۵ ویژگی ویندوز فون که جلوتر از زمان خود بودند

۲۱ خرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
ویندوز فون

در بین سیستم‌عامل‌های موبایل، ویندوز فون از جمله شکست‌های مشهور محسوب می‌شود که فقط ۷ سال (از ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷) عمر کرد. این سیستم‌عامل و گوشی‌های مبتنی بر آن هرگز به محبوبیت گسترده‌ای نرسیدند اما مایکروسافت برای این سیستم‌عامل ایده‌های جالبی را پیاده کرد که برخی از آن‌ها جلوتر از زمان خود بودند.

ویندوز ۷ سپس به ویندوز فون ۸ و در نهایت ویندوز ۱۰ موبایل تبدیل شد اما در تمام این نسخه‌ها مهم‌ترین مشکل-کمبود اپلیکیشن‌ها-پابرجا ماند. با وجود تمام این مشکلات، نمی‌توانیم تاثیر آن را بر روی صنعت موبایل نادیده بگیریم.

طراحی مینیمال

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ویندوز فون، طراحی مینیمال آن بود. نخستین نسخه‌ی این سیستم‌عامل در سال ۲۰۱۰ منتشر شد و همانطور که در تصویر اصلی این مطلب می‌توانید ببینید، طراحی بسیار ساده و تختی داشت. در ادامه می‌توانید طراحی iOS 4 و اندروید ۲.۳ را ببینید.

از نظر اصول طراحی رابط کاربری، طراحی استفاده شده برای اندروید و iOS بسیار قدیمی محسوب می‌شوند اما رابط کاربری ویندوز فون به گونه‌ای است که همین حالا هم می‌توان از آن استفاده کرد. در نهایت اپل و گوگل هم در سال‌های بعدی برای سیستم‌عامل‌های خود به طراحی مینیمال روی آوردند.

اپ به عنوان ویجت

ویندوز فون

یکی از ویژگی‌های جذاب ویندوز فون Live Tiles نام داشت که البته این مشخصه در نسخه‌های دسکتاپ هم مورد استفاده قرار گرفت. اگرچه اندروید تقریبا از همان ابتدا از ویجت‌ها پشتیبانی می‌کرد، اما اپل چندین سال بعد این مشخصه را راهی iOS کرد. Live Tiles هم در بین این دو رویکرد قرار می‌گیرد.

در ویندوز فون به جای اینکه شاهد آیکون‌ اپلیکیشن‌ها و ویجت‌ها به طور جداگانه باشیم،  Live Tiles کار هر دو را انجام می‌داد. همچنین در زمینه‌ی اندازه‌ی این موارد هم حق انتخاب داشتید. اپل برای ویجت‌های خود تقریبا چنین رویکردی اتخاذ کرده است. اگرچه این ویجت‌ها به طور جداگانه در کنار آیکون‌ها قرار می‌گیرند، اما از نظر بصری مانند آیکون‌های بزرگ شده هستند. بنابراین به نظر می‌رسد اپل برای ویجت‌های iOS از قابلیت Live Tiles ویندوز فون الگوبرداری کرده است.

حالت تاریک و روشن

ویندوز فون

اندروید و iOS در سال ۲۰۱۹ حالت تاریک را دریافت کردند اما ویندوز فون از همان ابتدا در سال ۲۰۱۰ این ویژگی را داشت. در این سیستم‌عامل با فعال کردن حالت تاریک، اپلیکیشن‌هایی هم که از این مشخصه پشتیبانی می‌کردند تاریک می‌شدند. در حال حاضر هم اندروید و iOS چنین رویکردی را عملی کرده‌اند.

تم‌های رنگی متغیر

ویندوز فون

یکی از ویژگی‌های جدید ارائه شده در اندروید ۱۲ این است که با استفاده از رنگ غالب تصویر پس‌زمینه، رنگ موردنظر به بخش‌های مختلف سیستم‌عامل راه پیدا می‌کند. علاوه بر تغییر رنگ بخش‌هایی مانند منوی تنظیمات سریع و بخش تنظیمات سیستم‌عامل، حتی اپلیکیشن‌ها هم می‌توانند از این قابلیت استفاده کنند.

این هم یکی دیگر از قابلیت‌هایی است که ویندوز فون از همان روز اول بهره می‌برد. به طور مشخص، رنگی که برای بخش Live Tiles انتخاب می‌کردید، در بسیاری از بخش‌های دیگر هم مورد استفاده قرار می‌گرفت.

تشخیص آهنگ در حال پخش

این قابلیت اگرچه اهمیت خیلی زیادی ندارد، اما مایکروسافت پیش از آیفون و اندروید مشخصه‌ی تشخیص آهنگ در حال پخش را به طور پیش‌فرض در سیستم‌عامل موبایل خود ارائه داد. این روزها کاربران اندروید با استفاده از گوگل اسیستنت می‌توانند چنین کاری را انجام دهند و اپ shazam در آیفون می‌تواند نام آهنگ‌ها را تشخیص دهد. در ضمن سیری هم از پس انجام این کار برمی‌آید.


در کنار ویندوز فون، می‌توانیم به سیستم‌عامل‌هایی مانند WebOS و BlackBerry OS هم اشاره کنیم که امکانات جذاب زیادی داشتند. اما در نهایت اندروید و iOS از این رقابت جان سالم به در برده‌اند و همانطور که می‌بینید، برخی از ایده‌های مایکروسافت راهی این دو سیستم‌عامل شده است.

منبع: How To Geek

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۳ دیدگاه
  1. Avatar معین محمودجانلو

    من تا همین ی ماه پیش لومیا۹۲۰ داشتم دقیقا حدود ۸ سال ازش استفاده کردم
    دسترسی نداشتن ب شبکه های اجتماعی و نبود خیلی از اپ ها و لگ های گاه و بیگاه دلایلی بودن ک رفتم دنبال ی گوشی دیگه
    وگرنه گوشی از نظر همه چیز عالی بوده
    اونم بعد حدود ۱۰ سال از معرفیش

  2. Avatar شاه داود

    اگر سخت افزارو به نوکیا میسپرد و خودش رو نرم افزار قفل میکرد الان غول موبایلا بود.یادمه تو هر چیزی لومیا نوکیاها جزو غولها بودن.دوربین .صفحه.باطری

  3. Avatar Ali

    قابلیت کانتینیوم چی پس؟ یکی از جذابترینش این قابلیت بود که با اتصال کابل یا حتی بیسیم بجای این که تصویر گوشی رو میرور کنه روی مانیتور، یک رابط کاربری دقیقا شبیه ویندوز ۱۰ دسکتاپ ارائه میداد که از صفحه گوشی به جای تاچ موس و کیبورد استفاده کرد یا حتی کیبورد و موس اکسترنال اتصال داد و از ویندوز ۱۰ دسکتاپ فقط با یک موبایل ساده استفاده کرد.
    حالا سامسونگ دکس رو میبینیم جدیدا

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه