سامسونگ مدعی شد بازده تولید تراشه‌هایش بیشتر شده است

۲۹ اسفند ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
سامسونگ

سامسونگ در کنفرانس اخیر خود اعلام کرد که بازده تولید تراشه‌هایش بار دیگر در حال بهبودی است و به طراحان تراشه این اطمینان را داد که از این بابت هیچ نگرانی وجود ندارد.

اگر به خاطر داشته باشید، ماه گذشته بود که مشخص شد کوالکام می‌خواهد به خاطر بازده بسیار پایین فناوری ساخت ۴ و ۵ نانومتری سامسونگ، تولید تراشه‌های جدید خود از جمله اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس و حتی بخشی از تولیدات مدل استاندارد این تراشه را به بهترین شرکت حال حاضر در این زمینه یعنی TSMC واگذار کند. اینطور که گفته می‌شد، به خاطر فسادی که برخی از مدیران بخش تولید تراشه‌ی سامسونگ انجام داده و میزان بازده‌ی فناوری ۴ و ۵ نانومتری را جعل کردند، شرکت کره‌ای زیر فشار شدیدی قرار گرفت چرا که در واقعیت، بازده تولید تراشه‌های آن فقط ۳۵٪ بود. یعنی از هر ۱۰۰ تراشه که این شرکت تولید می‌کرد، فقط ۳۵ مورد سالم از آب در می‌آمدند. از آن طرف TSMC بدون هیچ مشکلی از این فناوری ساخت استفاده کرده و تراشه‌های بسیار بهینه، کم‌مصرف و عالی تولید می‌کند و بازده آن هم تقریبا ۷۰٪ است.

این عملکرد بسیار ضعیف کوالکام را خشمگین کرد تا این شرکت آمریکایی به دنبال شرکت دیگری برای جبران ضررهای خود برود. طبق گفته‌ها، این شرکت تصمیم داشت به سراغ TSMC برود و در این رابطه هم خبرهای زیادی منتشر شد اما بعید بود سامسونگ به همین راحتی‌ها این اجازه را به کوالکام بدهد. چرا که شرکت قصد دارد با فناوری‌های پیشرفته‌ی خود، با TSMC که فاصله‌ی زیادی هم با آن دارد وارد رقابت شود. در همین راستا هم مدیر بخش محصولات این شرکت یعنی کیهیون کیونگ مدعی شد بازده تولید تراشه با فناوری‌های جدید رو به بهبودی است.

سامسونگ البته این گزارش را که بازده تولید تراشه‌های آن ۳۵٪ است نپذیرفته و معتقد است که این میزان کذب است. از طرفی کوالکام هم اگر بخواهد با TSMC وارد همکاری شود، با توجه به سفارشات زیادی که این شرکت تایوانی از سوی مدیاتک و اپل دارد، قطعا سال شلوغی خواهد داشت. به همین خاطر انتظار می‌رود کوالکام حالا حالاها مهمان سامسونگ باشد. اپل در حال حاضر حدودا یک‌سوم درآمد TSMC را تامین می‌کند و قرار است بخش بزرگی از سفارشات مربوط به تراشه‌های سه نانومتری سری A و M را هم به این شرکت ارسال کند.

سامسونگ

دایمنسیتی ۹۰۰۰ که توسط TSMC تولید شده توانست تمام تراشه‌های موجود را با اختلاف زیادی پشت سر بگذارد و بعد از A15 با اختلاف نزدیکی در رده‌ی دوم قرار بگیرد

نکته اینجاست که اگر هم بازده تولید تراشه‌ی سامسونگ رو به بهبودی باشد، کوالکام باید زیرکانه عمل کند. به خصوص اینکه این روزها بحران تراشه واقعا همه را آزار می‌دهد. طبیعتا میزان بازده پایین، به معنای تولید تراشه‌های قابل استفاده‌ی کمتر است. طبق گفته‌های کیونگ، هرچه پیچیدگی فرایند ساخت بالاتر باشد، روند تولید آن تراشه هم سخت‌تر و در نتیجه بازده پایین‌تر خواهد بود. بنابراین به گزارش Digitimes Asia، رسیدن به بازده بالا در تولید تراشه‌های ۴ و ۵ نانومتری چیزی نیست که سامسونگ بتواند با یک ادعا به آن دست پیدا کند.

با این حال وضعیت خیلی پیچیده‌ای در حال حاضر وجود دارد. از یک طرف مشغول بودن TSMC با سفارشات فراوانی که دارد، از طرفی سامسونگ که برای نگه داشتن کوالکام، ادعا می‌کند وضعیتش رو به بهبودی است. اما هرچه که باشد، بعید است کوالکام تولید تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس و حتی نسل ۲ را به این شرکت بسپارد. تقریبا می‌توانیم بگوییم تمام شواهدی که در اختیار داریم حاکی از آن است که شرکت آمریکایی می‌خواهد برای تولید تراشه‌های جدید خود به سراغ TSMC برود.

اگر خبرهای اخیر را دنبال کرده باشید می‌دانید تراشه‌ی بسیار قدرتمند دایمنسیتی ۹۰۰۰ با همان نوع و تعداد هسته‌ها، بسیار بهتر از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و تقریبا در حد و اندازه‌های تراشه‌ی بی‌نظیر A15 ظاهر شد (یعنی فقط عملکرد تک هسته‌ای هست که A16 را با اقتدار در صدر قرار داده) و تفاوت آن با نماینده‌ی کوالکام این است که دایمنسیتی را TSMC تولید می‌کند و اسنپدراگون را سامسونگ! بنابراین برای رقابت با دایمنسیتی ۹۰۰۰ هم که شده، کوالکام باید فکری به حال خود کند و سامسونگ هم برای اینکه بتواند با TSMC رقابت کند، نیاز دارد وضعیت خود را بهبود ببخشد.

منبع: PhoneArena

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه