پرتاب کاوشگر عمودپرواز قمر زحل تا سال ۲۰۲۷ به تعویق افتاد

۸ مهر ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
طرح گرافیکی کاوشگر دراگون‌فلای ناسا در تایتان

مأموریت کاوشگر عمودپرواز دراگون‌فلای ناسا که قرار بود در سال ۲۰۲۶ به سمت قمر «تایتان» زحل پرتاب شود، تا سال ۲۰۲۷ به تعویق افتاد.

«دراگون‌فلای» (Dragonfly) یکی از مأموریت‌های مهم ناسا است که برای پیشبرد کاوش درباره‌ی عناصر سازنده‌ی حیات، یک پهپاد عمودپرواز را به قمر تایتان زحل قرار می‌فرستد. این کاوشگر چندروتوره، برای نمونه‌برداری از مواد و تعیین ترکیب سطح تایتان در تنظیمات مختلف زمین‌شناختی طراحی شده است.

در حالی که ابتدا قرار بود دراگون‌فلای در سال ۲۰۲۶ پرتاب شود، اکنون مأموریت به تایتان تعویق خواهد داشت و ناسا از تیم این مأموریت درخواست کرده تا برای تاریخ جایگزین، در سال ۲۰۲۷ آماده باشند.

هرچند برای سازگاری با این تاریخ جدید، تغییری در ساختار مأموریت نیاز نخواهد بود و پرتاب در تاریخی دیرتر، تأثیری در ارسال داده‌های علمی پس از ورود دراگون‌فلای به تایتان نخواهد داشت.

تصمیم برای استفاده از تاریخ جایگزین، بر اساس عوامل خارج از پروژه مانند اثر همه‌گیری کووید-۱۹ بر بودجه‌ی بخش علوم سیاره‌ای است. این موضوع در حالی است که برنامه‌ریزی قبلی برای مأموریت ناسا به سمت قمر اروپا مشتری هم با چالش کمبود بودجه مواجه شده و ناسا تمرکز خود را بر برنامه‌ی آرتمیس گذاشته است.

«لوری گلیز» (Lori Glaze) مدیر بخش علوم سیاره‌ای ناسا در واشنگتن گفت: «ناسا بیشترین اعتماد را به تیم دراگون‌فلای برای انجام یک مأموریت موفق و قانع‌کننده‌ی علمی دارد. این مأموریت به شکلی قابل توجه درک ما را از این جهان غنی ارگانیک افزایش می‌دهد و در پاسخ به کلیدهای اساسی اخترزیست‌شناسی و جست‌وجوی ما برای درک فرآیندهایی که از توسعه‌ی حیات روی زمین پشتیبانی کرده‌اند، کمک می‌کنند.»

مأموریت دراگون‌فلای، نخستین بار است که ناسا از یک وسیله‌ی نقلیه‌ی چندروتوره برای فرآیندهای علمی در سیاره‌ای دیگر استفاده می‌کند. با بهره‌گیری از جو متراکم تایتان که ۴ برابر چگال‌تر از زمین است، این وسیله همچنین نخستین وسیله‌ی نقلیه خواهد بود که برای دستیابی قابل تکرار و هدفمند به مواد سطحی، تمام بار علمی خود را با پرواز به نقاط گوناگون حمل خواهد کرد.

با بررسی ده‌ها مکان در سطح جهان یخی تایتان، دراگون‌فلای مشخصات زیست‌پذیری محیط این قمر را می‌سنجد و پیشرفت شیمی پری‌بیوتیک آن را بررسی می‌کند.

عکس کاور: تصویری گرافیکی از کاوشگر عمودپرواز دراگون‌فلای

Credit: Johns Hopkins APL

منبع: SciTechDaily

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه