قبل از خرید کیبورد مکانیکی به چه نکاتی توجه کنیم؟

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۰۷:۱۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
خرید کیبورد مکانیکی

کیبورد‌های مکانیکی در چند سال گذشته مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفته‌اند. اگر شما به دنبال خرید یک کیبورد مکانیکی هستید، قبل از انجام این کار بهتر است به چند نکته توجه کنید. اول از همه باید بگوییم که در بازار تعداد زیادی کیبورد مکانیکی به فروش می‌رسد که همین تعدد گزینه‌ها احتمالا منجر به سردرگمی شما می‌شود. اما در بین این تعداد گزینه، چگونه می‌توانیم بهترین مدل را با توجه به نیاز و اولویت‌ها انتخاب کنیم؟ در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

انتخاب سوئیچ‌های مناسب

یکی از مهم‌ترین معیارها برای خرید یک کیبورد مکانیکی، بررسی سوئیچ‌های استفاده شده برای کیبورد موردنظر است. سوئیچ‌ها نقش مهمی برای نحوه‌ی عملکرد کلید‌های موجود در کیبورد‌های مکانیکی ایفا می‌کنند. در این زمینه انواع مختلفی از سوئیچ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند که هرکدام از آن‌ها صدای متفاوتی ایجاد می‌کنند و استفاده از آن‌ها حس متفاوتی را به وجود می‌آورد. بنابراین قبل از خرید باید ببینید که کدام‌یک از سوئیچ‌ها با نیازها و سلیقه‌ی شما سازگاری بیشتری دارد.

خرید کیبورد مکانیکی

با این حال، سوئیچ‌های استفاده شده در کیبورد‌های مکانیکی به سه دسته اصلی خطی، لمسی و کلیکی تقسیم می‌شوند. سوئیچ‌های خطی ساده‌ترین سوئیچ‌ها محسوب می‌شوند. آنها از لحظه‌ای که شروع به فشار دادن کلید می‌کنید تا زمانی که به پایین فشار می‌آورید، حس یکسانی را منتقل می‌کنند. این نوع کلید‌ها هیچ بازخورد لمسی و سروصدای زیادی ندارند. اما سوئیچ‌های لمسی همانطور که از نامشان پیداست، بازخورد لمسی ارائه می‌دهند. زمانی که کلید را تا حدی فشار می‌دهید، یک ضربه کوچک احساس می‌کنید که به شما اطلاع داده می‌شود کلید با موفقیت کار خود را انجام داده است.

سوئیچ‌های کلیدی سروصدای خاصی را ایجاد می‌کنند و به همین خاطر بین کاربران طرفداران زیادی دارند. مزیت اصلی سوئیچ‌های لمسی و کلیکی این است که مجبور نیستید کلید را تا انتها فشار دهید. می‌توانید بلافاصله پس از دریافت بازخورد، کلید را رها کنید. این نوع سوئیچ‌ها از طریق رنگ استفاده شده قابل شناسایی هستند. سوئیچ‌های کلیکی معمولا آبی، سوئیچ‌های لمسی معمولا قهوه‌ای و سوئیچ‌های خطی معمولا قرمز هستند.

خرید کیبورد مکانیکی

بسته به انتظاراتی که دارید، باید یکی از این سوئیچ‌ها را انتخاب کنید. اگر گیمر هستید، احتمالا سوئیچ‌های خطی گزینه‌ی بهتری برای شما هستند زیرا برای بازی‌ها باید کلید‌های کیبورد را با سرعت زیادی فشار دهید. اما اگر برای کارهای مختلف زیاد تایپ می‌کنید، سوئیچ‌های لمسی/کلیکی احتمالا گزینه‌ی بهتری برای شما هستند.

زمان پاسخگویی

با وجود اینکه بسیاری از شرکت‌ها در تبلیغات مربوط به کیبورد‌های مکانیکی توجه چندانی به زمان پاسخگویی کیبورد‌های موردنظر نشان نمی‌دهند، اما این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. به‌خصوص اگر گیمر هستید، این مشخصه اهمیت دوچندانی برای شما دارید زیرا مطمئنا می‌خواهید فاصله‌ی بین فشرده شدن کلید و ثبت فرمان مربوط به آن در کامپیوتر، در کمترین زمان ممکن انجام شود. هرچقدر سرعت این ثبت بالاتر باشد، کامپیوتر با سرعت بیشتری فشرده شدن کلیدها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

خرید کیبورد مکانیکی

بیشتر کیبورد‌ها از زمان پاسخگویی ۱۲۵ هرتز پشتیبانی می‌کنند و این یعنی کامپیوتر در هر ثانیه ۱۲۵ مرتبه کیبورد را برای فشرده شدن کلید‌ها بررسی می‌کند. با این حال، کیبورد‌های مکانیکی مناسب گیمرهای حرفه‌ای تا سرعت ۱۰۰۰ هرتز هم ارائه می‌دهند. این مفهوم در کل شباهت زیادی به مفهوم رفرش ریت نمایشگر دارد و همانطور که هرچقدر رفرش ریت نمایشگر بالاتر باشد می‌تواند محتوا را به صورت روان‌تری ارائه دهد، کیبورد‌های دارای زمان پاسخگویی بالاتر با سرعت بسیار بیشتری به فشرده شدن کلید‌ها واکنش نشان می‌دهند.

فرم و اندازه‌ی کیبورد

خرید کیبورد مکانیکی

قبل از خرید کیبورد مکانیکی باید حتما تکلیف خود را در مورد فرم و اندازه‌ی کیبورد مشخص کنید. یک کیبورد موسوم به فول‌سایز، از تمام کلید‌ها بهره می‌برد و این یعنی در سمت راست آن شاهد کلید‌های مربوط به اعداد هستید. کیبورد‌های مبتنی بر فرم‌های متفاوت، تعدادی از کلید‌ها را حذف می‌کنند تا اندازه‌ی کیبورد نهایی کوچک‌تر شود. برخی از کیبورد‌ها صرفا کلید‌های مربوط به اعداد که در سمت راست قرار دارند، حذف می‌کنند و برخی دیگر کلید‌های بسیار بیشتری را کنار می‌گذارند.

البته فرم کیبورد ارتباط مستقیمی با کیفیت کلید‌ها و دیگر قابلیت‌های این‌چنینی ندارد. بنابراین صرفا بر اساس نیاز و سلیقه‌ی خود باید پیش از خرید، فرم مورد علاقه‌ی خود را مشخص کنید. به عنوان مثال اگر در طول روز اعداد زیادی را تایپ می‌کنید، پس مطمئنا به یک کیبورد با سایز کامل نیاز دارید.


پرفروش‌ترین کیبورد‌های مکانیکی در دیجی‌کالا

با وجود اینکه تمام کیبورد‌های مکانیکی لزوما کیبورد‌های گیمینگ نیستند، اما در بازار ایران بیشتر کیبورد‌های مکانیکی از نوع گیمینگ محسوب می‌شوند. این روند در فروشگاه دیجی‌کالا هم دیده می‌شود و در این بخش به تعدادی از پرفروش‌ترین و بهترین کیبورد‌های مکانیکی موجود در دیجی‌کالا می‌پردازیم که در بازه‌های قیمتی متنوعی به فروش می‌رسند.

کیبورد مخصوص بازی مکانیکی رپو مدل V500PRO

این یکی از پرفروش‌ترین کیبورد‌های گیمینگ در دیجی‌کالا محسوب می‌شود که توسط شرکت ریپو ساخته شده است. برای اتصال این کیبورد به کامپیوتر باید از پورت USB استفاده کنید و با توجه به اینکه دارای ۱۰۴ کلید است، یک کیبورد ۱۰۰ درصدی به حساب می‌آید. وزن آن به ۸۲۰ گرم می‌رسد و از کابل با طول ۱.۸ متر بهره می‌برد. نورپردازی RGB برای این کیبورد به زیبایی کار شده و همین موضوع جذابیت آن را دوچندان کرده است. سوئیچ‌های استفاده شده برای این کیبورد از نوع کلیکی هستند و به همین خاطر سروصدای زیادی ایجاد می‌کنند.

کیبورد مخصوص بازی مکانیکی رپو مدل V500PRO

کیبورد مکانیکی مخصوص بازی اسکپتر مدل KEYPRORGB

این کیبورد مکانیکی هم از ۱۰۴ کلید بهره می‌برد و در زمینه‌ی نورپردازی RGB هم دست کاربر را باز می‌گذارد. بنابراین با توجه به سلیقه‌ی خود، به امکانات زیادی برای شخصی‌سازی نورپردازی دسترسی دارید. از سوی دیگر باید خاطرنشان کنیم بدون نیاز به استفاده از نرم‌افزار، قادر به شخصی‌سازی تک‌تک کلیدها هستید. کابل ارائه شده برای این کیبورد از نوع کنفی است و بنابراین با خیال راحت تا مدت‌ها می‌توانید از آن بهره ببرید. مانند بیشتر کیبورد‌های گیمینگ، از قابلیت برنامه‌ریزی کلید‌ها هم پشتیبانی می‌کند که با توجه به نیازهای خود، می‌توانید کاربرد کلید‌های مختلف را تغییر دهید.

کیبورد مکانیکی مخصوص بازی اسکپتر مدل KEYPRORGB

کیبورد مکانیکال مخصوص بازی تسکو مدل GK 8130

تسکو یکی از برندهای مشهور ایرانی است که لوازم جانبی باکیفیتی را راهی بازار می‌کند. این کیبورد مکانیکال با وجود قیمت مناسبی که دارد، از کیفیت بالایی بهره می‌برد. برای بدنه‌ی این کیبورد از ترکیب پلاستیک و آلومینیوم استفاده شده است. وزن کیبورد به ۶۶۰ گرم می‌رسد که بین کیبورد‌های ۱۰۰ درصدی وزن نسبتا پایینی به حساب می‌آید. سیم کیبورد از جنس کنف است و کیفیت بسیار خوبی دارد و طول آن به حدود ۲ متر می‌رسد.

سوئیچ‌های این کیبورد از نوع آبی رنگ است. این یعنی وقتی آن‌ها را فشار می‌دهید، حس کلیکی به شما منتقل می‌شود و سروصدای بسیار زیادی را تولید می‌کند. عمر این نوع سوئیچ‌ها ۵۰ میلیون بار کلیک است و این یعنی با خیال راحت چند سال می‌توانید از کیبورد بهره ببرید.

کیبورد مکانیکال مخصوص بازی تسکو مدل GK 8130

کیبورد مخصوص بازی ردراگون مدل K630 Dragonborn

برند رددراگون کیبوردهای گیمینگ جذابی را راهی بازار کرده و این کیبورد مکانیکی جمع‌و‌جور توانسته مورد توجه گسترده‌ای قرار بگیرد. این مدل در مجموع از ۶۱ کلید بهره می‌برد و بنابراین نسبت به کیبورد‌های دارای ۱۰۴ کلید اندازه‌ی بسیار کوچک‌تری دارد. برای شخصی‌سازی نور پس‌زمینه می‌توانید بین ۱۸ حالت دست به انتخاب بزنید و البته تغییر رنگ تک‌تک کلید‌ها هم امکان‌پذیر است. در این کیبورد شاهد استفاده از سوئیچ‌های خطی هستیم که رنگ قرمز دارند.

کیبورد مخصوص بازی ردراگون مدل K630 Dragonborn

کیبورد مخصوص بازی ردراگون مدل Fizz K617 RGB

در تمام بخش‌های کیبورد از پلاستیک استفاده شده و به همین خاطر وزن آن فقط ۴۱۲ گرم است. این یعنی حتی در بین کیبورد‌های ۶۰ درصدی هم کیبورد سبک‌وزنی به حساب می‌آید. ولی در کل بدنه کیفیت بسیار خوبی دارد و اصلا حس یک محصول ارزان‌قیمت را منتقل نمی‌کند. برای خرید این کیبورد می‌توانید از بین رنگ‌های متنوع دست به انتخاب بزنید.  سوئیچ‌های این کیبورد از نوع قرمز و خطی هستند که یکی از بهترین سوئیچ‌ها برای بازی‌های شوتینگ به حساب می‌آیند.

چراغ‌های RGB در سرتاسر کیبورد قرار گرفته‌اند و حتی قادر به تغییر دادن رنگ نور تک‌تک کلید‌ها هستید. اگرچه با استفاده از کلید‌های کیبورد می‌توانید تا حدی نورهای RGB را شخصی‌سازی کنید، ولی با استفاده از نرم‌افزار ارائه شده راحت‌تر می‌توانید چنین کاری را انجام دهید. بنابراین اگر به دنبال خرید کیبورد مکانیکی هستید، بهتر است این مدل را هم در نظر بگیرید.

کیبورد مخصوص بازی ردراگون مدل Fizz K617 RGB

منبع: How To Geek

کیبورد‌های موجود در بازار به چند دسته تقسیم می‌شوند؟
در این زمینه کیبورد‌های موجود در بازار معمولا به دو دسته‌ی اصلی معمولی و مکانیکی تقسیم می‌شوند.
کدام نوع کیبورد برای گیمینگ مناسب‌تر است؟
کیبورد‌های مکانیکی برای گیمینگ طرفداران بیشتری دارند زیرا تجربه کاربری جذاب‌تری ارائه می‌دهند.
سوئیچ‌های استفاده شده در کیبورد‌های مکانیکی چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟
سوئیچ‌های استفاده شده در کیبورد‌های مکانیکی به سه دسته اصلی خطی، لمسی و کلیکی تقسیم می‌شوند. سوئیچ‌های خطی ساده‌ترین سوئیچ‌ها محسوب می‌شوند. آنها از لحظه‌ای که شروع به فشار دادن کلید می‌کنید تا زمانی که به پایین فشار می‌آورید، حس یکسانی را منتقل می‌کنند. این نوع کلید‌ها هیچ بازخورد لمسی و سروصدای زیادی ندارند. اما سوئیچ‌های لمسی همانطور که از نامشان پیداست، بازخورد لمسی ارائه می‌دهند. سوئیچ‌های کلیکی معمولا آبی، سوئیچ‌های لمسی معمولا قهوه‌ای و سوئیچ‌های خطی معمولا قرمز هستند.
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه