چگونه خودمان را از سر تا پا ماساژ دهیم؟

۱۸ دی ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
ماساژ دادن خود

اهمیت لمس کردن را نمی‌توان انکار کرد. تماس پوست با پوست هنگام تولد نوزادان، کاملا توصیه می‌شود زیرا به تنظیم درجه‌ی حرارت، ضربان قلب و تنفس نوزاد کمک می‌کند. برای طیف وسیعی از موجودات زنده، از کرم‌ها گرفته تا انسان‌ها، مطالعات نشان داده است که لمس یک شیوه‌ی ضروری برای رشد و تکامل است. همچنین ثابت شده است که لمس استرس را کاهش می‌دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، خواب را بهبود می‌بخشد، هضم غذا را تنظیم می‌کند و به حفظ آرامش کمک می‌کند. ماساژ که با تماس مستقیم پوست با پوست در ارتباط است، یکی از مفیدترین و بهترین راه‌های درمانی جسمی و روحی است.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که احساس کنید به ماساژ نیاز دارید اما به هر دلیلی نمی‌توانید به مراکزی که خدمات ماساژ ارائه می‌دهند، مراجعه کنید. جالب است بدانید که خودتان قادر به ماساژ دادن بدن خودتان هستید و برای تجربه‌ی یک حس آرام‌بخش، می‌توانید خودتان را از سر تا پا ماساژ دهید. در ادامه‌ی این مطلب از دیجی‌کالا مگ، به شما خواهیم گفت که چگونه این کار قابل انجام است.

ماساژ صورت و پوست سر

ماساژ صورت

در ابتدا نیاز به کمی روغن طبیعی مانند روغن زیتون، بادام، جوجوبا، نارگیل، آرگان، اسطوخدوس، کرچک و… دارید. البته فراموش نکنید که پوست صورت نازک‌تر و حساس‌تر از پوست بدن است و بهتر است قبل از استفاده از هر روغنی، با پزشک خود مشورت کنید و پیش از استفاده، کمی از روغن را روی پوست داخلی بازوی خود تست کنید و اجازه دهید ۲۴ ساعت بماند تا مطمئن شوید که به روغن حساسیت ندارید.

اگر مشکلی از بابت استفاده از روغن برای شما وجود نداشت، مقدار کمی از روغن را روی پوست خود بمالید و به کمک انگشتان خود (همه‌ی انگشتان به‌طور کامل) گونه‌های خود را به سمت بالا ماساژ دهید. از کف دست‌ها برای ماساژ گردن به سمت بالا استفاده کنید و تا فک این کار را ادامه دهید. سپس به‌آرامی با نوک انگشتان خود روی پیشانی دایره‌ای‌هایی را ایجاد کنید و به سمت گیج‌گاه خود بروید و در آن قسمت‌ها هم همین حرکت دایره‌ای را تکرار کنید.

با انگشت حلقه‌ی خود در امتداد ابرو به‌صورت نقطه‌ای و به‌آرامی ضربه بزنید و این کار را تا زیر چشم‌ها نیز ادامه دهید اما توجه داشته باشید که به هیچ وجه فشار وارد نکنید و این کار را به‌آرامی و بدون فشار انجام دهید. ماساژ صورت می‌تواند به کاهش سردرد و دندان‌قروچه نیز کمک کند و همچنین به کاهش تنش، لیفت پوست خصوصا در ناحیه‌ی فک و کاهش چین و چروک‌های ابرو کمک خواهد کرد.

برای ماساژ سر، ابتدا با یک دست یک طرف سر خود را نگه دارید و با ناخن‌های دست دیگر، به‌آرامی کف سر را بخارانید و پس از گذشت مدت کوتاهی، این حرکت را کمی تندتر کنید. سپس دقیقا همین کار را برای طرف دیگر سر خود انجام دهید. این کار نه تنها تنش را در پوست سر آزاد می‌کند، بلکه باعث تحریک گردش خون در فولیکول‌های مو برای تشویق به رشد می‌شود. سپس با نوک انگشتان خود، درست مانند زمانی که در حمام در حال شامپو زدن موهای خود هستید، کف سر خود را ماساژ دهید و تا زمانی که از انجام این کار لذت می‌برید، آن را ادامه دهید. در حین انجام تمامی این حرکات، فراموش نکنید که فشار بیش از حد به سر خود وارد نکنید، شما قرار است از انجام این ماساژ لذت ببرید، نه اینکه فشار و درد را تحمل کنید.

ماساژ اندام فوقانی (بازوها، دست‌ها، شانه‌ها و کتف)

ماساژ کتف

افرادی که مدت طولانی پیشت سیستم می‌نشینند یا با گوشی کار می‌کنند، اغلب دچار گرفتگی و دردهایی در ناحیه‌ی گردن، کتف و دست‌های خود می‌شوند. همچنین تنش و استرس نیز می‌تواند در همین مناطق ذخیره و منجر به درد و تنش شود. بنابراین اگر شما فردی هستید که در طی روز زمان طولانی را پشت کامپیوتر یا در حالت نشسته صرف می‌کنید، حتما باید نقاط مختلفی را که درگیر گرفتگی و کوفتگی هستند، ماساژ دهید و از هرگونه تنش و خستگی رها کنید.

برای شروع ماساژ شانه‌ها و گردن، انگشتان خود را بین عضلات بین دو کتف قرار دهید و روی آن بچرخانید تا بتوانید رشته‌ها را زیر پوستتان احساس کنید. سپس گوش خود را به سمت شانه مقابل پایین بیاورید تا عضله‌ی ذوزنقه در حالی که به ماساژ دادن ناحیه ادامه می‌دهید، کشیده شود و کار ماساژ دادن را ادامه دهید.

سپس با کف دست یا ساعد، ساعد مخالف خود را از مچ تا آرنج ماساژ دهید یا می‌توانید به کمک انگشتان خود نیز ماساژ را با حرکات دایره‌ای انجام دهید و سپس تا شانه‌های خود این حرکت را ادامه دهید.

ماساژ انگشتان

با انگشت شست روی کف دست مخالف خود حرکات دایره‌ای انجام دهید و از پایین به بالا انگشت شست خود را روی کف دست بکشید. سپس هر انگشت را ماساژ داده و به‌آرامی به سمت بالا بکشید. سپس به سراغ دست مخالف رفته و دقیقا همین کارها را برای دست دیگر تکرار کنید.

ماساژ شکم و کمر

ماساژ شکم می‌تواند نفخ و مشکلات هضم را کاهش دهد. از هر دو دست برای ماساژ شکم از یک طرف به سمت دیگر استفاده کنید. سپس کناره‌های کمر خود را بگیرید و با استفاده از کل دست، نیشگون ملایمی بگیرید. در نهایت، شکم را از سمت راست به سمت بالا و از سمت چپ، به پایین بکشید.

می‌توانید از یک توپ تنیس کمک بگیرید. توپ تنیس را روی زمین بگذارید و بدن خود را روی آن بچرخانید. برای فشار کمتر، توپ را روی یک سطح نرم مانند مبل قرار دهید. این کار را به‌آرامی انجام دهید، نیازی به وارد کردن فشار زیاد نیست.

کار دیگری که می‌توانید انجام دهید، این است که تا جایی که عضلات همسترینگ شما اجازه می‌دهند، به جلو خم شوید و و سپس از مشت‌هایتان برای ضربه زدن آرام از پایین دنبالچه، در سراسر باسن و تا وسط کمر استفاده کنید. این حرکت ساده، کوفتگی ناشی از چند روز کار در محل کار را در حالت نشسته یا ایستاده از بین می‌برد.

ماساژ پاها و کف پا

ماساژ کف پاها

در حالت پروانه بنشینید، تیغه‌ی کف پاهای خود را به یکدیگر بچسبانید و از دستان خود برای باز کردن کف پاهای خود استفاده کنید؛ مثل اینکه در حال باز کردن کتاب هستید. از انگشتان شست خود برای فشار دادن به ناحیه‌ی توخالی نرم، درست زیر توپی پای خود استفاده کنید.

کف پای خود را با فشار آهسته و ثابت ماساژ دهید. سپس فشار دهید، نگه دارید و نفس بکشید. حتی می‌توانید از توپ تنیس در قسمت زیرین پای خود استفاده کنید.

پاها مانند صورت و دستان، دارای نقاط فشاری برای درمان کل بدن و ذهن هستند. از هر دو دست برای اعمال ضربات محکم و طولانی از مچ پا تا ران و تا ساق پا استفاده کنید. در ناحیه‌ی ران، پوست را با هر دو دست بگیرید و حرکات انقباض ملایمی را انجام دهید.

کلام آخر

ماساژ دادن ممکن است همه بیماری‌های را درمان نکند اما یکی از مهم‌ترین کارهایی است که یک فرد می‌تواند برای خود انجام دهد. جلسات کوتاه‌ و هدفمند ماساژ دادن خود، بیشتر از آنچه که تصورش را بکنید، می‌تواند اثربخش باشد. به این ترتیب، می‌توانید تسکین درد و آرامش مورد نیاز خود را بدون اینکه خودتان را تحت فشار قرار دهید، دریافت کنید. به یاد داشته باشید که فشار اعمال شده هرگز نباید منجر به درد شود زیرا هدف شما از ماساژ دادن خود، تسکین دردها و گرفتگی‌های بدن و آزاد شدن تنش‌ها و استرس‌های موجود در بدن است. بنابراین هرگز نباید با فشار بیش از حد، موجب بروز درد در ناحیه از بدن خود شوید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: thegoodtrade

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه