بهترین بازی‌های سولزلایک؛ از دروغ‌های پی تا فاینال فانتزی اوریجین

۲۰ دی ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
بازی Lies of P

میراث سری محبوب سولز ساخته استودیو فرام سافتور تنها به بازی‌های شگفت انگیزی که منتشر شده‌اند محدود نمی‌شود زیرا از قبل این بازی‌ها زیرشاخه ای در رابطه با عناوین مشابه ایجاد شده است: سولزمانند. در این مقاله ما به بهترین بازی های سولز لایک یا همان سولزمانند می‌پردازیم و تمرکز را هم روی بازی‌هایی قرار داده‌ایم که توسط استودیو فرام سافتور ساخته نشده‌اند پس انتظار دیدن بازی‌هایی مانند بلادبورن و سکیرو را نداشته باشید.

شاخصه‌های زیادی را می‌شود برای سولزمانند بودن یک بازی در نظر گرفت اما در این لیست ما بازی‌هایی که دارای ویژگی‌های زیر هستند را بررسی می‌کنیم:

  • عواقب تنبیه‌کننده برای مردن
  • سولز یا ارز مشابهی که با شکست‌دادن دشمنان به دست می‌آید و برای بالابردن لول شخصیت حیاتی است و با مرگ او از دست می‌رود
  • سیستم مبارزه متدی که معمولاً به‌نوعی از نوار استقامت وابسته است
  • چک پوینت‌هایی که جهان را ریست می‌کنند

بهترین بازی های سولز لایک


۱۰- Ashen

ناشر: Annapurna Interactive/ سازنده: A44
سال انتشار: ۲۰۱۸
پلتفرم: ایکس‌باکس وان، پلی‌استیشن ۴، نینتندو سوییچ، کامپیوتر

بازی Ashen

یکی از شاخصه‌های دوست‌داشتنی یک بازی سولزمانند این است که داستان چطور به‌تدریج از طریق دشمنان جهان بازی و آیتم‌ها روایت می‌شود. بازی Ashen منتشر شده در سال ۲۰۱۸ توسط استودیو A44 و Annapurna Interactive به‌اندازه کافی دارای این خصوصیت است تا بازیکنان را وسوسهٔ قدم‌گذاشتن در جهان خطرناک و مینیمالیستی‌اش کند. Ashen بازی ای سرسخت، بی‌رحم و به شگفتی هرچه‌تمام‌تر دربرگیرنده عناصر اولیه‌ای است که بازی را به یک بازی سولزمانند تبدیل می‌کند. بله درست است که اکثر شخصیت‌هایش چهره ندارند و کارگردانی هنری بازی از قصد مینیمالیستی است خصوصاً در مقایسه با بازی‌های سولزبورن اما تمامی این ویژگی‌ها باعث می‌شود حال و هوای شبح‌زده، شاق و منزوی‌کننده Ashen بیشتر از هر چیز به چشم بیاید.

۹- Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

ناشر: Square Enix/ سازنده: Team Ninja
سال انتشار: ۲۰۲۲
پلتفرم: پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵، ایکس‌باکس وان، ایکس‌باکس سری ایکس، کامپیوتر

بهترین بازی های سولز لایک

چه کسی فکرش را می‌کرد که ترکیب جهان و داستان فاینال فانتزی اورجینال با ژانر سولزمانند تا این حد مؤثر خواهد بود و خود را به‌عنوان یکی از بهترین بازی‌های سولزمانند اثبات کند؟ Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin ترکیب عالی از ژانرها و داستان‌سرایی است که دروازهٔ خوبی برای ورود به جهان بی‌رحم بازی‌های سولزمانند است. بازی دارای سیستم مبارزه سرگرم‌کننده‌ای است که به لطف وجود سیستم گستردهٔ کار تشویق‌کننده آزمایش و شخصی‌سازی شخصیت‌هاست و داستان با اینکه گاهی اوقات بیش از حد اغراق‌آمیز است کار فوق‌العاده‌ای در بازسازی فاینال فانتزی اورجینال سال ۱۹۸۷ انجام می‌دهد. نبردهای دشوار یکی از مهم‌ترین شاخصه‌هایی است که در یک بازی سولزمانند انتظارش می‌رود که در این بازی وجود دارد اما با پیداکردن ترکیب ایدئال کارها به‌سرعت به تجربه‌ای رضایت‌بخش و سرگرم‌کننده تبدیل می‌شود.

۸- Lords of the Fallen

ناشر: Bandai Namco Games/ سازنده: Deck13 و CI Games
سال انتشار: ۲۰۱۴
پلتفرم: پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان، کامپیوتر

Lords of the Fallen

بازی Lords of the Fallen منتشر شده در سال ۲۰۲۳ در واقع ریبوت بازی سولزمانندی با نام مشابه است با این تفاوت که این دو بازی هیچ شباهتی به هم ندارند. این Lords of the Fallen جدید با به کارگیری مکانیک نوآورانه دو قلمرویی، جلوه‌های بصری چشم نواز ساخته شده توسط آنریل انجین ۵ و سبک نبردی که با توجه به استانداردهای ژانر تا حدی سریع و متمرکز است خصوصاً برای مبارزه همزمان با چند دشمن، به دنبال شکل دادن به هویت خود در ژانری بود که به طور روزافزون اشباع می‌شود. مشکلات پایداری در هنگام عرضه و تصمیمات طراحی ریسکی که نتیجه دلخواه را در پی نداشتند بازی را از قرارگرفتن در جایگاه بالاتر در این لیست بازداشت.

۷- Wo Long: Fallen Dynasty

ناشر: Koei Tecmo/ سازنده: Team Ninja
سال انتشار: ۲۰۲۳
پلتفرم: پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵، ایکس‌باکس وان، ایکس‌باکس سری، کامپیوتر

بازی Wo Long: Fallen Dynasty

وقتی فقط حرف از مبارزه است Wo Long جز بهترین بازی‌های این لیست است. اکشن بازی فوق‌العاده سریع، خشن و به همان اندازه که دشوار است لذت‌بخش نیز هست. با اینکه سری Nioh بیشتر نتیجهٔ برداشت تیم نینجا از ترکیب فرمول بازی‌های سولزمانند با تجربهٔ تیم در ساخت بازی‌های اکشن است  Wo Long با درنظرگرفتن سیستم مبارزه جاخالی محور تا بستر تاریخی فانتزی آن که تاریخ و فولکلور را با هم ترکیب می‌کند به نظر می‌رسد بیشتر از سکیرو الهام گرفته است تا Nioh.

۶- The Surge

ناشر: Focus Home Interactive/ سازنده: Deck13 Interactive
سال انتشار: ۲۰۱۷
پلتفرم: پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان، کامپیوتر، آمازون لونا

بازی The Surge

بازی The Surge  و دنباله‌اش هر دو دارای مکانیک‌های multiplier/countdown معرفی شده در Lords of the Fallen (2014)  هستند ولی علاوه‌برآن سیستم ساخت‌وساز مانستر هانتر مانندی را نیز شامل می‌شوند که رد علمی تخیلی منحصربه‌فردی را در ژانر سولزمانند به‌جای گذاشته است. تکه‌تکه کردن سایبورگ های زامبی شده برای ساخت سلاح‌ها و زره‌های جدید تجربهٔ سرگرم‌کننده استراتژیکی را ایجاد می‌کند و طراحی محیطی و داستان‌سرایی عالی در بازی اول بستر مناسبی را برای آیندهٔ پادارمانی سری رقم زده است. با اینکه داستان با پیشروی هرچه بیشتر کمی سنگین می‌شود دنبالهٔ سال ۲۰۱۹ بازی، The Surge 2 مکانیک‌های گیم‌پلی و سیستم ارتقا و پیشروی را بهبود می‌بخشد.

۵- Salt and Sanctuary

ناشر: Ska Studios/ سازنده: Ska Studios
سال انتشار: ۲۰۱۶
پلتفرم: پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان، نینتندو سوییچ، کامپیوتر، پلی‌استیشن ویتا

بهترین بازی های سولز لایک مستقل

Salt and Sanctuary یکی از نخستین بازی‌های سولزمانندی است که به چشم می‌آید. این بازی شاید تنها بازی ای باشد که هویت سولزمانند خود را بیش از هر چیز پذیرا می‌شود. Salt and Sanctuary الهام‌پذیری خود از سری سولز را مانند زره به تن می‌کند اما آنچه که بازی را خاص می‌کند این است که علی‌رغم وفاداری‌اش به اصول بنیادی یک بازی سولزمانند، شاهد معرفی عناصر کاملاً جدیدی در آن هستیم که داشتن بسیاری از آنها فقط در یک فضای دوبعدی ممکن است. بخش‌های سکو بازی ای در Salt and Sanctuary وجود دارند که با قوانین جاذبه بازی می‌کنند. یک بخش چندنفره حضوری در بازی نیز قرار شده که آن را به یکی از بهترین بازی های سولز لایک (سولزمانندی) تبدیل می‌کند که می‌توانید با دوستانتان تجربه کنید. علاوه بر این یک درخت‌واره مهارت‌های وسیع و با جزئیات وجود دارد که اجازه شخصی‌سازی فراوانی را به بازیکنان می‌دهد. در کنار موارد اشاره شده سیستم مبارزه بازی بسیار رضایت‌بخش است، طراحی سلاح‌ها بسیار متنوع و متفاوت است و مکانیک‌های پیشروی بازی از ظرافت بالایی برخوردارند.

۴- Remnant 2

ناشر: Gearbox Publishing/ سازنده: Gunfire Games
سال انتشار: ۲۰۲۳
پلتفرم: پلی‌استیشن ۵، ایکس‌باکس سری ایکس/ اس، کامپیوتر

بهترین بازی های سولز مانند

اکثر بازی‌های این لیست به‌خاطر اینکه توانستند فرمول کلاسیک بازی‌های سولزمانند را اجرا کنند در جایگاه‌های مختلف قرار گرفته‌اند اما دلیل قرارگرفتن Remnant 2 در مقاله به‌خاطر مقاومت آن در برابر این فرمول است که در حین متفاوت‌بودن ردپای از بهترین ویژگی‌های بازی‌های سولزمانند در آن دیده می‌شود. این دنبالهٔ ساخته شده توسط Gunfire Games در میان بازیکنان با لقب «دارک سولز اما با اسلحه» نیز شناخته می‌شود و از بازی‌های لوتر شوتر الهام گرفته تا ترکیب منحصربه‌فردی از ژانرهای سولزمانند و شوتر شخص اول را ارائه کند. ترکیبی که تا پیش‌ازاین مشابهش دیده نشده است. علاوه بر این بازی در بخش چندنفره به‌خوبی می‌درخشد و بهتر است آن را با دوستان بازی کرد. در این حالت بازیکنان می‌توانند بیلدهای خودشان را حفظ کنند و با همکاری با یکدیگر از پس نبردهای باس و مناطقی که پر از دشمنان خطرناک است بربیایند. در کنار این موارد، استفاده از مناطق، نبردهای باس و خطوط داستانی که به‌صورت رویه‌ای ساخته می‌شوند را اضافه کنید و شما و دوستانتان بعید است یک رویداد را دوباره تجربه کنید.

۳- Lies of P

ناشر: Neowiz Games/ سازنده: Neowiz Games و Round8 Studio
سال انتشار: ۲۰۲۳
پلتفرم: پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵، ایکس‌باکس وان، ایکس‌باکس سری ایکس/اس، کامپیوتر

بازی دروغ‌ های پی - بهترین بازی های سولز لایک

شاید بشود با اطمینان گفت هیچ بازی در این لیست به‌اندازه Lies of P حال و هوا و ظاهر یک بازی فرام سافتور را ندارد. یک نگاه به بازی کافی است تا سریعاً متوجه شوید با یک بازی سولزمانند از جانب سازندگانی طرف هستید که با تمامی فوت و فن‌های این ژانر آشنایی دارند. بااین‌حال این شباهت از هویت مستقل بازی نمی‌کاهد. جهان Lies of P به لطف طراحی فوق‌العاده دشمنان که عروسک‌های خیمه‌شب‌بازی را به هیولاهای دهشتناک تبدیل کرده است دنیایی موحش و دلهره‌آور است. نبرد بازی با اینکه از بلادبورن الهام گرفته است به‌خاطر نحوهٔ کارکرد جاخالی‌دادن‌ها و دفع‌های بی‌نقص حال و هوای منحصربه‌فرد خود را دارد. نبردهای باس به‌یادماندنی نیز در بازی وجود دارند که آن‌طور که انتظار می‌رود چالش برانگیزند. بازی دروغ‌های پی به‌راحتی یکی از بهترین بازی های سولز لایک حال حاضر است که توانسته علاوه بر شباهت‌هایش به این آثار، ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد خود را هم منتقل کند.

۲- Star Wars Jedi: Survivor

ناشر: Electronic Arts/ سازنده: Respawn Entertainment
سال انتشار: ۲۰۲۳
پلتفرم: پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵، ایکس‌باکس وان، ایکس‌باکس سری ایکس/اس، کامپیوتر

بازی جنگ ستارگان جدای

پس از عرضهٔ موفق و غافلگیرکننده Star Wars Jedi: Fallen Order اکثریت مشتاقانه منتظر انتشار دنبالهٔ بازی بودند و این انتظارکشیدن ارزشش را داشت. Star Wars Jedi: Survivor همه نقاط قوت Fallen Order را به شکل بهتری ارائه کرد. با اینکه بازی از تعدادی مشکلات اجرایی رنج می‌برد، داستان، گیم‌پلی و مکانیک‌های گشت‌وگذار در مقایسه با بازی اول به طور چشمگیری بهبودیافته بودند. امکان استفاده از چندین موضع که قابلیت تغییر در زمان دلخواه را به بازیکنان می‌دهد القاکننده تنوع در سلاح‌هایی است که در بازی‌های سنتی‌تر سولز دیده می‌شود. مبارزه در بازی نیز بسیار سرگرم‌کننده است و به‌خوبی از مکانیک‌های جاخالی و دفع استفاده می‌کند و بخش کمپین با چند جهش در درجهٔ سختی مهارت‌ها و دانش جدای شما را محک می‌زند. هرچند مهارت واقعی در سیستم مبارزه در نبردهای اختیاری قرار دارد که شما را به مصاف چند Oggdo یا Rancor می‌برد. بخش گشت‌وگذار نیز به نسبت بازی اول بهتر شده است و قسمتی از آن مدیون سیستم fast travel، وسایل حمل‌ونقل و میان‌برهایی است که به نقشه اضافه شده‌اند تا سفر در سیاره‌ها را تسهیل کنند.

۱- Nioh

ناشر: Sony Interactive Entertainment/ سازنده: Team Ninja
سال انتشار: ۲۰۱۷
پلتفرم: پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵، کامپیوتر

بازی Nioh

بهترین بازی های سولز لایک راهی را پیدا می‌کنند تا خط شروعشان آنچه که سری سولز انجام داد باشد و پس از آن مسیر خودشان را پیش بگیرند و هیچ سری این کار را بهتر از سری Nioh انجام نداده است. این سری تمامی شاخصه‌های کلیدی یک بازی سولزمانند را دارد اما تیم نینجا با موفقیت این شاخصه‌ها را به‌گونه‌ای تغییر می‌دهد که باعث می‌شود بازی‌های Nioh حس و حالی آشنا و درعین‌حال کاملاً متمایز از آنها باشند. به‌عنوان‌مثال مبارزات با وجود نوار استقامت که تمامی اعمالتان را کنترل می‌کند ضرب‌آهنگ دقیق و حساب شده دارند ولی علاوه‌برآن مکانیک ki pulse وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد با حملات سروقت نوار استقامت خود را پر کنید که در نتیجه باعث سریع‌تر شدن روند اکشن نبردها می‌شود. از طرف دیگر این بازی‌ها دارای سیستم با جزئیات و عمیق تجهیزات مانند درخت‌واره‌های بزرگ برای هر سلاح و هر نوع جادو هستند. بخش‌های داستانی طولانی‌اند و محتویات اضافی از زمان عرضهٔ بازی‌ها نیز منتشر شده‌اند. تمامی این موارد سری Nioh را شایسته قرارگرفتن در جایگاه نخست بازی‌های سولزمانند می‌کند.

نظر شما درباره‌ی بهترین بازی‌های سولزلایک چیست؟ کدام بازی‌های دیگر از دید شما شایسته‌ی حضور در این لیست هستند.

منبع: IGN

صفحه‌ی اصلی بازی دیجی‌کالا مگ | اخبار بازی، تریلرهای بازی، گیم‌پلی، بررسی بازی، راهنمای خرید کنسول بازی


کنسول بازی سونی مدل PlayStation 5 ظرفیت 825 گیگابایت ریجن 1200 آسیا
کنسول بازی مایکروسافت مدل XBOX SERIES S ظرفیت 512 گیگابایت
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه