از نبرد غول‌های فناوری تا صداهای مریخی؛ بهترین‌های علم و تکنولوژی

۴ آبان ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه

اگر فرصت پیگیری خبرها و اتفاقات مهم دنیای علم و تکنولوژی را ندارید، می‌توانید گلچینی از مهم‌ترین اخبار و بهترین مقاله‌ها و ویدیوهای دنیای علم و تکنولوژی را در دیجی‌کالا مگ پیدا کنید. ما در سری مطالب بهترین‌های علم و تکنولوژی، هر دوشنبه ۱۰ خبر، مقاله و ویدیوی مهم و پربازدید هفته‌ی گذشته را در یک مجموعه کنار هم در اختیارتان قرار می‌دهیم.

اپل از مک بوک پرو با ناچ روی نمایشگر و تراشه‌ی فوق‌العاده قدرتمند رونمایی کرد

اپل در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ از مک بوک پرو با تراشه‌ی M1 رونمایی کرد. اما از لحاظ ظاهری تفاوتی بین این محصول و محصول سال گذشته‌ی شرکت دیده نمی‌شد. اما امسال داستان متفاوت است و علاوه بر تغییر در مدل پردازنده (M1 Pro و M1 Max)، شاهد یک سری تغییرات ظاهری محسوس هم هستیم؛ به گونه‌ای که گفته می‌شود مک بوک‌های جدید بیشترین تغییر را به نسبت قبل در بین کل مک بوک‌هایی که تاکنون راهی بازار شده‌اند دارند.

مطلب کامل را بخوانید

گوگل پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو با چیپست اختصاصی معرفی شدند

بالاخره بعد از مدت‌ها انتظار، گوگل از گوشی‌های پرچم‌دار پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو رونمایی کرد که از نظر ویژگی‌های کلیدی مشابه یکدیگر هستند. این دو اولین گوشی‌هایی هستند که از همان ابتدا همراه با اندروید ۱۲ راهی بازار می‌شوند و برای اولین بار در اکوسیستم اندروید، از ۵ سال آپدیت امنیتی بهره می‌برند. این گوشی‌ها از چیپست اختصاصی گوگل تنسور بهره می‌برند که بر اساس فناوری ساخت ۵ نانومتری تولید شده و مهم‌ترین ویژگی‌ آن هم استفاده از دو هسته‌ی پردازشی Cortex-X1 است که قدرت فوق‌العاده‌ای برای آن به ارمغان می‌آورند.

مطلب کامل را بخوانید

سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۳ Bespoke Edition با ۴۹ رنگ جدید رونمایی شد

سامسونگ در دومین بخش از رویداد گلکسی آنپکد خود از نسخه‌ی جدید گلکسی زد فلیپ ۳ با نام Bespoke Edition رونمایی کرد. این نسخه برای اولین بار تجربه‌ی شخصی‌سازی ظاهر یک گوشی پرچم‌دار را ارائه می‌کند. با توجه به استقبال جوانان از این گوشی، سامسونگ طیف گسترده‌ای از رنگ‌های جدید را برای هر یک از بخش‌های بالایی و پایینی گلکسی زد فلیپ ۳ در اختیار کاربران قرار داده که می‌توانند با استفاده از آن‌ها تا ۴۹ ترکیب رنگی جدید را خلق کنند.

مطلب کامل را بخوانید

چرا مردم از واتساپ دل نمی‌کنند؟

واتساپ با وجود گذشت سال‌ها از حضور روی پلتفرم موبایل و دسکتاپ، نقص‌های بی‌شماری دارد. بعضی از این نقص‌ها و محدودیت‌ها آن‌قدر عجیب و خنده‌دار هستند که دستمایه‌ی تولید طنزهای زیادی در اینترنت شده‌اند. حتی کار به جایی رسیده که تلگرام هم در شبکه‌های اجتماعی به طور مستقیم به این پیام‌رسان طعنه می‌زند. اما واقعا ماجرا چیست؟ چرا با وجود این همه نقص و محدودیت و مشکل، واتساپ همچنان پرجمعیت‌ترین پیام‌رسان دنیاست و بیش از ۲ میلیارد نفر در سراسر دنیا از آن استفاده می‌کنند؟ در این ویدیو تلاش کردیم که دلایل این موضوع را به شما توضیح بدهیم.

مطلب کامل را بخوانید

بررسی گوشی نوکیا G20؛ اقتصادی و قابل اطمینان

نوکیا G20 از منظر امکانات شاید سه رقیب جدی در بازار داشته باشد؛ شیائومی ردمی نوت ۹C، سامسونگ گلکسی A12 و اینفینیکس Hot 10i. اما ویژگی‌های خاصی از جمله قیمت سبب شده که نوکیا در بعضی جنبه‌ها نسبت به سایر رقبایش برتری داشته باشد. پردازنده مدیاتک هلیو G35، صد‌و‌بیست‌وهشت گیگابایت حافظه داخلی، چهار گیگابایت رم، نمایشگر IPS شش و نیم اینچی و دوربین چهل و هشت مگاپیکسلی از مشخصات فنی مهم این گوشی اقتصادی نوکیا هستند.

مطلب کامل را بخوانید

کاوش در بیکران‌ها؛ چطور می‌توانیم به اعماق فضا برویم؟

چند سال پیش فضاپیمای Voyager 2 بالاخره موفق شد از مرز منظومه شمسی خارج شود و تنها ساخته دست بشر باشد که بعد از چهل و چند سال سفر، بتواند به چنین نقطه‌ای برسد. اما این به معنای آن نیست که ما هم می‌توانیم به چنین سفرهایی برویم چرا که ممکن است عمرمان به چنین موضوعی قد ندهد. پس چطور می‌شود به اعماق بیکران فضا سفر کرد؟ چه محدودیت‌هایی را باید از سر راه برداشت که انجام چنین سفرهای فضایی ممکن شود؟ در این ویدیو به طور کامل برایتان توضیح می‌دهیم.

مطلب کامل را بخوانید

صدای ضبط‌ شده از مریخ را بشنوید؛ بعد تازه‌ای از سیاره‌ی سرخ برای بشر

این هفته تیم کنترل مأموریت مارس ۲۰۲۰، مجموعه‌ای از صداهای ضبط شده توسط مریخ‌نورد پشتکار را منتشر کرده است که بعد تازه‌ای از سیاره‌ی سرخ را پیش روی بشر قرار می‌دهد و طبق توصیه‌ی ناسا با استفاده از هدفون برای شنیدن هر صدای محیط مریخ، به‌خوبی می‌توان این موضوع را درک کرد. «پشتکار» (Perseverance) ناسا نخستین مریخ‌نوردی است که برای سفر به سیاره‌ی سرخ به میکروفن مجهز شده است و می‌تواند بعد دیگری از کاوش مریخ را برای دانشمندان به همراه داشته باشد.

مطلب کامل را بخوانید

بهترین گوشی‌های سال ۲۰۲۱ برای عکاسی و فیلم‌برداری

فرقی نمی‌کند ویژگی‌هایی که در سیستم دوربین یک گوشی پرچم‌دار امروزی قرار دارند ویژگی‌های سخت‌افزاری یا قابلیت‌های نرم‌افزاری باشند. در واقع گوشی‌های هوشمند به حدی رشد کرده‌اند و سیستم دوربین به کار رفته در آن‌ها به حدی بالغ شده‌اند که اکنون زمان خوبی برای مقایسه‌ی آن‌ها از لحاظ سیستم دوربین با یکدیگر است. در نتیجه ما می‌خواهیم که در این مقاله به معرفی بهترین‌ گوشی‌های موجود در بازار از لحاظ قابلیت‌های عکس‌برداری و فیلم‌برداری بپردازیم.

مطلب کامل را بخوانید

اندروید ۱۲ چه زمانی برای گوشی شما منتشر می‌شود؟

اندروید ۱۲ نسبت به نسل قبلی از چندین ویژگی جدید بهره می‌برد که به غیر از تحول در رابط کاربری، باید به چیزهایی مانند اسکرین‌شات اسکرولی، حالت تک دست و دیگر قابلیت‌ها اشاره کنیم. در این میان، بسیاری از کاربران گوشی‌های شرکت‌هایی مانند سامسونگ، شیائومی، نوکیا و دیگر برندها می‌پرسند که اندروید ۱۲ چه زمانی به گوشی آن‌ها راه پیدا می‌کند؟ بیشتر شرکت‌ها برنامه‌ی زمان‌بندی خود را برای این کار اعلام نکرده‌اند ولی با توجه به روند سال‌های گذشته، در این زمینه با دقت خوبی می‌توانیم تاریخ احتمالی را مطرح کنیم.

مطلب کامل را بخوانید

پروژه‌ی متاورس فیس‌بوک چیست و چرا باید برای ما مهم باشد؟

شاید شما هم در اخباری که جسته و گریخته منتشر شده‌اند مطالبی از جایگزین شدن اینترنت با متاورس یا ترکیب آن با دنیای واقعی که در آن زندگی می‌کنیم شنیده باشید. حتی گمانه‌زنی‌ها از ارتباط متاورس با فناوری NFT حکایت دارند. برخلاف بسیاری از موضوعاتی که رسانه‌های دنیای فناوری به آن‌ها می‌پردازند، توضیح دادن درباره‌ی مفهوم واقعی متاورس کار دشواری است؛ زیرا هنوز وجود خارجی ندارد. متاورس در واقع بیشتر به رویایی برای آینده‌ی اینترنت و روشی برای ترکیب ترندهای فعلی زیرساخت‌های آنلاین مانند رشد جهان‌های سه‌بعدی بی‌وقفه (Real time) شبیه است.

مطلب کامل را بخوانید
برای دسترسی به جدیدترین اخبار، مقاله‌ها و ویدیوها به بخش علم و تکنولوژی دیجی‌کالا مگ سر بزنید.
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه