نقد و بررسی الجی نکسوس ۵X: برادر کوچک مطیع

لذت استفاده از دستگاههای اندرویدی هرروز با آمدن نسخههای جدیدتر اندروید، بیشتر میشود. معمولا با معرفی هر نسخه از اندروید توسط گوگل، گوشی جدیدی هم از طرف این شرکت با همکاری یکی از شرکتهای سازندهی سختافزار مثل سامسونگ، الجی یا موتورولا معرفی میشود. این بار گوگل در اقدامی جالب به یک گوشی اکتفا نکرد و دو گوشی را معرفی کرد. گوشی «الجی نکسوس ۵ اکس» (LG Nexus 5X) اولین گوشی نکسوس با برند الجی نیست، اما میتوان ادعا کرد یکی از کاملترین و بهترین گوشیهای نکسوس تا به امروز است. نمایشگری که خیال شما باید بابت کیفیت آن راحت باشد، وجود حسگر اثرانگشت برای امنیت بیشتر، دوربینهایی که تصاویر خارقالعاده ثبت میکنند، در کنار تجربهی جدیدترین نسخهی اندروید ناب از امکاناتی هستند که نکسوس جدید گوگل برای کاربرانش فراهم میکند.
با دیجیکالا مگ در نقد و بررسی الجی نکسوس ۵X همراه شوید.
کم نقص تر از برادر بزرگتر
برخلاف نکسوس ۶P که از پنل امولد برای نمایشگرش سود میبرد، الجی برای نکسوس ۵X به پنل LCD اکتفا کرده است. این نمایشگر از فناوری IPS بهره میبرد و رنگها را برخلاف برادر بزرگترش نزدیک به واقعیت نمایش میدهد.
دیگر خبری از هالهی زرد در رنگهای این پنل نیست و زوایای دید مناسب و روشنایی مطلوبی در آن وجود دارد. اندازهی ۵٫۲ اینچی نمایشگر برای تمامی نیازهای کاربر مثل وبگردی، بازی و خواندن مطالب کافی به نظر میرسد. موارد زیادی در بخش تنظیمات نمایشگر نکسوس ۵X به چشم نمیخورند. اگر از «اندازه فونت»، کنترل حالت چرخش نمایشگر، شدت روشنایی و مدتزمان خاموش شدن خودکار نمایشگر بگذریم، حالت «دو بار چرخاندن مچ دست» (Double Twist) جالب به نظر میرسد. با فعال بودن این حالت، با دو بار چرخاندن مچ دست، دوربین گوشی فعال میشود.
نکتهای که توجه شما را جلب خواهد کرد این است که هنگامیکه نمایشگر خاموش است، خطهایی روی آن به چشم میخورند که به نظر میرسد برای صفحهی لمسی روی نمایشگر باشند و برای بهبود لمس نمایشگر ایجاد شدهاند. البته این خطها هنگامیکه نمایشگر روشنایی کمی دارد هم دیده میشوند.
صفحهی لمسی نمایشگر عملکردی عالی دارد و تا ۱۰ لمس را بهصورت همزمان پشتیبانی میکند.
حسگر پرحرف و حدیث
پس از حرفوحدیثهای فراوان در مورد خم شدن هواوی ۶P، خبرهایی مبنی بر اینکه حسگر اثرانگشت نکسوس ۵X هم هنگام شارژ شدن کارایی خود را از دست میدهد، منتشر شدند. با یک آزمون ساده مشخص شد که این مورد هم صحت ندارد. کارایی این حسگر هنگام شارژ گوشی هیچ تفاوتی با حالت عادی ندارد. البته این آزمون در شرایطی انجام شد که شارژر و کابل اصلی گوشی مورد استفاده قرارگرفته بودند.
حسگر نکسوس ۵X هم مثل نکسوس ۶P زیر دوربین گوشی و روی قاب پشتی در مکانی مناسب قرار دارد. همانطور که قبلا هم در نقد و بررسیهای قبلی این موضوع ذکرشده، این مکان فقط برای هنگامیکه گوشی را در دست گرفتهاید مناسب است. این حسگر تا ۵ انگشت را شناسایی میکند، قدرت تشخیص سریع و شناسایی بالایی دارد و به نظر نمیرسد بههیچعنوان در شناختن انگشت صاحبش مشکلی داشته باشد.
پلاستیک اما در اوج کیفیت
یکی از نقاط قوت نکسوس ۵X را میتوان طراحی ظاهری و جنس بدنهی آن دانست. اگرچه این بدنه از پلاستیک ساختهشده، اما هنگام در دست گرفتن گوشی، ظرافت، زیبایی و مرغوبیت آن حتما توجهتان را جلب خواهد کرد. در ساخت گوشی، قاب جلویی و پشتی، جدا از هم طراحیشدهاند. اما این طراحی آنقدر خوب است که هنگام در دست گرفتناش حس میکنید که بدنه از پلاستیکی یکتکه ساختهشده است.
پلاستیک روی گوشی و قاب پشتی از جنس مات هستند و به نظر میرسد که مقاومت بالایی در برابر خراشهای احتمالی دارند، همچنین میانهی خوبی با جذب عرق، چربی و اثرانگشت هم ندارند. برند تجاری LG هم با فونتی خیلی کوچکتر از nexus روی قاب نوشته شده است.
دوربین گوشی در حد دو میلیمتر از وسط قاب پشتی بیرون زده و مثل ترمزی برای قرارگیری ثابت گوشی روی سطوح صاف کاربرد دارد. باید گفت بیرون زدن دوربین اصلا برای کاربر آزاردهنده نیست و مانع قرارگیری ثابت گوشی روی سطوح صاف نمیشود، اما اگر به لبههای چپ و راست در قسمت پایین گوشی فشار بیاوریم، کمی تکان خواهد خورد. ضخامت این گوشی به ۷٫۹ میلیمتر میرسد که برای یک گوشی با نمایشگر ۵٫۲ اینچی مطلوب است. نکسوس کوچکتر با بدنهی پلاستیکاش تنها ۱۳۷ گرم وزن دارد.
دو طرف بالا و پایین نمایشگر بهصورت قرینه طراحیشدهاند. تنها راه تشخیص سر و ته گوشی از روبرو، دوربین سلفی آن است. خلاف چیزی که از ظاهر گوشی برمیآید، این گوشی تنها یک بلندگو دارد و آنهم زیر نمایشگر قرارگرفته. علاوه بر این بلندگو، LED اعلانها هم همینجا قرار داد که بهصورت پیشفرض غیرفعال است و باید در تنظیمات گوشی آن را فعال کنید.
درمجموع میتوان گفت همه نکات مثبت در طراحی نکسوس ۵X رعایت شدهاند و کمبودی یا نقصی وجود ندارد.
عدد عجیب ۱۲٫۲
نکسوس جدید گوگل از حسگر ساخت سونی با شماره مدل IMX377 Exmor R برای دوربینش استفاده میکند. دریچهی دیافراگم لنز این دوربین هم f/2.0 است. این دوربین به فوکوس لیزری و فلشی از نوع LED دوگانه مجهز شده تا بتواند در شرایط مختلف نوری، تصاویر مطلوبی ثبت کند.
رابط کاربری دوربین مثل باقی نکسوسها، هنوز هم فقیر است. تنظیمات اندکی برای دوربین نکسوس به چشم میخورند. آیکونهایی برای عکاسی با تایمر، تنظیم حالت فلش و فعالسازی HDR در صفحه اصلی رابط کاربری در نظر گرفتهشدهاند. با کشیدن انگشت به پایین هم میتوانید بین حالتهای عکاسی و فیلمبرداری جابهجا شوید. تنظیمات بیشتر هم در بخش تنظیمات تکمیلی وجود دارند که با آیکونی قابلدسترسی هستند.
کیفیت تصاویر ثبتشده با این دوربین مناسب هستند. تا به امروز، این تنها نکسوس گوگل است که میتوان روی تصاویرش حساب باز کرد. تراز سفیدی و کنتراست در تصاویر رعایت میشوند. هنگام عکاسی در محیطهایی با نور کم یا حتی شب هم میتوان تصاویر باکیفیتی ثبت کرد.
یکی از قابلیتهای جالب دوربین اصلی، تهیه ویدیوهایی با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه و کیفیت HD است. البته ویدیوهایی با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و صدای استریو و رزولوشن ۴K هم در این گوشی ضبط میشوند.
برای دوربین سلفی، حسگری ۵ مگاپیکسلی در نظر گرفتهشده است. دریچهی دیافراگم لنز این دوربین، f/2.4 است و میتواند در نور مطلوب، تصاویر باکیفیتی ثبت کند. تنظیمات در رابط کاربری این دوربین هم ابتدایی هستند. حتی مثل خیلی از دوربینها که افکت زیبایی در رابط کاربری دوربین سلفی دارند، این دوربین حتی از وجود این افکت هم بیبهره است.
مثل G4 با بازده بالاتر
الجی از تجربهی ساخت آخرین گوشی چرمیاش در نکسوس ۵X استفاده کرده است. نکسوس جدید هم مثل G4 به تراشهی ۶۴ بیتی اسنپدراگون ۸۰۸ مجهز شده است. البته برخلاف G4 که سه گیگابایت رم داشت، این گوشی تنها به دو گیگابایت رم از نوع LPDDR3 مجهز شده است.
پردازندهی شش هستهای این گوشی به کمک پردازندهی گرافیکی ادرنو ۴۱۸، از پس هر عملیات یا بازیای که شما در نظر داشته باشید، برمیآیند. این مجموعهی سختافزاری توانست در آزمون گرافیکی از شصت فریم ورودی، ۴۷ فریم را پردازش و پخش کند و در آزمون AnTuTu نمرهی خوب ۵۱۰۰۰ را کسب کند که بسیار بالاتر از نمرهی G4 با سختافزاری مشابه است. این نمره نشاندهندهی قدرت و بهبود سیستمعامل اندروید است. این سختافزار را با بازی سنگین Real Racing آزمودیم. که میتوان گفت نتیجه عالی بود و هیچ مکث یا کمی و کاستی در اجرای این بازی سنگین مشاهده نشد.
اندروید «مارشمالو» (Marshmallow) نسخهی ۶.۰، تجربهی جدیدی است که همراه با این گوشی عرضهشده است. مارشمالو بهعنوان جدیدترین سیستمعامل گوگل تجربهای متفاوت را برای کاربران این گوشی به ارمغان میآورد. طبق سنت گوگل درگوشیهای نکسوس، سیستمعامل اندروید با رابط کاربری انحصاری گوگل یا اصطلاحا بهصورت ناب دیده میشود. گفتنی است که بهغیراز اضافه شدن چند انیمیشن در قسمتهای مختلف تغییر بزرگی ازلحاظ بصری در مقایسه با اندروید لالیپاپ نسخهی ۵.۱، به وجود نیامده است.
تجربهی جدید دیگر استفاده از USB Type-C در این گوشی است. نکتهی منفی در مورد این گوشی اینکه برخلاف نکسوس ۶P، در جعبهی آن خبری از کابلی نیست که بتوانید نکسوس ۵X را بهوسیلهی آن به کامپیوتر متصل کنید. پس برای انتقال اطلاعات بین نکسوس جدید و کامپیوترتان، باید این کابل را بهصورت جداگانه تهیه کنید. اما در مقابل میتوانید از اینکه گوشی شما در مدتزمان کمتری شارژ میشود لذت ببرید. باتری ۲۷۰۰ میلیآمپرساعتی گوشیتان را میتوانید در کمتر از ۳۰ دقیقه تا ۶۰ درصد شارژ کنید. این باتری میتواند تا ۱۷ ساعت انرژی برای مکالمه در شبکهی ۳G را محیا کند. باید گفت برخلاف برادر بزرگتر، امکان شارژ سایر دستگاههایی که از پورت USB Type-C بهره میبرند در این گوشی فراهم نیست.
جمعبندی
الجی نکسوس ۵X را میتوان شاهکار جدید گوگل و الجی لقب داد. این گوشی میتواند بهراحتی به یکی از محبوبترین گوشیهای ساخته شده تا به امروز تبدیل شود.
اندروید مارشمالو نسخهی ۶.۰ که حداقل تا دو سال آینده میتوانید از بهروزرسانیاش خاطرجمع باشید در کنار دوربینهای باکیفیت و سختافزاری قدرتمند، مواردی هستند که نکسوس کوچکتر گوگل را به گوشی محبوبی تبدیل خواهند کرد.
بزرگترین مشکل این گوشی میتونه حافظه داخلی اون باشه اگر در نسخه های ۳۲ و ۶۵ عرضه میشد بهتر بود
الان در نسخه ۱۶ گیگابایتی تنها ۱۰ گیگ قابل استفاده است و در نسخه ۳۲ گیگابایتی ۲۰ گیگابایت… که نمیشه کارت حافظه هم متصل کرد به گوشی..
تنها راه استفاده از فضای بیشتر قابلیت OTG است که باید http://www.digikala.com/p/117566 این رو تهیه کنید.. چون سوکت Type C با سوکت میکرو یو اس بی فرق داره..
من خودم قصد خریدش رو دارم و امیدوارم باطریش دوام زیادی داشته باشه که پشیمون نشم از خریدم…
موفق باشید
سلام دوست عزیز من این تبدیل رو گرفتم ولی جواب نمیده!
فلش نمیخونه ؟
میدونی مشکل از کجاست ؟
نسخه ی ۳۲ گیگی ۲۶ گیگ قابل استفاده داره
جز لیست خرید های من هست :))
به محض اینکه دستو بالم باز شه خریدم این شاهکار رو….نمیدونم چرا ولی ال جی رو دوس دارم حداقل تو صنعت موبایل و تلفن هوشمند
چه قشنگ.باحال ترین تیتری بود که تا حالا شنیده بودم
برادر کوچک مطیع
نکسوز هواوی هر روز از یه لحاظی خبر ساز میشد.اما نکسوز الجی آروم یه گوشه نشسته بود.کسی هم کاری بش نداشت.
قیمت گوشی با وجود اینکه نکسوس هست کمی بالاست؛چون همیشه نکسوس ها قیمت هارو میشکنن
ولی درکل گوشی خوبیه
ممنون از دیجی کالا مگ
سری نکسوس الجی حرف ندارن … گوگل اشتباه کرد که با هواوی همکاری کرد و ضربش هم خورد ، بنظرمن بهترین کار این بود که ساخت دوتا نکسوس رو میسپارید به الجی ، یکی پلاستیکی یکی الومینیومی ، قطعا باید چشم گوگل گوشی فوق العاده ی LG V10 رو میدید که از جنس الومینیومه و فوق العاده با کیفیته برعکس نکسوسی که هواوی ساخته !!!
بدنه lg v10 آلومینیومی نیست دوست عزیز.یه چیزی تومایه های پلاستیکه (البته مال من اینجوریه)فکرنکنم فلزی باشه
در نگاه اول زبان طراحی این گوشی من رو یاد “لومیاها”ی دوست داشتنی انداخت.
همین زمان هاست که شاکیان این زبان طراحی برای محصولات مایکروسافت بیایند و اعلام “عجب طراحی قشنگی داره” کنند :))
لطفاً تعداد بیشتری از این محصول رو بیارید، قطعاً یکی از مشتریهایتون خواهم بود.
با سلام، این همه نقد و بررسی چه دردی میخوره وقتی دیجیکالا تعداد معدودی از این کالا(سری های نکسوس) را وارد میکند و قبل از اینکه ما نفسمون رو کامل بکشیم، کالا ناموجود میشود؟
سلام
واقعا این بعد برام عجیبه…
در جایی ذکر شده که : “برای دوربین سلفی، حسگری ۸ مگاپیکسلی در نظر گرفتهشده است.”
در حالی که دوربین سلفی این گوشی ۵ است.
لینک سایت گوگل نکسوس : https://www.google.com/nexus/5x/
در جایی دیگه به اشتباه ذکر شده : “خبرهایی مبنی بر اینکه حسگر اثرانگشت نکسوس ۵X هم هنگام شارژ شدن کارایی خود را از دست میدهد، منتشر شدند. با یک آزمون ساده مشخص شد که این مورد هم صحت ندارد”
در حالی که اصلا مشکل این نبود و مشکل این بود! : “صفحهی لمسی بعضی از گوشیهای نکسوس ۵X هنگام شارژ دچار مشکل میشوند”
لینک از خود دی جی کالا : http://www.digikala.com/mag/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-article/%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84-%D9%86%DA%A9%D8%B3%D9%88%D8%B3-5x-%D9%87%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%85-%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%98/
هیچ اشاره ای به نداشتن قابلیت افزودن کارت حافظه نشده، در مورد سیستم عامل جدید مارشملو فقط ذکر شده که چند تا انیمیشن جدید اضافه شده فقط!
قابلیت هایی مثل حذف بعضی پیش فرض و یا بحث های مربوط به doz و حالت استندبای و … فراموش شده
ولی یه زرنگی جالب اینه که این گوشی فقط با g4 مقایسه شده! بهتر بود به نقیصه های این گوشی در مقابل حداقل رقیب خودش ۶p اشاره می کردید…
من تا به امروز همه جا از نقدهای شما دفاع کرده بودم ولی واقعا این نقد و بحث انحصار فروش اینترنتی محصولات ال جی یه کم ذهن آدم رو به سمت جاهای ناجور می بره
خودتون رو در معرض اتهام قرار می دهید
موفق باشید
دقت حسگر دوربین دوم اصلاح شد. با تشکر.
۶p پرچمداره گوگل هست رقیبش نیس این گوشه میان رده ی گوگل هستش پلی من واقعا از نکسوس های ال جی راضیم
نقدوبررسی ویدیویی گلکسی a8 راهم بزارین ممنون
اقای عبادی ممنون میشم یه پست هم درباره نحوه ساخت اپل ای دی قرار بدین.تو گوگل سرچ کردم هر راهی رو که گفته بودن رفتم ولی نتونستم اپل ای دی بسازم(یه اروری میداد که شماره خاصی نداشت.فقط یه لینک میداد و میگفت با پشتیبانی اپل تماس بگیرید)
اگه یه پست اموزش ساخت اپل ایدی قرار بدید خیلی عالی میشه 🙂
سلام نقد جالبی بود ، سعی میکنم بزودی خریداری و تست کنم
ببخشید حسگری۸مگاپیکسلی دوربین سلفی?!!تواطلاعات این گوشی توقسمت گوشی های ال جی زده۵!
تشکر از نقد و بررسی عامه پسندانه ی شما.
البته إشکالاتی از قبیل اشاره نشدن به قابلیت doze در أندروید m و بالا رفتن مدت زمان استندبای و همچنین در رزولوشن دوربین ثانویه که ۵mp هستش که به اشتباه ٨ ذکر شده و حداکثر سرعت فیلم برداری(slow motion) رو به اشتباه ۲۴۰fps بیان کردید که در نکسوس کوچکتر ۱۲۰fps هستش ولی در ۶p عدد ذکر شده صحیح است و اشاره ای به بر عکس بدون تصاویر ضبط شده در third-party apps نکردین که به دلیل جای گذری rear camera به صورت بر عکس روی main board شده.(البته به صورت عمدی).
با سپاس فراوان
سپاس از نظر شما،
در مورد دوربین سلفی حق با شماست و اشتباه تایپی رخ داده بود که تصحیح شد.
اما در مورد doze باید بگم که بنده صرفا در مورد گوشی نقد و بررسی نوشتم و حتی نگاهی هم به امکانات جدید مارشمالو نداشتم.
سرعت فیلمبرداری slowmotion در هر دو نکسوس ۲۴۰ فریم بر ثانیه هست و اشتباهی رخ نداده است.
معمولا اینگونه نقد و بررسیهای فقط در مورد مشخصات پیشفرض گوشیها نگارش میشند و مواردی که در مورد برنامههای دیگر هستند اهمیت زیادی ندارند.
سپاس مجدد
سلاماگر ممکنه یک نقد و بررسی برای نکسوس ۶P و مقایسه با نکسوس ۵x هم قرار بدید.
سلام
ممنون از شما آقای عبادی..عالی بود.
ولی به نظر من از نظر طراحی ،پشت گوشی،یه کم شلوغ به نظر میرسه که از زیبایی و سادگی آن کاسته.
ولی در از نظر طرحی و سخت افزار و نرم افزار عالی میباشد.
بدون شک از نظر نرم افزار،قابل رقابت با اپل خواهد بود.
یا علی
سلام
نقدتان زیبا بود
[…]