۱۰ مورد از خواص گل پنیرک برای بهبود عملکرد بدن

۷ مرداد ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
گل پنیرک

گل پنیرک یا Mallow (با نام علمی Malva Sylvestris) یک گیاه بومی است که در اروپا،‌ شمال آفریقا و آسیا رشد می‌کند. گل پنیرک در واقع یک گیاه وحشی است که در مزارع رشد می‌کند و از گل و برگ آن به عنوان خواص دارویی استفاده می‌شود. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ همراه ما باشید تا شما را با خواص گل پنیرک بیشتر آشنا کنیم.

خواص پنیرک چیست؟

گل پنیرک حاوی نوعی ماده‌ی لزج مانند است که از گلو و دهان محافظت می‌کند و آن را تسکین می‌دهد. مردم از گل پنیرک برای درمان یبوست‌، تحریک دهان و گلو، سرفه‌ی خشک و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌کنند.

۱. گل پنیرک برای سنگ کلیه و عفونت‌های مجاری ادراری

اگر مشکل سوزش، تکرر یا فوریت در ادرار دارید یا در ناحیه‌ی زیرین شکم خود درد احساس می‌کنید، گیاه پنیرک می‌تواند راه‌حل مناسبی برای درمان این مشکلات باشد. یکی از خواص گل پنیرک ضدالتهابی بودن آن است که به همین دلیل می‌تواند به درمان این مشکلات کمک کند. این گیاه به پاکسازی کلیه‌ها کمک کرده و از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند.

۲. گیاه پنیرک برای مشکلات گوارشی

خواص گل پنیرک چیست

اگر مشکلات گوارشی یا مشکل هضم غذا دارید، دمنوش گیاه پنیرک می‌تواند پیشنهاد خوبی به شما باشد. مقداری از دانه یا برگ خشک شده‌ی آن را داخل چای بخیسانید و مانند یک دمنوش آن را میل کنید. این دمنوش مثل یک ملین عمل کرده و سیستم گوارشی شما را آرام می‌کند.

۳. خواص پنیرک برای رحم

از آن‌جایی که گیاه پنیرک دارای خواص ضدقارچی و ضدباکتریایی است، می‌تواند تاثیر زیادی بر روی سلامت رحم و واژن داشته باشد. شما می‌توانید پنیرک را دم کرده و دمنوش آن را به هدف سلامت بیشتر رحم میل کنید.

۴. خواص پنیرک برای قاعدگی

گیاه پنیرک در ساختار خود انواع فنول‌ها، تانن‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها را دارد. از این رو این گیاه می‌تواند به متعادل شدن سیستم عصبی و سیستم هورمونی بدن کمک کند و در دوره‌ی قاعدگی خانم‌ها کمک کننده باشد. این گیاه می‌تواند به تسکین درد و تقویت رحم در دوره‌ی عادت ماهانه کمک کند.

۵. خواص پنیرک برای مردان

گیاه پنیرک برای درمان دردهای کبدی، کلیوی، مشکلات تنفسی و ریوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین مصرف دمنوش آن می‌تواند به متعادل شدن هورمون‌ها در آقایان کمک کند. گفته می‌شود که ماساژ دادن روغن گیاه پنیرک می‌تواند موجب کاهش ریزش مو هم شود.

۶. گیاه پنیرک برای بهبود خواب

خواص گیاه پنیرک

این گیاه به آرامش سیستم عصبی کمک کرده و می‌تواند به ایجاد احساس آرامش در بدن کمک کند؛ بنابراین از خواص عرق پنیرک به بهبود مشکلات خواب نیز می‌توانیم اشاره کنیم. همچنین عصاره‌ی گیاه پنیرک را در ترکیبات برخی داروهای بی‌حس کننده، داروهای بی‌خوابی، استرس و داروی بیهوشی دندان‌پزشکی می‌توان پیدا کرد.

۷. گیاه پنیرک برای مشکلات پوستی

ترکیبات ضدالتهابی گیاه پنیرک می‌تواند در درمان مشکلات پوستی موثر باشد. از این گیاه برای تسکین بثورات، زخم‌ها، سوختگی‌ها، نیش حشرات و اگزما استفاده می‌شود؛ زیرا پلی‌ساکاریدهای موجود در این گیاه می‌توانند پوست را تسکین دهند و آن را تغذیه کنند.

اگر به دلیل آب و هوا پوستتان خشک یا تحریک شده است، می‌توانید مقدار کمی از عصاره‌ی گیاه پنیرک را روی پوست بمالید؛ این کار باعث می‌شود که پوستتان نرم و مرطوب شود.

۸. خواص پنیرک برای کبد و ریه

گیاه پنیرک دارای خواص ضدالتهابی بوده و حاوی انواع آنتی‌اکسیدان‌هاست؛ از این رو این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت کبد و بازسازی سلول‌های آن کمک کند. همچنین اگر دچار مشکلات ریوی یا تنفسی هستید، مصرف دمنوش این گیاه می‌تواند به شما کمک کند. این گیاه نه‌تنها خلط را افزایش می‌دهند، بلکه می‌تواند مجاری تنفسی را پاکسازی کند و التهابات را تسکین دهد.

۹. گیاه پنیرک و عفونت لثه

همان‌طور که می‌دانید این گیاه دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی است که از لثه و دهان در برابر عفونت و بیماری‌ها محافظت می‌کند. پلی فنول‌های موجود در این گیاه می‌تواند در مبارزه با رادیکال‌های آزاد نقش داشته باشد و از ایجاد پلاک جلوگیری کند.

۱۰. گیاه پنیرک برای درمان یبوست

ترکیبات موجود در گیاه پنیرک می‌تواند باعث آرام و روان شدن دیواره‌های روده و جذب بهتر غذا شود. همچنین این گیاه به کاهش اسیدیته‌ی معده که باعث ناراحتی معده می‌شود نیز کمک می‌کند.

مصرف دمنوش گل پنیرک می‌تواند برای افرادی که از یبوست، معده و روده‌ی تحریک‌پذیر رنج می‌برند، تسکین دهنده باشد.

طرز تهیه‌ی یک نوشیدنی خنک و رنگارنگ با گل پنیرک

خواص پنیرک و لاغری

برای آماده کردن این نوشیدنی شما به مقداری تخم شربتی (تخم ریحان)، گل پنیرک خشک شده، گلاب و شربت مورد علاقه‌تان (مثلا پرتقال، آلبالو یا بلو کاراسائو) نیاز خواهید داشت.

  1. ابتدا مقداری از تخم شربتی را داخل ظرف بریزید و بعد مقداری آب (گرم یا سرد) روی آن بریزید و اجازه دهید تا ۵ الی ۱۰ دقیقه بماند تا ژله‌ای و حجیم شود.
  2. گل پنیرک‌های خشک را هم داخل یک ظرف ریخته و روی آن مقداری آب سرد و چند تکه یخ بریزید تا رنگ خود را آزاد کند. معمولا بعد از چند دقیقه رنگ آن بنفش خواهد شد.
  3. داخل لیوان مورد نظرتان مقداری از شربت دلخواهتان بریزید و یک قاشق گلاب به آن اضافه کنید.
  4. ۲ قاشق غذاخوری از تخم شربتی را به لیوان اضافه کنید. اگر دوست دارید می‌توانید مقداری عرق بهار نارنج، عرق بیدمشک، زعفران یا آبلیمو هم اضافه کنید. برای اینکه نوشیدنی‌تان خنک شود چند تکه یخ یا یخ‌های خرد شده هم بریزید.
  5. در نهایت شربت گل پنیرک را به لیوان اضافه کنید. در نهایت شما یک نوشیدنی رنگی و جذاب خواهید داشت.
گل پنیرک خبازی - 30 گرم

حرف آخر

گل پنیرک از گیاهانی است که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این مطلب چند مورد از خواص دمنوش پنیرک را بررسی کردیم؛ این خواص می‌توانند به عملکرد بهتر بدن هم در خانم‌ها و هم آقایان کمک کنند. توجه داشته باشید که در حد اعتدال از آن بنوشید و زیاده‌روی نکنید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: healthbenefitstimes

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه