پیکسل واچ نیامده خبرساز شد؛ پردازنده‌ی این ساعت هوشمند برای چهار سال قبل است!

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
پردازنده‌ی پیکسل واچ

اینطور که به نظر می‌رسد، پیکسل واچ اصلا آن ساعت هوشمندی که انتظار داریم نیست چرا که پردازنده‌ی آن ساخت سامسونگ و برای چهار سال قبل است.

گوگل اخیرا و در جریان رویداد I/O خود، از ساعت هوشمند پیکسل واچ رونمایی کرد. محصولی که چهار سال قبل، نخستین شایعه‌ی مربوط به آن منتشر شد. در آن زمان گفته می‌شود گوگل می‌خواهد این محصول را در سه مدل مختلف راهی بازار کند که نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه تا بیش از سه سال بعد از آن تاریخ هم هیچوقت شاهد رونمایی از ساعت هوشمند جدیدی از سوی این شرکت نبودیم.

این اتفاق بالاخره سه روز قبل رخ داد. هرچند عرضه‌ی رسمی این ساعت باز هم چندین ماه به طول می‌انجامد، اما الان حداقل مطمئن هستیم که چنین محصولی قرار است راهی بازار شود. گوگل اطلاعات زیادی در رابطه با پیکسل واچ منتشر نکرده، بنابراین هنوز نمی‌دانیم دقیقا چه ساعت هوشمندی قرار است در پاییز امسال عرضه شود. اما به لطف افشاگران و منابع خبری مختلف، توانستیم تا حدودی به یک سری از اطلاعات مربوط به این محصول دسترسی داشته باشیم. از جمله این اطلاعات می‌توان به پردازنده‌ی پیکسل واچ اشاره کرد که گفته می‌شود اصلا آن چیزی که انتظار داشتیم نیست.

به گفته‌ی یکی از افشاگران، ظاهرا پردازنده‌ی بکار رفته در گوگل پیکسل واچ، اگزینوس ۹۱۱۰ ساخت سامسونگ است که نخستین بار شاهد استفاده از آن در ساعت گلکسی واچ اریجینال بودیم؛ ساعت هوشمندی که چهار سال قبل، یعنی در سال ۲۰۱۸، با سیستم‌عامل تایزن رونمایی و عرضه شد. اگر توجه کرده باشید، در بالا گفتیم نخستین بار شایعه‌ی وجود ساعت هوشمند گوگل، چهار سال پیش منتشر شد. به نظر می‌رسد گوگل تصور کرد نباید در طول این چهار سال، پردازنده را تغییر دهد. حال دلیل این اتفاق چه بوده نمی‌دانیم اما هرچه که بود، شرکت آمریکایی کاملا اشتباه کرد. گفته می‌شد قلب تپنده‌ی این ساعت را سامسونگ تولید خواهد کرد، اما فکر می‌کردیم این پردازنده، اگزینوس W920 باشد و نه اگزینوس ۹۱۱۰ که برای چهار سال قبل است و در محصولی بکار رفت که اکنون اصلا تولید آن هم متوقف شده است.

اگزینوس ۹۱۱۰ یک تراشه‌ی ۱۰ نانومتری است که از دو هسته‌ی نسبتا ضعیف Cortex-A53 بهره می‌برد. این دو هسته، اگزینوس ۹۱۱۰ را به تراشه‌ای نزدیک به اسنپدراگون Wear 4100 پلاس تبدیل می‌کنند که مبتنی بر لیتوگرافی ۱۲ نانومتری است و در ساعت‌هایی نظیر فاسیل جن ۶ مورد استفاده قرار گرفته است. اگزینوس W920 اما یک تراشه‌ی بسیار سریع‌تر، قدرتمندتر و به شکل محسوسی کم مصرف‌تر است. حتی گفته می‌شود نسخه‌ای قدرتمندتر و بهتر از این تراشه قرار است در سری گلکسی واچ ۵ مورد استفاده قرار بگیرد.

این پردازنده باعث می‌شود در مقایسه با ساعت‌های موجود، آن هم ساعت‌هایی که قرار است اواخر سال راهی بازار شوند، نظیر اپل واچ سری ۸ و گلکسی واچ ۵، گوگل پیکسل واچ ارزش خود را از دست بدهد، خصوصا اینکه گوگل اصلا تمایل ندارد این محصول را یک میان‌رده بداند و می‌خواهد آن را در کنار سری پیکسل ۷ به عنوان یک ساعت پریمیوم و بالارده راهی بازار کند، نه به همراه سری a که گوشی‌های میان‌رده‌ی شرکت آمریکایی را تشکیل می‌دهند. در واقع این ساعت هوشمند قرار است نمایانگر تلاش گوگل بعد از چندین سال کار در راستای تولید یک ساعت هوشمند باشد؛ حال آیا این محصول می‌تواند انتظاری که از آن می‌رود را برآورده کند؟ با این شرایط که بعید به نظر می‌رسد.

نکته‌ای که وجود دارد این است که تا پاییز امسال و عرضه‌ی رسمی پیکسل واچ، پردازنده‌ی آن عمری بیش از ۴ سال خواهد داشت. اگرچه سامسونگ هم علاقه‌ی زیادی به این تراشه دارد اما آخرین بار در سری گلکسی واچ ۳ سال ۲۰۲۰ از آن استفاده کرد. با این حال انتظار می‌رود استفاده از نسخه‌ی جدید Wear OS در پیکسل واچ بتواند تا حد زیادی، نقطه ضعف این تراشه را جبران کند تا ساعت هوشمند گوگل در بخش‌های مختلف نظیر مصرف انرژی، سرعت و قدرت، نیاز کاربران را برطرف کند.

پیکسل واچ معمولا باید اپل واچ دنیای اندروید باشد. حال با این اقدام گوگل، حداقل نخستین تلاش شرکت آمریکایی که کاملا ناامیدکننده بوده است. امیدواریم برای سال بعد، این اتفاق رخ ندهد.

نظر شما در رابطه با این موضوع چیست؟ فکر می‌کنید پیکسل واچ با این وضعیت، ارزش خرید خواهد داشت؟

منبع: Android Police

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه