ویلیام شاتنر بر سکوی پرتاب برای سفر تاریخی به فضا آماده می‌شود

۲۲ مهر ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
خدمه‌ی مأموریت سرنشین‌دار NS-18 بلو اوریجین

تا ساعاتی دیگر ویلیام شاتنر بازیگر پیشکسوت آمریکایی و سه مسافر دیگر با دومین مأموریت سرنشین‌دار فضاپیمای نیو شپرد بلو اوریجین به فضا خواهند رفت تا یک رکورد دیگر را ثبت کنند.

مجموعه‌ی موشک و کپسول سرنشین‌دار «نیو شپرد» (New Shepard) اکنون در نزدیکی شهر «ون هرن» (Van Horn) در غرب تگزاس بر سکوی پرتاب قرار گرفته است تا یک گام بلند دیگر در زمینه‌ی سفرهای گردشگری فضایی بردارد.

مأموریت امروز ۱۲ هفته پس از نخستین پرتاب سرنشین‌دار «بلو اوریجین» (Blue Origin) انجام می‌شود که طی آن جف بزوس بنیان‌گذار این این شرکت به همراه برادرش، «والی فانک» (Wally Funk) 82 ساله و «الیور دیمن» (Oliver Daemen) 18 ساله به فضا سفر کردند و ضمن تأیید موفقیت سفر با کپسول نیو شپرد، رکورد مسن‌ترین و جوان‌ترین انسان به فضا رفته را ثبت کردند.

اکنون اما پس از چند روز تأخیر به دلیل شرایط آب‌وهوایی، اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، «ویلیام شاتنر» (William Shatner) بازیگر ۹۰ ساله‌ی کانادایی-آمریکایی این رکورد را باز هم توسط بلو اوریجین جابه‌جا می‌کند.

شاتنر که اغلب با سریال «پیشتازان فضا» یا «سفر ستاره‌ای» (Star Trek) شناخته می‌شود، علاقه و پیوند خوبی با برنامه‌های فضایی دارد و در بسیاری از پرتاب‌های فضایی از نزدیک شاهد عملیات بوده است. از جمله در پرواز فضایی «ویرجین گلکتیک» (Virgin Galactic) که همراه با انوشه انصاری به‌عنوان میهمان ویژه‌ی رویداد حضور داشتند.

مسیر پرواز فضایی بلو اوریجین

مسیر پرواز فضایی بلو اوریجین NS-18
Credit: Blue Origin

هرچند برای سفرهای فضایی بلو اوریجین داشتن حداقل‌های آمادگی جسمانی لازم است و قصد شاتنر برای پرواز به‌عنوان مسن‌ترین انسانی که به فضا رفته نشان‌دهنده‌ی آمادگی جسمانی خوب او محسوب می‌شود اما این مأموریت گردشگری، همچنین راحتی فضاپیمای سرنشین‌دار نیو شپرد را برای همه‌ی سنین یادآوری می‌کند.

در پرتاب امروز که با عنوان NS-18 شناخته می‌شود و هجدهمین پرتاب وسیله‌ی نقلیه‌ی نیو شپرد است، «آدری پاورز» (Audrey Powers) معاون مأموریت‌ها و عملیات پرواز بلو اوریجین، «کریس بوشویزن» (Chris Boshuizen) بنیان‌گذار شرکت رصد زمین «پلنت لبز» (Planet Labs) و «گلن دو وریس» (Glen de Vries) نایب رئیس علوم زندگی و سلامت در شرکت نرم‌افزاری فرانسوی «داسو سیستمز» (Dassault Systèmes) هم شاتنر را همراهی خواهند کرد.

کل این پرواز فضایی حدود ۱۱ دقیقه طول خواهد کشید و خدمه در فضا حدود ۴ دقیقه بی‌وزنی را تجربه خواهند کرد. بوستر موشک نیو شپرد در ارتفاع مشخصی از کپسول جدا می‌شود و تقریبا ۸ دقیقه پس از پرتاب، در محل فرود بلو اوریجین که حدود ۳ کیلومتری سکوی پرتاب است، به زمین بازمی‌گردد.

در حالی که موشک در حال فرود است، فضاپیمای نیو شپرد به بالاترین ارتفاع خود، درست در بالای خط فرضی کارمان یا ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری که به‌عنوان مرز قراردادی فضا شناخته می‌شود، می‌رسد و در نهایت ۱۱ دقیقه پس از برخاست با چتر نجات به زمین بازمی‌گردد.

برای تماشای پخش زنده‌ی دومین پرتاب سرنشین‌دار نیو شپرد که از ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران آغاز می‌شود، می‌توانید به یوتیوب بلو اوریجین مراجعه کنید.

عکس کاور: خدمه‌ی مأموریت سرنشین‌دار NS-18 بلو اوریجین
Credit: Blue Origin

منبع: Space

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه