اینتل رویای ساخت پردازنده‌ای شبیه مغز انسان را به واقعیت نزدیک‌تر کرد

۱۰ مهر ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
اینتل

اینتل ساعاتی قبل اعلام کرد که در زمینه‌ی پردازنده‌های مربوط به محاسبات عصبی یا نورومورفیک به پیشرفت قابل‌توجهی رسیده است. نسل دوم تراشه‌ی Loihi در زمینه‌ی پردازش الگوریتم‌ها و برنامه‌ها حدود ۱۰ برابر سرعت بیشتری پیدا کرده و این تراشه از نوک انگشت هم کوچک‌تر است.

شرکت اینتل به لطف پیشرفت‌های تکنولوژی موفق شده در این تراشه بیش از ۱ میلیون نورون تعبیه کند. اینتل امیدوار است که از طریق تراشه‌های نورومورفیک بتواند محدودیت‌های قانون مور که به مانعی برای پیشرفت پردازنده‌ها تبدیل شده است، دور بزند. پردازش نورومورفیک مبتنی بر علم عصب‌نشانی و نحوه‌ی عملکرد مغز انسان است و سازندگان این تراشه‌ها با ساخت آن‌ها می‌خواهند یادگیری سیستم‌های مختلف را بهبود ببخشند.

این تراشه‌ها با الهام از شبکه‌های عصبی مغز انسان ساخته می‌شوند و با وجود اینکه سابقه‌ی پردازش‌های کامپیوتری به چند دهه‌ی قبل می‌رسد، اما همچنان شبکه‌های عصبی موجود در مغز به دلیل توان و سرعت بسیار بالایی که دارند بی‌نظیر محسوب می‌شوند. این تراشه‌ی جدید محصول ۳ سال تحقیق در بخش پژوهش‌های عصبی اینتل است.

اینتل

اینتل می‌خواهد با الگوبرداری از مغز انسان، سرعت پردازش بالاتر را در کنار کاهش قابل توجه مصرف انرژی امکان‌پذیر کند. طی بررسی‌های انجام شده، این تراشه پردازش‌های خود را با مصرف کمتر از ۱ وات انرژی انجام می‌دهد که بسیار کمتر از پردازنده‌ها و پردازنده‌های گرافیکی موجود به حساب می‌آید.

اینتل پیش‌بینی می‌کند که پردازش نورومورفیک می‌تواند برای موتورهای جست‌وجو، صنعت رباتیک و حل مشکلات پیچیده استفاده شود.

در کنار بهبود معماری این تراشه، اینتل از فریم‌ورک نرم‌افزاری Lava هم رونمایی کرد. اینتل می‌گوید این یک فریم‌ورک باز و ماژولار به حساب می‌آید که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد از مجموعه‌ی مشترکی از ابزارها، روش‌ها و کتابخانه‌های بهره ببرند. به غیر از صنایع رباتیک، اتومبیل‌های خودران هم می‌توانند از چنین تراشه‌های قدرتمندی بهره‌مند شوند و مثلا شرکت خودروسازی فورد یکی از مشتریان این تراشه محسوب می‌شود.

منبع: Digital Trends

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه