتی از این قبیل، قیمت بالای گوشیهای خود را توجیه میکردند. ولی به یکباره، شرکتی مثل هواوی با تولید سری P نشان داد که تولید چنین گوشیهایی، هزینهی بالایی ندارد. اگر تعصب را کنار گذاریم و صرفا وجود نامی مثل سونی، اپل یا HTC بر روی قاب گوشی را مزیت ندانیم، خواهیم دید که گوشیهای چینی هم، تمامی امکانات (و حتی بیشتر) مدلهای ردهبالای این شرکتها را ارائه میدهند. حتی گوگل هم این تغییر روند را مشاهده کرده و حالا ساخت جدیدترین گوشی نکسوس خود را (که قرار است هفتهی آینده معرفی شود) به هواوی سپرده است.
گوگل، سیستمعامل متنباز اندروید را در اختیار برندهای چینی قرار داده است. سیستمعاملی که در نسخههای جدید مثل ۴.۴ و ۵.۰، دیگر به کمال خود رسیده و به راحتی میتواند با iOS رقابت کند. دیگر وجود iOS بر روی گوشیهای شرکت اپل به تنهایی یک برگ برنده برای این شرکت محسوب نمیشود. دقیقا همین موضوع هم یکی از دلایل اصلی این تغییر روند است. اندروید در کنار گوشیهای باکیفیت و ارزان قیمت چینی، به بزرگترین تهدید برای برندهای خوشنام تبدیل شدهاند. این روند حتی بر وضعیت سامسونگ و اپل (که روی هم نزدیک به ۴۰ درصد فروش بازار گوشیهای موبایل را در دست دارند) تاثیر خواهد گذاشت.
مایکروسافت؟ ویندوز فون؟ فراموشش کنید.
بابا فرهنگ جان بیکار بودی هاااا ببین به ی نیم جمله ات همه رو ریختی به هم بیکار بودی هااااا
این روزها تو پاساژهای فروش لپ تاپ و موبایل ایران می شه بازاریابهای چینی و کارشناسهایتحقیقات بازار چینی رو دید.
تو سایتها هم پول دادن برای تبلیغات غیر مستقیم و زیر پوستی رو هم همین طور!
سلام.
از نویسنده و تحریریهی دیجی کالا انتظار میره بیطرفانهتر مطلب بنویسن و قضاوت رو به عهدهی خواننده بذارن. هرچند دل خوشی از مایکروسافت در سیستمهای غیر از کامپیوتر ندارم، اما از جملهی آخر مطلب فوق، خوشم نیومد. ولی باقیش، مطلب بسیار جالبی بود. در تأییدش به موضوع زیر توجه کنید:
یه تبلت با مشخصات زیر رو تصور کنید و هر ویژگی رو با تبلت برند مطرح و مارک معتبر، با همون ویژگی مقایسه کنید:
تراشهی مرکزی MediaTek MT6592
پردازنده ۸ هستهی فعال با سرعت ۱.۷۸ گیگاهرتز (Octa Core CPU 1.78GHz)
پردازندهی گرافیکی Mali 450 MP
۲ گیگابایت رم
۱۶ گیگابایت حافظهی داخلی با پشتیبانی از حافظه تا ۳۲GB
رزولوشن ۳۲۶ dpi (محشره) صفحهی نمایش شفاف و درخشان(جزء بالاترین رزولوشنهای تبلت در دنیا)
نمایشگر ۷.۸ اینچی۲۰۴۸ در ۱۵۳۶ پیکسل (عالی) از نوع IPS خازنی با ده لمس همزمان
۸ میلیمتر ضخامت (باریک و خیلی خوش دست) با طول و عرض ۱۹۹ در ۱۳۶ میلیمتر
حاشیهی دور صفحه بسیار باریک
فقط ۳۲۹ گرم وزن (سبک)
بدنهی پشتی فلزی
پشتیبانی از سیمکارت و ۳G و امکان برقراری تماس
نصب سیم کارت و کارت حافظه بدون نیاز با باز کردن قاب، فقط از طریق شکاف جانبی
باتری فوقالعاده ۵۱۵۰ میل آمپر ساعتی که تا چند روز کار دوام داره
شارژر ۲ آمپری
شبکهی وای فای
بلوتوث ۴
پشتیبانی از OTG
دوربین سلفی ۲ مگاپیکسل (اما دوربین اصلی ۵ مگاپیکسل که بد نیست) هر دو فوکوس خودکار
شتابسنج و ژیروسکوپ
دارای امکان کاور خودکار (به وسیلهی حسگر مغناطیسی، با باز و بسته شدن درب کاور، به طور خودکار خاموش و روشن میشه که خیلی تبلتها ندارن)
اندروید ۴.۴
کار در حالت عمودی و افقی و در هر چهار طرف، حتی در صفحهی اصلی Home screen و صفحهی منوها (این تبلت، جهت نداره و در هر چهار جهت، تمام صفحه میچرخه و آناً تنظیم میشه و از هر طرف که روشن بشه، به همون شکل ظاهر میشه و کار میکنه)
درگاه و شارژر استاندارد microUSB
فکر میکنید چقدر بیارزه؟
دیجیکالا گذاشته ۵۴۹ تومن که توی شگفت انگیز خریدم ۴۶۹ تومن. بعیده کار جایی غیر از چین باشه.
هرجا غیر از اون، اگه این امکانات رو داخل یه تبلت میذاشتن، بالای دو میلیون تومن میشد.
قدر قدرتهای تبلتهای بالای دو میلیون تومن رو هم که نگاه کنید، بالاخره توی یکی از این امکانات، از این تبلته عقبترن.
مدل Haier G782 هست. پیشنهاد اکید بنده به همه.
فقط یادتون باشه حتما از لانچر Go استفاده کنید. از این رو به اون رو میشه. با لانچر خودش حال گیریه.
هیچ چیزی برای پز دادن کم نداره. فقط مارکش Apple یا Samsung نیست، اما اونا پیشش لنگ میندازن.
یه چینی عالی.
موفق باشید.
با جمله اخرتون شدیدا مخلفم . من هم ویندوفون داشتم و هم اندروید . بدون تعصب میگم که اندروید فقط بخاطر سیستمعامل متنباز موفق تر بوده وگرنه خیلی از کارایی های ویندوزفون از اندروید بهتره . تا چندین سال هم از ارزونترین گوشی گرفته تا گرونترینش پشتیبانی نرم افزاری میده . در حالیه که اندروید فقط برای برخی گوشی ها پشتیبانی نرم افزاری داره !!!!!!!!!!!
الان هم اندروید دارم ولی از ویندوزفون دفاع میکنم
با عرض سلام مقاله خوب و کاملی بود اما در مورد جمله آخر کمال بی انصافی رو داشتید… البته مایکروسافت به دلیل سو مدیریت مطمعنا جایگاهش و از دست میده نمونه بارزش حذف نام نوکیا بود هیچ جای دنیا این کار و نمیکنن مثلا تویوتا نام لکسوس و عوض نکرد یا فلکس واگل نام پورشه رو یا فیات نام فرارری رو و اینکه پشتیبانی خوبی هم نداشت از گوشی هاش مثلا لومیا ۹۲۰من که کلی پولش و دادم اون موقع اسکرین فریز میشد و…..
اما تجربه بسیار لذت بخشی داشت ویندوز فون برای من حیف که من گوشی قدری در ویندوز ندیدم و گر نه مطمعنا از ایفون بر میگردم به ویندوز دوباره البته این بار محتاط تر!
دیجیکالا همیشه ضد مایکروسافت برنامه داشته از نیاوردن گوشی ها و لوازم جانبی محصولات نوکیا و مایکروسافت تا کوبیدن مایکروسافت و ویندوز داخل اخبار واقعا چرا
با سلام خدمت دوستان
فارق از هرگونه طرفداری،باید بگویم نظرات جالبی بود که اکثر انها صحیح بود اما برای بنده جای سوال است که چرا آقای حشمتی این جمله را در پایان مقاله عنوان کرده اند.البته این جمله برای بسیاری از طرفداران ویندوزفون جالب نبود ولی بنده از ایشان این سوال را دارم که با توجه به مقاله شما سخت افزار های چینی با کیفیت بالا و پشتیبانی نرم افزای اندرویید به مراحل بالا ترقی رسیده و غولهای بزرگ فناوری را جا گذاشته اند که بر طبق گفته شما این موضوع موجب نگرانی سامسونگ و اپل شده و حال این موضوع را در نظر بگیرید
که در صورتی که ویندوزفون با این سخت افزار چینی ارائه شود چه میشود؟
در صورتی که نرم افزار های اندروئید در ویندوزفون ۱۰ بر روی گوشی های همراه قابل اجرا باشد چه میشود؟دیگر گلایه ای از کمبود نرم افزار در آن زمان هم میشود؟
با قابلیت اجرای ویندوزفون در گوشی و پی سی چه میکنید ؟
شما در این مقاله یک طرفه به قاضی رفته اید و سپس حکم (مایکروسافت؟ ویندوز فون؟ فراموشش کنید.) را صادر کرده اید
خواهش میکنم جهت احترام به طرفداران ویندوزفون مقاله خود را اصلاح فرمائید
ویندوز فراموش شدنی نیست و همیشه بهترینه
اندروید شده بچه بازی دیگه
مایکروسافت؟ ویندوز فون؟ فراموشش کنید.
نکسوس ۷ اکسپریا tx هر دو اندرویدی
آیفون ۶ که ios هست
لومیا ۶۲۰ که ویندوزیه
همشون رو دارم. از همشون هم راضیم. این دشمنیه خونین با مایکروسافت چیه که تو تمام دنیای آی تی وجود داره. هشت ساله روزی دو سه ساعت آی تی میخونم. عموما هم از منابع غیر وطنی. اونجام این دشمنی هست. دین هممون به مایکروسافت بیشتر از همس. اما بیشتر از همه در حق مایکروسافت بی انصافی میکنیم. حق ویندوز موبایل نیست بالاتر از ios یا اندروید باشه چون هنوز مقداری از اونها عقبتره. ولی داشتن فقط سه درصد از بازار با واقعیت داشته هاشون مطابقت نداره. یکی از دلایل این میزان عقب افتادگی برخورد نامنصفانه و عموماً آگاهانه ژورنالیستای حوزه آی تی تو دنیاست. آقای حشمتی با یه جمله سه کلمه ای و خوندن یه مقاله در موردت قضاوت نمیکنم. امیدوارم سعادت داشته باشم مقاله های بیشتری ازت تو آینده بخونم. موفق باشی
مقاله جالبی بود.
البته بنده هم با اون یه جمله آخر مخالفم.
سالهاست که ما پشت کامپیوترهایی با سیستم عامل ویندوز میشینیم و موقع بحث در مورد مزیتهای لینوکس صحبت میکنیم !
اصولا یکی از دلایل اینکه همه امروز صاحب کامپیوتریم و از بچه ۵ ساله تا پیرمرد ۹۰ ساله راحت و هر کس به اقتضای نیازش دارن ازش بهره می گیرن، همین مایکروسافت و سیستم عامل راحتش هست.
اگر با ویندوز ۱۰ و مارکت جدیدش کار کرده باشیم می بینیم که واقعا اگر پلت فرم کامپیوتر و تبلت و گوشی تا این حد هماهنگ و یکسان بشه یه معجزست. ضمن اینکه کلیه برنامه های کاربردی اندروید، نسخه ویندوزی هم داره، به علاوه اصلا با یک اپلیکیشن ساده میشه اندروید رو رو خود ویندوز اجرا کرد. برنامه های IOS هم همینطور. با xbox به سادگی sync میشه. توی مارکت انواع برنامه ها، تا حتی فیفا ۲۰۱۴ رو رایگان واسه دانلود گذاشته. دیگه لازم نخواهد بود یه عکس رو روی کامپیوتر و موبایل جدا کپی کنیم. کافیه با یه اکانت مایکروسافتی بیایم بالا تا همه چی تو dive مایکروسافت خودشو به روز کنه و هزاران مزیت دیگه.
با این حال اصل مقاله بسیار جالب و حائذ اهمیت بود.
۱ ماه دگ ببینم بازم ماکروسافت و ویندوز موبایل رو میتونید فراموش کنین یا ن 😐
مایکروسافت؟ ویندوز فون؟ فراموشش کنید.
مایکروسافت؟ ویندوز فون؟ فراموشش کنید.
عالی! :))))