ژاپن تولید خودروهای سوخت فسیلی را محدود می‌کند

۱۷ آذر ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
نمایی از طرح خودروی الکتریکی نیسان آریا

ژاپن ممکن است فروش وسایل نقلیه‌ی تازه با موتور بنزینی را تا اواسط دهه‌ی ۲۰۳۰ به نفع خودروهای هیبریدی یا الکتریکی ممنوع کند و این کار را از سال آینده با وضع قوانین محدودکننده آغاز می‌کند.

این اقدام به دنبال تعهد نخست وزیر این کشور در ماه اکتبر برای کاهش گازهای گلخانه‌ای و داشتن صنعت کربن‌خنثی تا سال ۲۰۵۰ انجام می‌شود و بدین ترتیب در مدت کمتر از دو هفته این کشور به عنوان دومین کشور جی۷ (G7) مطرح می‌شود که برای کربن‌خنثی شدن زمان‌بندی ارائه می‌دهد. تا پایان سال جاری وزارت صنعت ژاپن طرحی را در این خصوص ارائه خواهد کرد.

احتمال قوانین دولتی در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای باعث ایجاد یک رقابت تکنولوژیکی در میان خودروسازان برای ساخت خودروهای الکتریکی و بنزینی هیبریدی می‌شود که با تغییر مدل مصرف سوخت، به ویژه در دو بازار بزرگ اتومبیل جهان، یعنی چین و آمریکا، رانندگان را به خود جلب می‌کنند.

خودروسازان ژاپنی، به ویژه صنایع بزرگی مانند تویوتا با منابع تحقیق و توسعه‌ی بیشتر، می‌توانند از بستر فناوری خودروهای الکتریکی که پیش از این توسعه داده‌اند استفاده کنند. «اشوانی گوپتا» (Ashwani Gupta) مدیرعامل نیسان هم ماه گذشته به رویترز گفت که این شرکت آماده است به تصمیم انگلستان برای تسریع در تاریخ کاهش تولید خودروهای سوخت فسیلی جدید تا ۲۰۳۰ پاسخ مثبت دهد زیرا این امر بخشی از یک روند جهانی است.

به گزارش NHK وزارت صنعت ژاپن در حال بررسی الزام همه‌ی وسایل نقلیه‌ی جدید برای داشتن پیشرانه‌ی الکتریکی یا هیبریدی است و این موضوع تا آخر سال جاری میلادی نهایی خواهد شد. در حال حاضر خودروسازان ژاپنی ازجمله تویوتا، هوندا، نیسان و شریک آن میتسوبیشی درباره‌ی تأثیر این اقدامات بر تولیدات خود اظهار نظری نکرده‌انند.

گروه مشاوره‌ی بوستون در گزارشی درباره چشم‌انداز خودروهای مجهز به باتری اعلام کرد که انتظار می‌رود سهم خودروهای الکتریکی در ژاپن تا سال ۲۰۳۰ به ۵۵ درصد افزایش یابد. به گفته‌ی این گروه «سرعت گسترش سهم وسایل نقلیه‌ی الکتریکی به این دلیل که قیمت باتری با سرعتی بیش از حد انتظار کاهش می‌یابد ، تسریع خواهد شد.»

ژاپن، چین و کره‌ی جنوبی به‌زودی یک هدف‌گذاری جدی برای برای پایان دادن به انتشار گازهای گلخانه‌ای و رفتن به سمت صنعت کربن‌خنثی انجام داده‌اند که انگیزه‌ای برای شرکت‌ها و بانک‌ها ایجاد کرده است تا تلاش خود را برای جلوگیری از گرم شدن کره‌ی زمین افزایش دهند.

جدا‌ی از انگلیس، بخش‌هایی از ایالات متحده آمریکا و کانادا، نروژ و آلمان خودروهای سوخت فسیلی را کنترل کرده یا در حال برنامه‌ریزی برای مهار آن‌ها هستند. انتظار می‌رود که اتحادیه‌ی اروپا هم که برنامه‌ی استراتژی هیدروژن را در دست اقدام دارد، در اوایل ماه جاری درباره‌ی محدودیت‌های آینده‌ی صنعت خودرو تصمیم‌گیری کند.

عکس کاور: نمایی از طرح خودروی الکتریکی نیسان آریا

Credit: Nissan

منبع: Auto Blog

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه