۱۰ وسیله‌ی ضروری برای ساک بیمارستان نوزاد (و وسایل ضروری مادر)

۲۸ خرداد ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۷ دقیقه
30 وسیله‌ی ضروری برای ساک بیمارستان نوزاد (به همراه وسایل ضروری مادر)

انتظار برای به دنیا آمدن فرزند یکی از شیرین‌ترین انتظار کشیدن‌ها است. البته وقتی از نیمه‌ی دوران بارداری بگذرید کمی نگرانی بابت زایمان، وسایل مورد نیاز برای آن و وسایلی که باید برای کودکتان خریداری کنید بیشتر می‌شود. یکی از مواردی که مادران همیشه نگران آن هستند بستن ساک بیمارستان نوزاد است. بعضی از وسایل برای این ساک ضروری هستند و بعضی از وسایل را هم اصلا نباید در این ساک قرار دهید. پس باید چکار کرد؟

پیشنهاد ما استفاده از چک‌لیست‌ها و لیست‌هایی است که تمام وسایل مورد نیاز برای ساک بیمارستان نوزاد را در اختیار شما قرار می‌دهند. در این مطلب لیستی از این وسایل را در اختیار شما قرار داده‌ایم. همچین وسایلی که برای مادر در بیمارستان و همچنین در ماه‌های اول شیردهی مورد نیاز است را هم بررسی کرده‌ایم.

پس اگر شما هم منتظر به دنیا آمدن فرزندتان هستید، یک قلم و کاغذ بردارید و این مطلب را با دقت تا آخر بخوانید.

بهترین زمان برای شروع خرید وسایل ساک بیمارستان نوزاد

لوازم طفل نوزاد

این زمان‌بندی وابسته به این است که چندمین بارداری شما است و آیا فرزند شما دوقلو است یا خیر. اگر در اولین بارداری هستید بهتر است ۲۰ هفته قبل از زایمان خرید را شروع کنید. تهیه‌ی همه‌ی وسایل ممکن است کمی سخت و گیج‌کننده به نظر برسد؛ مخصوصا اینکه تا به حال چنین تجربه‌ای را نداشته‌اید و همیشه نگرانید که چیزی کم باشد.

اما اگر قبلا زایمان داشته‌اید این کار کمی آسان‌تر است و می‌توانید در ۳ ماه آخر بارداری خرید وسایل نوزاد برای بیمارستان را شروع کنید. در این حالت خیلی از وسایل، مثل پتو و پستانک، را از قبل دارید و فقط باید آن‌ها را دوباره آماده و تمیز کنید.

به هر حال چه ۲۰ هفته چه ۳ ماه قبل از زایمان شروع به بستن ساک زایمان می‌کنید، بهتر است هم‌زمان اتاق کودک را هم آماده کنید تا هر چیزی را که می‌خرید در محل مخصوص خود قرار دهید. با انجام این کار وقتی با نوزاد به خانه برمی‌گردید دیگر نیازی نیست دنبال وسایل مورد نیازتان بگردید.

لیست وسایل لازم برای ساک بیمارستان نوزاد

ساک لوازم نوزاد پسرانه

در این بخش لیست کاملی از وسایل لازم برای نوزاد را می‌بینید. بعضی از این وسایل برای ساک بیمارستان نوزاد و بعضی دیگر برای اتاق کودک مورد نیاز هستند.

۱. قنداق

شاید فکر کنید قنداق کردن کودک یک کار قدیمی و بیهوده است اما پیشنهاد می‌کنیم حتما این کار را انجام دهید. این کار به خواب بهتر نوزاد کمک می‌کند.

۲. پتو

پتوی نوزاد را هم می‌توانید در اتاق او قرار دهید و هم در کیف زایمان بگذارید تا اگر در زمان خروج از بیمارستان هوا نامناسب بود آن را دور نوزاد بپیچید. این پتوی نازک می‌تواند به عنوان پد تعویض پوشک و محافظت نوزاد از نور خورشید هم استفاده شود.

۳. پوشک

خرید پوشک قبل از به دنیا آمدن نوزاد یکی از ضروری‌ترین کارها است. وقتی نوزادتان به دنیا می‌آید آنقدر کار و مشغله روی سرتان می‌ریزد که گاهی وقت نمی‌کنید برای خرید پوشک به فروشگاه مراجعه کنید. خرید پوشک در یکی دو سایز مختلف، مناسب برای ۶ تا ۸ ماه اول، می‌تواند خیال شما را راحت کند. فراموش نکنید که حداقل ۲ بسته پوشک هم باید در ساک بیمارستان نوزاد قرار دهید.

۴. دستمال مرطوب

دستمال مرطوب هم برای کیف زایمان لازم است و هم اتاق کودک. البته بهتر است قبل از به دنیا آمدن نوزاد مقدار زیادی دستمال مرطوب انبار نکنید چون ممکن است پوست نازک و حساس او به برندی که استفاده می‌کنید حساسیت داشته باشد. پس بهتر است از چند مدل دستمال مرطوب یک بسته‌ی کوچک بخرید و بعد از امتحان کردن آن‌ها، بهترین مورد را انتخاب کنید.

۵. پد تعویض یک‌بار مصرف

وسایل مورد نیاز برای زایمان سزارین در بیمارستان خصوصی

این پدها یکی از عالی‌ترین وسایلی هستند که باید در ساک بیمارستان نوزاد و کمد اتاق کودک حتما چندتایی داشته باشید. این پدها در سفر هم بسیار کاربرد دارند و می‌توانید به راحتی پوشک نوزاد را در هر مکانی تعویض کنید و سپس، تمام موارد دور ریختنی را به همراه پد در کیسه‌ی زباله قرار داده و در سطل زباله بگذارید.

۶. کرم سوختگی مخصوص پوشک

استفاده از این کرم ضروری است چون پوست عرق کرده‌ی کودک زیر پوشک به راحتی عرق سوز و زخم می‌شود. قبل از بستن پوشک باید یک لایه‌ی نازک از این کرم روی پوست نوزاد بمالید و سپس با خیالی آسوده پوشک را ببندید. برای محافظت بیشتر از فرزندتان می‌توانید از برندهای گیاهی و طبیعی استفاده کنید.

۷. آغوشی

آغوشی یک وسیله‌ی کاربردی است که نه تنها باید برای استفاده‌ی خودتان بخرید، بلکه پیشنهاد می‌کنیم به هر کسی که تازه مادر شده است هم یکی از آن‌ها هدیه بدهید. جابه‌جا کردن کودک با کمک آغوشی کار را برای هر دوی شما راحت می‌کند. کودکتان همچنان که در آغوش شما است آزادی عمل دارد و می‌تواند دست و پاهایش را تکان دهد، شما هم می‌توانید به راحتی و بدون دور ماندن از نوزادتان به تمام کارهایتان برسید.

۸. پستانک

ساک لوازم نوزاد ایرانی

بعضی از نوزادان علاقه‌ی زیادی به مکیدن دارند و در زمان‌هایی که شیر نمی‌خورند، احتمالا به سراغ انگشتان دست خود می‌روند و آن‌ها را می‌مکند. پس بد نیست که یکی دو پستانک مناسب نوزاد بخرید و در ساک بیمارستان نوزاد و کمد کودک قرار دهید. جالب است بدانید که مکیدن پستانک به آرام کردن کودک قبل از خواب بسیار کمک می‌کند.

۹. شیشه‌ی شیر

شیشه‌ی شیر هم یکی از آن وسایلی است که باید حتما چندتایی از آن را در ساک بیمارستان نوزاد و کابینت آشپزخانه داشته باشیم. اما همانطور که در مورد دستمال مرطوب اشاره کردیم، شیشه‌ی شیر را هم نباید قبل از به دنیا آمدن نوزاد به تعداد زیاد بخرید. چون ممکن است نوزاد با آن ارتباط برقرار نکند و همه‌ی آن‌ها غیرقابل استفاده شوند. پس بهتر است یکی دو مدل شیشه‌ی شیر کوچک بخرید و بعد از به دنیا آمدن نوزادتان امتحان کنید ببینید کدام را بیشتر می‌پسندد. بعد از این است که می‌توانید با خیالی راحتی چند شیشه‌ی شیر در اندازه‌های مختلف بخرید و در خانه داشته باشید.

۱۰. لباس نوزاد

خرید چند دست لباس نوزاد کار را برای هفته‌ها و حتی ماه‌های اول راحت می‌کند. در هفته‌های بعد از زایمان، باید تقریبا هر روز یا حتی بعد از هر بار شیردهی لباس نوزاد را عوض کنید. پس بهتر است از قبل چند دست لباس نوزاد با کیفیت بخرید، چندتایی را در کیف زایمان و بقیه را در کمد کودک قرار دهید. بهترین لباس‌های نوزاد آن‌هایی هستند که پارچه‌ای بافته شده از الیاف طبیعی دارند.

لیست وسایل لازم برای اتاق نوزاد و حضور در بیرون از خانه

لیست وسایل اتاق نوزاد

همانطور که در حال بستن ساک بیمارستان نوزاد هستید خوب است که وسایل اتاق او را هم به مرور تهیه کنید تا وقتی از بیمارستان به خانه می‌آیید همه چیز برای استراحت و مراقبت از نوزاد آماده باشد. در این بخش چند وسیله‌ی مهم که حتما باید در اتاق داشته باشید را معرفی کرده‌ایم. همچنین وسایلی که برای به همراه داشتن نوزاد در بیرون از خانه لازم دارید را هم در انتهای همین بخش می‌توانید ببینید.

۱۱. گهواره

خرید یک گهواره‌ی متحرک به شما کمک می‌کند که بعد از به دنیا آمدن نوزاد، او را همیشه در کنار خود داشته باشید. معمولا نمی‌توان با خیالی آسوده نوزادی که تازه خوابیده را در اتاق خواب تنها گذاشت. گهواره‌ی متحرک به شما کمک می‌کند که در هر وضعیتی مثل غذا خورد یا آشپزی کردن، او را در نزدیکی خود داشته باشید.

۱۲. تشک نوزاد

یکی از وسایلی که خرید آن ضروری است تشک مناسب برای نوزاد است. این تشک را می‌توانید در گهواره، تخت یا روی مبل قرار دهید و نوزاد را به راحتی روی آن بخوابانید. در زمان خرید دقت داشته باشید که تشک حاوی مواد شیمیایی نباشد و از مواد طبیعی تهیه شده باشد.

۱۳. پرده‌های تیره

کاهش نور اتاق با کمک پرده‌های تیره می‌تواند تاثیر خوبی روی خواب نوزاد داشته باشد. مخصوصا اگر در فصل بهار و تابستان به دنیا آمده و در روزهای طولانی و پر نور قرار است او را بخوابانید.

۱۴. بالش شیردهی

شاید بتوان گفت بالش شیردهی یک یاز واجبات برای روزهای بعد از زایمان است. شیر دادن به نوزاد تازه متولد شده سخت است، مخصوصا اگر تا به حال تجربه‌ی مادر شدن نداشته باشید. استفاده از بالش شیردهی می‌تواند در زمان شیردهی محیط مناسب‌تر و امن‌تری برای کودک ایجاد کند و جلوی خستگی شما از نگه داشتن نوزاد در آغوش را هم بگیرد.

۱۵. صندلی ماشین و کالسکه

در اغوش گرفتن نوزاد وقتی بیرون از خانه هستید کاری لذت‌بخش است اما اگر مجبور باشید در ماشین، پیاده‌روی و خرید او را دائم در آغوش نگه دارید کار سخت می‌شود. صندلی مخصوص ماشین می‌تواند فضای امن و راحتی را برای فرزندتان فراهم کند. همچنین یک کالسکه‌ی مناسب، که به راحتی در صندوق عقب ماشین جای می‌گیرد، هم می‌تواند در زمان‌هایی که به خرید و پیاده‌روی می‌روید به شما کمک کند.

۱۶. دماسنج کودک

بیمار شدن و تب کردن در نوزادان بسیار رایج است. با کمک یک دماسنج مخصوص کودک می‌توانید در زمان‌های لازم دمای بدن نوزاد را اندازه‌گیری کنید و متوجه شوید تب دارد یا خیر. بهترین دماسنج‌ها نوع دیجیتالی هستند که از روی پیشانی دما را اندازه می‌گیرند. اگر امکان خرید این مدل را ندارید می‌توانید از دماسنج‌های دیجیتالی که زیر بغل قرار می‌گیرد هم استفاده کنید.

۱۷. ناخن‌گیر نوزاد

باورش سخت است اما ناخن‌های نوزادان به شکل سریعی رشد می‌کنند و حتی ممکن است در زمان تولد بلند باشند! برای جلوگیری از زخم شدن پوست نوزاد با ناخن‌هایش باید یک ناخن‌گیر مخصوص نوزادان داشته باشید تا ناخن‌های بلند شده را بگیرید. پیشنهاد ما به شما خرید ۲ ناخن‌گیر است، یکی برایی ساک بیمارستان نوزاد و کیف همراه، یکی هم برای قرار دادن در کمد کودک تا در هر زمانی به آن دسترسی داشته باشید.

۱۸. چراغ خواب

روشن کردن یک چراغ خواب کوچک به جای چراغ اتاق می‌تواند در شب‌ها نور کافی برای رسیدگی به نوزاد را فراهم کند، اما مانع از آرامش و خوابیدن او نشود. همچنین نور ملایم چراغ خواب می‌تواند باعث راحت‌تر خوابیدن مادر هم بشود. پیشنهاد ما خرید یک چراغ خواب سنگ نمک است. این مدل از چراغ‌ها نور ملایم و گرمی را در اتاق پخش و به خواب راحت‌تر کمک می‌کنند.

لیست وسایل لازم برای ساک بیمارستان نوزاد، مخصوص مادر

وسایل زایمان

در این بخش با وسایل مورد نیاز برای زایمان در بیمارستان آشنا می‌شوید که شاید به نظر مهم نباشند اما باید در کیف زایمان داشته باشید. به همراه داشتن این وسایل کمک می‌کند در طول پروسه‌ی زایمان و استراحت در بیمارستان با مشکل روبه‌رو نشوید.

۱۹. لباس راحتی

لباس راحتی مخصوص پوشیدن بعد از زایمان یکی از ضروریات است. این لباس باید از الیاف طبیعی و سبک ساخته شده باشد، آزاد باشد و هیچ بند یا کش سفتی در آن به کار نرفته باشد. همچنین باید بخش جلویی آن به شکلی دوخته شده باشد که برای شیردهی نوزاد هیچ مشکلی نداشته باشید. اگر دوست ندارید از پیراهن‌های آزاد استفاده کنید می‌توانید یک تاپ و شلوار نرم و گشاد بپوشید تا هم به بدنتان فشاری وارد نشود و هم به راحتی نوزاد خود را تغذیه کنید. اگر سرمایی هستید حتما یکی دو جفت جوراب حوله‌ای و نرم هم به همراه داشته باشید.

۲۰. دمپایی

این احتمال وجود دارد که پاهای شما در اثر مایعات داخل وریدی متورم شده باشد پس نمی‌توانید در زمان خروج از بیمارستان کفش‌هایتان را بپوشید. به همین دلیل باید یک جفت دمپایی نرم و راحت در کیف زایمان قرار دهید تا برای برگشتن به خانه آن‌ها را بپوشید.

۲۱. روپوش

به همراه داشتن یک روپوش، پانچو یا یک مانتو جلو باز راحت می‌تواند برایتان مفید باشد. اگر بعد از زایمان قصد دارید در اتاق یا راهروی بیمارستان کمی راه بروید، با پوشیدن این روپوش می‌توانید کمی بدنتان را گرم کنید و احساس بهتری داشته باشید.

۲۲. لوازم آرایشی و بهداشتی

مسواک، شامپو، دئودورانت، بالم لب، کش مو و دستمال مرطوب لوازم بهداشتی و آرایشی مهمی هستند که باید با خود همراه داشته باشید. همچنین به دلیل خونریزی پس از زایمان بهتر است چند بسته پد، نوار بهداشتی یا پوشک بزرگسال هم در کیف زایمان قرار دهید.

۲۳. کابل شارژر موبایل خیلی بلند

درست است که کابل شارژر ارتباطی به فرآیند زایمان و نگهداری از نوزاد ندارد اما وقتی روی تخت دراز کشیده باشید و بخواهید با تلفن صحبت کنید متوجه می‌شوید که بسیار کاربردی است.

۲۴. تنقلات و نوشیدنی

چند بطری آب و آبمیوه، چند قوطی کمپوت، بیسکوییت، شکلات، چوب شور و میوه‌ی خشک از آن تنقلاتی هستند که می‌توانید بعد از زایمان مصرف کنید. این طبیعی است بعد از به دنیا آوردن فرزندتان احساس ضعف و گرسنگی داشته باشید. حتی اگر سرم‌های تقویتی هم به دست شما وصل باشند باز هم مصرف خوراکی‌های سبک و مقوی برایتان لازم است.

۲۵. بالش و حوله‌ی حمام

متاسفانه حوله‌های بیمارستانی مثل حوله‌های هتل نرم و بزرگ نیستند، پس باید حوله‌ی مناسب در کیف زایمان خود قرار دهید. همچنین بد نیست که بالش خودتان را از خانه بیاورید تا شب‌ها راحت‌تر به خواب بروید.

۲۶. کرم نوک سینه

با شروع شیردهی احتمال حساسیت و ترک خوردن نوک سینه وجود دارد. پس بهتر است برای جلوگیری از آسیب دیدن سینه حتما از این کرم استفاده کنید.

لیست وسایل لازم برای مادر در دوران شیردهی

کیف زایمان

حالا که با هم وسایل لازم برای کیف زایمان و اتاق نوزاد را بررسی کردیم، بد نیست کمی هم به وسایلی که آسایش و راحتی مادر را فراهم می‌کند توجه کنیم. استفاده از وسایلی که در این بخش معرفی شده است می‌تواند باعث شیرین‌تر گذشتن دوران شیردهی برای شما شود.

۲۷. شیردوش و پمپ سینه

اگر قصد استفاده از شیر خشک برای تغذیه‌ی نوزادتان را ندارید، پمپ سینه یکی از وسایل ضروری است که باید حتما داشته باشید. با کمک پمپ سینه وقتی قرار باشد از فرزندتان دور باشید چند بطری شیر برای او آماده می‌کنید تا در نبود شما از آن تغذیه کند. همچنین اگر شیر شما زیادتر از میزان مصرف نوزاد باشد می‌توانید اضافه‌ی آن را با کمک پمپ شیر اضافه را خارج کنید تا دچار مشکلات مربوط به مجراهای شیر نشوید.

۲۸. لباس شیردهی

پوشیدن سوتین شیردهی یکی از کارهایی است که هر مادر شیردهی باید آن را در نظر داشته باشد. ظاهر آن شبیه به سوتین‌های معمولی است اما به راحتی برای شیردهی از جلو باز می‌شود و می‌توانید بعد از پایان کار، آن را دوباره مثل قبل ببندید.

۲۹. پد سینه

پد سینه یکی از آن وسایلی است که برای نوزاد هیچ استفاده‌ای ندارد اما می‌تواند خیال مادر را راحت کند. در دوران شیردهی خیلی پیش می‌آید که شیر از سینه‌ی مادر ترشح شود و روی لباس لکه‌هایی ایجاد کند. پد سینه شیر ترشح شده را به خود جذب کرده، از ایجاد لکه روی لباس جلوگیری می‌کند.

۳۰. لباس خواب مناسب شیردهی

اگر اولین بار است که مادر شدن را تجربه می‌کنید احتمالا به این موضوع اصلا فکر نکرده‌اید. اما باید بدانید پوشیدن یک لباس خواب راحت و آزاد که مناسب شیردهی در اواخر و نیمه‌های شب باشد موضوع بسیار مهمی است. پس قبل از به دنیا آمدن فرزندتان حتما چند دست تاپ و پیراهن مناسب برای خواب بخرید.

وسایلی که نباید قبل از تولد نوزاد بخرید

کیف و ساک زایمان نی نی سایت

وسایلی که برای نوزاد نیاز دارید بسیار بیشتر از مواردی است که به آن‌ها اشاره کردیم اما باید بدانید که خیلی از وسایل را باید بعد از تولد نوزاد و براساس نیازتان تهیه کنید. ممکن است وسیله‌ای که همه استفاده می‌کنند برای شما کاربرد نداشته باشد و برعکس، شما به چیزی نیاز داشته باشید که هیچ کسی از آن استفاده نمی‌کند. در اینجا لیستی از این وسایل که بهتر است بعد از تولد نوزاد و بررسی نیازهایتان بخرید را می‌خوانید:

مرور کلی

در این مطلب سعی کردیم تمام وسایل مورد نیاز برای زایمان، استراحت در بیمارستان و هفته‌های اول شیردهی را بررسی و لیست کنیم. البته وسایل مورد نیاز مادر و نوزاد بیشتر از این‌ها است اما اینجا به ضروری‌ترین‌ موارد اشاره شد. اگر شما هم چشم‌انتظار به دنیا آمدن نوزادتان هستید، تجربه‌ی مادر شدن دارید یا در حال بستن ساک زایمان نوزاد برای دختر یا خواهرتان هستید، وسایلی که به نظرتان ضروری است و در این لیست دیده نمی‌شود را در قسمت کامنت‌ها بنویسید. مطمئنا کامنت شما می‌تواند راهنمای خوبی برای دیگر مادران باشد.

منابع: gurlgonegreen, babylist

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه