۹ کتاب برتر درباره زنان موفق که باید بخوانید

۱۸ فروردین ۱۴۰۳ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه

زنان را نیمه‌ی خوب جهان نامیده‌اند. آن‌ها گرچه در طول تاریخ سختی کشیده، حقوق‌شان پایمال شده و به ضعف و ناتوانی متهم شده‌اند اما از پا ننشسته‌اند. زنان موفق همواره در تقلا و تلاش هستند تا توانایی‌هایشان را نشان داده و دادشان را از زمانه بگیرند. با این‌حال آن‌ها در اکثر مواقع سعی کرده‌اند مهارت‌ها و چیره‌دستی‌شان به چشم نیاید. کارشان را انجام داده و به خانه رفته‌اند. شاید به خاطر عشق به همسر، همدل، وطن و … فداکاری و بزرگواری کرده و نامی از خود برجا نگذاشته‌اند. اما همیشه که این‌طور نیست. بالاخره هستند کسانی که کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق که از هیچ بنایی استوار ساخته‌اند نوشته‌اند تا روزی از بهترین روزها به عنوان نماد استقامت، پایداری و موفقیت معرفی شوند.

زنان موفق سختی کشیده

زنان باهوش‌اند و آوازه‌ی شهرت‌شان عالم‌گیر شده. اکثر آن‌ها با وجود سختی‌ها، کمبودها، فشارها و تبعیض‌ها تحصیل کرده، به مدارج بالا رسیده و در حوزه‌های گوناگون – علم، پزشکی، فناوری، مد، صنایع آرایشی‌بهداشتی، ارتباطات و … – نام‌دار شده‌اند. از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به مریم میرزاخانی، استادیار رشته‌ی ریاضی دانشگاه پرینستون، که نزدیک بود جان‌اش را در تصادف اتوبوس هنگام بازگشت از اهواز (محل برگزاری بیست و دومین دوره‌ی مسابقات ریاضی دانشجویی) به تهران از دست دهد، فریدا کالو، نقاش مکزیکی با وجود مشکلات جسمی و درد وحشتناک آثار درخشانی خلق کرد، ملاله یوسف زی، دختر پاکستانی یک‌تنه مقابل ظلم طالبان ایستاد، اپرا وینفری، مجری و برنامه‌ساز شناخته شده که سال‌ها تحقیر، آزار جنسی و تبعیض اعضاء خانواده را تحمل کرد، توران پیرهادی، بانویی که غم بزرگ را به کار بزرگ تبدیل کرد و … اشاره کرد.

کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق

۱ مریم میرزاخانی / انسان‌های کوچک، آرزوهای بزرگ«کتاب مریم میرزاخانی» کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق

کتاب «مریم میرزاخانی / انسان‌های کوچک، آرزوهای بزرگ» زندگی مریم میرزاخانی یکی از برجسته‌ترین ریاضی‌دانان جهان را روایت می‌کند. او وقتی بچه بود رویایش نویسنده شدن بود. همه‌ی لحظات‌اش را به خواندن می‌گذراند و هیجان‌زده می‌شد. وقتی به مدرسه رفت و با ریاضیات آشنا شد همه‌چیز تغییر کرد. وقتی می‌خواست مسئله‌ای را حل کند انگار در جنگل بزرگی بود که نمی‌دانست به کجا می‌رود ولی به طریقی به بالای تپه‌ای می‌رسید و می‌توانست همه‌چیز را واضح‌تر ببیند. آن‌چه ظاهر می‌شد هیجان‌انگیز و دوست‌داشتنی‌تر از همه‌چیز بود.

مریم که همراه ۹ محقق برجسته‌ی دیگر در چهارمین نشست ۱۰ استعداد درخشان مجله‌ی پاپیولار ساینس در آمریکا تقدیر شد، در تهران به دنیا آمد، در مدرسه‌ی فرهیختگان تحصیل کرد، نفر اول المپیادهای ریاضی کشوری و جهانی شد و دکترایش را از دانشگاه هاروارد گرفت.

اولین زن و ایرانی برنده‌ی مدال فیلدز که نزدیک بود پیش از ۲۰ سالگی در حادثه‌ی واژگون شدن اتوبوس حاوی شرکت‌کنندگان در بیست و دومین دوره‌ی مسابقات ریاضی دانشجویی در جاده‌ی اهواز به تهران جان‌اش را از دست بدهد، دو دهه بعد در چهل‌سالگی به دلیل عوارض ابتلا به سرطان سینه درگذشت.

در بخشی از کتاب «مریم میرزاخانی / انسان‌های کوچک، آرزوهای بزرگ» یکی از کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق، به قلم محمود برآبادی توسط نشر فیل منتشر شده، می‌خوانیم:

«مریم میرزاخانی از کودکی سخت‌کوش و با اراده بود و به خواندن زندگی‌نامه‌ی زنان مشهوری چون ماری کوری و هلن کلر علاقه‌مند بود. او با تمام توان تلاش کرد تا به اهدافش دست یابد و در این مسیر هرگز تسلیم نشد. مریم میرزاخانی پس از مرگش، الگوی محبوب مردم جهان و به‌خصوص دختران ایرانی شد.»

۲- توران میرهادی / انسان‌های کوچک، آرزوهای بزرگکتاب «توران میرهادی» کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق

کتاب «توران میرهادی / انسان‌های کوچک آرزوهای بزرگ» یکی از کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق، زندگی توران میرهادی یکی از مهم‌ترین شخصیت‌هایی که از شش دهه‌ی پیش به کودکان و نوجوانان ایران خدمت کرد، روایت می‌شود. او همراه با لیلی ایمن «آهی» شورای کتاب کودک که مرجعی برای شناخت بهترین کتاب‌های کودکان و نیز شناخت و درک صحیح ادبیات کودک تاسیس کرد. با انتشار فرهنگنامه‌ی کودکان و نوجوانان، یکی از معتبرترین کتب مرجع ایران را در اختیار و دسترس کودکان، نوجوانان، نویسندگان، مترجمان و محققان قرار داد. بعد مرگ برادرش فرهاد به تاسی از مادرش غم بزرگ را به کار بزرگ تبدیل و مدرسه فرهاد را تاسیس کرد. او با این کار اصول تربیتی علمی و صحیح را اجرا و کتب راهنمای مادران، معلمان و تسهیل‌گران کودکان و نوجوانان را منتشر کرد.

در بخشی از کتاب «توران میرهادی / انسان‌های کوچک، آرزوهای بزرگ» به قلم ریحانه جعفری که توسط نشر فیل منتشر شده، می‌خوانیم:

«مادر به توران یاد داده بود که غم‌های بزرگ را به کارهای بزرگ تبدیل کند. توران با خودش عهد کرد که هم به جای فرهاد زندگی کند و هم به نام او کاری بزرگ بکند.»

۳- با اطمینان می‌گویم / توصیه‌های اپرا وینفری برای موفقیت و خوشبختی در زندگی«با اطمینان می‌دانم که...» کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق

اپرا وینفری یکی از قدرتمندترین و تاثیرگذارترین زنان جهان که کودکی و نوجوانی دشواری داشته، رنج و تحقیر بی‌اعتنایی، تنبیه بدنی و تجاوز را چشیده، از سیاه‌ترین لحظات و روزهای زندگی عبور کرده و به قله‌ی موفقیت و شهرت رسیده، اکنون در کتاب «با اطمینان می‌گویم / توصیه‌های اپرا وینفری برای موفقیت و خوشبختی در زندگی» یکی از کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق، علاوه بر مرور زندگی‌اش از کشف ریزترین لذت‌ها و ظرفیت‌ها و جذابیت‌های زندگی گرفته تا مسیر کلی و دشوار شناخت خود می‌گوید. او که ثروتمنترین زن صنعت رسانه و هنر جهان است در زمانه‌ی شک و تردیدها راه و رسم کشف گنج از دل سنگ را نشان می‌دهد.

در بخشی از کتاب «با اطمینان می‌گویم / توصیه‌های اپرا وینفری برای موفقیت و خوشبختی در زندگی» که با ترجمه‌ی یاسمن رضایی توسط نشر میلکان منتشر شده، می‌خوانیم:

«با اطمینان می دانم که هر روز زندگی این فرصت را در اختیارت قرار می دهد که نفسی تازه کنی، از قید و بند رها شوی و تا جایی که می توانی صاحب یک زندگی بدون پشیمانی و سرشار از لذت، خنده و شادی باشی.»
کتاب با اطمینان می دانم که... اثر اپرا وینفری نشر میلکان

۴- فریداکتاب «فریدا» کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق

کتاب «فریدا» درباره‌ی فریدا کالو، نقاش مشهور مکزیکی، است. فریدا زن عجیبی بود. نوع لباس پوشیدن، آرایش کردن و حضورش در جمع‌ها، زندگی کوتاه‌اش و حتی نقاشی‌هایی که از خودش می‌کشید همگی گواهی بر عجیب، ناشناخته، جنجالی و مرموز بودن زندگی‌اش است. فریدا در چهل‌وهفت سالگی از دنیا رفت. اما یک‌سال قبل از مرگش، در اولین نمایشگاه‌اش حاضر شد. حال‌اش به اندازه‌ای بعد بود که هیچ‌کس انتظار نداشت او را آن‌جا ببیند اما حضورش با آمبولانس و قرار گرفتن‌اش در تخت مخصوص همه را شگفت‌زده کرد. فریدا زندگی عجیبی داشت. بیماری فلج اطفال و تصادف اتوبوس در جوانی او را به جایی رساند که همه را وادار کرد تا تحسین‌اش کنند.

در بخشی از کتاب «فریدا» یکی از کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق که با ترجمه‌ی فروغ پوریاولی توسط نشر ثالث منتشر شده، می‌خوانیم:

«اما او پرنده ای مجروح بود. و به همین دلیل با بچه های دیگر فرق داشت، و اغلب تنها بود. او درست در سنی که می توانست دنیایش را فراسوی قلمروی خانوادگی گسترش دهد و «دوست صمیمی» بیابد، ناگزیر بود در خانه بماند.»
کتاب فریدا اثر هایدن هررا نشر ثالث

۵- منم ملالهکتاب «منم ملاله» کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق

یکی از کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق «منم ملاله» است که داستان واقعی دختری که از حق تحصیل زنان دفاع کرد و طالبان به گلوله بست‌اش را روایت می‌کند. ملاله یوسف‌زی که هنگام چاپ کتاب‌اش پانزده‌ساله بود، جوان‌ترین برنده‌ی نوبل صلح است.

ملاله یوسف‌زی، دختر نوجوان پاکستانی در شهر سوات زندگی می‌کند. او در سال ۲۰۰۹ وبلاگ‌نویسی می‌کند و شرایط زندگی در شهری که تحت سلطه‌ی طالبان است را در قالب نوشته‌هایش مطرح می‌کند. دو سال بعد با افشاء شدن هویت‌اش مبارزه‌ای علنی برای کسب حق تحصیل زنان شهرش را شروع می‌کند که نتیجه‌اش ترور او توسط طالبان است.

در بخشی از کتاب «منم ملاله» که با ترجمه‌ی صداقت حیاتی توسط نشر نگاه منتشر شده، می‌خوانیم:

«دلم نمی خواست مردم مرا به عنوان دختری که طالبان به سوی او تیراندازی کرد بشناسند، بلکه دختری که برای حق تحصیل مبارزه کرده بود. و زندگی ام را وقف این هدف خواهم کرد.»
کتاب منم ملاله اثر ملاله یوسف زی

۶- زنان پیشرو / داستان‌هایی برای دختران ایرانکتاب «زنان پیشرو» کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق

کتاب «زنان پیشرو / داستان‌هایی برای دختران ایران» درباره‌ی زنان موفق ایران و پیشرو، یکی از کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق، مجموعه‌ای از زندگینامه‌های کوتاه آن‌هاست و ما را به دنیای پنجاه زن سرسخت و پرتلاش ایرانی خواهد برد. زنانی که موفقیت‌هایشان مرز نمی‌شناسد و در هر زمینه‌ای با غرور و اراده‌ای تزلزل‌ناپذیر به جنگیدن ادامه دادند. موفقیت‌های آن‌ها محدود به یک یا دو دسته‌ی خاص نبوده و با نام زنانی پیشرو در عرصه‌ی فضانوردی، بازیگری، شعر، کارگردانی، پزشکی، داستان‌نویسی، تحقیق و پژوهش، ورزش، نقاشی، ریاضیات، ادبیات و فعالیت‌های بشردوستانه آشنا خواهیم شد.

در بخشی از کتاب «زنان پیشرو / داستان‌هایی برای دختران ایران» که به قلم الهام نظری، گلچهره سهراب و سحر سلیمانی متین توسط نشر هوپا منتشر شده، می‌خوانیم:

«فهیمه از بچگی عاشق پروازکردن بود. تابستان‌ها با خواهر و برادرهایش، با چسب سریش و کاغذ بادبادک می‌ساخت و از پشت‌بام پروازش می‌داد.»
کتاب زنان پیشرو اثر الهام نظری و گلچهره سهراب انتشارات هوپا

۷- زنان بدون مرز / زن‌هایی که دنیا را به جایی بهتر تبدیل کردندکتاب «زنان بدون مرز» کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق

در کتاب «زنان بدون مرز / زن‌هایی که دنیا را به جایی بهتر تبدیل کردند» سرگذشت زنانی پیشگام، خلاق، جسور و الهام‌بخش را می‌خوانیم که به دوره‌های تاریخی و سرزمین‌های گوناگون تعلق دارند. زنانی که با شجاعت کلیشه‌های جنسیتی و فرهنگی دوران خود را شکستند و با کارهایی که انجام دادند جهان را به جایی بهتر برای زندگی تبدیل کردند.

در بخشی از کتاب «زنان بدون مرز / زن‌هایی که دنیا را به جایی بهتر تبدیل کردند» یکی از کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق، که با ترجمه‌ی عباس گودرزی توسط بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده، می‌خوانیم:

 

«در ابتدا، او فقط به گفتن اکتفا می‌کرد. کانو سوگاکو بعد از زندانی شدن مدیر یک روزنامه محلی جای او را گرفت. او نوشت زنان در ژاپن برده‌اند. آن‌ها را مثل دارایی مادی می‌بینند. وقتی دولت بر آن می‌شد تا روزنامه او را توقیف کند، فورا نشریات جدید راه‌اندازی می‌کرد.»
کتاب زنان بدون مرز اثر جولیات پیرپونت انتشارات کتاب پارسه

۸- زنانی که جهان را بهتر کردند

تاریخ سرشار از داستان‌های زنانی است که بر موانع و مشکلات غلبه کرده‌اند، توقعات جامعه را نادیده گرفته‌اند و کلیشه‌ها را شکستند. متأسفانه تا به امروز در بسیاری موارد تأثیر آنها به‌خوبی نمایش داده نشده و نادیده گرفته شده است. در بسیاری فرهنگ‌ها این باور وجود داشت (یا هنوز وجود دارد) که زنان نیازی به تحصیل ندارند، نمی‌شود به رهبری‌شان اعتماد کرد و از نظر جسمی و فکری ضعیف و ناتوان‌اند.

مردان در جایگاه برتر بودند و به این معنا بود که آنها از پیش تصمیم‌گیرندگان و تاریخ‌نویسان جهان بودند. با این همه، زنان هم به موفقیت‌های بزرگی دست یافتند حتی اگر همه چیز مخالف آن‌ها بود. ماجراجویان، دانشمندان، نویسندگان، رهبران و ورزشکارانی چون ایندیرا گاندی، ملاله یوسف‌زی، مریم میرزاخانی، ماری کوری، ویرجینیا وولف، نینا سیمون، سرِنا ویلیامز، ج. ک. رولینگ و… که ایستادگی کردند، تأثیرگذار بودند و ثابت کردند که درست به اندازه‌ی مردان توانا و کارآمدند و کلیشه‌های رایج نمی‌تواند جلودار حرکتشان باشد.

کتاب «زنانی که جهان را بهتر کردند» زندگی‌نامه‌ی مختصر و مصور این زنان پیشگام و جسور است که دستاوردهایشان زندگی انسان‌ها را بهبود بخشیده‌ است. زنانی که داستان زندگی آن‌ها، از گمنام‌ترین‌شان تا مشهورترین‌شان، الهام‌بخش نوجوانان خواهد بود و آن‌ها را تشویق خواهد کرد تا رؤیاهای بزرگ در سر بپروانند، تسلیم نشوند و ایستادگی و مبارزه کنند تا به آرزوهایشان برسند.

در بخشی از کتاب «زنانی که جهان را بهتر کردند» که با ترجمه‌ی محمد کریمی توسط نشر نو منتشر شده، می‌خوانیم:

«بسیاری از زنان دانشمند و مخترع هرچند نسبت به مردان فرصت‌های کمتری پیش رو داشته‌اند، ولی در زمینه‌های علمی به بالاترین سطوح رسیده‌اند.»
کتاب زنانی که جهان را بهتر کردند اثر جولیا آدامیز نشر نو

۹- در فاصله‌ی دو نقطه

نقاشان زیادی در ایران آموخته و نامدار شده‌اند، اما یکی از شناخته‌ترین آن‌ها که آثارشان در موزه‌های بزرگ نمایش داده شده، ۶۳ نمایشگاه انفرادی و بیش از ۲۵۰ نمایشگاه گروهی در ایران و سراسر جهان برگزار کرده، با انتشار کتاب خاطرات‌اش «در فاصله‌ی دو نقطه» یکی از کتاب‌هایی درباره‌ی زنان موفق، نشان داد دستی توانا در نوشتن دارد.

او در خانواده‌ای ثروتمند به‌دنیا آمد. پدرش بازرگانی شناخته شده و مادرش خانه‌دار بود. آموختن نقاشی را از کودکی در مشهد شروع کرد. بعد از پایان دوره‌ی دبیرستان در مدرسه‌ای در تهران برای تحصیل نقاشی به دانشگاه بوزار در پاریس رفت.

اولین نمایشگاه‌اش بعد از بازگشت به تهران در بهار سال ۱۳۳۹ در تالار فرهنگ تهارن برگزار شد. در طول دهه‌ی چهل شمسی نمایشگاه‌های متعددی در اروپا و ایالات متحده برگزار کرد. درودی در کتاب «در فاصله‌ی دو نقطه» زندگی‌اش را از لحظه‌ی تولد روایت و نکاتی که شخصیت‌اش را ساخته به سادگی بیان کرده است. او در این اثر نشان داده چگونه غم و اندوه را پشت سر گذاشته، به سوی آینده رفته و در لحظه زندگی کرده است.

در بخشی از کتاب «در فاصله‌ی دو نقطه» نوشته‌ی ایران درودی که توسط نشر نی منتشر شده، می‌خوانیم:

«تا این مرحله از زندگی دانسته ام که می باید کوله بار غم ها و دلتنگی ها را بر زمین گذارد و به استقبال آینده رفت حتی اگر این آینده یک روز یا یک ساعت یا فقط یک لحظه باشد. مطمئن هستم بهترین لحظه، لحظه ی بعدی زندگی ام خواهد بود.»
کتاب در فاصله دو نقطه اثر ایران درودی نشر نی

منبع: دیجی‌کالا مگ

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه