TSMC با فاصله‌ی زیاد از سامسونگ برترین تولیدکننده‌ی تراشه در جهان باقی ماند

۲۹ اسفند ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
TSMC سامسونگ تراشه

با توجه به اطلاعات منتشر شده از سوی وب‌سایت Trend Force، TSMC توانست عنوان برترین تولیدکننده‌ی تراشه را در طول سال گذشته هم حفظ کند و با فاصله‌ی زیادی از سامسونگ در جایگاه خود باقی بماند.

TSMC یکی از بهترین شرکت‌های تولیدکننده‌ی تراشه در جهان به حساب می‌آید که بسیاری از شرکت‌ها نظیر کوالکام، مدیاتک، اپل و…، برای تولید تراشه‌های خود با آن وارد همکاری می‌شوند. فناوری که این شرکت در ساخت تراشه استفاده می‌کند بسیار پیشرفته است و باعث می‌شود مشکلاتی نظیر داغی بیش از حد یا چیزهایی از این دست برای آن پیش نیاید یا درصد رخ دادن چنین مشکلاتی به حداقل برسد.

همین عملکرد خوب سبب شد این شرکت در حال حاضر بتواند در جایگاه نخست از لحاظ برترین تولیدکننده‌ی تراشه در جهان قرار بگیرد. البته TSMC مدت‌هاست که این جایگاه را تصاحب کرده و فاصله‌ی خیلی زیادی هم با شرکت دوم یعنی سامسونگ دارد که غالبا کار آن در ساخت تراشه با مشکل همراه است و نمونه‌هایی مثل این را می‌توان در تراشه‌های سری اگزینوس و اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دید.

شرکت تایوانی موفق شد در سه‌ماه آخر سال ۲۰۲۱، با در اختیار گرفتن ۵۲٫۱٪ از سهم بازار، سود خود را به ۱۵٫۷ میلیارد دلار برساند که نسبت به سال ۲۰۲۰ اندکی افت داشته است. در سه‌ماه سوم ۲۰۲۱، سهم TSMC از بازار ۵۳٫۱٪ بود که البته این میزان افت با توجه به رشد سایر شرکت‌ها و همچنین مشکلاتی که در تولید تراشه بوجود آمد و همچنان هم وجود دارد کاملا طبیعی است.

پشت سر TSMC اما بزرگ‌ترین رقیب آن یعنی سامسونگ قرار دارد که فقط ۱۸٫۳٪ از سهم بازار را در سه‌ماه آخر سال ۲۰۲۱ در اختیار گرفت. اگرچه این میزان به نسبت سه‌ماه سوم سال گذشته، رشدی ۱۵٫۳٪ داشته اما همچنان به نسبت TSMC، با فاصله‌ی زیادی کمتر است.

این‌طور که به نظر می‌رسد، اوضاع برای سامسونگ اصلا قرار نیست بهتر شود. فناوری ساخت ۴ نانومتری این شرکت کره‌ای نتوانست بازده‌ی خوبی داشته باشد و همین موضوع سبب شد کوالکام از آن ناامید شده و تصمیم بگیرد تولید بخشی از تراشه‌های خود را به TSMC واگذار کند. البته این اتفاق در حد یک شایعه بود و مشخص هم نشد در نهایت چه اتفاقی افتاد. اما قطعا کوالکام برای سال‌های آینده، در رابطه با اینکه چه شرکتی تراشه‌های آن را تولید کند بیشتر فکر خواهد کرد. سامسونگ البته تحقیقاتی در رابطه با این موضوع انجام داد تا ببیند دقیقا چه اتفاقی رخ داده که بازده تا این اندازه پایین بوده است. چون گفته می‌شود مدیران بخش تولید تراشه‌ی سامسونگ یک سری داده‌ی مربوط به بازدهی تراشه‌های ۵ نانومتری و ۴ نانومتری را جعل کردند. فعلا چیز خاصی از این بابت نمی‌دانیم اما مطمئن هستیم وضعیت سامسونگ فعلا خوب نیست چون به نظر می‌رسد تصمیم کوالکام مبنی بر ارسال سفارش به TSMC برای تولید تراشه‌های ۳ نانومتری کاملا جدی است.

TSMC به لطف تولید تراشه برای گوشی‌های پرفروش اپل که از هر ۱۰۰ دلار، ۲۶ دلار را تشکیل می‌دهد، در بخش تراشه‌های ۵ نانومتری وضعیت بسیار خوبی دارد. اما در بخش تولید تراشه‌های ۶ و ۷ نانومتری به خاطر وضعیت نسبتا بد فروش گوشی در کشور چین، شرایط خیلی به کام نیست. بعد از TSMC و سامسونگ اما شرکت UMC (مخفف عبارت United Microelectronics Corporation) را شاهد هستیم که آن هم یک شرکت تولید تراشه‌ی تایوانی است و توانست به نسبت سه‌ماه سوم سال ۲۰۲۱، سود خود از بازار تراشه را ۵٫۸٪ افزایش دهد. GlobalFoundries را هم در رده‌ی بعدی شاهد هستیم که توانست به نسبت سه‌ماه سوم، هم سهم خود از بازار و هم میزان سودش را افزایش دهد.

در رده‌ی پنجم، SMIC قرار دارد. شرکت تولید تراشه‌ی چینی که عاجزانه در تلاش است تا بتواند به فناوری ساخت ۴ و ۵ نانومتری که شرکت‌هایی نظیر سامسونگ و TSMC به آن دست پیدا کرده‌اند، دسترسی داشته باشد اما نمی‌تواند. ناتوانی این شرکت است که باعث ایجاد نگرانی‌هایی مبنی بر امکان حمله‌ی نظامی چین به تایوان برای در اختیار گرفتن شرکت TSMC شده است.

با این حال امیدواریم SMIC هم پیشرفت کند تا شاهد یک حمله‌ی نظامی دیگر فقط برای در اختیار گرفتن قلب تپنده‌ی تولید تراشه در جهان نباشیم. شرکت موفقی که اپل به شدت برای تولید تراشه به آن وابسته است و تقریبا می‌توانیم بگوییم بدون آن، اپل هم نمی‌توانست تا این اندازه پیشرفت داشته باشد.

منبع: PhoneArena

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه