گوشی با جک هدفون یا بدون آن؛ همچنان مسئله این است!

۲۸ فروردین ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
جک هدفون

روزی روزگاری برای گوش دادن به موسیقی، چاره‌ای جز استفاده از جک هدفون نداشتیم. اما در سال ۲۰۰۱ فناوری بلوتوث به گوشی‌ها راه پیدا کرد و برای همیشه نحوه‌ی گوش دادن به موسیقی را تغییر داد. طی سال‌های بعدی این فناوری بسیار بهتر است و همچنان بلوتوث در زمینه‌ی هدفون‌های بی‌سیم حرف اول را می‌زند.

در این میان برای بهبود کیفیت صدا، کدک‌های صوتی مختلفی توسعه پیدا کرد. کدک SBC به یک استاندارد تبدیل شده ولی برای دریافت کیفیت بسیار بهتر، کدک‌های انحصاری مانند aptX مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما با توجه به این پیشرفت‌ها، آیا هدفون‌های سیمی شانسی برای پیشرفت و بهبود دارند؟ از سوی دیگر در سال ۲۰۲۳ بهره‌گیری یا عدم بهره‌گیری گوشی از جک هدفون واقعا اهمیت زیادی دارد؟ در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

آیا باید یک گوشی با جک هدفون بخرید؟

صدای آنالوگ به معنای صدای پایدار و باکیفیت است

جک هدفون

اول از همه باید به مزایای بهره‌گیری یک گوشی از جک هدفون بپردازیم. مهم‌ترین مزیت این مشخصه، کیفیت صدای دریافتی از هدفون است. اگرچه بلوتوث از کدک‌های صوتی پیشرفته مانند aptX و LDHC پشتیبانی می‌کند، ولی هدفون‌های دارای این کدک‌ها چندان زیاد نیستند و در ضمن قیمت بسیار بالایی هم دارند.

هرچقدر بیت‌ریت فایل‌های صوتی بیشتر شود، احتمال قطع و وصل شدن‌های مکرر هم افزایش پیدا می‌کند. هدفون‌های بلوتوثی از همان فرکانس‌های مورد استفاده توسط مودم‌های وای‌فای، تلفن بی‌سیم و حتی مایکروویوها استفاده می‌کنند. به همین خاطر وجود اختلال در سیگنال‌ها کاملا طبیعی است و این موضوع می‌تواند منجر به قطع و وصل شدن ارتباط شود. این در حالی است که با استفاده از هدفون سیمی، به هیچ عنوان با چنین مشکلی روبرو نمی‌شوید.

هدفون کیو کی زد مدل AK6

استفاده بدون نیاز به باتری

جک هدفون

از دیگر مزایای هدفون‌های سیمی این است لازم نیست نگران باتری باشید. به زبان ساده، هدفون‌های سیمی انرژی خود را از جک هدفون دریافت می‌کنند. اما هدفون‌های بلوتوثی برای دریافت سیگنال و پردازش داده‌های دیجیتالی باید انرژی مصرف کنند. به همین خاطر بیشتر هدفون‌های موجود در بازار عمر باتری ۴ تا ۶ ساعت را ارائه می‌دهند. البته عمر باتری هدفون‌های رو گوشی بسیار بهتر است و معمولا عمر باتری آن‌ها به ۱۵ تا ۲۰ ساعت هم می‌رسد. از طرف دیگر باتری استفاده شده در گجت‌ها عمر مشخصی دارد و به مرور زمان، عمر این باتری‌ها کاهش پیدا می‌کند.

از دیگر مشکلات نباید تاخیر صدا را از قلم بیندازیم. معمولا تاخیر صدای دریافتی از بلوتوث بین ۳۴ تا ۲۰۰ میلی‌ثانیه است. این موضوع به‌خصوص برای گیمرها اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر می‌خواهید با هیچ تاخیری روبرو نشوید، چاره‌ای جز استفاده از هدفون سیمی ندارید.

هندزفری لیتو مدل E-21

چرا استفاده از هدفون بی‌سیم بهتر است؟

افزایش انعطاف‌پذیری

جک هدفون

واقعیت این است که با وجود تمام مزایای هدفون‌های سیمی، هدفون‌های بی‌سیم انعطاف‌پذیری بیشتری ارائه می‌دهند. اگر حین پیاده‌روی مشغول استفاده از هدفون سیمی باشید، احتمالا می‌خواهید سیم‌های هدفون را زیر لباس پنهان کنید و چنین کاری برای برخی کاربران آزاردهنده است. اما هدفون‌های بلوتوثی اصلا چنین مشکلی ندارند و در ضمن طی سال‌های گذشته، برد این هدفون‌ها هم بسیار بیشتر شده و بنابراین بدون نگرانی بابت قطع شدن، می‌توانید چند متر از گوشی فاصله بگیرید.

اگر هم ورزشکار هستید و حین ورزش کردن دوست دارید به موسیقی گوش دهید، بدون شک هدفون بی‌سیم گزینه‌ی بسیار بهتری است. بلوتوث به شما اجازه می‌دهد بدون نیاز به گشتن برای پیدا کردن کابل AUX، به دستگاه‌های مختلف وصل شوید. این موضوع به‌خصوص در مهمانی‌ها و مسافرت‌های دسته‌جمعی مفید واقع می‌شود.

هدفون بلوتوثی کیو سی وای مدل T13 TWS

هدفون‌های سیمی انتخاب شما را محدود می‌کنند

جک هدفون

واقعیت این است که بسیاری از شرکت‌های مهم، دیگر توجه چندانی به هدفون‌های سیمی نشان نمی‌دهند. این وضعیت سال به سال شدیدتر پیدا می‌کند. در حال حاضر تقریبا هیچ گوشی پرچم‌داری با جک هدفون وجود ندارد و حتی این روند به گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی هم کشیده شده است. بنابراین اگر بهره‌گیری گوشی از جک هدفون اهمیت بسیار زیادی برای شما دارد، عملا روز‌به‌روز انتخاب‌های شما محدود‌تر می‌شود.

هدفون بی سیم سامسونگ مدل Galaxy Buds 2

پشتیبانی بلوتوث از جدیدترین فناوری‌های صدا

هدفون‌های بلوتوثی بسیار جذاب‌تر شده‌اند و حالا از قابلیت‌های مفیدی مانند سیستم حذف نویز پیشرفته، امکان اتصال همزمان به چند دستگاه و دیگر موارد این‌چنینی بهره می‌برند. در ضمن کاربران زیادی چشم‌انتظار فراگیر شدن کدک‌های  LC3/ LE هستند. این کدک‌ها قرار است جایگزین گزینه‌ی پیش‌فرض فعلی یعنی SBC شوند و در زمینه‌ی کیفیت، مصرف انرژی و پایداری حرف زیادی برای گفتن دارند.

هدفون بلوتوثی کیو سی وای مدل T20 AilyPods

دوران جدید برای علاقه‌مندان به موسیقی

نباید محبوبیت روز‌افزون سرویس‌های استریمینگ پخش موسیقی را از قلم بیندازیم. حتی در همین ایران با وجود تحریم‌ها و بسیاری از مشکلات، کاربران زیادی از سرویس‌هایی مانند اسپاتیفای استفاده می‌کنند. برخی از هدفون‌های بی‌سیم در حال حرکت به سمت ارائه‌ی صدای lossless یا بدون هرگونه افت کیفیت برای کاربران خود هستند. اما این هدفون‌ها باید از کدک‌های صوتی پیشرفته پشتیبانی کنند.

برخی سرویس‌های استریمینگ موسیقی هم در حال ارائه‌ی آهنگ‌های مختلف با کیفیت lossless برای کاربران خود هستند. اگرچه این مشخصه تا اطلاع ثانوی مختص هدفون‌های رده‌بالا و گران‌قیمت خواهد بود، اما سایر هدفون‌ها هم از این روند بهره‌مند خواهند شد.

هندزفری بلوتوثی هایلو مدل GT7 GLOBAL

آیا مبدل USB-C DAC می‌تواند نظر خوره‌های موسیقی را تغییر دهد؟

خوشبختانه یک حد وسط بین جک هدفون و بلوتوث وجود دارد. مبدل‌های تبدیل USB-C به آنالوگ (موسوم به DAC) روز‌به‌روز محبوب‌تر می‌شوند. این مبدل‌ها می‌توانند سیگنال‌های دیجیتالی دریافتی از پورت USB-C را به صدای آنالوگ موجود در جک هدفون تبدیل کنند. بنابراین حتی اگر گوشی از جک هدفون بهره نبرد، به راحتی با استفاده از این مبدل‌ها می‌توانید از هدفون‌های سیمی استفاده کنید.

در ضمن برخی از این مبدل‌ها نسبت به جک هدفون معمولی امکانات بیشتری ارائه می‌دهند. به عنوان مثال برخی از این مبدل‌ها انرژی کافی برای هدفون‌های فوق‌حرفه‌ای فراهم می‌کنند تا بتوانید از این هدفون‌ها با گوشی خود استفاده کنید. با این حال، مبدل‌های حرفه‌ای DAC بسیار گران‌قیمت هستند و از سوی دیگر مبدل‌های ارزان‌قیمت کیفیت بالایی ارائه نمی‌دهند. از سوی دیگر حین استفاده از این مبدل‌ها، پورت USB-C گوشی اشغال می‌شود و بنابراین نمی‌توانید حین گوش دادن به موسیقی، نمی‌توانید آن را شارژ کنید. البته برخی تبدیل‌ها چنین کاری را امکان‌پذیر می‌کنند که طبیعتا قیمت بالایی دارند.

به غیر از مبدل‌های حرفه‌ای DAC، مبدل‌های ساده‌ی تبدیل USB-C به جک هدفون هم وجود دارد. ولی این مبدل‌ها معمولا با تمام گوشی‌ها سازگار نیستند و باید یک مبدل سازگار با گوشی خود خریداری کنید. گوشی‌های اپل هم با توجه به بهره‌گیری از پورت لایتنینگ، به مبدل جداگانه‌ای نیاز دارند.

گوشی مجهز به جک هدفون یا بدون آن؛ کدام بهتر است؟

مانند تمام انتخاب‌ها، باید مزایا و معایب هرکدام را بررسی کنید. هدفون‌های سیمی می‌توانند کیفیت بسیار خوبی را در اختیار شما قرار دهند اما در این میان فقط تعداد اندکی از هدفون‌های بی‌سیم می‌توانند صدای بدون هرگونه افت کیفیت ارائه کنند. اگرچه هدفون‌های سیمی ممکن است از برخی جذابیت‌های هدفون‌های بی‌سیم بهره نبرند، اما در عوض صدای دریافتی از آن‌ها اصلا قطع و وصل نمی‌شود.

در ضمن این روزها تقریبا هیچکدام از گوشی‌های رده‌بالا از جک هدفون استفاده نمی‌کنند. البته خوشبختانه برخی هدفون‌ها مانند سونی WH-1000XM5 در کنار پشتیبانی از بلوتوث، می‌توانند به عنوان هدفون سیمی هم مورد استفاده قرار بگیرند و همین موضوع دست کاربر را باز می‌گذارد.

اما به نظر شما در نهایت مرگ تدریجی جک هدفون در گوشی‌های هوشمند ادامه پیدا می‌کند یا اینکه تا اطلاع ثانوی عمدتا فقط بین گوشی‌های اقتصادی می‌توانیم انتظار بهره‌گیری از چنین مشخصه‌ای را داشته باشیم؟ از سوی دیگر آیا اصلا بهره‌گیری گوشی از جک هدفون همچنان اهمیت زیادی برای شما دارد یا نه؟ نظرات خود را در این نظرسنجی و بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

loading...
آیا وجود جک هدفون در گوشی برای شما اهمیت زیادی دارد؟

منبع: Android Authority

سوالات متداول
هدفون‌های سیمی چه مزایایی دارند؟
از جمله مهم‌ترین مزایا می‌توانیم به عدم نیاز به باتری و دریافت صدای بدون تاخیر اشاره کنیم.
هدفون‌های بی‌سیم چه مزایایی دارند؟
هدفون‌های بی‌سیم مزایایی مانند آزادی عمل برای استفاده، قابلیت‌های پیشرفته‌تر مانند سیستم حذف نویز کارآمد را ارائه می‌کنند.
آیا همچنان بسیاری از هدفون‌های بی‌سیم با مشکل تاخیر صدا روبرو هستند؟
در حال حاضر بسیاری از هدفون‌های بی‌سیم همچنان این مشکل را دارند.
راهنمای خرید گوشی موبایل
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه