شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت؛ تجربه‌ای فراتر از واقعیت

۱۲ مرداد ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
بازی Microsoft Flight Simulator

مایکروسافت سال گذشته از عرضه‌ی نسخه‌ی تازه‌ی شبیه‌ساز پرواز خود با نام Microsoft Flight Simulator خبر داده بود. پس از گذشت تقریبا یک سال، تا پایان ماه جاری این بازی به صورت رسمی ارائه خواهد شد.

این شبیه‌ساز که شماره‌ی جدید آن پس از سال‌ها انتظار عرضه می‌شود، طبق برنامه‌ریزی در تاریخ ۱۸ آگوست (۲۸ مرداد) برای رایانه‌های شخصی در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت؛ اما یکی از نویسندگان نشریه‌ی انگجت این فرصت را داشته که نسخه‌ی پیش‌نمایش شبیه‌ساز مایکروسافت را بیازماید. او می‌گوید: «در طول چند روز تجربه‌ی این بازی صدای آن کاملا با من است و احساس خوبی که از آن گرفته‌ام را در همه‌ی کارها لمس می‌کنم. این صدای ظریف و مکانیکی هواپیما کاملا حس سفر را برای من یادآوری می‌کند.»

شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت به خوبی سفری آرام با هواپیما را به کاربر القا می‌کند. کافی است روی صندلی بنشینید و با این بازی به نقاط گوناگون زمین پرواز کنید و ماجراجویی‌های تازه‌ای داشته باشید.

جزئیات فوق‌العاده

زمانی که در چند سال گذشته، توسعه‌ی شماره‌ی جدید «شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت» آغاز شد، توسعه‌دهندگان در استودیوی بازی‌سازی «آسوبو» هیچ ایده‌ای قطعی درباره‌ی این پروژه در ذهن نداشتند. علاوه بر آن، در هنگام توسعه‌ی بازی، دیدی از وقوع همه‌گیری جهانی کرونا نداشتند؛ عاملی که باعث لغو میلیون‌ها پرواز شد و اشتیاق افراد را برای تجربه‌ی پرواز بیش از گذشته کرد. اکنون این توسعه‌دهندگان کارشان را با یک بستر بازی ایدئال برای دوران قرنطینه به پایان رسانده‌اند. شبیه‌ساز پرواز به ویژه برای بازی در این دوران، بسیار چشمگیر، جذاب و آرامش‌بخش خواهد بود.

حتی اگر شبیه‌ساز پرواز را برای دورانی به جز قرنطینه ببینیم، این بازی یک شاهکار تماشایی است. توسعه‌دهندگان با به‌کارگیری ترکیبی از تصویرسنجی (Photogrammetry)، ایجاد مسیر مشخص و نوشتن کدهای کامپیوتری، جهان را با جزئیاتی فوق‌العاده به تصویر کشیده‌اند و با نگاهی دقیق‌تر به شهرهای پرجمعیت غربی، نقاط دیدنی و فرودگاه‌های جهان، آن‌ها را به خوبی بازسازی کرده‌اند.

نقشه‌ی جهان در شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت

نقشه‌ی جهان در بازی شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت

۱۱۷ میلیون دریاچه در زمین وجود دارد و همه‌ی آن‌ها در فلایت سیمولاتور (Flight Simulator) در نقطه‌ی صحیح و با بازتاب واقعی، همراه با موج و حتی خط ساحلی گنجانده شده‌اند. گیمرها می‌توانند به سمت برج ایفل، تاج محل یا گرند کانیون پرواز کنند یا در حیاط شخصی خانه‌ی خود فرود بیایند. زمان و آب‌وهوا نیز کاملا قابل تغییر است.

همچنین این بازی ۳۷ هزار فرودگاه را در خود جای داده است که شامل فرودگاه‌های ایران نیز می‌شود. هر هواپیما از تک‌موتوره‌ها گرفته تا جت‌های مسافربری که در مجموع ۳۰ مدل را از جمله برخی هواپیماهای سسنا، بویینگ و ایرباس دربر می‌گیرد، ۱۰۰۰ نقطه‌ی کاملا شبیه‌سازی شده دارد که به فاکتورهای گوناگونی مانند جو، آب‌وهوا و ورودی از کاربر پاسخ می‌دهد.

می‌توان گفت که شبیه‌ساز پرواز ۲۰۲۰ مایکروسافت، ساعت‌ها تمرین و چالش را به همراه خود می‌آورد.

منوی شبیه‌ساز

منوی اصلی این بازی شامل آموزش پرواز، فعالیت‌ها، خبرها، رویدادهای زنده و نقشه‌ی جهان می‌شود.

برای نمونه در بخش آموزش، بازی‌کننده موارد مختلفی مانند شیوه‌ی اجرای فرامین را می‌آموزد. شبیه‌ساز پرواز به طور پیش‌فرض به کلیدهای اعداد جداگانه در صفحه کلید برای اجرای فرامین نیاز دارد و در غیر این صورت کاربر باید تغییرات نسبتا زیادی را برای تغییر کلید فرامین اعمال کند. همچنین بدون کلیدهای حساس به فشار، مانورهای گردش حول محور، تغییر جهت و چرخش تقریبا غیر ممکن است؛ اما در صورت داشتن یک دسته‌ی بازی، تجربه‌ی پرواز بسیار خوب خواهد بود و این دسته‌ها برای داشتن یک پرواز آرام بسیار مهم هستند.

بازی Microsoft Flight Simulator

نمایی از کاک‌پیت پرجزئیات هواپیماها

در کنار روش‌های ورودی، نقشه‌ی جهان در شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت یکی از بهترین حالت‌های آن است. نقشه‌ی جهان در حقیقت حالت آزاد این بازی محسوب می‌شود. در این بخش می‌توان هر نقطه‌ای از کره‌ی زمین را انتخاب، آب‌وهوا را تعیین، ترافیک هوایی و ساعت را مشخص نمود و پرواز با هواپیمای دلخواه را تجربه کرد.

در شکلی دیگر با استفاده از گزینه‌ی زنده (Live) می‌توان شرایط واقعی جهان در زمان بازی را شبیه‌سازی کرد. کره‌ی زمین در این بخش با هزاران نقطه‌ی آبی-سفید پر شده است که هر کدام نمایانگر یک فرودگاه یا جای دیدنی در جهان است؛ هرچند بازی‌کننده این امکان را دارد که هواپیما را در هر جایی اعم از علامت‌گذاری شده یا دیگر فرود بیاورد.

تجربه‌ی پروازی نرم

این بخش در واقع قلب شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت است و به خوبی می‌توان هنگام بارگذاری هر نقطه‌ی تازه و استارت موتور هواپیما، هیجان ایجاد شده را حس کرد. هر هواپیما صدای خود و هر مکان حال‌وهوای خودش را دارد. از آسمان، سیاره به یک اندازه وسیع و در دسترس است. پس از فرا گرفتن کنترل‌های اساسی بازی، نگه داشتن هواپیما در ارتفاع بالا دشوار نیست، اما نیاز به توجه و تنظیمات کوچک دارد. در اینجا، چالش اصلی بازی، داشتن تمرکز کامل است. می‌توان یک پادکست، موسیقی یا پخش زنده را در پس زمینه شروع و پروازی آرام را آغاز کرد.

می‌توان از روی لندن، در میان ساختمان‌های پکن یا بر فراز صحرای بزرگ آفریقا گذشت. ساعت دلخواه را در هر زمان از شبانه‌روز به یک مکان اختصاص داد و شرایط آب‌وهوایی را به دلخواه تعیین کرد. مثلا غروب خورشید و باران و ابرهایی که به رنگ سرخ دیده می‌شود.

می‌توان به نیویورک رفت، به سمت قلعه‌ی نوی‌شوان‌شتاین در آلمان پرواز کرد و یا از دشت‌های سرسبز گذشت. می‌توان به خیابان‌های برلین رفت، از کاخ کرملین روسیه بازدید کرد یا در شب به قطب جنوب رسید.

مناطق گسترده‌ی زمین نیز در این شبیه‌ساز به خوبی به تصویر کشیده شده است. مناطقی مانند قطب جنوب، جنگل‌ها یا بخش‌های بیابانی قاره‌ها که با توجه به جزئیات بالا و طبیعی جلوه کردن، پرواز بر فراز برخی از آن‌ها که فاقد هر گونه پوشش گیاهی و جانوری و جاهای دیدنی هستند، شاید حتی با احساسی ناخوشایند یا ترس همراه باشد.

شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت همان‌گونه که انتظار می‌رود از نقشه‌ی بینگ این شرکت به همراه نقشه‌ی استودیوی آسوبو و برخی دیگر از شرکای تجاری استفاده می‌کند تا ساختمان‌ها و ویژگی‌های محیطی را به طور دقیق به نمایش بگذارد. به دلیل اتکا به همین داده‌های موجود، بیشتر مکان‌های ستاره‌دار در فلایت سیمولیشن در آمریکا و اروپا متمرکز هستند و در آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی نواحی وسیع و خالی بیش‌تر دیده می‌شود. این نقاط خالی به صورت دستی ویرایش نشده و توسط توسعه‌دهندگان به عنوان نقاط شاخص انتخاب نشده‌اند، با این وجود باز هم قابل انتخاب و گشت‌وگذار هستند و به اندازه‌ی کافی واقعی به نظر می‌رسند و این موضوع به کمک سیستم هوش مصنوعی این شبیه‌ساز ممکن شده است.

نمایی از شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت 2020
نمایی از شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت 2020
نمایی از شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت 2020
نمایی از شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت 2020

به‌روزرسانی پیوسته

خبر خوب این است که شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت با ارائه‌ی نسخه‌ی ۲۰۲۰ راکد نمی‌ماند و استودیو آسوبو قصد دارد برای حداقل ۱۰ سال آینده از بازی پشتیبانی کند. به این منظور برنامه‌ای برای محتوای قابل دانلود (DLC) ارائه کرده است تا هر دو یا سه ماه یک بار به‌روزرسانی‌هایی ارائه و کدهای خود را به مناطق دست نخورده توسعه دهد.

توسعه‌دهندگان این بازی هر ماه محتوای ضروری و شماری محتواهای پولی (مانند به‌روزرسانی‌هایی برای ابعاد بالگرد) را منتشر خواهند کرد. علاوه بر این، شبیه‌ساز پرواز جدید مایکروسافت در حال توسعه روی بسترهای واقعیت مجازی (VR) نیز هست که نخستین نمونه‌ی آن با HP Reverb G2 در پاییز امسال آغاز خواهد شد. این بازی همچنین قابلیت اجرا با چند کاربر را از طریق اینترنت دارد، اما سازندگان تأکید کرده‌اند که برای این کار به پهنای باند زیادی نیاز است.

نسخه‌ی دیسکی

در حرکتی غریب، قرار است نسخه‌ای فیزیکی هم از Microsoft Flight Simulator عرضه شود. این نسخه شامل ۱۰ دیسک دی‌وی‌دی است ۹۰ گیگابایت حجم بازی را در خود جای داده‌اند؛ اگر چه پیش از انجام بازی، نیاز به اتصال به اینترنت و به‌روزرسانی آن وجود خواهد داشت. جالب توجه است که نسخه‌ی اول شبیه‌ساز مایکروسافت که در سال ۱۹۸۲ عرضه شده بود، تنها ۳۶۰ کیلوبایت حجم داشت و روی یک فلاپی ۵.۲۵ اینچی به بازار آمد.

DVD شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت

نسخه‌ی دیسکی شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت

پلتفرم‌ها و قیمت

در حالی که تاریخ ارائه‌ی بازی برای رایانه‌های شخصی قطعی شده، زمان عرضه‌ی نسخه‌ی ایکس‌باکس هنوز مشخص نیست همچنین هر چند هنوز چیزی به طور رسمی اعلام نشده اما بازی نام مایکروسافت را یدک می‌کشد و انتظار نمی‌رود که این بازی برای کنسول‌های بازی دیگر مانند پلی‌استیشن یا نینتندو سوییچ عرضه شود. بازی‌ در سه نسخه‌ی استاندارد با قیمت ۶۰ دلار، نسخه‌ی دلوکس با قیمت ۹۰ دلار و نسخه‌ی پریمیوم دلوکس با قیمت حدود ۱۲۰ دلار به فروش می‌رسد. همچنین برای دارندگان اشتراک ایکس‌باکس گیم‌پس (Xbox Game Pass) نسخه‌ی بتای بازی رایگان ارائه خواهد شد.

مشخصات سیستم

مایکروسافت در ابتدا مشخصات سخت‌افزاری لازم برای اجرای این بازی را ارائه نکرده بود اما با توجه به گرافیک بالای این شبیه‌ساز، انتظار می‌رفت نیاز به رم بالایی داشته باشد. پس از تست‌های اخیر توسط کاربران، سرانجام ویژگی‌های سخت‌افزاری سیستم مورد نیاز برای اجرای شبیه‌ساز پرواز ۲۰۲۰ مایکروسافت ارائه شد. این مشخصات بدین شرح است:

حداقل مشخصات مشخصات توصیه شده مشخصات ایده‌آل
پردازنده (CPU) AMD Ryzen 3 1200
Intel i5-4460
AMD Ryzen 5 1500X
Intel i5-8400
AMD Ryzen 7 Pro 2700X
Intel i7-9800X
گرافیک (GPU) Radeon RX 570
Nvidia GTX 700
Radeon RX 590
Nvidia GTX 970
Radeon VII
Nvidia RTX 2080
رم ویدئو (VRAM) ۲GB ۴GB ۸GB
رم (RAM) ۸GB ۱۶GB ۳۲GB
فضای هارد دیسک ۱۵۰GB ۱۵۰GB ۱۵۰GB SSD
حداقل نسخه‌ی سیستم عامل Windows 10 Nov 2019 update Windows 10 Nov 2019 update Windows 10 Nov 2019 update

با توجه به این‌که دوستداران این بازی و پرواز سال‌های زیادی منتظر ارائه‌ی یک شبیه‌ساز به‌روز و قابل قبول بوده‌اند، انتظار می‌رود که از نسخه‌ی ۲۰۲۰ شبیه‌ساز پرواز مایکروسافت به خوبی از سوی آن‌ها استقبال شود.

در ادامه می‌توانید تریلر بازی، گیم‌پلی آن و تصاویری از Microsoft Flight Simulator را ببینید.

تریلر بازی:

گیم‌پلی فرود بویینگ ۷۴۷-۸ در فرودگاه لس آنجلس:

گیم‌پلی فرود ایرباس A320 در فرودگاه سن دیگو:

تصاویر بازی:

عکس‌ها از Microsoft

منابع: Engadget, Windows Central, Microsoft

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۴ دیدگاه
  1. سام

    شهر تهران

  2. سام

    فرودگاه پیام

  3. حسین بختیاری

    ای کاش سیستمم جواب میداد این محشر دوست داشتنی رو بازی میکردم. حیف…

    1. علی

      من به خاطر این بازی قبل از گرونی ها رفتم لپ تاپم رو با یکی دو میلیون ضرر فروختم ، یه سیستم خفن جمع کردم امیدوارم تو ایران هم این بازی به فروش برسه بتونیم نسخه اصلی شبیه ساز رو بخریم و بازی کنیم.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه