اصول نگهداری لباس‌ها برای مدت طولانی که لازم است بدانید

۱۷ بهمن ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
اصول نگهداری لباس‌ها برای مدت طولانی

بسیاری از ما لباس‌هایی داریم که برای آن‌ها بسیار هزینه کرده‌ایم و شاید در سال یک الی دو بار از آن‌ها استفاده کنیم. از طرفی در مواردی ممکن است که لباسی، فصلی یا یادگاری باشد، به همین دلیل هم نگهداری لباس زمستانی و انواع البسه‌ی دیگر به شکل صحیح می‌تواند بسیار مهم باشد. در نگاه اول ممکن است که این کار به شدت ساده به نظر برسد، چرا که تنها کافیست همه‌ی لباس‌ها را در یک جعبه بگذارید و در اتاق زیر شیروانی یا انباری از آن‌ها نگهداری کنید. ولی با چنین روشی متاسفانه بعد از مدتی شاهد خراب شدن بافت لباس‌ها یا کپک یا بید زدن آن‌ها خواهید شد. با توجه به همین مساله هم قصد داریم که در این مطلب از سری مقالات دیجی کالا مگ به سراغ اصول نگهداری لباس‌ها برای مدت طولانی می‌رویم تا با روشی صحیح به این کار بپردازید.

اصول اولیه‌ی نگهداری لباس‌ها برای مدت طولانی

اصول نگهداری لباس‌ها برای مدت طولانی به همراه 5 نکته‌ی کلیدی

به‌منظور اینکه بتوان یک لباس را برای مدت طولانی نگهداری کرد و طبیعتا عمر لباس را افزایش داد. چندین روش مختلف از جمله خرید انواع رخت آویز در کنار آویز کردن آن‌ها در کمد لباس وجود دارد که در بخش زیر به تک تک آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. لباس‌ها را به‌خوبی بشویید: در اولین قدم قبل از جمع کردن و نگهداری لباس‌ها، لباس‌های مدنظر خود را به‌خوبی بشویید. با چنین کاری لکه‌ها و آلودگی‌های روی لباس‌ها را تمیز خواهید کرد و به این شکل لکه‌ها ماندگار نخواهند شد. چرا که اگر لکه‌ها به مدت طولانی روی البسه بمانند، کهنه خواهند شد و در اغلب موارد پاک کردن آن‌ها کار ساده‌ای نیست.
  2. البسه را در کاورهای مخصوص بسته‌بندی کنید: به طور کلی توصیه می‌شود در فرآیند نگهداری لباس‌ها برای طولانی مدت، آن‌ها را در کاور و ترجیحا به طور جداگانه بسته‌بندی کنید تا لباس‌ها در اثر روی هم قرار گرفتن، آسیب نبینند. در صورت وجود دستگاه هواگیری دستی در خانه می‌توانید که هوای داخل کاور را هم بگیرید تا لباس‌ها در انبار یا کمد جای کمتری هم اشغال کنند.
  3. محیط را به‌خوبی بررسی کنید: برای نگهداری از البسه به مدت طولانی می‌بایست از فضایی استفاده کنید که ظرفیت لازم را برای انبار لباس‌ها را داشته باشد. همچنین قبل از قرار دادن البسه در در محیط مدنظر حتما بررسی کنید که در آنجا حشرات مختلف از جمله بید وجود نداشته باشند.
  4. لباس‌های خود را هر چند وقت یکبار بررسی و ترمیم کنید: پیشنهاد می‌کنیم که هر چند مدت یکبار لباس‌ها را از کاور در آورده، تکان دهید و بررسی کنید که لکه یا صدمه ندیده باشد. سپس مجددا با روشی که قبلا اشاره کردیم آن‌ها را بسته‌بندی کنید. برای نگهداری لباس به مدت طولانی اگر آسیبی در لباس مشاهده کردید در اولین فرصت آن را ترمیم کنید تا به مرور آسیب لباس‌ها بیشتر نشود.
  5. البسه‌ی بافت یا ابریشمی خود را آویزان نکنید: برای نگهداری از گزینه‌های بافتنی و ابریشمی بهتر است که آنها را آویزان نکنید، چرا که این کار باعث می‌شود تا شکل و حالت لباس‌ها تغییر کند.

آشنایی با روش‌های نگهداری از البسه‌ بر اساس جنس پارچه

لباس‌های ورزشی و کت چرم؛ اصول نگهداری لباس برای مدت طولانی

برای نگهداری لباس‌ها به شیوه صحیح و جلوگیری از آسیب دیدن البسه، شناخت الیاف اصلی استفاده شده در آن لباس بسیار بااهمیت است. به همین دلیل هم در این بخش از مقاله به سراغ تک تک پارچه‌های رایج در البسه می‌رویم و اصول نگهداری از هر یک را بازگو می‌کنیم.

انواع البسه جین

به طور کلی جین از الیاف مختلفی تهیه می‌شود که به شکل عمده باعث مقاومت بالای پارچه هم می‌شود. بنابراین احتمالا نگهداری از آن به سختی و حساسیت پارچه‌های ابریشمی یا بافتنی نیست. با این حال برای نگهداری لباس‌های جین، هم همچون سایر البسه نکاتی وجود دارد. در حالت کلی توصیه می‌شود به منظور نگهداری لباس‌ها برای مدت طولانی، آن‌ها را پس از پشت و رو کردن، با آب سرد شسته و در پایان چرخه‌ی شست‌وشو، کمی سرکه سفید به محفظه‌ی شست‌وشوی ماشین اضافه کنید. سپس برای جلوگیری از ایجاد شدن چین و چروک، لباس‌های جین خود را در معرض هوای آزاد خشک کنید. پس از این کار نوبت به نگهداری و جمع کردن البسه‌ی جین می‌رسد. همانطور که می‌دانید جین نیاز به نفس کشیدن دارد، بنابراین مطمئن شوید که این دسته از لباس‌ها را در کنار لباس‌های قدیمی نگذاشته‌اید. همچنین در جریان بودن هوا در اطراف جین را در زمان نگهداری از آن‌ها در انبار مدنظر داشته باشید.

نگهداری پارچه اَستات و پارچه آکریلیک برای مدت طولانی

استات پارچه‌ای با الیاف مصنوعی و ظاهری ابریشمی است و عمدتا برای لباس زیر زنانه، بلوز و لباس مجلسی استفاده می‌شود. از طرفی پارچه‌ی اکریلیک هم نوعی پارچه مصنوعی شبیه پشم طبیعی است و می‌تواند در هر نوع لباسی استفاده شود. آکریلیک به علت داشتن رنگ‌های پرحرارت، برای تولید ژاکت، کت، لباس مجلسی و روسری استفاده می‌شود. دستورالعمل نگهداری از لباس‌های استات و آکریلیک، شستن آن‌ها در دمای پایین‌تر از ۳۰ درجه سانتی‌گراد است. همچنین این نوع پارچه‌ها دستورالعمل نگهداری خاصی ندارند به ‌منظور نگهداری از آن‌ها می‌توانید طبق رویه‌ی مطرح شده در بخش اول مقاله عمل کنید.

پارچه‌های پشمی و ابریشمی

البسه‌ی پشمی گزینه‌هایی حساس هستند که باید به صورت دستی و در آب سرد شسته شوند. برای حفظ فرم لباس در طول خشک شدن، باید به شکل افقی و در سایه پهن شوند. از آنجا که پشم الیاف بسیار ظریفی دارد، نباید اتو شود. همچنین در زمان نگهداری از انبار به هیچ وجه نباید کش آمده یا دچار له شدگی شوند. پارچه‌های ابریشم بافتی نرم، نازک و شفاف دارند و اغلب برای تولید بلوز، روسری و لباس‌های مجلسی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع پارچه باید تنها به صورت دستی و با استفاده از آب ولرم و صابون ملایم شسته شود. هر دوی این پارچه‌ها برای اینکه فرم خود را از دست ندهد، نیاز به محیطی مناسب با فضای کافی و به دور از فشار دارند. بنابراین شاید خرید انواع کمد لباس برای نگهداری از انواع لباس‌ها به ویژه گزینه‌های پشمی و ابریشمی فکر خوبی باشد.

لباس‌های ورزشی و کت چرم؛ اصول نگهداری لباس برای مدت طولانی

لباس‌های ورزشی می‌توانند شامل کاپشن و شلوار ورزشی یا گرمکن ورزشی، پیراهن، شورت ورزشی یا تیمی، جوراب ورزشی یا سایر پوشیدنی‌ها باشند. در همین راستا هر یک از انواع لباس‌های ورزشی با توجه به کیفیت و جنسی که دارند، طبیعتا نحوه‌ی شست‌وشو و نگهداری خاص خود را هم دارند. با این حال بیشتر لباس‌های ورزشی از ترکیب الیاف پلی‌استر ساخته شده‌‌اند که رطوبت را به سرعت تبخیر می‌کنند. این لباس‌ها برای ایجاد حس راحتی و تازگی در هنگام تعریق طراحی شده‌اند. بنابراین برای افزایش طول عمر لباس‌های ورزشی، در مرحله‌ی اول باید آن‌ها را در آب سرد و با استفاده از شوینده‌های پودری مانند پودر دستی بشویید و برای از بین رفتن کامل بوی عرق، لباس‌های خود را در هوای آزاد خشک کنید. سپس لباس‌های ورزشی خود را به خوبی تا زده، کاور کنید و در محل مناسبی، چه کمد و چه انباری با فضای کافی و به دور از رطوبت قرار دهید.

در مورد روش نگهداری کت چرم هم باید بیان کرد که این دسته از محصولات هم برای نگهداری به فضایی خشک و خنک نیاز دارند. درواقع رطوبت زیاد و گرما دو عامل آسیب‌زننده‌ی رایج به محصولات چرمی هستند. بنابراین نگهداری از انواع کت چرم در جای خشک و بدون گرما، مهم‌ترین نکته در نگهداری از آن‌ها است. در کنار این موارد به یاد داشته باشید که چرم چه مصنوعی باشد و چه طبیعی به دلیل بافتی که دارد می‌تواند رطوبت و نرمی خود را از دست بدهد. در نتیجه این امر می‌تواند باعث ترک خوردن، پوسته شدن و در نهایت تکه تکه شدن آن شود. بنابراین پس از جمع کردن البسه یا کت چرم خود حتما هر چند وقت یک‌بار باید از مرطوب‌کننده‌ها و روغن‌های مخصوص در روتین نگهداری از چرم خود استفاده کنید.

اصول نگهداری لباس سفید برای مدت طولانی

اصول نگهداری لباس‌ها برای مدت طولانی

برای نگهداری از انواع البسه سفید به شکل صحیح بدون اینکه رنگ آن‌ها به مرور زمان تغییر کند باید بهتر است مکان ذخیره‌سازی لباس‌ها را به‌خوبی تمیز کنید. از طرفی وجود رطوبت در محیط می‌تواند به لباس‌های شما آسیب بزند. بنابراین حتما قبل از نگهداری لباس‌ها به مدت طولانی و در محلی خاص، از خشک بودن فضا مطمئن شوید. این مساله به‌ویژه در مورد لباس‌های سفید رنگ از درجه‌ی اهمیت بالاتری برخوردار است. دقت کنید که محیط نگهداری لباس‌ها خنک باشد و البسه در معرض گرما نباشد زیرا گرمای محیطی برای نگهداری طولانی مدت لباس‌ها مناسب نیست و به بافت البسه آسیب وارد می‌کند. در همین راستا پیشنهاد می‌کنیم که حتما مکانی که برای نگهداری از لباس انتخاب کرده‌اید تاریک باشد، چرا که این کار به سرد نگه داشتن بهتر محیط و نگهداری لباس‌ها برای مدت طولانی کمک شایانی می‌کند.

منبع: eco age

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه