شراکت و رقابت؛ چه آینده‌ای در انتظار همکاری سامسونگ و گوگل است؟

۶ شهریور ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
سامسونگ و گوگل

گوگل و سامسونگ در زمینه‌های مختلف روابط گسترده‌ای با یکدیگر دارند. از یک طرف گوگل مالک اندروید است و طبیعتا می‌خواهد کنترل زیادی روی اندروید داشته باشد. از طرف دیگر سامسونگ بزرگ‌ترین سازنده‌ی گوشی‌های اندرویدی و دیدگاه خاص خود را در قبال نرم‌افزار گوشی‌های هوشمند دارد. تا حالا این دو شرکت موفق شده‌اند بدون بروز چالش بزرگی با یکدیگر همکاری کنند. اما در این میان سوال اصلی این است که آیا در نهایت با افزایش فشار، این مشارکت تا چه زمانی می‌تواند ادامه پیدا کند؟

در چند سال گذشته، گوگل به طور قابل توجهی روی گوشی‌های پیکسل تمرکز کرده است. این گوشی‌ها هر ساله قرار است دیدگاه گوگل را در زمینه‌ی تجربه‌ی نرم‌افزاری عالی اندروید در معرض نمایش قرار دهند. این گوشی‌ها از اندروید خام استفاده می‌کنند و مشتریان گوشی‌های پیکسل علاقه‌ی زیادی به این نسخه‌ی اندروید دارند. حتی برخی کاربران بر این باور هستند که تمام گوشی‌ها باید با اندروید خام راهی بازار شوند. در حال حاضر گوگل چنین نظری را ندارد اما اگر استراتژی گوگل تغییر پیدا کند، چنین تغییری به یک مشکل جدی برای سامسونگ تبدیل خواهد شد.

سامسونگ و گوگل

سامسونگ مانند بسیاری از دیگر سازندگان گوشی‌های اندرویدی، همواره از رابط کاربری اختصاصی برای گوشی‌های خود استفاده کرده است. سال‌ها قبل رابط کاربری‌های TouchWiz و  Samsung Experience مورد استفاده قرار می‌گرفت و حالا گوشی‌های سامسونگ از رابط کاربری One UI استفاده می‌کنند. نسل‌های قبلی رابط‌های کاربری سامسونگ با انتقادات زیادی روبرو می‌شدند ولی One UI مورد استقبال زیادی قرار گرفته است.

برخی بر این باور هستند که One UI جذابیت بیشتری نسبت به اندروید خام دارد و در ضمن امکانات بیشتری را ارائه می‌دهند. باید خاطرنشان کنیم برخی از ویژگی‌های One UI راهی اندروید خام شده است. با این حال طرفداران پروپاقرص اندروید خام همواره از شرکت‌ها می‌خواهند که حداقل برخی از گوشی‌های خود را با این نسخه راهی بازار کنند. در همین زمینه می‌توانیم به گلکسی S4 Google Play edition اشاره کنیم که سامسونگ این گوشی را در سال ۲۰۱۵ با اندروید خام عرضه کرد.

سامسونگ و گوگل

این دسته از کاربران می‌گویند که اگر سامسونگ یک بار چنین کاری را انجام داده، پس حالا هم می‌توانید این اقدام را تکرار کند. در حالی که ممکن است چنین باشد، اما حالا ما در دوران متفاوتی زندگی می‌کنیم. سامسونگ با استفاده از One UI یک اکوسیستم برای محصولات خود ایجاد کرده و این شرکت نمی‌خواهد چنین تلاشی را به راحتی کنار بگذارد.

از سوی دیگر باید خاطرنشان کنیم که گوشی‌های پیکسل به هیچ عنوان تهدید مهمی برای سامسونگ نیستند. پرچم‌داران سامسونگ به جایگاه خاصی در بازار دست پیدا کرده‌اند ولی آمار فروش گوشی‌های پیکسل آنقدر پایین است که حتی در گزارش‌های مالی گوگل هم به چشم نمی‌آیند.

اگرچه گوگل مالک اصلی اندروید است، اما در نهایت این یک پروژه متن‌باز محسوب می‌شود. با وجود اینکه هر ساله اندروید ویژگی‌ها و امکانات مهمی را دریافت می‌کند، اما واقعیت این است که طی چند سال اخیر با تغییر گسترده‌ای روبرو نشده است. برای اینکه شراکت گوگل و سامسونگ به هم بخورد، گوگل باید به بزرگ‌ترین مشکل سامسونگ تبدیل شود و بالعکس. اما از آنجایی که هم گوگل و هم سامسونگ برای فعالیت در این اکوسیستم به هم نیاز دارند، به نظر می‌رسد همین رویه‌ی فعلی ادامه خواهد داشت. در بدترین سناریوی ممکن، شاید سامسونگ به بهره‌گیری از سیستم‌عامل اختصاصی تایزن روی بیاورد ولی در حال حاضر احتمال وقوع این سناریو تقریبا صفر درصد است.

این دو شرکت از یک طرف شریک و از طرف دیگر رقیب یکدیگر هستند. همین رقابت هم احتمالا به نفع کاربران تمام می‌شود. روی هم رفته گوگل و سامسونگ چاره‌ای جز همکاری با هم ندارند. آیا در آینده‌ی نزدیک این شراکت و همکاری گسترده به هم می‌خورد؟ امیدواریم هیچوقت چنین اتفاقی نیفتد.

منبع: SamMobile

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. خلو مجید

    بازار اندروید از اون چیز جذابی که تو سال ۲۰۱۵ بود، به جولان گاه آشـغـال ساز های چـیـنـی تبدیل شده….

    دستگاه های این تولید کنندگان قارچ طور که از مو های کله شما عزیزان هم احتمالا بیشتر باشن، از انواع مدل های عجیب و غریب(در بازاری مثل بازار هند) تا چیزای بسیار خفنی رو توسط بـردگـان مـفـت چـیـنـی مونتاژ میکنن، و با توجه به هزینه ساخت کمتر، با قیمت کمتر اما با سود برابر به شما میفروشن…

    این برای ما خیلی خوبه، بله این ها خیلی خفن و ارزون هستن اما گر دقت کرده باشید، بازار گوشی های هوشمند تقریبا دیگه هیچ جذابیتی نداره…
    دلیلش اپل و سامسونگ نیستن که حرکتی نمیکنن، دلیلش اینه که رقیبی ندارن…

    شما سال ۲۰۱۵ رو ببینید:
    سونی
    پـادشـاه نوآوری ال‌جی
    سامسونگ در حال تقلا برای برتری
    اپل در تلاش برای فـتـح قله های بهبود و بازدهی
    اچ تی سی با بهترین طراحی و کیفیت
    مایکروسافت و نوکیا با دنـیـایـی از پتانسیل(که توسط خودشون سـوزونـده شد)
    و…

    حتی بعدتر هوآوی هم اضافه شد، شرکتی که هرچند چـیـنـیـه اما واقعا برای محصولاتش هیچی کم نمیذاره…

    اما بعد از مدتی:
    ویندوزفون پوکید
    کم کم جای پای تیم کوک پـول پـرسـت محکم شد و اپل شد یه شرکت پـول پـرسـت
    و از اینجای قضیه:
    سونی کنار کشید
    ال‌جی کنار کشید
    اچ تی سی کنار کشید
    همه این موارد باعثش چـیـنـی ها بودن…
    بعد هم هوآوی تـحـریـم شد و این هم میخ آخر بود…

    و اینجوری شد که جای چندین شرکت با اصالت رو، یه مشت برند چـیـنـی پر کردن و با ایده های مـزخـرفـشـون حتی اندروید رو هم دارن به گـنـد میکشن…(مثل تـبـلـیـغـات تو سیستم عامل…)

    خلاصه که مـرده شـور این دوره حال حاضر دنـیـای موبایل و کامپیوتر رو ببرن چون واقعا بـیـخـود و مـزخـرفـه…

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه