چند فیلم تلماسه ساخته خواهد شد؟ (تمام دنباله‌ها و اسپین‌آف‌های ممکن)

۵ فروردین ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
تلماسه

«تلماسه: قسمت دوم» دنیس ویلنوو در سال ۲۰۲۳ اکران می‌شود و در حال حاضر شایعاتی در این خصوص به گوش می‌رسد که ممکن است دنباله‌ها و اسپین‌آف‌های بیشتری از فیلم تلماسه وجود داشته باشد.

ویلنوو «تلماسه» را با اقتباس از رمان فرانک هربرت و به واسطه فیلم‌برداری خیره‌کننده دست‌اندرکاران پشت صحنه، خلق نمود و این فیلم توانست با استقبال بی‌نظیری رو به رو شود. همان‌طور که حتما خوب میدانید داستان‌های فراوانی در این فیلم روایت شده که می‌توان به کند و کاو در آن‌ها پرداخت، بنابراین می‌توان انتظار داشت که «تلماسه» به فرنچایز بزرگی تبدیل شود و دنباله‌های فراوانی داشته باشد.

فیلم «تلماسه» به معنای واقعی کلمه یک فیلم حماسی تمام عیار است. پس از اینکه فرانک هربرت در سال ۱۹۶۵، رمان آن را به رشته تحریر درآورد، تاکنون ۲۶ رمان در مجموعه «تلماسه» وجود دارد و بیست و هفتمین رمان با نام «تلماسه: میراث کالادان» قرار است در سال ۲۰۲۲ منتشر شود. علاوه‌براین، ۱۱ داستان کوتاه، ۷ داستان کمیک و ۸ کتاب مرتبط مانند دایره المعارف تلماسه و ترانه‌های آن نیز منتشر شده‌اند. پس از اینکه شش رمان اصلی توسط خود فرانک هربرت نوشته شد، راه او توسط پسرش برایان هربرت و نویسنده داستان‌های علمی تخیلی، کوین جی اندرسون که به خاطر نوشتن رمان‌های اسپین‌آف برای جنگ ستارگان و استارکرافت، شناخته شده، ادامه یافت. لذا با وجود چنین مجموعه داستانی عظیمی، گنج بی‌حد و حصری وجود دارد که می‌توان برای ساخت فیلم‌ها و دنباله‌های گوناگون به آن مراجعه نمود.

شخصیت‌های «تلماسه» در دنیای گسترده‌ای زندگی می‌کنند. دنیایی که آن‌ها مدت‌هاست در تلاش‌اند تا با آن سازگار شوند و در این مسیر با چالش‌های فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند. ویلنوو تنها با روایت نیمی از رمان طولانی فرانک هربرت توانست فیلم اقتباسی خود را در سال ۲۰۲۱ تولید نماید و فیلم بعدی این مجموعه را نیز نه به عنوان دنباله‌ای برای فیلم اول بلکه با اقتباس مستقیم از همان رمان ساخته و پرداخته خواهد کرد، یعنی همان روشی که در «بیل را بکش» کوئنتین تارانتینو یا «انتقام‌جویان مارول: جنگ بی‌نهایت» از آن استفاده شده است. جان اسپایتس، فیلم‌نامه‌نویس بزرگ به این موضوع اشاره کرده است که «تلماسه: قسمت دوم» پایه‌های مستحکمی را برای سومین فیلم اقتباسی از این رمان فراهم خواهد کرد و به احتمال زیاد شاهد فیلم‌های بسیار بیشتری خواهیم بود. از آنجایی که دنیای «تلماسه» دنیایی فوق‌العاده گسترده است، احتمالا تنها محدودیت موجود، موفقیت مالی دنباله‌ها در گیشه خواهد بود و نه چیز دیگری.

۱. مسیحای تلماسه

تلماسه

اولین مورد از دنباله‌های فراوان «تلماسه»، مسیحای تلماسه است که دوازده سال پس از داستان اصلی اتفاق می‌افتد و به روایت داستان پاول موادیب آتریدس و قیام او برای امپراتور شدن می‌پردازد. با وجود اینکه او قدرتمندترین امپراتوری است که تا به حال شناخته شده، اما نمی‌تواند هرج و مرج ناشی از شورشی که به پا شده و سبب کشته شدن بیش از ۶۰ میلیارد نفر گردیده را متوقف کند. امپراتور موادیب با دنبال کردن رویاهای خود، تلاش می‌کند تا بشریت را از نابودی در امان نگاه دارد.

بر اساس اطلاعاتی که در مصاحبه‌ها ارائه شده است، ویلنوو پیش‌تر به این فکر افتاده بود که سومین فیلم را از مسیحای تلماسه اقتباس کند و سه‌گانه‌ای را بر اساس فیلم «تلماسه» تولید نماید. تمرکز روی جنبه ساختارشکن داستان و پیام‌های هشداردهنده درون آن، نشان می‌دهد که این جنگ پایان خوشی وجود ندارد، حال آنکه ساختارشکنی‌های زیادی به واسطه کاراکترها صورت گرفته و اختلاط سیاست با مذهب نیز می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

۲. تلماسه: خواهری

تلماسه

«تلماسه: خواهری» که در حال حاضر در مسیر تولید قرار دارد پیش درآمدی برای فیلم اصلی «تلماسه» به حساب می‌آید و بر روی اعضای فرقه بنه جسریت، مانند لیدی جسیکا و قدرت‌های عجیب آن‌ها تمرکز نموده است. ویلنوو به همراه برایان هربرت در ساخت این سریال فعالیت خواهند داشت. شنیده‌ها هاکی از آن است که ویلنوو علاقه شدیدی به افسانه بنه جسریت دارد، چراکه این افسانه زنان قدرتمندی را به تصویر می‌کشد که بر همه امور تسلط دارند و امپراتوری و سیاست‌های آن را تعیین می‌کنند.

«تلماسه: خواهری» نگاهی اجمالی به این جادوگران استثنایی خواهد انداخت. چراکه می‌توان آن‌ها را نقطه کانونی «تلماسه» دانست، درست همانند جدی‌ها در جنگ ستارگان، اما بر خلاف جدی‌ها که همواره در تلاش‌اند خودی نشان دهند، بنه جسریت‌ها ترجیح می‌دهند در سایه‌ها بمانند و به صورت پنهانی وارد عمل شوند. با توجه به اطلاعات کمی که در دسترس است، هنوز مشخص نیست که داستان این پیش‌نمایش به کدام سمت و سو خواهد رفت. اما این سریال از منظری می‌تواند اقتباسی از رمان ۲۰۱۲، «خواهری، تلماسه» باشد.

۳. اقتباس از داستان‌های اصلی هربرت

تلماسه

چهار رمان دیگر فرانک هربرت پس از تلماسه و مسیحای تلماسه، فرزندان تلماسه، خدای امپراتور تلماسه، مرتدان تلماسه و انجمن اخوت: تلماسه هستند که می‌توانند داستان‌های دور و درازی را برای کند و کاو در اختیار ما قرار دهند. یک مینی سریال سه قسمتی به نام «فرزندان تلماسه» فرانک هربرت نیز پیش‌تر در سال ۲۰۰۳ توسط سایفای (که در آن زمان کانال علمی تخیلی نامیده شده بود) با بازی جیمز مک آووی ساخته شد. این چهار داستان، حماسه‌ای را که در ابتدا توسط پل آتریدس آغاز شده، ادامه می‌دهند و به طور گسترده‌ای به گسترش جهان «تلماسه» کمک می‌نمایند.

فرزندان تلماسه، به روایت داستان لتو و غمینه، فرزندان دوقلوی موادیب می‌پردازد که سرنوشت جهان هستی را در دستان خود دارند. این رمان اولین کتاب پرفروش نوشته شده بر اساس داستان‌های علمی تخیلی بود. خدای امپراتور تلماسه به روایت آینده بسیار دورتری می‌پردازد، زمانی که جهان آراکیس به سیاره‌ای مملو از جنگل‌های سرسبز تبدیل می‌شود. این داستان به روایت کشمکش‌های موجود در جامعه‌ای می‌پردازد که تحت سلطه ظالم ظاهرا جاودانه‌ای به نام لتو آتریدس قرار دارد که به هیبرید هیولا مانندی از انسان و کرم تبدیل شده است.

فیلم «مرتدان تلماسه» نیز ۵۰۰ سال بعد و پس از پراکنده شدن بشر در اقصی نقاط جهان اتفاق می‌افتد و انجمن اخوت: تلماسه به روایت ادامه این داستان می‌پردازد یعنی زمانی که بنه جسریت‌ها تلاش می‌کنند تا کنترل سیاست را به دست بگیرند.

قطعا نیازی به گفتن نیست که اقتباس از این داستان‌ها به دلیل گستردگی دنیای تلماسه یک چالش بزرگ خواهد بود. بنابراین به جای اقتباس کامل از حماسه فرانک هربرت، بهتر است روی خطوط داستانی فردی و رشته‌های داستانی برگرفته از این رمان‌ها تمرکز شود. بسیاری از این رمان‌ها می‌توانند به دنباله‌های توانمندی برای فیلم «تلماسه» تبدیل شوند و قطعا هیچ کمبودی از لحاظ شخصیت‌پردازی وجود نخواهد داشت چراکه کاراکترهای زیادی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها استفاده نمود.

۴. جهاد باتلریان

تلماسه

جهاد باتلریان به عدم وجود ربات یا رایانه در «تلماسه» اشاره دارد. این دوره دوره‌ای در حماسه «تلماسه» است که به بیش از ۱۰۰۰۰ سال قبل از تولد پل آتریدس بازمی‌گردد و چندین بار در رمان‌های اصلی «تلماسه» به آن اشاره شده است. این دوره در تاریخ بشریت به نابودی تمام دستگاه‌های الکترونیکی اشاره دارد. تا زمانی که پل آتریدس متولد می‌شود، استفاده از هوش مصنوعی برای مدت طولانی ممنوع می‌گردد.

رمان «تلماسه: نزاع کورین»، داستان جالبی است که قطعا اقتباس از آن خالی از لطف نخواهد بود. در این رمان، آخرین انسان‌های آزاد در جهان، یک جنگ صلیبی را برعلیه ماشین‌های هوشمند به راه می‌اندازند و با ارتش سرکوبگر روبات‌ها به رهبری یک کامپیوتر هوشمند به نام امنیوس مبارزه می‌کنند. این داستان شامل رویدادهایی است که در نهایت جهانی را خلق می‌کند که در فیلم اصلی «تلماسه» شاهدش بودیم.

اقتباس از این داستان‌ها می‌تواند نشانگر این امر باشد که چگونه هوش مصنوعی یعنی رایانه‌ها و ماشین‌ها می‌توانند در نهایت کنترل بشریت را به دست بگیرند و سبب وقوع اتفاقاتی شوند که به تفصیل در این کتاب‌ها به آن‌ها اشاره شده است. در دنیای مدرن مملو از فناوری و داستان‌های مربوط به هوش مصنوعی، قطعا چنین داستانی به خوبی توسط مخاطب درک خواهد شد. ساخت یک فیلم سینمایی بر اساس نبرد کورین ممکن است شباهت‌هایی به حماسه‌های سینمایی دیگر داشته باشد و امنیوس نیز ممکن است شبیه به هوش مصنوعی اسکای نت در «ترمیناتور» یا ماشین‌های «ماتریکس» به نظر برسد.

۵. امپراتوری کورینو

تلماسه

پس از نبرد کورین، اولین امپراتوران در خانه کورینو مستقر شدند و نیروی نظامی خود را به نام سارداوکار تشکیل دادند. وقایع این بخش از تاریخ تلماسه سبب شکل‌گیری وقایع داستان اصلی می‌شود. در این دوران که همان دوران شکل‌گیری دنیای تلماسه است، داستان‌های جالب زیادی وجود دارد که می‌توانند به پیش‌درآمدهای مستقیمی برای فیلم اصلی تبدیل شوند.

فیلم‌ها یا سریال‌های تلویزیونی که با اقتباس از این دوره ساخته شوند شامل داستان‌های زیادی خواهند بود، از فضای تاشو گیلد نویگیتورها تا سفرهای آنی بین ستاره‌ای و تاسیس فرقه بنه جستریت. همچنین این دوره همان دوره زمانی است که می‌تواند پیش درآمدی بر سه‌گانه تلماسه باشد. این خط داستانی وقایع داستان فیلم اصلی «تلماسه» و دنباله‌های آن را تنظیم می‌کند و حول خانواده شوم آتریدس‌ها متمرکز است و نشان می‌دهد که چگونه آن‌ها از گمنامی به شهرت می‌رسند.

۶. متفرقین و بازگشت آن‌ها

تلماسه

پس از سقوط امپراتور گاد، بشریت در هرج و مرج مطلق فرو می‌رود و میلیون‌ها میلیون انسان در سراسر جهان پراکنده می‌شوند. این مهاجران انسانی که به عنوان متفرقین شناخته می‌شوند، در جهانی بسیار متفاوت با دنیایی که در داستان اصلی «تلماسه» دیده شده زندگی می‌کنند. در آینده‌ای دور، تعداد زیادی از متفرقین دوباره بازمی‌گردند و توازن قدرت سیاسی را به هم می‌ریزند. بنابراین آنچه که هم اکنون امپراتوری قدیم نامیده شده باید به جنگ با جناح‌های قدرتمند و خشنی بپردازد که به طور قطع از خویشاوندان دور خودشان هستند، درست همانند تقابل آن‌ها با فرقه بنه جسریت و راه و رسم مادرسالارانه عجیبشان.

این دوره از جهان تلماسه می‌تواند داستان‌های هیجان‌انگیز زیادی را در دل خود داشته باشد. جنگ با افراد قدرتمندی که در سایه زندگی می‌کنند برای رسیدن به قدرت، می‌تواند حس و حالی شبیه به روزهای ابتدایی فیلم جنگ ستارگان را در مخاطبان ایجاد کند، در حالی که نیروهای مخالفی که باید برای رویارویی با یک دشمن ناشناخته و در عین حال خطرناک با هم متحد شوند، به روایت داستانی شبیه به «بازی تاج و تخت» خواهند پرداخت. قطعا مخاطبان زیادی تشنه این نوع داستان‌های شخصیت محور هستند که در جنگ و دسیسه‌های سیاسی غوطه‌ور خواهند بود و بنابراین دنیای تلماسه پتانسیل بی‌نهایتی برای ساخت فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی مبتنی بر این‌گونه داستان‌ها خواهد داشت.

همان‌طور که در انتهای فیلم «تلماسه» ویلنوو مشاهده نمودیم، این فقط آغاز راه است. بنابراین اگر فیلم‌های تلماسه به موفقیت خود ادامه دهند، می‌توان به داستان‌ها پر و بال بیشتری داد. با توجه به اینکه دنباله‌های تلماسه و اسپین‌آف‌های تلویزیونی بسیاری در حال ساخت هستند، واضح است که قسمت دوم «تلماسه» آخرین باری نخواهد بود که مخاطبان از دنیای فرانک هربرت روی پرده سینما لذت خواهند برد.

منبع: screenrant

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. TODD

    ایشالا که شاهد یه اقتباس مَشتی از جهاد باتلریان خواهیم بود. 😁

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه